Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Problem je sa YT cache serverom koji IKOM koristi... Npr. manje popularni video na YT ima da muca, ali ako otvoris npr. PSY - GENTLEMAN 1080p ide bez ikakvih problema...

Ni meni neradi YouTube kako treba ali nesmem nista da kazem protiv IKOMA jel ako dodje kUdtiHaEX opet ce me kazniti...

Poslednja izmena:
Evo sada sam zvao IKOM i oni kazu da kod njih NEMA nikakakvih problema da je problem do mene, kod njih sve fercera, a mi smo svi neznalice, veverice, tantuzi i nemamo pojma kako treba da rade "tija kompjuktori"

Meni jedanput jako bilo zanimljivo kada sam se probuio i nije bilo interneta. Sva "siglnalizacija" i na racunarima i na modemu i ruteru je bila uredu a neta nije bilo. Laptop i dva desktopa jednostavno nemaju izlaz na net, sta je meni sve taj klovan iz tehnicke napricao da sam samo imao snimanje na fixnom...Oni su imali problem sa njihovim DNS-ovima(koje naravno nisam od nejga saznao) i nisam imao ja net i ko zna ko jos a sve lampice na ruteru su sijale kako treba...bas cudan i nesvakidasnji problem, ali on je klovan pola sata mene ubedjivao da je to nesto do mene, i ako sam ga ja svo vremen navodio da imam 3 racunara prikljucena da niko nista nije dirao od sinoc itd itd...ti klovnovi iz call centra su krajnje neobrazovani za materiju kojom se bave i koja ih "lebom" rani. Dno dna...ti sad njemu da nesto kazes za YT, pa on ne bi znao sta da ti kaze, morao bi da zove nekog da pita, rekao bi ti da sacekas na vezi.

Inace ikom cesto pokazuje sve nedostatke "prenatrpane" HFC mreze, uvece oko 8-9 je responce time katastrofalan, jednu stranicu treba refreshovati i po 10x da bi ucitala. Bili su alavi, cvorista su im preopterecena, zato i ne smeju da povecaju upload na neke iole normalne vrednosti.

Poslednja izmena:
I meni poslednjih par dana net zeza nevidjeno, Flat 4 je u pitanju.

Ne mogu da surfujem normalno, ni YT, uzas...

Mora da se radi upgrade sistema...verujem da ce nove brzine uskoro :D

Osecam da ce da nam spuste u najavi, pod objasnjenjem "radilo je tako"

YT nije do brzine shto je najgore.Do servera je sa kog se vuku klipovi, tj ne sihronizacije ikoma sa istim.

Jel ima neko veceras problem sa konekcijom, konkretno problem sa uploadom i jacinom signala ?

Ja sam ti u komsiluku i nisam imao problema... YT standardno, nekad bije ko besan nekad se vuce, p2p oko 6mb/s dl a up ide oko 100kb/s

Kabl u betonskom zidu crko kod mene pa je downstream snaga signala bila slaba, samo znaci kod mene bio problem. Ugradio nov kabl od hodnika komplet malo pre i sad pici sve odlicno :)

O mom...kod mene nije cela njihova instalacija vec do ispred vrata. Kad oni razvlace kablove i odrade kabliranje naplate par hiljada dinara..sto nije malo.

Ako sam umes da povuces kabl, probijes stok od ulaznih vrata onda prodjes dosta povoljnije. Kabl je oko 12-15 din metar. F konektor oko 5 din itd....2m kanalica najtanja 70 din....sve se odradi jako brzo za koju stotkicu i signal posle toga fercera kao lud :)

Kod mog komsije uzeli su 3300din a nisu mnogo kablova ni povukli, ovaj castio na to jos 200..cene su razlicite verovatno. Inace, ovo ne radi internet ekipa vec otvaraju nalog ovima za tv, oni dodju i onda sredjuju ali za pare.

Poslednja izmena:
ja nemam signal uopšte, na vračaru sam

edit: sad sam ih zvao, neki problem na mreži, rade na tome...

Poslednja izmena:
Ma dobri su oni, kod nas na cukarici kad dzipsiji "pozajme bakar" nemamo nista :)

Problem u Žarkovu sa kablovskim već nekoliko dana, packet loss, ne otvara stranice. Neću da ih zovem, muka mi je više od njih...

U Zarkovu je najvise pogodjen yt, nema sile da otvori 1080p bez da zakoci bar 3x videa od 3min.

Meni kolko toliko dobro radi u b70, medjutim prelazim na targo, ovde je ping prilicno budjav i cini mi se da guse torente kad za tim imaju potrebe

Nazad
Vrh Dno