Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Prvo sam radio pretragu mreže i nije ga bilo. Na kraju sam sinoć odradio full pretragu i našao ga je. Hvala u svakom slučaju.

P.S. Da li su počeli sa zamenom Ikomovih uređaja i promenom paketa na SBB?

Nisu. A za pretragu je fazon da su nešto zeznuli pa je kod pojedinih tv-a potrebno bilo nekoliko skeniranja, mnogi se žale.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Ovde je manje vise jasno.
Centar je jedini IKOM-ov ogranak koji je besprekorno radio i on ce verovatno prvi da predje na SBB. Ostali postepeno, verovatno se zato toliko i radi na Cukarici, Rakovici i Vinci gde malo malo cujemo da su neki radovi na mrezi.

Ja u zemunu, gornji grad, nikada nisam imao većih problema, poneko pucanje, svakih 3 4 meseca na kratko, inače sve u najboljem redu..

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Nadam se da neće tražiti da platimo tu opremu. Jednom sam već platio Ikomu, nemam nameru da plaćam ponovo (da ne bude zabune, govorim o dodatnim Cam modulima i karticama).

Vidiš, ima rezona u tome šta pričaš, ali bojim se da će da nas zavrnu.

Danas su me zvali za zamenu modema onog starog Ikomovog (sto ima ugradjen Wifi u sebi) za neki drugi modem, medjutim nisu mi rekli nista konkretno, a vidim da na sajtu SBB-a stoji da moze da se bira. Sta raditi sad, dal cekati da donesu neko smece pa ih cimati da menjaju, ili im odmah reci hocu to i to?

ja bih odmah insistirao na obicnom modemu.

Ma imam ja odlican ruter dole kod mene u stanu njihov ni ne koristim, tj meni je sluzio ko modem. Nego posto mi njihov modem (ruter) stoji u stanu kod matoraca, znacio mi taj Wifi za matorce (taman sam ih malo naucio da ne budu "nepismeni" :d) pa sam sad u zbunu sta raditi

Pošto se kod mene pojavio i Radijus Vektor interesuje me, onako na prvu loptu, šta mislite o njima. Naravno tek ću uporediti pakete ali generalno o njima ne znam ništa.

Sent from Nexus 5x using Tapatalk

Ovi iz Ikoma su vec otpustili dobar deo radnika... Posao rade trenutno smanjenim kapacitetom, kazu haos tamo vlada ne nadajte se skorom sredjivanju svega.

mene zvali za zamenu modema, izgleda da mi isporucuju neki od sbb-ovih modema

mene zvali za zamenu modema, izgleda da mi isporucuju neki od sbb-ovih modema

Isporucuju ti... Dobices crni UBB-eov modem koji deli SBB... Evo upravo su bili iz Ikoma(SBBa), zamenili su mi onaj ARES-ov za ovaj Ubee... Ja ne vidim nikakvu bitnu promenu niti potrebu da se menja, al ajde verovatno znaju bolje od mene :d

@analiticar: Sad sam pitao coveka, prioritet za zamenu su korisnici sa najacim i jacim paketima, znaci ne po kraju tj opstini gde si nego po paketima koje placaju ljudi (prioritet je TEl/Flat 5, pa 4 pa 3 itd itd)

Ovi iz Ikoma su vec otpustili dobar deo radnika... Posao rade trenutno smanjenim kapacitetom, kazu haos tamo vlada ne nadajte se skorom sredjivanju svega.

Momak koji je bio kod mene mi nije rekao ovo.. Samo je rekao da se ne zna sta ce biti i ko ce ostati i kakvi ce uslovi biti, prakticno se jos nista ne zna

Poslednja izmena:
Meni Ares zakon modem, moze fino da radi paralelni upload, za razliku od predhodnok ciscovog, gde je zaglavljivao na 100mbps.
Samo me zanima da li radi do 250mbps bez ikakvih problema?

Isto.. Cak sam im rekao, sve fercera nemoj ni da mi menjate, medjutim moraju (razumem ih)

Radi sve ok nemoj da brines ;)

6382675952.png pritom ovo nije direktno sa njihovog modema, nego prego mog bezicnog

Znači povezao si taj ubee, isključio wifi na njemu i kablom povezao svoj ruter i to radi?

Sve je dobro, dok ne kazu sad moras sa 250 na 150 mbps! :) Hvala na informaciji :)

Znači povezao si taj ubee, isključio wifi na njemu i kablom povezao svoj ruter i to radi?

Nisam gasio ube uopste... Ubee mi se nalazi u stanu kod matoraca (pritom i on ima WIfi u sebi ako neko ne zna) i on je direktno vezan za njihov komp(oni su na spratu ja sam ispod zaseban stan) i iz tog ube-a sam lan kablom (gigabitnim) povezao svoj Netgear ruter i to radi i ono je rezultat iz mog stana sa mog kompa preko Netgeara, dok istovremeno radi Ubee kod matoraca (stim sto matorci ko matorci, ne vuku nista novine, email i to je to) :) Nadam se da sam objasnio, ako je i dalje zbunjujuce vici

Sve je dobro, dok ne kazu sad moras sa 250 na 150 mbps! :) Hvala na informaciji :)

Na nasu zalost to nam se sigurno sprema za koji mesec :( nema na sta :smoke:

se zna kad ce da menjaju cene?

Pitao sam i to, kao sto napisah malopre nista se ne zna jos... Moze da bude za 2 meseca, moze da bude za godinu dana

Poslednja izmena:
Vrh Dno