Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Zna li neko da mi kaze sta se dobija od opreme za digitalnu televiziju u ikomu kada uzme flat 3 paket? Ili je kao i sa standardnom kablovskom, kabl u tv i to je to?

Zna li neko da mi kaze sta se dobija od opreme za digitalnu televiziju u ikomu kada uzme flat 3 paket? Ili je kao i sa standardnom kablovskom, kabl u tv i to je to?

Dobiješ dekoder,modem i telefon

Ok, hvala na odgovoru.
Reci mi samo sta je taj dekoder, i jel neki daljinski ukljucen tu?

Dobiješ dalljinski od tog uređaja (Set Top Boxa) koji ti daju.

Ali ako imaš televizor novije generacije sa DVB-C tjunerom topla preporuka je CAM module :)

Postavio sam ovo pitanje zato sto planiram da uzmem 27'' monitor koji bih koristio i kao TV.
Jedini problem tu mi je bilo sto monitor dolazi bez daljinskog, ali ako uz digitalnu tv dolazi taj dekoder sa daljinskim onda ne bi trebalo da ima problema jel da?

Ako monitor ima potreban video ulaz, problema nema. Ne sećam se da li ovaj stb ima vga izlaz.

taj 27" monitor ima i TV tuner u sebi, pa bi na njega direktno kacio koaksijalni kabl od kablovske ili si mislio da dekoder povezes na taj monitor?

ako je ovo drugo u pitanju onda obrati paznju da Kaon risiver (koji IKOM daje) ima jedino SCART i cinc (3 cinc konektora = 2 za audio i 1 za video) izlaze. Nema HDMI, nema RGB (monitorski) izlaz, koji bi se obicno direktno kacili na monitor, bez nekog adaptera.

Pre jedno mesec i po dana mi se pregrevao Kaon risiver i preko njega vise nije mogla skoro uopste da se gleda ni analogna ni digitalna TV.

Posle prijave IKOM-u dosao je covek i zamenio ga za drugi Kaon risiver. Takodje pre jedno 3 nedelje je IKOM vrsio one radove na digitalnoj i prosirio osnovni paket za dosta Pinkovih kanala itd.

E sad ono sto se meni desava sa trenutnim Kaon risiverom je da kad god ga upalim on UVEK radi neko skeniranje kao da je nasao nove kanale, vrti nesto npr. od 01/17 do 17/17, resetuje se (pise ono Init na prednjoj maski) i onda radi ok. To skeniranje ume da potraje i jedno 2 minuta i zna da smara. Ne znam da li je ovo ponasanje posledica neceg od gore dva navedena (novi risiver i IKOM-ovi radovi na digitalnoj) i da li se to desava jos nekome?

Sa prethodnim risiverom je bilo kada se upali onda na TV-u kratko pise "Checking new channels" (tako nesto) i to brzo nestane i onda normalno mogu da se saltaju kanali. A kod ovog novog pri svakom paljenju ta pretraga x/17 ... Naravno, polu-resenje moze da bude da ne gasim bas cesto digi. risiver...

Evo zakacicu sliku tog ekrana i cisto onako HW (firmware, ...) info tog Kaon-a:

9_17.jpg

Kaon-K270-firmware-info.jpg

Poslednja izmena:
Auu.. Nema HDMI izlaz... Hvala ti sto si mi to rekao, bar da znam, mogo sam grdno da se zeznem...
Moram da vidim da li postoji neki SKART TO HDMI ili tako nesto...

@velja_bg
Moj isto radi to skeniranje svaki put, zato ga nikad ni ne gasim.

resiver i ne treba da se gasi nikad osim za skeniranje novih kanala ;)

Pošto sam zamenio taj "risiver" za CAM, ne sećam se tačno gde je to u meniju, ali bilo je u ovoj ili onoj drugoj temi pisano kako se isključuje to skeniranje u startu. Malo šarajte ili po forumu ili guglu ili meniju tog Kineza pa ćete da nađete.

koristim CAM vise od godinu dana,mnogo je bolja varijanta nego resiver,sve na jedan daljinski ali opet treba da uvedu HD kanale .nazalost nece skoro :(

@velja_bg
Moj isto radi to skeniranje svaki put, zato ga nikad ni ne gasim.
hvala Igore, sad mi je malo lakse. i sto bobiska kaze, mozda moze negde da se iskljuci, ali ako se dobro secam na proslom risiveru je to bilo ukljuceno i ako na pocetku ne vidi da ima nekih novih kanala onda odmah ide na prikaz slike nekog programa, a kod ovog novog risivera izgleda da uvek radi tu proveru na pocetku, ali kao uvek nadje 17 novih kanala i onda to vrti nekoliko minuta. lako je ne gasiti risiver, ali posto je onaj prosli (zamenjeni) krenuo da se pregreva posle nekoliko godina, onda rekoh kao da probam da ovaj novi palim samo kad stvarno nesto gledam na digitalnoj. mada jes' IKOM-ova duznost da ti ga zamene svaki put.

Poslednjih par dana imam problema sa igranjem WoT-a, kao da ima izgubljenih paketa jer je ping uglavnom ok, ali jednom u 10-ak sekundi igra secne i upali se crvena lampica na delić sekunde.
Mnogo iritira :(

Nije prvi put da se ovo događa, a zbog ovoga i mizernog upload-a jedva čekam da stigne neka dobra alternativa u moj kraj...

Na brdo tesko da ce nesto dobro stici u skorije vreme :(

Poslednjih par dana imam problema sa igranjem WoT-a, kao da ima izgubljenih paketa jer je ping uglavnom ok, ali jednom u 10-ak sekundi igra secne i upali se crvena lampica na delić sekunde.
Mnogo iritira :(

Nije prvi put da se ovo događa, a zbog ovoga i mizernog upload-a jedva čekam da stigne neka dobra alternativa u moj kraj...

Poslednjih par dana isto na Banovom Brdu, u sat vremena 2-3 puta kratak prekid od 1 minut, zna da iritira kod nekih online igara, ali boze moj, čovek se na sve navikne :D

Alternativa? Teško, osim ako ne krenu sa VDSL-om na Brdu ovi it Telekoma (hahahahahaha). Korodirane bakarne parice verovatno mogu da puste i 200mbita :D

dali mu ga sinoc po resetovanju i prekidu tva+neta na Cukarici nekoliko puta?

Ode i CATV i net dođavola pre jedno sat vremena... izgleda da im se "ukvasila" negde oprema.

Sreća pa imam kao bekap ubogi Orion ADSL.

(lokacija: Banjica)

da ne citam celu temu, posto mi ne gine njihov net (ne mogu da dovucem sbb u zgradu zbog penzosa kojima se ne moze objasniti zasto je konkurencija dobra stvar) da li ima nekih vecih problema sa internetom (bez ovih prekida na po pola sata kojje spominjete) na podrucju Vracara?

Kad vec uzimam kombo varijantu, i kad se vezujem na dve godine, na sta mogu da racunam sa njim? Hvala unapred.

meni veceras puca gateway 100 puta, samo odradim renew dns na mikrotiku i proradi, el ima jos neko problema?
inace na vozdovcu sam kod 4aprila..

EDIT:
modem mi se restartuje cim nesto bandwitch-a povuce.. thomson onaj stari crno-sivi..

Poslednja izmena:
I ja sam kod 4. aprila nikakve probleme sinoc nisam imao.

ma meni se modem resetuje danas sam oko 1 prijavio kvar rekli su da ce doci, serviser pozvati a rok je 48h.. tako da na 5 minuta imam net pa 30s nemam,, smor..

Turi neki ventilator prema njemu, možda se pregreva pa luduje. Rešenje dok ne dođu... možda.

Nazad
Vrh Dno