Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Zar ga ne puštaju ni na RTS HD ni na HBO HD? (Trenutno nemam sa čime da proverim.)

Ja samo čekam da Ikom doda Cinemax HD i pogledaj propušteno, a mogli bi da ponude i neki VoD, ne bih se ljutio. :)

i fiksni da ubace u paket da se resim ovih iz telekoma koji mi uzimaju pare a nista mi ne pruzaju...

i fiksni da ubace u paket da se resim ovih iz telekoma koji mi uzimaju pare a nista mi ne pruzaju...

Taj fixni je totalna misterija kada će ga pustiti u opticaj.
Prošlo je više od godinu dana otkad su dobili licencu,a još nisu ponudili uslugu.

Kako da namesti da kad odem na xxx kanale i ukucam pin kod da ne moram i na svakom sleecem kanalu da kucam kod? Mislim dok sam u opsegu 900 - 908, kad odem na prvi xxx kanal i sledeci budu otkljucani se dok ne odem na druge kanala pa ponovo na xxx.

Kako da namesti da kad odem na xxx kanale i ukucam pin kod da ne moram i na svakom sleecem kanalu da kucam kod? Mislim dok sam u opsegu 900 - 908, kad odem na prvi xxx kanal i sledeci budu otkljucani se dok ne odem na druge kanala pa ponovo na xxx.

Pozovi i pitaj ove iz IKOM-a. :D

Здраво народе имам једно питање.:d Користим модем cisco 2100, треба да купим switch и да га повежем са модемом како бих имао нет на компу и тв-у. Занима ме да ли би нпр. овај switch мога да се повеже? Само да напоменем да ми не треба истовремена конекција на компу и на тв-у. Још једна ствар, да ли ће модем додељивати ип адресе уређајима сам или га морам претходно рестартовати. Хвала унапред на одговорима.:)

Mislim da to tako neće moći bez routera. Modem>Router>po potrebi Switch. Znači kupi neki jeftiniji WiFi Router, pa dobijaš i wireless po kući.

Poslednja izmena:
Хвала на брзом одговору.:) Кажи ми ако бих модем повезао са овим рутером да ли би поред wi - fi, сваки уређај накачен на рутер мога да приступи нету?;)

Хвала на брзом одговору.:) Кажи ми ако бих модем повезао са овим рутером да ли би поред wi - fi, сваки уређај накачен на рутер мога да приступи нету?;)
I ja kažem naravno. Kabl iz modema ide u WAN port rutera, to ti je jedino bitno, zatim gašenje svega, pališ modem pa posle 3 minuta ruter i sve proradi.

Хвала на одговрима.;)

Poslednja izmena:
Cao svima. Interesuje me da li mozda postoji neka akcija za prelazak sa flat2 na flat3? Na sajtu ima zvanicno za flat2 ali mozda ima nesto nezvanicno, pa da predjem sad posto mi je istekao ugovor za flat2 :) I interesuje me kakva je digitalna televizija, kvalitet slike i zvuka i EPG, da li je to samo fensi naziv za prosirenu kablovsku ponudu :) ili bar slici D3-u kod SBB jer kad sam video kod druga D3 odusevio sam se, znam da ne mogu da ocekujem isto kod IKOM-a ali da li je barem upola kao kod SBB-a?

Cao svima. Interesuje me da li mozda postoji neka akcija za prelazak sa flat2 na flat3? Na sajtu ima zvanicno za flat2 ali mozda ima nesto nezvanicno, pa da predjem sad posto mi je istekao ugovor za flat2 :)
Kol'ko znam ne, a i šta ti znače "nezvanične" informacije - zovi ih pa ih pitaj.

Ja ti mogu reći nešto što oni verovatno neće, a to je da bi mogao da raskineš ugovor za kablovski internet i ostaneš samo na kablovskoj televiziji kod njih (1.050 RSD/m) nerednih 6 meseci, pa posle da opet dobiješ "promo" ponudu, sa prvih 6 meseci besplatne usluge (osnovna pretplata za TV + 10/1). :) Za tih narednih 6 meseci bi morao da se snađeš nekako za internet, ili neki ADSL ili 3G. Ne znam da li se isplati cimati se, al' to su ti opcije.

I interesuje me kakva je digitalna televizija, kvalitet slike i zvuka i EPG, da li je to samo fensi naziv za prosirenu kablovsku ponudu :) ili bar slici D3-u kod SBB jer kad sam video kod druga D3 odusevio sam se, znam da ne mogu da ocekujem isto kod IKOM-a ali da li je barem upola kao kod SBB-a?
Kvalitet slike je kod mene, preko CAM modula, na plazma TV-u, prosto savršen. Čak su i SD kanali fenomenalni. Zvuk je OK, mada čujem da ne prosleđuju 5.1 tamo gde ga ima.

EPG je samo tekstualnog tipa i umesto naših latiničnih slova (č.ć, ž, š, đ) izlaze nekakve kerefeke, al' možeš da vidiš šta se daje i šta će se sledeće davati na svakom programu. Daleko je od EPG-a kakav je na D3.

Po meni, digitalna TV im vredi svaku paru, pogotovo što je svega 100 dinara (preko osnovne pretplate). :) Ja sam uzeo i HBO HD paket i slika je bolja nego na D3i. Kada budu proširili ponudu HD kanala, uveli pogledaj propušteno i eventualno ubacili neki VoD, moći će da pariraju SBB-u, do tada su samo "pristojni".

Prosle i pretprosle godine je bila akcija prelaska sa FLAT 2 na FLAT 3 sa ugovorom na godinu dana. (placanje 2100 din mesecno)
Mozda ce je ponoviti u decembru.
Barem ja ocekujem da ponove jer se u suprotnom vracam na FLAT2

To je odredjeni broj ponuda koje mogu da se rasprodaju, tj rasprodate su bile, da li ce biti ponovo tako nesto pitanje je.

Ja do juče plaćao 1.050 za analognu televiziju i 1.590 za ADSL 10/1, što je ukupno 2.640. Sada ću plaćati Ikomu 2.600 za digitalnu, sa HBO HD i 18+ paketom, i netom brzine 20/1.

Onaj ko ima HDTV sa CI slotom (za CAM modul), ne treba ni da razmišlja između Flet 2 i Flet 3. Za 700 dinara više dobijete i fenomenalnu sliku i HBO HD i duplo brži net, Još da im je taj telefon "pravi", to bi tek bio šou.

Hvala drugari na informacijama, uzecu flat3 jer bolje alternative nema, ostaje samo da svi cekamo i da se nadamo da ce uloziti koju paricu na modernizaciju tipa pravi fiksni, vise hd, bolja oprema za digitalnu i usluge uokviru EPG koje dolaze sa njom :) kvantitativno za 2500din imaju puno kanala u ponudi ali trebali bi da porade na kvalitetu istih (mreza i tehnika) :)

Vec drugi put danas nestaje internet... Prvi put 5min, a sad ga nije bilo 15min.

Vidim SBB je pustio free 15 DVB-C kanala, među kojima i RTSHD.
E moj IKOMe, još sad kad počne RTS da deli DVB-T2 stb-ove, odoše korisnici...

Ti pričaš kao da je RTS spoj BBC, HBO, VH1 i Discovery programa, u najmanju ruku. :d

Šta, kao svetsko prvenstvo u fudbalu letos na RTSHD-u je bilo zanemarljivo iskustvo?

Vidim SBB je pustio free 15 DVB-C kanala, među kojima i RTSHD.
E moj IKOMe, još sad kad počne RTS da deli DVB-T2 stb-ove, odoše korisnici...
Ваљда су пуштени пре пар месеци или бар пре месец дана, није то ништа ново.

Неће DVB-T2 да буде замена за кабловску, неколико програма нису никакво решење поред стотина на каблу. Можда некоме и заврше посао али већина ипак воли да погледа и нешто друго осим Дневника и фудбала. ;)

Nazad
Vrh Dno