Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

eto, a kod Motorole je ostalo admin/motorola i root/motorola

a i W2402 pise u samom Cisco firmveru...

Sta ce ti povecanje brzine?
Ove sadasnje su dovoljne.
Bilo bi bolje da povecaju upload.

Mozda ste negde već pomenuli ali kako da nadjem rts hd na tv-u, imam digitalnu sliku direktno preko integrisanog tjunera u lcd

Ideš na pretragu, pa na pretragu mreže, a ne na full.

Dobio sam pismo (id broj i šifru) za IKOM portal
Napravio nalog i čeka se 24 sata da aktiviraju nalog

Šta ima na ikom portalu? Može li neki SS?

Ovo je naslovna:

Capture2.PNG

Pa ako izaberes Internet, dobijes ovo:
Capture3.PNG

Ako kliknes na mesec, dobijes podatke o racunu, kao i opciju da istampas racun. Sto se tice ostalih usluga, npr. klikom na Digitalna TV dobijes informaciju o paketima koje imas.

Ne mogu da verujem, sve ove godine račun za kablovsku dolazi na moje ime, i sada šifru za portal šalju na ime moje majke na koju se vodi stan! Kreeeteeniii !!!

Slicna situacija i kod mene. Moj otac je originalno potpisao ugovor za televiziju i na njegovo ime su poslali sifru za portal.

A unutar samog portala vidim da se televizija vodi na ocevo ime, internet i digitalna televizija na moje ime, stim sto su kod digitalne pogresno upisali prezime kao da su rucno prepisivali iz baze...

Da li je neko menjao onaj digitalni risiver za ovaj novi sto nude? Interesuje me dal da ih ganjam uopste ili nema nikakve razlike?

Oni ne menjaju digitalni dekoder drugim nego ako imas televizor koji ima podrsku za CAM modul (CI slot u sebi) oni to stavljaju umesto dekodera.
Isplati se jer na prvom mestu mozes da pratis HD kanale (doduse samo ih je dva za sada) ali nemas dekoder, kablove, dodatni daljinski itd itd...

Poslednja izmena:
Oni ne menjaju digitalni dekoder drugim nego ako imas televizor koji ima podrsku za CAM modul oni to stavljaju umesto dekodera

Ok, to sam i mislioo... Nego dal mi se isplati da ih ganjam bezveze ili ne? dal ima nekih prednosta u odnosu na dekoder(tipa bolja slika itd itd)?

Pa napisah ti :)
HD kanali, nema dodatnog daljinskog, nema kablova, kvalitet slike je vise subjektivni osecaj, meni je odlicna bila i sa dekoderom pa ne bih mogao da tvrdim da je ovako bolja.

Dobar dan svima

Imam problem sa IKOM kablovskim internetom, i molim za pomoc.

Imam Flat2, ping 8, download 9,84 mb, upload oko 1, sve je kako treba. Medjutim, posle malo duzeg gledanja online filmova, muzike, klipova (u kojima ima premotavanja i preskakanja, youtube, dailymotion, potpuno je svejedno), posle nekih 15 min, ping ode na 228, a download padne na ispod 1 mb. Probao sam i drugi web browser, sve je isto.

Ima li iko pojma kako to da resim ( a da nije format C: )

Hvala lepo

Te sporije vrednosti dobijes kada meris dok u isto vreme gledas film ili zatvoris sve prozore i ostane ti samo taj od speedtest-a, pa onda meris? pozz

Sve pogasim, samo speedtest radi, i pokazuje ekstremno male vrednosti. Kao da ga Youtube "iscrpi" na neki nacin.

Imaš ruter ili samo modem? Probaj da izbaciš ruter iz priče, možda on pravi problem

Sve sam probao, i da cupam ruter, i da idem preko chrome-a, i podesavao neka cuda u samoj Mozzilli, nista ne pomaze. Posle 15-ak minuta gledanja streamnig zakuca i secka, pusta po 2 sekunde videa na svakih 5 sekundi.

Izgleda da je format C: neizbezan :(

Izvinjavam se sto tek sad odgovaram, bio u poslu grdnom, hvala svima :(

@konan100, pa jel mora taj modul zbog HD kanala? Zar ne moze dekoder? U pitanju je osnovni paket sa internetom i nema sanse da se nadje RTS HD kanal. Ja imam obicni SBB paket i hvatam taj kanal na tv-u.

@pantelia24,
Jes` ti probao to s nekim drugim laptopom/kompom? Možda je do mreže/sajta sa kojeg strimuješ/nešto treće...
@MIB,
Pa naravno da hvataš na tv-u kad` je hd tv i ima tuner za to. Taj receiver od Ikoma je sd i samim tim ne može da vidi hd kanale.

Ovako, kod mene, tv iz potpisa, SBB, antenski ulaz, nikakav dodatni uredjaj, kao sto kazes ima svoj dekoder.
Kod brata, LG Smart 47', IKOM i valjda ima taj digitalni jer ima i internet.

Ako je SD kako kazes, u cemu je onda razlika izmedju njega i antenskog ulaza kod SBB. Antenski je isto "SD" pa opet imam RTS HD ili gresim?

Uh...

Ovako, risiver je potreban ako tvoj TV ne podrzava DVB-C standard, ako podrzava, mozes gledati sve digitalne kanale koji su otkljucani od strane operatera. Ako su zakljucani, potreban je CAM u koji ide smart kartica koja dozvoljava gledanje odredjenih zakljucanih digitalnih kanala iz posebnih paketa.

Ako tvoj brat ima risiver od IKOMa, doticni risiver nije u mogucnosti da prikaze HD sadrzaj, samo SD. Ako uradis scan (uradi fabricka podesavanja) dobices u listi RTS HD i neki erotski kanal koji je isto u HD, kanali su vidiljivi u listi i mogu se izabrati, cak ima i audio ali nema slike. Znaci ako tvoj brat ima TV koji podrzava DVB-C, onda je moguce da prati digitalne kanale iz osnovnog paketa DIGITALNA (koji i ukljucuje RTS HD) ali kanali iz drugih digitalnih paketa nece biti vidljivi bez CAM i smart kartice (ako ima FLAT3, ima HBO, 18+ i DIGITALNA+ pakete koji se placaju).

Da li postoji neka varijanta (fora) da predjem sa FLAT-3 na FLAT-2 i iskoristim ovu promotivnu ponudu 0 dinara – priključna taksa za Internet + 6 meseci pretplata na paket FLAT 2 (10 Mbps)...?
Zvao sam ih pre neki dan,kazu to je samo za nove korisnike interneta ili da raskinemo saradnju pa za, mislim 3 meseca da zovem za novi ugovor...?!
Korisnik sam od kada su se pojavili,nemam dugovanja ali ne vredi.
Ne koristim(vise)VOIP a o DIGITALNOM KAONu i da ne pricam,LOL...tako da mi je FLAT 3 totalno sto kazu gejmeri overkill.

a podneses zahtev na kevino ime i kad ga uvedu raskines na svoje ako nemas ugovornu obavezu.

^^
Kako u jednom stanu dva NET paketa odjednom,jel to moguce,...?
Znas da su oni brljali sa imenima,pojma nemam,net se vodi na mene a kablovska na kevu I na kraju IKOM-portal se vodi na ne znam,komsiju, sta ti ja znam,ludilo.
Nemam ugovornu obavezu...

^
ja sam pre par godina (tokom leta, istekla ugovorna obaveza) raskinuo na mesec dana net (ostala tv pretplata) - te sam ih nakon povratka sa odmora pozvao i uveo net opet na isto ime, sa promocijom koja je tad bila aktivna ( 3 meseca fraj ) - fora je da se do 15.og u mesecu obaveste da se ne zeli koristiti net narednog meseca i da im se do kraja tekuceg meseca vrati modem.
Nisu pravili problem sa potpisivanjem novog ugovora/promocijom te su doneli modem 3. il 4.og u mesecu,

Vrh Dno