Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

RADOVI NA MREŽI

Poštovani korisnici,
Obaveštavamo Vas da će u utorak 22. oktobra 2013. godine, u vremenu od 00:00 do 04:00 časova, doći do prekida Internet signala na delu teritorije Čukarica, zbog planiranih radova na mreži.

Unapred se zahvaljujemo na razumevanju.
Vaš IKOM

^ Dobro su se setili da urade nesto na Cukarici buduci da je ovo tragedija i od neta i od TV-a

Nadam se da su zapravo neki korisni radovi u pitanju.

Od kad su bili radovi na Voždovcu pre jedno mesec dana, net mi radi skoro savršeno - zaglupi se DNS jednom u 3-4 dana, dok je pre toga bilo jednom u 3 sata.

Tako da verujem da će i vama na Čukarici posle radova net raditi dosta bolje.

Не знам какви радови су у питању али мени вечерас нет ради изузетно добро а кажу да ће тек после поноћи нешто радити.:d У последњих пар недеља сам у појединим данима имао баш успорен нет и то углавном увече, нисам мога чак ни youtub клипове да гледам.:D Вечерас нет лети, не знам да није грешка?:p

Sinoć nije bilo prekida tako da će to verovatno biti večeras.

A gde uopste stoje ta obavestenja na njihovom sajtu?

Glavna strana. Samo postave pasus: radovi.

Kod mene u Kumodražu nešto zeza juče i danas

Flat 3 je u pitanju
Ovo je preko laptopa merenje
3055175245.png

Ovo preko tableta

zarkovo - posle 12 vec danima normalno radi samo odjednom preidi, modem se resetuje... kapiram da rade, mrzi me da proveravam, al meki put zna da bude bas usred neceg, pa smara...

Priznajem da nisam detaljno gledao i trazio, ali da li je moguce da iKom nema HD kanale u ponudi? I ovo gde pise recimo za HBO (digitalna TV) uopste se ne spominje HD... Vidim da nemaju ni RTS HD u spisku kanala. U cemu je fora?

Nemaju HD kanale. Nemaju ni kako da ih isporuče, jer onaj njihov box nema HDMI izlaz.

dobih cam modul od ikoma..sad mi rade i arene iako nisu u mom paketu..jel to neka promocija pa ce da radi neko vreme? ili sam ih mozda greskom dobio?:)

Kada sam nakratko povezao PC kablom direktno sa modemom, a ne kablom preko rutera, činilo se da je veza stabilna, ali moram to da provjerim u dužem periodu.
Sada vidim da je možda problem na Ikomovoj mreži.

Ocigledno ti je ruter problem obzirom da konekcija modem/pc radi dobro. Sredi Belkina.

99 posto kanala koji salju signal operateru je u SD formatu. Ne vidim poentu konvertovanja SD u HD kad ce opet biti SD.

Pogledaj malo ponudu kod SBB-a pa ćeš videti da postoji oko 30 kanala u HD kvalitetu. Kada ih raspali SBB ima toliko šta misliš koliko bi još bilo dostupno da postoji neka konkurencija na tom polju. Problem je ovde što su ostali provajderi još gori od SBB-a pa je i ponuda HD kanala takva.

A ako si mislio isključivo na domaće kanale, da, onda si u pravu.

I tako, vec jedno osmi put u poslednjih mesec dana na cukarici posle 12 nestane interneta i do ujutru ga nema. Ovo je postala tragedija od interneta.

I tako, vec jedno osmi put u poslednjih mesec dana na cukarici posle 12 nestane interneta i do ujutru ga nema. Ovo je postala tragedija od interneta.
Žalite se i tražite umanjenje računa,pa će te videti kako će da budu stabilniji.

Pogledaj malo ponudu kod SBB-a pa ćeš videti da postoji oko 30 kanala u HD kvalitetu. Kada ih raspali SBB ima toliko šta misliš koliko bi još bilo dostupno da postoji neka konkurencija na tom polju. Problem je ovde što su ostali provajderi još gori od SBB-a pa je i ponuda HD kanala takva.

A ako si mislio isključivo na domaće kanale, da, onda si u pravu.

pa, da budem iskren, bacio sam pogled na ponudu, gadjaju se nekim ciframa za neke stvari(usluge) koje pa ajde opet da budem iskren po meni 95% ljudi ne koristi uopste.Prikljucna, odrzavanje, iznajmljivanje, HDD, iskreno, sve to je na kraju previse. Ovako na suvo, mislim da velika vecina domacinstava ima stare CRT televizore i da je realna potraznja HD signala daleko manja. Razumem ako Vi imate Full HD TV kod kuce, znam, smor je gledati nesto u sd-u ali ja kao korisnik CRT televizora sa digitalom sam prezadovoljan.

Mogli bi svakako da ispostuju korisnike sa jednim HDMI output risiverom. Imaju u ponudi CA Modul pa mozes probati tako ako imas DVB-C tuner i pci slot :)

Ja vec 4-5 dana imam problem sa lagom, skakanjem MSa uvece posle 19h. Zovem ih kazu da je na njihovom kraju sve ok.
Da li je neko imao skoro takva iskustva (Vozdovac, kod studentskog doma 4.april)?

Ja imam lag spajkove u WOT-u zadnja 2-3 dana, ali je i dalje igrivo. Lokacija - 500-600m od 4.aprila

Mene ubi u WoTu i pocnem da seckam na hangoutsu. Sada sam opet zvao. Vide navodno problem je u par ulica oko Pazinske (posto tu zivim) i poslace sad ekipu da vide sta se desava.
Bogami ucestalo je ovo zvao sam za isti problem i prosli mesec ako se dobro secam :D.

EDIT: Nadjoh svoj post. 14.10. sam zvao. I posle ok par dana i evo sad again :).

Poslednja izmena:
Vrh Dno