Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Proradilo i kod mene konačno.

cisto sumnjam - jer ce tako da ugroze tel 3 paket....da je brzi internet na tel 2 presao bih sa 3ke na 2ku :D

Opet raspad sistema?

edit: sad je sve ok...

Poslednja izmena:
Meni zabo pre par minuta, reset modema resio problem. I to bas danas postao njihov korisnik, pogresan paket stavili i ruter ( ne slaze se s/n na reversu i modemu ) jos na konto toga net zabo malopre. Boga mi, lepo smo poceli :D

Моји су пре пар месеци узели нови телевизор и приметио сам да нема некиx канала којиx има на обичном CRT телевизору, канали који су у дигиталној понуди (animal, discavery..). Дали се ти канали могу некако пронаћи или треба Cam модул?
Код себе имам рисивер и имам све канале из Флат 3 пакета.
На том њиxивом Fox телевизору су канали тотално безвезе поређани и не могу се нормално поређати, бар да буду као на рисиверу, јер ни на њему није могуће поређати канале како је xоћу, али бар имају неког смисла.

Mislim da ti treba ili Cam modul ili dekoder da bi se tu stavila kartica za digitalnu.Sto se tice sortiranja kada se vrsi pretraga kanala tv ce da pita hoces li da sortiras po LCN -u to klikni i sortirace ti po rednim brojevima Ikoma.Jos bolje zovnes njih i sve ce ti objasniti

Poslednja izmena:
То знам за картицу или декодер на том новом телевизору, имам већ код себе. Него како на обичном тв имам канале које немам на новом, на старом су аналогни на новом су дигитални. Раније дигитални канали нису били закључани.

Tek mi sad nije jasno sta pitaš... Postoje neki kanali na analognoj kojih nema na digitalnoj? U paketu digitalna postoji 130 kanala koji su FTA. Ako sam te dobro razumeo, nemaš discovery i animal kojih ima na analognoj, ti kanali su uključeni u paketu digitalna i FTA su, uradi opet scan.

U najgorem slučaju ako taj fox ne pronalazi te digitalne (a morao bi, nema razloga zašto ne bi), trebalo bi da možeš da gledaš i analognu na tom TVu.

edit: evo ovde lista kanala http://www.ikom.rs/digitalna-tv-ponuda/

Poslednja izmena:
npr Animal, History te gomila Pinkova (npr premium, sci-fi, movies, comedy...) su na digitalnoj skremblovani i treba kartica, dok analogno idu FTA
ako stavi i na novom tv-u pretragu po analognom signalu imace i te kanale

Kako su skremblovani kad su ti kanali FTA? Baš ti kanali koje si i sam nabrojao, animal, history i gomila smeća od pink kanala. Pogledaj link gore i paket digitalna, ti svi unutar su FTA, dok su ostali paketi kao što je digitalna+/hbo/cinemax/18+ oni paketi za koje je potrebna kartica, tj. STB ili CAM.

Nemoj da iznosiš neistinu...

haha :D >>
ajd ovako, upalis tv- stavis pretragu i analogno i digitalno
posle tipka OK na daljincu dekodera >> dobijes/vidis kompet listu kanala >> kanali koji nemaju zutu ikonu $ desno od svog imena idu FTA i mogu se gledati digitalno bez kartice
(npr 030 HRT 1 nema zutog $, a za 031 HRT2 ide zuta ikonica desno - gomila pinkova zutilo $ i nema free u digi signalu)
na analognom signalu gomila pinkova, Animal, History, Geo... su otvoreni/free za gledanje = ne treba kartice
na digitalnom nisu = treba kartica u dekoderu da bi se gledali = nemas karticu = nemas te kanale u digi obliku.
Ok sad?

Moja greska, sad sam ukljucio TV i video da su definitivno izbacili neke kanale iz FTA ponude. Definitivno govori koliko cesto gledam TV. Do skoro su ti kanali bili FTA, znam ja sta znaci $ pored kanala, ali ti kanali su do skoro bili FTA.

Poslednja izmena:
ma opusteno >> to su uveli sa digi 1 paketom koji naplacuju dodatno 100 din mesecno
znaci imate 2+ tv-a i hocete da gledate npr digitalni Animal na jos nekom, tv pored osnovnog, mora doplata za dodatnu karticu ili da nonstop prebacujete karticu sa jednog na drugi tv (ili da se gleda free u analognom signalu)

Na jednom TVu imam CAM, a na drugom STB... Tako da sam bio ubedjen da su ti kanali i dalje FTA. Izvinjavam se ako si video onaj post koji sam obrisao i definitivno sam ja taj koji iznosi neistinu.

Dobro je da si argumentovao zasto je uzas.
Bilo bi bas glupo da nisi.

Sent from my SM-N9208 using Tapatalk

Meni se ikom ovih dana vuče kao prebijem, download ispod 1mbit, stvarno žalosno.

Katastrofa, ne mogu nijedan stream da gledam. Sta da im prijavis dobijes genericki odgovor da je sve ok s njihove strane. Suzavac ubaciti u korporativne prostorije.

Sent from mTalk

^Kod vas dvoje uvek problemi, bas nemate srece... Jel imate barem uslova za VDSL?

Kod mene sve ok
5245915166.png

Gde sada u pola 12 da im prijavim :D

@imilan meni 99% vremena stvarno super radi ali evo danas mi je mnogo potreban net i sad se zezam sat vremena da svučem neke fajlove koji su mi potrebni. Dobro je imati neki 4G backup.

I meni je u toku veceri u jednom trenutku skroz puk'o net, negde pred kraj 1. poluvremena LS:d Par minuta nije radio skoro uopste, probao sam da otvorim nekoliko razlicitih stranica, otvarao ih je po 2 minuta. Nakon desetak minuta se vratio u normalu sam od sebe.

Jel vam stigao racun za april? Niti mi je stigao racun, niti mi je stiglo ono obavestenje da nisam izmirio dugovanja do 5-og i da me mole da izmirim ista.

Na Tel 5 paketu sam iance, ali sam bio na FLat5 i uvek mi je rok bio 5ti koji sam naravno uvek probijao do 12-13 kad mi je plata, al sad nista, nit racuna nit obavestenja.

Sad se plaća do 20. u mesecu, ko je na Tel paketima. Meni je stigao račun pre dva dana.

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

od kad se rešio problem sa ruterom,kupovinom 20m kabla,net leti :)

Za sad ide stalno preko 90,a par puta je izmerio i 98 :)

Како да на Ecolite рисиверу пронађен аналогне канале? Уградили смо у згради видео надзор па ми зато треба.

Vrh Dno