Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Juče i danas ubija lag, plus zaglupljivanja konekcije (moram da restartujem modem). Vidim da ću morati da ih zovem...

I meni opet....svaki dan uvece. Napisi samo sta su ti rekli. Ovo nema smisla...

Ajde jedno pitanje kolega ima kao i ja flat2 paket koji ukljucuje net i analognu tv. Medjutim on kaze obzirom da ima dvb-c digitalni tjunet na tv da moze da hvata i ikomove digitalne kanale. Da li je to slucaj i kod vas? On je na Banjici pa ako je neko u okolini mozda moze da da info iz prve ruke.

Kod Ikoma je digitalna besplatna, znači može, tako je kod svih bez obzira na lokaciju.

E da zaboravih da pitam da li negde iam spisak frekvencija digitalnih kanala kod Ikoma?

Sad videh i ja da te interesuju frekvencije, a ne spisak kanala.

I dalje prekidi i gluposti svako posle podne.... ***.

Jel zna neko dal ce ta Ikomova CI kartica raditi na Samsungovom tv/monitoru T240 u specifikaciji pise da ima digital tuner ali nije naveden koji. Posto koristim njihov flat3 mislim da imam pravo da im trazim CI karticu.

Jel zna neko dal ce ta Ikomova CI kartica raditi na Samsungovom tv/monitoru T240 u specifikaciji pise da ima digital tuner ali nije naveden koji. Posto koristim njihov flat3 mislim da imam pravo da im trazim CI karticu.
Pitanje je da li ima CI slot za modul u koji ide kartica.
Sama kartica nije dovoljna jer ona ide u CI modul pa zajedno sa modulom u TV ili monitor.
Dakle, potrazi u specifikacijama CI slot.

Imaš pravo na karticu svakako samo da li si ikada uspeo da pretražiš digitalne kanale na istom? Ako nisi pokušaj na sledeći način ukoliko ti u okbiru automatske antene daje izaberite antenu za pakćenje (jer je to T tjuner). Zemlja neka ti bude ostali 8pošto je to baš stari model samsung televizora). Onda ti se pojavljuje "Podešavanje kablovskih digitalnih kjanala opcija" i tu možeđ searchovati dvb kanale. Takođe slot mu je sakriven sa leve bočne strane (otvoriš vratanca i tu je slot :)). Nadam se da sam ti pomogao barem malo.

Pokusao sam sa pretragom ali mi ne daje mogucnost da biram dal ce da pronalazi digitalne ili analogne kanale, jedino je dao mogucnost pronalazenja tkz. Digitalnih usluga ali tu nije pronasao nista. Jezik sam stavio na Srpski za region sam stavio ostali i nista nije pronasao.

Postavi zemlju u region Netherlands, pa opet predraži, trebao bi onda sve da nadje.

Danas presao sa Adsl-a na FLAT 3 paket, vec bilo 3, 4 prekida neta na nekoliko sekundi.. da li je ovo neki privremeni bonus za nove korisnike, razlog da ih zovem, nesto trece..

Možda rade nešto, oko 12 nestalo sve na Karaburmi na 10 min. Ako se nastavi to na par sekundi, biće da je frka na nekoj banderi, meni je tako bilo jednom.

Evo opet.. sta mogu preduzeti u tom slucaju, da se penjem na banderu?

Da dodju opet, ili mogu nesto 'iz fotelje' da poprave? Ne moze nista bezbolno da prodje u ovoj prokletoj zemlji.. :)

Teško da će banderu da srede iz fotelje, ali ti se možda posreći da je nešto kod njih zglajznulo. Mene su fircali ceo onaj ogavni februar 2012., kada su me molili da sačekam otopljenje kako bi se pentrali po banderama. Istog momenta kada je otoplilo, problemi su prestali, kapiram da ništa nisu ni uradili, samo je led nestao iz neke kutije na banderi... ipak prošle zime me nisu zezale niske temperature, tako da ko zna. Inače je prekidalo na svakih 2-3 minuta na 15 sekundi... užas.

Ne psuj :D Evo od nekih 19:00 sinoc se nije vise nijednom desilo, nadam se da je bilo privremeno nesto..

Verovatno su sredili jeb, ja ih po ceo dan vidim da spartaju Beogradom uzduz i popreko, a najvise ih vidim na NBG-u jer tu i zivim verovatno idu ka Zemunu izgleda da imaju jako velike probleme na celoj beogradskoj mrezi pa "trce" tamo amo. Ne stvarno svaki dan vidim bar tri-cetri autica cini mi se da su one Skode praktik oblepljene folijom IKOM, sto i nije lose znaci da nesto i rade verovatno popravljaju po prituzbi korisnika.

Probao sa regionom holandija, ali traži jos parametara. Frekvencija, ucestalost signala, modulacija, mrezna identifikacija... sta da upisem? Nigde ne nađoh podatke.

Probao sa regionom holandija, ali traži jos parametara. Frekvencija, ucestalost signala, modulacija, mrezna identifikacija... sta da upisem? Nigde ne nađoh podatke.

Citiram korisnika: xMark Pogledaj poruku
Problem je u tome što se neki kanali emituju na 32 QUAM modulaciji umesto kao i svi ostali kanali na 256 QUAM. Pogledaj dobro da li imaš opciju kod ručnog podešavanja izbor modulacije, podesi na 32 QUAM i posle predtrage dodaj naknadno pronađene kanale. Kod LG modela, dovoljno je pustiti "potpunu pretragu" kanala, pa će se učitati i ovi sa drugačijom modulacijom iako se ne može ručno podesiti 32 QUAM.

Inače za ručnu pretragu, koja traje samo minut, potrebno je uneti početnu frekvenciju 306 000 Hz, 256 QUAM modulaciju kao i 6900 interval. Naravno, potrebno je podesiti zemlju u kojoj će se pojaviti DVB-C tuner, tj, pored antenskog ulaza mora imati i kablovski ulaz za podešavanje kanala.

ja sam izabrao zemlju FINSKU i sada je sve ok zahvaljujuci xMark

Poslednja izmena:
Već nekoliko dana imam čudnih problema. Google, Zoutube, Facebook,... povremeno hoće, povremeno neće da rade. Totalno nebulozno. Ima li nekog sa istim problemom? Blok 70 je u pitanju.

ako ti je slabija masina, a koristis chrome, oce da zabada. mrtvi hrom samo magijom mozes da iskljucis apdejt, a sad baguje samo tako...

Vrh Dno