Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

I kod mene na Dorcolu.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Mnogo me krati. Ajde da vas pitam za savet, wifi mi nije bitan, znaci ne treba mi puna brzina, potrebno mi je samo da na racunaru izvucem maksimalnu brzinu. Da li moze ovaj ruter nekako da se podesi, ili da uzmem novi?
Ako moze neki savet za kupovinu rutera do 3000? hvala.

Mnogo me krati. Ajde da vas pitam za savet, wifi mi nije bitan, znaci ne treba mi puna brzina, potrebno mi je samo da na racunaru izvucem maksimalnu brzinu. Da li moze ovaj ruter nekako da se podesi, ili da uzmem novi?
Ako moze neki savet za kupovinu rutera do 3000? hvala.

Ja sam neki dan u Netiksu uzeo za 2900 TP Link 841N i odlično šljaka,posle podešavanja sad radi kako treba,pu,pu...da ga ne ureknem.

Znaci lan ti izvlaci full brzinu ? Moracu da pazarim taj, ako je vec toliko dobar :D

Poslednja izmena:
Meni lan izvlači samo 30 od 75 Mbit/s!!! Torenti idu punom brzinom, a speedtest pokazuje 30/2! Tp link je u pitanju, neki stari, valjda onaj 543. Aj da kažemo da je on krivac, ali zašto onda torrenti idu normalno?

Nisam ganjao do daske, jer sam ograničio brzinu na 6.5 MB/s.

kod mene tek danas u rakovici flat 4

Zasto mi se desava kada direktno preko njihovog modema merim brzinu na speed testu da dobijam razlicite rezultate, nekada mi zakuca oko 50mbps, nekada 73, nekada 60.. Nije mi jasno. Imam 75mbps, mislio sam prvo da je do rutera pa sam ga zamenio, ali i kada sam direktno nakacen na modem desava se isto. Isti torent nekada skida 8.6 a nekada 5.0 mb/s.. Jel imao neko neki slican problem ?

Ista stvar i na Zarkovu. Ovo je 5 put i zadnjih mesec dana...

Svako malo, strasne stvari..

Jel sam jedini koji ne dobija vise od 34Mb/s? Probano i direktno iz modema, promenih MAC, ali nista.

Isto i kod mene ?! Juce sve bilo ok.

Znaci onaj sinocni najavljeni radovi su nesto zeznuli...

ja koristim njihov paket Tel 4 , Zarkovo :type:

Modem je Thomson THG571 onaj sto su delili pre par godina jos ...
brzina na "zicu " modem pa ruter veza , brzina je :

a kada sam nakacen preko Wi-Fi rutera TP LINK WR 842 ND

Vidim u prethodnim postovima da se pominje da treba zameniti modem za Cisco ,
dali da im trazim i dali cu ista bolje dobiti od ovoga ?

Hvala ,

:trust:

Kako su juče čačkali opet se brzina drastično smanjila. Flat3 Čukarica

ja koristim njihov paket Tel 4 , Zarkovo :type:

Modem je Thomson THG571 onaj sto su delili pre par godina jos ...
brzina na "zicu " modem pa ruter veza , brzina je :

a kada sam nakacen preko Wi-Fi rutera TP LINK WR 842 ND

Vidim u prethodnim postovima da se pominje da treba zameniti modem za Cisco ,
dali da im trazim i dali cu ista bolje dobiti od ovoga ?

Hvala ,

:trust:

Kakve veze ima modem, ako ti je brzina preko WiFi-a niža? To samo može da znači da treba da menjaš ruter.

Kod mene Flat 3 digli na 50 Mb/s.

Na kraju ćemo svi da imamo net od 300Mb/s koji 30% vremena ne radi, a kad radi imaćemo ogroman ping i packet loss zbog preopterećenih linkova. Vrhunska biznis strategija...

^nije IKOM Radijus vektor... IKOM ima sasvim solidnu infrastrukturu, osim nekih problematicnih lokacija kao sto su Dorcol, Zarkovo i okolina.

Sve je opet ok:

4706268732.png

Radi dobro kod mene na banovo brdu.

Elem, nisam imao istu brzinu kada sam merio na speed testu, mislio sam da je do rutera ali isto je bilo i direktno sa cisca. Zvao sam ih i rekao mi je da probam da resetujem modem na ono dugme sto mora sa olovkom. Posle toga je sve normalno, da kucnem u drvo.

Vrh Dno