Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Lokacija Banovo Brdo već dobrih mesec dana problemi sa otvaranjem stranice, problemi sa pingom (nije do laptopa na drugom internetu radi perfektno). Parametri su idealni na modemu, al mogu da potvrdim da je par noći (2 ili 3 u junu) bio totalni prekid na ikom internetu i ujutru kad sam zvao rekoše radovi su u toku.

KOd mene ista situacija takodje najmanje mesec dana. Sinoc kao i svugde nije radio net , negde posle ponoci, ali nije bio totalni prekid, radilo par sajtova RS domena. Znaci samo su bili prekinuli vezu sa ostatkom sveta. A to je bar 99,9 % saobracaja. Pri tome radili samo oni koji su i fizicki sajtovi u Srbiji. Bench iako ima u nazivu .rs nalazi se u Holandiji pa naravno nije radio.

Poslednja izmena:
Mislio je na linkove. Sbb im je postao jedini nadprovajder.

Ево и ја да се пожалим на нет и кабловску.:d Предходних пар дана после поноћи код мене нет полуди и ради успорено, а нестану и поједини канали. Ево синоћ није било арене 1 и ртс 2, а остали канали раде нормално.:D Сада упалих тв нема ртс 2, после пар минута се појавио, реко можда тићко гаси јавни сервис.:p Видим да смо добили и светски канал уместо дмсат. Мислим да је овај највећи бисер до сада па га зато рекламирају на сајту.:p:)

Kod mene opet problemi. Ne kazem da ne radi, ali sve nekako sa zadrskom ?
Ili ih neko preuzima ili i oni moraju da guraju google ( crne kutije ) servere .

KOd mene ista situacija takodje najmanje mesec dana. Sinoc kao i svugde nije radio net , negde posle ponoci, ali nije bio totalni prekid, radilo par sajtova RS domena. Znaci samo su bili prekinuli vezu sa ostatkom sveta. A to je bar 99,9 % saobracaja. Pri tome radili samo oni koji su i fizicki sajtovi u Srbiji. Bench iako ima u nazivu .rs nalazi se u Holandiji pa naravno nije radio.

Isto!

Opet problemi kod ikoma. Bilo je dostupno svega par sajtova u periodu od 14 do 14:30, a taman mi počele formule bile...

^^
Isto...Mnogo su poceli da brljaju net u poslednje vreme a to im je jedino valjalo par godina unazad,o digitalnoj televiziji I kvalitetu TV ponude(LooooL)necu nista reci.

I opet problemi sa internetom. Ovo postoje problematicno, proteklih 5 godina su bas bili ok, ali poslednjih mesec dva postaju bas nepouzdani.

I opet problemi sa internetom. Ovo postoje problematicno, proteklih 5 godina su bas bili ok, ali poslednjih mesec dva postaju bas nepouzdani.

Al znaš šta je zanimljivo, to se dešava isključivo na Padini / Banovom Brdu, evo nijedan korisnik sa NBG-a / Zemuna ne vidim da se žali. Od kad su krenuli sa tim povećanjem kao da nemaju kapaciteta na tom čvoru/čvorovima :S

Bla, bla truć...

Radovi na mreži
Poštovani korisnici,
Obaveštavamo Vas da će u noći između ponedeljka i utorka, 9. jula 2013. godine, u vremenu od 00:00 do 08:00 časova, doći do povremenih prekida signala svih usluga IKOM-a na delu teritorije opština Novi Beograd i Zemun zbog planiranih radova na mreži.
Unapred se zahvaljujemo na razumevanju.
Vaš IKOM

I na Vozdovcu poslednjih dana bas zeza. Par puta mi je prosle nedelje nestajao...

Eo da ne bude kako je na NBGu sve divno i bajno da se i ja javim :p

Od kako su bili ti "radovi na mrezi" kako kazu izmedju ponedeljka i utorka, dodeljena mi je 46.x.x.x adresa koja se ne vodi kao IKOM nego AbsolutOK.net(njihov nadprovajder jelte), upload kanal vise nije 2 nego je 5(imam onu motorolu SB5100E i mogu rucno da menjam up kanal, dvojku definitivno ne vidi vise), power level za down kaze -9 iako nikada nije bio ispod -1 do sad (da, znam da bi 'ok' bilo sve do -15, al opet kazem). Pored svih tih relativno malih detalja, download se pogorsao i to dosta - bleji oko 580-650KBps vecinu vremena, onda skoci nekad i do 8mbps, pa se vrati nazad, a desava se i da bleji oko 120-200KBps. Probao sa vise sajtova koji su ranije bili pouzdani za brzinu.

Btw to je sve na flat2 paketu.

Bem li ga...neka ih par dana, ako vec imaju problema, radova itd nije mi sad hica net, a i ne puca samo brzina ****...pa ako ne bude bilo nikakvih promena, ce ih zovem.

Pustili milion pink kanala,ajoj sad ih treba razvrstati..
2u9uha4a.jpg

Samo mi nije jasno kako su uspeli tako da ih slože... action+1, pa action, hm...

Ako krenes da gledas *odozdo*... poslagali su ih bas kako treba :p

Imam jedan problem. Nestao mi je zvuk na nekim kanalima koje gledam preko samsungovog tjunera.. Npr na pinku, rts 1,2 imam zvuk, dok na prvoj, b92 i jos nekima nemam zvuk.. Jel imao neko slican problem ?

Isto se i meni desilo. Moras da ponovo nadjes te kanale. Ja sam upalio onu automatsku pretragu i to je resilo problem.

Toga sam se i ja sada setio, sad je zavrsila i radi :D Milion pink kanala,invazija pinka ***

Toga sam se i ja sada setio, sad je zavrsila i radi :D Milion pink kanala,invazija pinka ***

A da vidimo koliko ima korisnika sbb i ikoma koji su uveli sve ruzicaste kanale ? Neka je to 800.000 korisnika i neka provajder placa samo
po 1 € po korisniku. Kolika je to cifra koja ide vlasniku Pinka ? Sitno.

Stigao mi je conax modul posle 4 dana cekanja, nisam mogao da verujem :D

Pozdrav svima. Da li je neko uspeo da namesti u Gmail-u da proverava IKOM mail...? Stalno mi javlja da ne moze da se poveze sa POP3 serverom. Stari SBB nalog mi bez problema radi u Gmail-u...

Mislim da dozvoljavaju proveru emaila samo as IKOM mreze tj. IP adrese.

Da li je neko probao ovim njihovim telefonom da iskoristi onih besplatnih 30 minuta ka inostranstvu? Da ga bar jednom uključim...:rolleyes:

Nazad
Vrh Dno