Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Da li postoji neka varijanta (fora) da predjem sa FLAT-3 na FLAT-2 i iskoristim ovu promotivnu ponudu 0 dinara – priključna taksa za Internet + 6 meseci pretplata na paket FLAT 2 (10 Mbps)...?
Zvao sam ih pre neki dan,kazu to je samo za nove korisnike interneta ili da raskinemo saradnju pa za, mislim 3 meseca da zovem za novi ugovor...?!
Korisnik sam od kada su se pojavili,nemam dugovanja ali ne vredi.
Ne koristim(vise)VOIP a o DIGITALNOM KAONu i da ne pricam,LOL...tako da mi je FLAT 3 totalno sto kazu gejmeri overkill.

Nisi razjasnio da li imas neku ugovornu obavezu ili nemas na FLAT 3
Ako imas onda moras da sacekas da istekne taj period.
Ako nemas onda otkazi FLAT 3,strpi se mesec dana bez neta i onda se ponovo javi i napravi nov ugovor

^
U prethodnom postu sam rekao da nemam ugovornu obavezu.
Mislim da mi je devojka iz call centra rekla da mora da prodje minimum 3 meseca ali nisam siguran...Provericu

Aj kumim te proveri dal je 3 ili 1, mozda bih i ja "obnovio" flat2 ugovor sa njima, na taj fazon :D

EDIT: Doduse imam opciju i da se presaltam na sbb ali pitanje je dal se moze tako nesto odraditi a da nije puna ugovorna obaveza tj. da me cede za lovu punih godinu dana pa tek onda da predjem na ikom.

Poslednja izmena:
Skoro 24 casa nema neta na cuk. Padini, od kad je kisa juce pala.. Da li je jbno moguce? Jos nekom?

Moguce :( Dobio sam informaciju od supervizora, otprilike glasi ovako citiracu. Cukarica je podlozna udarima groma. S toga kada grom udari u gromobran, indukovana struja ostecuje kabl t.j deo kabla za niske frekvencije ubija mu povratne informacije. S toga kablovksa i digitalna rade a interneta nema. Potrebno je menjanje kablova kao i pojacivaca sto navodno nije moguce popodne ili nocnim satima jer ljudi rade do 20h ili tako nesto. Meni sve ovo zvuci kao z....nje. Cak i da je istina, zasto ne postoji dezurna ekipa koja ce otkloniti problem ako je potrebno i u o3h ujutro? Sve ovo je vezano za krovove a kao godisnji su odmori, pa treba naci izlaz na krov itd itd. Inace jednom je se desilo da u 40 dana nestane 4ri puta internet na otprilike 24h. Mora da se predje na optiku a to nece da rade dok je mali broj korisnika. Ja se razmisljam da se vratim na ADSL neku njihovu promociju ili ako ima neki bezicni na padini, ne pitam za cenu :D ? Cisto dok ne uvedu optiku ako je ikada i bude, ja sam stvarno umoran od ovakvih desavanja, jer covek koji je suprevizor tvrdi da nema garancije da sutra nece izgoreti neki drugi kabl itd...

Poslednja izmena:
Ljudi ima li još neko problema sa otvaranjem pojedinih domaćih sajtova na IKOM internetu, na primer www.kurir-info.rs

Sajt radi, otvaram ga najnormalnije sa telefona i od kuće a od drugara koji je kod IKOM-a ne radi...

I kod mene ne otvara sajt KURIRA, dok na telefonu putem WiFi otvara normalno !!!

Njihovi DNS serveri su uzas poslednjih nekoliko dana, Google DNS sve sredjuje. Ubacite 8.8.8.8 i 8.8.4.4.

Tako je. Kod mene je Google DNS i otvara Kurir iz zezanja;)

definitivno najgori kablovski i internet operator
internet nikad nije vezao mesec dana da je radio u kontinuitetu!
kablovska nije nista specijalno,gomila kanala je bezvezna,jedino dobro je sto za digitalnu tv daju onaj cam modul sto se samo ubaci u tv i ne mora dekoder vise,a slika je bolje nego na dekoderu

ali generalno najgori operator,a sto je najgore ne mogu da pobegnem od njih nikako....zvao sam sbb kazu ne mogu da dodju u moju zgradu i ako zgrada koja je naslonjena na moju ima sbb -.- kazu mora cela zgrada da predja,a ovi zatucani iz moje zgrade nece,jer skoro svi od ikoma koriste samo kablovsku,a internet adsl...

komsiju pored mene lepo pozovu iz sbb,kazu nemojte na internet tad i tad bice radovi i nikad mu se ne desava da satima nema intrnet jer padne obicna kisa -.-

ovo sad pisem koristeci prepaid telenor internet,koji sam morao da nabavim za ovakve vanredne situacije :(

Pa predji i ti na adsl kao i sve komsije. Od kukanja po forumu nemate nista, dok ne pocnete da glasate novcanikom sigurno da se situacija nece promeniti.

bio sam na adsl ranije
dosta je losiji izbor imati kablovsku+adsl

ali kad ti u zgradi zive ljudi koji do juce nisu znali sta je hard disk,osudjen si na propast i na to da oni odlucuju koji ce operator biti prisutan -.-

Ne razumem u kom smislu je losiji izbor imati kablovsku + adsl? Cena ili sta? Ako je to, bolje da placas malo vise a da nemas problema sa netom, nego ovako kako je sad. Zivce posle neces moci da kupis.

Druga opcija ti je da uzmes MTS Box paket i da molis boga da uskoro steknes uslove za VDSL (ako vec nisi).

To verovatno zavisi od dela grada u kome si.
U centru grada ne pamtim da je bilo prekida u internet saobracaju i ja sam licno prezadovoljan IKOM-om. Cak sam ovde pitao da li moram da menjam modem da nesto ne pokvarim :)

A sto ne predjes na IPTV, Total TV ili ostanes na kablovskoj i uzmes ADSL?
Sto rece Nothingman "od kukanja po forumima nemas nista"
Ili nesto konkretno uradi ili se pomiri sa sudbinom. Ovako samo sebi nepotrebno dizes pritsak. :)

Nikad nisam video svrhu kukanja, kad mi nesto ne odgovara ja preduzmem korake da to resim.

Poslednja izmena:
Ne razumem u kom smislu je losiji izbor imati kablovsku + adsl? Cena ili sta? Ako je to, bolje da placas malo vise a da nemas problema sa netom, nego ovako kako je sad. Zivce posle neces moci da kupis.

Druga opcija ti je da uzmes MTS Box paket i da molis boga da uskoro steknes uslove za VDSL (ako vec nisi).

cena,usluge kod razlicitih operatora,vise uredjaja(bar onda kad sam ja imao adsl) i kablova,ruter bi stajao kod fiksnog telefona koji na ulazu u stan sto je daleko od racunara,za adsl treba fiksni telefon (mislim imam ga,ali za kablovski internet ne treba)

To verovatno zavisi od dela grada u kome si.
U centru grada ne pamtim da je bilo prekida u internet saobracaju i ja sam licno prezadovoljan IKOM-om. Cak sam ovde pitao da li moram da menjam modem da nesto ne pokvarim :)

A sto ne predjes na IPTV, Total TV ili ostanes na kablovskoj i uzmes ADSL?
Sto rece Nothingman "od kukanja po forumima nemas nista"
Ili nesto konkretno uradi ili se pomiri sa sudbinom. Ovako samo sebi nepotrebno dizes pritsak. :)

Nikad nisam video svrhu kukanja, kad mi nesto ne odgovara ja preduzmem korake da to resim.

inace nisam kukao,nisam ni pisao ovde ranije,ali toliko me je iznerviralo sto zbog bilo kakve kise konstantno puca internet i morao sam da kazem kako je :/

btw zivim na banovom brdu

iptv mi se ne svidja,video sam ga kod drugih na delu i nisam zadovoljan,a ima jos manji izbor kanala
box paket mi ne odgovara,jer ne zelim 064 broj ili bilo koji novi broj na ugovor uopste i pretplatu za fiksni :/

inace nisam upucen za vdsl,kako to ide kod nas? ko nudi to?

Poslednja izmena:
Telekom nudi vdsl ukoliko si dovoljno blizu centrale. Imas temu o tome u ovom podforumu pa pogledaj.

Ja nisam primetio ceste prekide neta na brdu (pozeska)... Cak i ovih dana (grmljavina, pljuskovi) sve stabilno... Za 4 godine bio jedan ozbiljan prekid od par sati.. I u proseku jednom u dva meseca prekid koji se uvek resava resetom modema...

Jedino je tv krs... Posto nema hd basket... Net uvek na maksimumu...

Imam od pre neki dan jako velik ping ka svemu (>1000) koji sam rešio tako što sam umesto google DNS servera stavio "default" IKOMove. Tad mi je ping pao na oko 8. Da li je još neko iskusio ovakav problem? Što je najčudnije sad kad pingujem google DNS (8.8.8.8 i 8.8.4.4) dobijem do max 10ms. Prvo sam mislio da je do mikrotik rutera ali i posle par resetovanja na fabrička podešavanja problem je ostao. Sve dok nisam čačkajuči oko DNSa obrisao google DNS servere.

Ima li indikacija kada ce Ikom omoguciti prenos fiksnog broja kod sebe?

Jos uvek nemaju tu informaciju, cim saznaju javice- ovako svaki put kazu

Opsovao bih 100 puta u ovom trenutku...

Evo upravo četvrti put nestao internet od sinoć od 11 sati - sve neki sitni prekidi od 3-4 minuta, a meni se prekida posao, gubim vreme i samo se nerviram. Nema u ovoj Srbiji normalnog provajdera, sve sami amateri i vaćaroši...

Nema to veze samo sa IKOM-om. To se svuda desava. Meni je juce na poslu SBB prso na pola dana a zbog prirode posla imam potrebu za stalnom online komunikacijom.

To ti je zemlja Srbija.

Kad bi internet provajder placao penale za svaki minut za koji nije obezbedio slobodan protok video bi kako bi odjednom sve radilo besprekorno.

Poslednja izmena:
Pa znam da nije samo do Ikom-a, to je i muka najveća. Jedva sam pobegao od Oriona, skoro je i do suda došlo, morao je i RATEL da se umeša....

Evo i vesti od danas...

01.9.2014
Veće brzine Internet paketa FLAT 3 i FLAT 4

Poštovani korisnici,

sa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da će od 1. oktobra 2014. godine biti povećana brzina Internet paketa FLAT 3 i FLAT 4 bez promene cene.

FLAT 3 - 20 Mbps
FLAT 4 - 40 Mbps

Vaš IKOM

01.9.2014
RADOVI NA MREŽI

Poštovani korisnici,

Obaveštavamo Vas da će u utorak 02. septembra 2014. godine, u vremenu od 00:00 do 06:00 časova, doći do povremenih prekida signala Interneta na delu teritorije Karaburma, Vračar, Voždovac i Konjarnik zbog planiranih radova na mreži.

Unapred se zahvaljujemo na razumevanju.
Vaš IKOM

Buhahaha, providan pokušaj da se navuku ljudi na skuplje pakete...

Uvek su bili "korak ispred" SBB po pitanju brzina, plus telekom daje 50/2 za 1900RSD, ocekivao sam da ce biti povecanje 30/1 ili 20/2 za FLAT3 ali izgleda da od toga nema nista. Bas sam planirao da zovem ovih dana da vidim da li ce biti povecanja ili da uradim ono sto sam planirao, a to je da predjem na MegaBox (dvoumio sam se samo zbog dosta cimanja oko prelaska).

da li ljudi sa ovolikim povecanjima brzina mozda pre biraju da predju na jeftiniji paket? FLAT3 je pre koliko bio 10Mbps, a evo uskoro 20Mbps... ko nije neki ultra downloader i mega-ping-osetljivi-gamer nisam siguran koliko ce da primeti razliku

Nazad
Vrh Dno