Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Uzas, krenuli si i ovde botovi :S: nadam se, da se nece namnoziti kao u Targo temi.

1.Ček, ti nikad do sada nisi imao kablovsku i potpuno si oduševljen Ikomom? Time je sve rečeno.

Nigde ne neglasavam da sam odusevljen ikomom, pazljivo procitaj moj post. (Znam da je malo tesko jer je kako si naveo nepregledan, oprostices mi nisam upoznat sa internet pravopisom i pravilima da se redovi razdvajaju, veliko ti hvala znacu za ubuduce)

2.Pa da... tako i u bolnici u toku operacije može da nestane struje ili da dođe do određenih prekida u snabdevanju kiseonikom. To je sasvim normalno. Ali da ne idemo tako daleko, normalno je i da ti puca veza dok si na telefonu, da je hostingu nemoguće pristupiti baš svaki put, itd? To je diktirano načinom na koji je usluga implementirana.

Jasno je da nemaš baš veze sa elektro-inženjeringom i/ili telekomunikacijama, ali bez obzira na to downtime je nešto što je VEOMA BITNO za kvalitet IT usluge.

Onda produži dalje - ne vredi ti ni objašnjavati.

Na ova dva cu ti odgovoriti u jednom s obzirom da, ubotrebicu tvoj izraz "ne vredi ti objasnjavati". Uzrok pucanja konekcije/downtime ne mora da bude uzrokovan padom servera (recimo) i ja sumnjam da bi IKO mogao da zna uzrok osim ukoliko nema pristup admin software-u ili stanju na mrazi (terenu).

Ostale odgovore iz kojih se tvoj nivo inteligencije i zrelosti vidi necu ni da komentarisem. Drago mi je da si me upoznao sa pravilima pisanja na forumima. Drago mi je da sam to naucio od jednog zrelog forumasa te mi je isto

toliko drago da sam upoznao inzinjera it tehnologija koji po svemu sudeci moze da konstatuje (da ne bezim sa teme) kvarove na mrezi citajuci misli. U buducnosti cu paziti da ne pitam zasto i da ne trazim odgovore na nesto

za sta smatram da ljudi nisu u pravu jer to baziram na misljenju da ne raspolazete dovoljnom kolicinom informacija da bi bilo kakav zakljucak doneli. Zelim ti uspesan zivot i zdravu karijeru u kojoj mozda neces imati toliko

vremena za forume.

Ovakav bot najbolje odslikava IKOM..... tužno, kao i njihova usluga....

Što je najgore, lik ne shvata koju antireklamu pravi.

Realno, sad ga trebaju otpustiti, ukaljao je dovoljno firmu.

Nigde ne neglasavam da sam odusevljen ikomom, pazljivo procitaj moj post.
Pre svega bih voleo da naglasim i napomenem da sam JAKO zadovoljan uslovima koriscenja, cenama i generalno ponudi koju ova kablovska nudi.
Pretpostavljam da nisi upoznat ni sa tim da "Caps Lock" znači da vičeš, te nisam znao kako drugačije da protumačim snagu tvog zadovoljstva nego kao "oduševljenje".

(Znam da je malo tesko jer je kako si naveo nepregledan, oprostices mi nisam upoznat sa internet pravopisom i pravilima da se redovi razdvajaju, veliko ti hvala znacu za ubuduce)
Da... verovatno si pre neki dan i dobio internet. Super stvar, zar ne? :d

Na ova dva cu ti odgovoriti u jednom s obzirom da, ubotrebicu tvoj izraz "ne vredi ti objasnjavati". Uzrok pucanja konekcije/downtime ne mora da bude uzrokovan padom servera (recimo) i ja sumnjam da bi IKO mogao da zna uzrok osim ukoliko nema pristup admin software-u ili stanju na mrazi (terenu).
Ti misliš, ali samo misliš, da nešto znaš i da ti je nešto jasno. Kablovski operater, za razliku od pružaoca usluge hostinga, odgovara i za emisionu opremu i za distributivnu infrastrukturu koja dolazi do krajnjeg korisnika, baš kao što Telekom odgovara i za centralu i za bakarne parice koje idu do korisnika. Korisnika pri tome ne zanima da li je ušla voda u kablove (loša instalacija), da li im je nastalo struje (što se rešava UPS-ovima i agregatima) ili je crklo nešto od opreme (koja takođe mora da ima izvesnu redundansu i adekvatnu dostupnost, ako razumeš te termine).

Krajnji korisnik samo gleda da li je zadovoljan kvalitetom pružene usluge ili nije i ne mora da ima sluha ni za kakva objašnjenja i kuknjave o višoj sili. Takođe, ne možeš ti svojim pozitivnim iskustvom da negiraš nečije negativno, pogotovo što si korisnik tek od nedavno.

Ostale odgovore iz kojih se tvoj nivo inteligencije i zrelosti vidi necu ni da komentarisem.
...

Drago mi je da si me upoznao sa pravilima pisanja na forumima.
Nije to neko pravilo. Više stvar pismenosti i akuratnosti.

Drago mi je da sam to naucio od jednog zrelog forumasa
Nema na čemu.

te mi je isto toliko drago da sam upoznao inzinjera it tehnologija koji po svemu sudeci moze da konstatuje (da ne bezim sa teme) kvarove na mrezi citajuci misli.
Ne moram da čitam misli, dovoljno mi je da vidim/čujem koliko prekida imaju pa da znam da su neozbiljni. Inače, inženjer sam i za IT i za Audio/Video tehniku.

U buducnosti cu paziti da ne pitam zasto i da ne trazim odgovore na nesto za sta smatram da ljudi nisu u pravu
Pretpostavljam da si dugo živeo negde u inostranstvu pa ti neću zameriti na konfuznim rečenicama i težem izražavanju. Ipak, nisi ti tražio nikakve odgovore, sva tvoja pitanja su sadržala impliciran odgovor i bila su retorička. Citiram:

Sta vi ocekujete za te pare?
Obećanu uslugu 24/7. Česti prekidi signala, poludinamička IP adresa i loš zvuk na pojedinim kanalima ne mogu biti opravdani niskom cenom. To je jednostavno neozbiljno!

Vodis posao a koristis flat 2 od 8mb ?
Ne znam kome si to uputio i šta je čovek/žena bio-la pisao-la, ali 8/1 Mbps nekome može biti sasvim ok i ako kvalitet protoka varira, tj opada u određenim periodima dana, korisnik ima pravo da bude nezadovoljan. Da li bi negde drugde dobio bolju uslugu i za koje pare nije tema i svakako nije na tebi da procenjuješ, pogotovo što ni nemaš puno iskustva sa domaćim operaterima pa da možeš da sudiš.

Skremblovanje inostranih kanala ukoliko domaca televizija ima otkupljena prava prenosa?
Nisam čitao ceo tred, tako da mi je to promaklo, ali se u tome slažemo, to nije do operatera, tako mu je naloženo.

jer to baziram na misljenju da ne raspolazete dovoljnom kolicinom informacija da bi bilo kakav zakljucak doneli
A ti raspolažeš? Ikom ti je prvi kablovski operater u Srbiji i već si ekspert za domaće tržište?

Zelim ti uspesan zivot i zdravu karijeru u kojoj mozda neces imati toliko vremena za forume.
I ja tebi želim da što pre naučiš srpski i rešiš probleme koje imaš.

Poslednja izmena:
Iako je jedno vreme internet kod IKOM-a bio koliko-toliko stabilan, u poslednjih par meseci ucestali su prekidi koja iritiraiju i prosto teraju na razmisljanje o odlasku kod nekog drugog.

btw. Flat 2 od jutros

@magick: Alal ti za svaki post upucen botini Ikoma :)

A sto se tice ovog foreverever i gluposti koje pise, zato je neko pametan izmislio ingore listu pa ce se doticni vec ovog momenta naci na njoj

Moraju malo da ustede, zato su i smanjili kvalitet a povecace cene. Pogledajte samo gubitke u ovoj i prethodnoj godini...

I kod mene. Sad sam video neko obavestenje u vezi toga na onom info kanalu..

Ma ne sekirajte se, to je normalno - zbog infrastrukture. Uostalom, šta bi ste vi za te pare? :d

Meni je resen problem ali im je trebalo skoro dva meseca i jedno 30ak poziva tehnickoj podrsci i par mailova i jos par mailova sluzbi za reklamacije. Jej.....

Koji ti je problem bio?

Prikljucujem se temi. U Zemunu sam kod stadiona. Imam ikom internet vec 5-6 godina. U pitanju je Flat 2 + Kablovska TV. MIslio sam da je net dobar (jer je trenutno 8mb / 1mb), medjutim od skoro sam uzeo neki adsl preko poste (2mb/0,32mb) za kucu na selu. I ljudi, ovaj 4x sporiji net radi bolje nego ovaj ikomov. Plus sam dobio wifi ruter. I nema prekida ili da net ne radi, kao sto cujem ovde. A evo od skoro je i kod mene ikom net pocelo da mi se gubi net po 5-6min, pa dodje, pa opet pukne i tako nekoliko puta za redom isto vece. Izludjuej me. Sta se to desava sa ikomom?

Poslednja izmena:
Mirise mi da krecu tipicnim "srpskim poslovanjem" :
1.Radi fino dok ne steknes bazu korisnika.
2.Pocni da ih tovaris.
3....
4.Profit ?

Koji ti je problem bio?
Dva meseca je posle 18h net radio vrlo lose, dolazilo do pucanja konekcije, ms u igrama odlazio u nebo, sajtovi nisu mogli da se otvaraju itd i tako do 23h. "Standard".
I toliko sam puta zvao, smarao odgovor je bio "da, vidimo da ima problem saljemo odmah ekipu"?!?!?! Dobre neke ekipe.
Anyway, izgleda da sam se urekao. Evo opet stream baferuje svakih 2-3 minuta a upload preko speedtesta pokazuje da je 0.3Mbps umesto 1.

Definitivno je neki problem sa uploadom, drugi put sam sad testirao pisalo je samo connecting i izbacilo error. Evo sad treci put Pogledajte prilog 130893

Poslednja izmena:
Evo unapred su najavili, ovo postujem :

RADOVI NA MREŽI
Poštovani korisnici,

Obaveštavamo Vas da će u četvrtak 19. decembra 2013. godine, u vremenu od 00:00 do 04:00 časova, doći do prekida signala svih usluga na delu teritorije Čukarica zbog planiranih radova na mreži.

Unapred se zahvaljujemo na razumevanju.
Vaš IKOM

http://www.ikomline.net/info/detalji.php?news_id=201

Ono sto me zanima je, da li stvarno izadju na teren i rade nesto u 4 ujutru, ne kapiram.. Ili tad ugase servis a rade iz kancelarije, jer predpostavljaju da vecina spava..

Ne znam sta da ti kazem... Verujem da ima ljudi koji rade i u to gluvo doba noci jer im je takav posao, medju njima sam i ja, e sad dal ovi iz Ikoma stvarno rade po terenu ili ne-to vec ne znam... Jedino mi ostaje da se nadam da ce stvarno raditi nesto na infrastrukturi buduci da na Cukarici u zadnje vreme net stvarno radi lose, a jos plus ovo povecanje brzina od 1og januara, pa da im se ne raspadne mreza :d

Ma naravno, uglavnom sam bio treca smena na bivsem poslu :) Nego nesto sumnjam da oni stvarno nocu nesto prckaju na terenu, i jasno mi je sto bas biraju to vreme al ja sam tad najbudniji :d

Ja sam ih video 2x oko 2h posle ponoci na banovom. Znaci imaju "Special Events Response Team" :D

hm, pojavila se ta NOVA tv na analognoj, ali kao da je jos uvek nema na digitalnoj posle ponovnog pretrazivanja i vracanja Kaon dekodera na fabricka podesavanja. kod vas?

Нема на чукарици прекида, иако је најављен :)

Bilo je, od 00:10 do 01:00 recimo..

kod mene ne npr. tako da kako gde...

Oni su sad objavili prekid, a kad mi je pukao pre 2 dana na po pola sata(preko dana) i nocu na vise od pola sata(toliko sam ga cekao da dodje i otisao u krevet),to nikom nista. Mislim da stvarno trebaju da preispitaju svoje mogucnosti mreze,opreme sta vec i da se ne prave konkurentni kad vec ne mogu. Ako treba smanjite brzine, smanjite cene, pa da znamo na cemu smo.. A ne ovo gledam u pasulj oce biti interneta ili ne. Inace ne pljujem ih za tv signal i ostale *******cije,jer kakva drzava takve i firme, ali sad sam morao jer su mi se popeli na onu stvar.

Mozemo da se dogovorimo sledeci put, kada budu neki prekidi, odmah da zovemo i da ih trolujemo pozivima, kad oni nas *****avaju mozemo i mi njih. Oprostite na recniku.

Vrh Dno