Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Mene zanima kada će dobiti pozivni broj za fixnu telefoniju?

Da li je neko probao ovim njihovim telefonom da iskoristi onih besplatnih 30 minuta ka inostranstvu? Da ga bar jednom uključim...:rolleyes:

Ja redovno koristim tih besplatnih 30 minuta (to mi je ujedno i jedina svrha IKOM telefona)

Kad "prosviraš" tih 30 minuta dobijaš pojedinačni račun za prekoračenje početkom sledećeg meseca.

Ja cekam mesec dana. Pozvao opet pre neki dan i odgovor je "nismo ocekivali da ce da bude tolika potraznja pa nemamo trenutno modula". Najgore sto je dan pre toga stiglo njihovo pismo gde kazu da uvode cam module i da se jave ljudi kako bi dobili:)

Ja nisam cekao ni nedelju dana, zovite opet. I secam se da je dosao u nedelju oko 15h, bas me je iznenadio :D

Poslednja izmena:
Meni su doneli modul posle dva tri dana, bio je vikend. I to su dosli nenajavljeni, samo su banuli, sreca pa su moji bili kuci.

Sto se ovde pise o kablovskoj kad postiji posebna tema za kablovsku, vise ne znam gde da pratim desavalja vezana samo za kablovsku.

I opet problemi, request timeout u pingu, na svaki 6-8 paket. IKOM postaje nepouzdan provider, nije mi jasno sto su menjali ono sto je radilo kako treba.

Poslednja izmena:
Ja cekam mesec dana. Pozvao opet pre neki dan i odgovor je "nismo ocekivali da ce da bude tolika potraznja pa nemamo trenutno modula". Najgore sto je dan pre toga stiglo njihovo pismo gde kazu da uvode cam module i da se jave ljudi kako bi dobili:)

pa sta su ocekivali?:) pa svi hocemo da se otarasimo dodatnog uredjaja/dodatnog daljinskog:)
ili su mislili da svi imaju stare CRT-ove:)

Ja zvao danas opet za modul.
Rekoše mi da su naručili mali broj modula jer su mislili da interesovanje neće biti toliko.
Posle toga su naručili dva nova kontigenta modula od kojih je jedan prošao carinu ali 15 dana čekaju neko odobrenje od RATELa da bi mogli module da proslede korisnicima a drugi kontigent je u postupku carinjenja ali će i on morati da čeka to odobrenje od RATELa kada prodje carinu.

Sve u svemu da budem(o) strpljiv(i) jer niko neće ostati bez modula. -reči operatera sa kojim sam razgovarao ;)

Apsolutno mi nisu jasni. Naručio sam modul početkom juna, još nisu doneli. Smarao sam ih par puta i svaki poziv dobijam odgovor: prijavljeni ste, mnogo ljudi čeka, zvaće vas bla bla.
Sretnem IKOM servisera pre neki dan u zgradi, objasnim mu kad sam zvao i koliko čekam on mi kaže da uvode i da će proveriti, ako sam na spisku doneće koliko sutra, naravno ništa. Juče ih zovem opet, opeter mi kaže nije ni njemu jasno o čemu se radi, rok za uvođenje je 15 dana, sad će proveriti pa će se javiti. Naravno ništa. :D
Ovde čitam da su ljudi naručili i dobili modul za 2, 3, 5 dana.

Ajde da pitam, da li se neko ima slican feeling ili je samo do mene.

Cini mi se da od kako imam Conax modul, da mi je slika losija na vecini kanala. Kao da je ranije bila jasnija (nisam koristio receiver, vec samo digitalni direktno u TV).

Znam da bi trebalo da bude obrnutno, ali moguce da sam ja nesto istripovao.

Definitivno trip, slika ne bi trebalo da bude ni bolja ni lošija vec ista! Proveri uzvlacenjem Conaxa iz tv-a pa proveri, to bar nije tesko.

Zna li neko da li ima nešto novo oko dobijanja pozivnog broja za telefon?

novo je da ga nece biti jos

Ima li neko na Dorcolu sada problema sa netom?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Haha... oma i odgovor samom sebi :D - vratio se pre par minuta.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

06.8.2013
RADOVI NA MREŽI
Poštovani korisnici,

Obaveštavamo Vas da će u sredu 07. avgusta 2013. godine, u vremenu od 00:00 do 03:00 časova, doći do prekida signala svih usluga na pojedinim delovima teritorija Dorćola i Karaburme zbog planiranih radova na mreži.
Unapred se zahvaljujemo na razumevanju.

Vaš IKOM

Ikom najavio na vreme :D

Bar da ubace RSS feed, nego ovako moras non-stop da zujis na njihovom sajtu ako te interesuju vesti.

06.8.2013
RADOVI NA MREŽI
Poštovani korisnici,

Obaveštavamo Vas da će u sredu 07. avgusta 2013. godine, u vremenu od 00:00 do 03:00 časova, doći do prekida signala svih usluga na pojedinim delovima teritorija Dorćola i Karaburme zbog planiranih radova na mreži.
Unapred se zahvaljujemo na razumevanju.

Vaš IKOM

Ikom najavio na vreme :D

E fino :) Nisam gledao sajt (retko kad ga i gledam). A eto, nekih pola sata sam imao prekid... brzi su :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

I dalje cekam CAM modul, zahtev sam podneo 14.juna i zvao ih tri puta, uvek je objasnjenje da sam na spisku i da je velika zainteresovanost, da se strpim. Da li je jos neko cekao pola veka ?

Yup, right here. I dalje cekam. Ista situacija.

Gde se vide ta obaveštenja, na sajtu ih ne vidim, a sinoć je u 00.30h nestao i net i tv, nije došlo do "neko` doba", a naravno da oko 1h na sajtu ništa nije stajalo, gledao sam preko moba. Karaburma u pitanju.

I dalje cekam CAM modul, zahtev sam podneo 14.juna i zvao ih tri puta, uvek je objasnjenje da sam na spisku i da je velika zainteresovanost, da se strpim. Da li je jos neko cekao pola veka ?

Jok ja, narucio sam mislim pocetkom jula, i stiglo je za 2-3 dana. Tacnije, u subotu su mi doneli modul :D

E da, bese nesto pise u onom letku za CAM modul da on podrzava i HD kanale, kad ih IKOM bude pustio. Znaci HD kanali idu isto preko DVB-C-a i koriste 256QAM kodiranje, samo ce neki kanali umesto SD kvaliteta (i kolicine podataka) da voze HD kolicinu podataka? Pretpostavljam da su Kaon risiveri prepreka za HD, tj. ko ga koristi da on ne moze da vidi HD kad bude bio pusten? Pozz

Vrh Dno