Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Msm da si objasnio. Znači klasika, iz lan izlaza u Ubee u wan ulaz Netgeara, bez dodatnih podešavanja i sad imaš dve wifi mreže. Ok, Danke.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Tako je. Bilo je juce problema na kratko su mi matorci gubili net par puta, i zvao sam ih kazali su mi iz podrske da im se jos ljudi zalilo, i na kraju sam otkrio da je problem bio do njihovih DNS-ova.. Stavio sam i matrocima Googleove DNS-ove i sve fercera. Biite

Dobio sam i ja jutros taj Ubee kao zamenu. Brzina je ok, ali nema mogućnost prebacivanja u Bridge mod. Trenutno sam to rešio tako što sam moj ruter stavio u DMZ, ali to nije baš najbolje rešenje. Gledaću ako mogu da ga zamenim čim krene prebacivanje na SBB

Sent from my S60 using Tapatalk

Ček, jel taj Ubee što daju kao zamenu postaje wireless ruter?

To znači kad dodju kod mene da zamene onda mi neće više raditi moj AC ruter.

Ako je odgovor da onda ću ih juče malo pustiti da to urade

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ubee je ruter koji ima i 2.4 i 5 GHz wireless mrežu. Možeš naravno da ostaviš i tvoj ruter da radi pored njega, a možeš i da ugasiš na njemu wireless (kao što sam ja uradio).
Jedino je problem ako želiš da koristiš svoj ruter za sva podešavanja, propuštanje portova i slično. Onda je najbolje rešenje Bridge mode, kada se ruter zapravo pretvori u modem, ali to ovaj Ubee ne podržava (barem ne zvanično i nema te opcije u menijima).
Ja sam to zaobišao tako što sam fiksirao spoljnu adresu mog rutera, a u Ubee-u definisao IP adresu mog rutera kao Demilitarizovanu Zonu (DMZ), pa sav saobraćaj spolja ide direktno na njega. Naravno, ovo nije idealno rešenje, jer onda moj ruter nije svestan svoje spoljne adrese i ne mogu neke od njegovih servisa koji se oslanjanu na to da koristim.

Nudili su mi i opciju modema, ali modem koji imaju trenutno navodno ne bi mogao da postigne maksimalnu brzinu mog paketa, tako da mi se to rešenje nije dopalo.
U svakom slučaju, videću šta tu može da se poboljša kada krene prelaz na SBB definitivno.

Poslednja izmena:
Dobio ubee, bez bridge-a, vele oni moze i Cisco, velim ja "jok mori, necu ja dugo kod vas" :)

Jel to ovaj mocan uredjaj dodeljuje United grupa ?
2.16-1.JPG

Ubee EVW327 ?

Ala su im uredjaji....Ja sam pre oko 2 meseca menjao modem i dobio ruter i modem u jednom CBN, jedva nasao na netu detalje, i tada potpisao ugovor sa Ikomom na god dana. Ne bi trebali valjda nista da menjaju za tu god...

Teško da ti neće menjati ovi iz SBB-a... možda prođeš bez menjanja u tih 10 meseci, ali će sigurno svima pre ili kasnije menjati uređaje da bi se izjednačili sa ostalim SBB korisnicima.

Reko reda radi da pitam malopre, onako usput ljude na štandu SBB-a u Delta City, dal ima neka informacija, kad mi čovek reče, da ima.
Od 1. Jula kreću sa ugovaranjem sa korisnicima IKOM-a.
Pitam ga za NBGD, kaže to će ići u prvoj fazi, a navodno do septembra, verovatno kraja, bi trebalo da bude odrađeno sa svima.
Pitam ga i da li ćemo imati neku promotivnu ponudu, to ne zna.

E sad koliko je realno, ne znam ali i mene iznenadilo kad mi reče da kreću, ***a sad idu godišnji odmori, pola ljudi nije tu, ne znam, videćemo.

Neko ima konkretno problem sa oborenom brzinom neta, i jos pride da ne radi skype?

edit: i da se piskelizuju kanali na tvu?

Poslednja izmena:
Ja upravo, lokacija Cerak. Problem je samo sa pikselizacijom kanala + ni jedan HD kanal ne radi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
ok, ovo se problemi akumulirali u jednom trenutku. Skype ne radi, mislio sam da jeste do mreze, brzina se vratila na normalu, a kanali nisu vise pikselizovani.

Ima li sta novo jel neko potpisao nove ugovore,sta se sprema zna li neko ...

Da ima, već bi ovde bilo 200 novih postova.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Ima li neko problema na Čukarici? Kod mene 30-40% packet loss - neupotrebljivo.

jel neko prebačen?

Prošlo je već skoro mesec dana i kod mene nema nikakvih promena za zad.

jel neko prebačen?

Prošlo je već skoro mesec dana i kod mene nema nikakvih promena za zad.
Nije niko još potpisao novi ugovor, ali su neke zvali za zamenu modema i dali im onaj standardni SBB-ov ruter.

Kreću od onih koji imaju najjače pakete. Neko je pisao par stranica unazad.

Jos nisu poslali nove racune bar meni nije stigao a ovaj zadjni je za jun

Neko rece da od jula pocinju novi ugovori, ali ko ce biti prvi na tapetu ne zna se.

Nigde ne žurim,al reko samo da vidim da li se nešto dešava kod ostalih i kako sve to ide.

Što se tiče računa,koliko se sećam kod IKOMA je stizao u ovo vreme,3 komada.

3 komada ako nemas fiksni telefon. a ako imas kao ja stize svakog meseca.i meni se cini da kasni racun...

I nas su zvali da nam promene Arris Wifi Ruter sa kojim smo bili prezadovoljni zadnjih godinu dana , posle 1.5god mucenja sa njihovim modem+kupljenim wifi ruterom gde smo imali ocaj signal i stalno pucanje veze.

Meni se nikako ne menja Arris, ali nas ubedjuju da od prekosutra sa njime necemo imati signal.

Mislim da su nam napomenuli da cemo dobiti taj Ubee, i kao garantuju da je istog kvaliteta kao Arris.

Pomogajte sta da radimo?

Dobar je i ubee, nece ti nista zafaliti. Samo nema bridge mode, ako ti inace to znaci.

Ne znam ni sta je to, iako vidim da pominjete cesto :) :( .

Treba nam njihovo gotovo resenje sa ruterom, i da ako ne radi kako treba mogu da resim sa njihovim kontakt centrom, a ne kao kada smo imali nas ruter - samo kazu kod modema je sve ok, do vaseg rutera je - a niko u kuci nije toliko u materiji vec poodavno.

Vrh Dno