Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Uh,pre godinu dana,nije bilo ovako dobro. Sa prvom kišom, puca sve. A da ne pricam o snegu. Jevremova,Dorćol. A Vinča kod mojih,nema net, digitalna ni u planu.ma duuuga priča.

Uh,pre godinu dana,nije bilo ovako dobro. Sa prvom kišom, puca sve. A da ne pricam o snegu. Jevremova,Dorćol. A Vinča kod mojih,nema net, digitalna ni u planu.ma duuuga priča.

O tome i pricam, ja sam u Jovanovoj :) Ako je druga prica super!

Ma IKOM je odličan. Po neki ispad tu i tamo je samo posledica zastarele infrastrukture.
U mojoj zgradi su istakli obaveštenje da se do kraja meseca skidaju svi nadzemni kablovi. Verovatno ide optika...

Ako je u pitanju optika, mogu da pitam ikomovce koji su do mene, oni ce reci odmah da li je zaista optika ili ne. Mada ako vec garantuju brzine do 200 mbps, valjan razlog bi bio da sidju sa docsis sistema i da se zajasu na ftth. Ride off kurta, ride on murta! XD

I ja bih voleo videti optiku mada mali je IKOM provajder,ne znam koliko bi im bilo to isplativo. A i ovako imaju dosta dobre brzine.

DOCSIS standard ima jos mnogo mesta za napredak. Do obavezne optike, ovim tempom podizanja brzina ima jos par godina.

DOCSIS standard ima jos mnogo mesta za napredak. Do obavezne optike, ovim tempom podizanja brzina ima jos par godina.

kao i telefonske parice, pa izlazi uskoro i gdsl standard tj optika preko telefonije. A sad koliko je isplativo da to stavis i da imas gubitke, iliti za docsis, koliko je pametno pa da imas deljenje kanala to ne znam.

"Da sam na vlasti" svima bi do vrata proturio vlakno i pravio bih monopol drugim provajderima, i dumpovao bih cene drugima a davao bih kvalitet (brzinu i stabilnost) XD

Nasu zemlju vec duze vreme vodi Vasington, tako da posto ni u USA nemas vlakno u svakoj stambenoj jedinici, nece ni kod nas to biti skoro.

Vidi, ima i gore od toga: ako tražiš 16. septembra onda ti povećanje sledi tek od 1. novembra :smash:
Ako si na flat2, postoji mogućnost da moraju da ti menjaju modem. Ranije je bilo: ti podneseš zahtev npr. 10. u mesecu, oni dođu 20-tog, podignu ti brzinu od toga dana, a ti plaćaš tek od prvog. Usput, donesu i Kaon (u to vreme) i puste ti sve kanale na digitalnoj par dana.

Na kraju sam propustio taj 15. i odustao od povecanja brzine.

Prosto mi je neverovatno da ne mogu to bolje da organizuju. Covece, kad neko dodje i kaze hocu da ti dam vise para smislices nacin kako da mu ih odmah uzmes, a ne da kazes 'e aj dodji za mesec dana'.

Inace, mimo toga sam zadovoljan Ikomom, sve radi bez problema.

Zadovoljan sam Ikom-om. Flat 43. Konjarnik.
Ping je oko 5ms sto je odlican odziva na online turnire na chesscube.com

Posto vidim da se mnogi zale na IKOM,ali ipak manje nego ranijih godina, zanima me kakva je situacija na Novom Beogradu tj u Savskim blokovima oko Piramide?

Ја сам у Блоку 70а, углавном није било већиx проблема и ретко иx је и било. Два три пута је цркао модем, рисивер, сутрадан су заменили. Ја сам задиваљан, једино ми смета очајан EPG и што нема 72сата уназад, наравно још који HD канал.

Pozdrav svima.
Razmisljam da otkazem fiksni telefon I da prebacim broj na ikom telefon.Interesuju me iskustva ljudi koji koriste ikom telefon.
Presao bih na telefon 3 paket.Sada sam na paketu 3 tv+internet i to radi bez problema.
Dobio sam jos pre neku godinu telefon kada su mi menjali modem.
Modem je CBN ali je tada bio pocetak sa tim telefonima I cekalo se da im taj servis proradi.Tako da ga I ne koristim,telefon je bezicni Brondi.
To je tada tako bilo.Sada bih morao da predjem na neki telefon paket,jer kad sam dobio taj telefon,kao sto sam napisao nije im radio taj servis,osim za pozivanje u ikom mrezi,ko ga je imao.
Ono sto me interesuje je kakav je da kazem kvalitet poziva,odnosno zvuk I sta vec pripada nekom kvalitetu poziva.Da li neko ko ga koristi za neke normalne razgovore,prelazi limit I okvirno koliko doplacuje.Pise da ima 100min da kazem besplatno,poziv ka fiksnom je 1.1din minut I mobilni 10minut.Jel zna neko jes neke detalje jer u uputsvu sa njihovog sajta je nerazumljivo.Da li se naplacuje neka "uspostava veze".

Taj telefon paket je radio od samog pocetka (VOIP)... Trebao si da ih okrenes da ih pitas kako se koristi, jer je bilo potrebno da kucas 0038xxxx

Korisnik sam TEL3 paketa vec 2 meseca, kvalitet je odlican, nema ama bas nikakve razlike izmedju ovog fiksnog i fiksnog koji ide preko parice. Doplacujes ono sto potrosis preko 100min. (koji vaze za fixne brojeve ka zoni 1 plus u Srbiji) ili ako zoves druge zone ili mobilne mreze u Srbiji.
Cena ka fixnim brojevima ka Srbiji posle potrosenih 100min. je 1.10din po minutu, a ka mobilnim mrezama 10din po minutu. (u sve cene je uracunat PDV) Nema uspostave veze jer ovo nije mobilna mreza... Ne znam da li ti je to samo bilo nerazumljivo ili imas jos neko pitanje, tu sam da ti odgovorim.

edit: Sto se tice racuna, trenutno zbog akcije nije sve objedinjeno, pa stize naknadni racun za fiskni za sve sto predjes "preko". Koji treba uplatiti do 20. u mesecu. Listu poziva kao i zaduzenje mozes proveriti na njihovom info portalu.

Poslednja izmena:
Taj telefon paket je radio od samog pocetka (VOIP)... Trebao si da ih okrenes da ih pitas kako se koristi, jer je bilo potrebno da kucas 0038xxxx

Korisnik sam TEL3 paketa vec 2 meseca, kvalitet je odlican, nema ama bas nikakve razlike izmedju ovog fiksnog i fiksnog koji ide preko parice. Doplacujes ono sto potrosis preko 100min. (koji vaze za fixne brojeve ka zoni 1 plus u Srbiji) ili ako zoves druge zone ili mobilne mreze u Srbiji.
Cena ka fixnim brojevima ka Srbiji posle potrosenih 100min. je 1.10din po minutu, a ka mobilnim mrezama 10din po minutu. (u sve cene je uracunat PDV) Nema uspostave veze jer ovo nije mobilna mreza... Ne znam da li ti je to samo bilo nerazumljivo ili imas jos neko pitanje, tu sam da ti odgovorim.

edit: Sto se tice racuna, trenutno zbog akcije nije sve objedinjeno, pa stize naknadni racun za fiskni za sve sto predjes "preko". Koji treba uplatiti do 20. u mesecu. Listu poziva kao i zaduzenje mozes proveriti na njihovom info portalu.

Stvar je u tome sto ne spadam u telefon paket,jer to tada nije ni bilo.Za poziv znam,komsija je 2x zvao Holandiju,sa tog mog telefona,jer daju mesecno 30min besplatno,poziv za inostranstvo.Tako da smo ga tad kao probali.Posto je sada samo pretplata na fiksni 659+posta=700din,Telekom Srbija zato bi I presao na ikom telefon.Nema te pretplate.
Nemam pojma zasto,ali vec trecu godinu mi nude neke posebne ugovore na godinu dana sa povlascenom cenom,koja je garantovana cele godine.Tako da ovaj paket 3 koji sada imam placam manje za 400din od drugih.Nemam pojma zasto je to tako?Istice mi ugovor u Januaru,a uvek mi u Decembru posalju pismu gde me pitaju da li zelim neku promenu ili ostajem na istom.Opet na 1 godinu sa povlascenom cenom.Tako da cekam Decembar da vidim da li ce nesto da mi opet ponude I tada bih presao na taj telefon paket.
Deca mi najvise vise na telefonu,tako da mi je u proseku mesecni racun oko 1500 dinara.Znaci pola je samo na pretplatu.
Cini mi se da je u svakom slucaju povoljnije preci na ikom telefon,jer u slucaju I da predjemo limit manje bi placao nego sada Telekomu?

Isti razlog zasto sam i ja presao. Ne koristimo mnogo fixni, a placali smo 750din mesecno za pretplatu + ident. Ja sam odavno potpisao ugovor sa IKOMom tako da nisam pod ugovornom obavezom i ne dobijam specijalne ponude. Osim ove koja je bila pre 3 meseca, gde su nudili da se predje sa FLAT3 na TEL3, prvih 6 meseci za telefon su gratis, znaci ostaje 2575din mesecno + ono sto potrosis za fixni. A od 1.1.2016 pretplata ce biti 2775din. umesto standardnih 2925din. koliko kosta TEL3.

Iskreno mislim da se isplati i da se ustedi, ono sto kod MTSa dobijas jeste 150min. ka fixnim, a ovde dobijas 100min. ali ka mnogo vise destinacija pored fixnog ka Srbiji. Cena poziva ka domacim fixnim kod MTSa je 1.2, a ovde 1.1din. Cene poziva ka mobilnim su kod MTSa 8din, a kod IKOMa 10din. Dok su pozivi ka inostranstvu daleko jeftiniji na IKOMu.

Jos nesto sta treba uzeti u obzir, obracunski interval kod MTSa je 60+60s, dok kod IKOMa je 60s.

21.09.2015.
RADOVI NA MREŽI
Poštovani korisnici,

Obaveštavamo vas da će u utorak 22. septembra 2015. godine, zbog planiranih radova na mreži, doći do prekida signala IKOM usluga u sledećim terminima:

u vremenu od 00:00 do 04:00 časova, doći će do prekida signala Interneta i telefonije na delu teritorije Vračar, Konjarnik i Čukarica
u vremenu od 08:00 do 12:00 časova, doći će do prekida signala svih usluga na delu teritorije Čukarica
Unapred se zahvaljujemo na razumevanju.

Vaš IKOM

Priprema se teren za povecanje brzina ove nedelje, verovatno 24. ili 25. kao i obicno.

Poslednja izmena:
Ja recimo uopšte nisam zadovoljan kako zvuči fiksni na Ikomu. Moji su prešli na TEL2 pre nekih 3 meseca i iako sve usluge rade kako treba sam kvalitet zvuka u slušalici nije na nivou onoga što je bilo dok je bio klasičan fiksni ili kao što je kod mene na Vektoru. Gigaset je i kod mene i kod njih tako da nije do samog uređaja.

No svejedno mislim da se prelazak isplati. Ostanak na TS mi jedino ima smisla u nekoj Box varijanti jer je tad fiksni praktično neograničen. Naravno to važi za one koji dosta koriste isti.

Haha, jeste, tel.aparat im je krš krševa. Burazer ga je u dve prilike uzimao od mene i hteo da zove ćaleta u Nemačku, i oba puta mi ga ekspresno vraćao uz "j***o te tvoj telefon" :D

Isti razlog zasto sam i ja presao. Ne koristimo mnogo fixni, a placali smo 750din mesecno za pretplatu + ident. Ja sam odavno potpisao ugovor sa IKOMom tako da nisam pod ugovornom obavezom i ne dobijam specijalne ponude. Osim ove koja je bila pre 3 meseca, gde su nudili da se predje sa FLAT3 na TEL3, prvih 6 meseci za telefon su gratis, znaci ostaje 2575din mesecno + ono sto potrosis za fixni. A od 1.1.2016 pretplata ce biti 2775din. umesto standardnih 2925din. koliko kosta TEL3.

Iskreno mislim da se isplati i da se ustedi, ono sto kod MTSa dobijas jeste 150min. ka fixnim, a ovde dobijas 100min. ali ka mnogo vise destinacija pored fixnog ka Srbiji. Cena poziva ka domacim fixnim kod MTSa je 1.2, a ovde 1.1din. Cene poziva ka mobilnim su kod MTSa 8din, a kod IKOMa 10din. Dok su pozivi ka inostranstvu daleko jeftiniji na IKOMu.

Jos nesto sta treba uzeti u obzir, obracunski interval kod MTSa je 60+60s, dok kod IKOMa je 60s.

Priprema se teren za povecanje brzina ove nedelje, verovatno 24. ili 25. kao i obicno.
Mozda neki odredjeni paketi, Flat 5 tesko da ce vise povecavati buduci da je u okviru sa tel5 brzina 200Mb

Dizu sledece

flat 3 na 50/2
flat4 na 100/3
flat 5 na 150/4

tel2 na 25/1
tel3 na 75/2
tel4 na 125/3

Aha, moguce... JA sam i tripovo da imam 150 a moguce da sam imao 125 na Flat 5 :)

smejurija više ovo povećanje brzine download-a. Koj će nam?!
da podignu upload na min 5MB.. e to bi bio potez. Ovo je ništa..

Dignu npr na 150/5 i onda gedže Srbende krenu da glume ISP-ove po zgradicama...

smejurija više ovo povećanje brzine download-a. Koj će nam?!

Isto tako neko moze reci koji ce nam povecanje uploada?
Zapravo meni ne treba ni povecanje downloada ni povecanje uploada ako cemo vec tako :d

Oko mene ima toliko wifi uredjaja da ovaj moj ruter bezicno ne moze da izvuce ni 50% brzine downloada koju dobijam od IKOM-a :d

Ja sam se već vratio na kablove kako bih mogao da koristim ovu suludu brzinu :)

Jel ima neko probleme od jutros ? Meni je net katastrofa !!!

Isto tako neko moze reci koji ce nam povecanje uploada?
Očigledno da ti nikada nisi ni osetio šta znači upload čim ovo pišeš.
npr. mnogo kvalitetniji razgovor preko skype-a, mnogo lakše slanje atačmenta preko email,slanje podataka(bilo koje vrste- svako ima različite potrebe)
odnos 2:1 ili 3:1 max, ne ova besmislica-75/2 (37,5/1 :) ) (ja sam na tel 3).
Da ima zdravog razuma paket bi bio 30/15 ili 30/10 i to bi oduvalo konkurenciju skroz. Osim ako nema tehničkih mogućnosti?! Čemu onda bavljenje ISP-om ako ne možeš da unaprediš posao.
Ovako možemo da kačimo speedtest ovde i da se hvalimo kome brže radi :)

Poslednja izmena:
Jel taj ikomov broj kasnije prenosiv u druge mreže?

Bilo koji broj možeš da preneseš i u ikom mrežu i iz ikomove u drugu mrežu.

Nazad
Vrh Dno