Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Najpre - hvala svima na infomacijama, cenim to ;)

Bio danas, sve se dogovorio, potpisao... decko sasvim korektan, sve mi ovo ispricao sto i vi (setio se cak i za Wi-Fi :d)... i rek'o da ce za nekih desetak dana biti neta.
Sad jos samo da se odjavim sa ADSL-a do kraja meseca, te da kupim neki WiFi ruter... i to ce biti to :p

Flat 3, Banovo brdo. Inace prethodnih dana mi je pucao stalno po par puta dnevno, ali eo ga vec 3 dana radi ko sat :D pu pu da ga ne ureknem

Meni je veza trenutno toliko loša da ne mogu ni da otvorim speedtest! Stalno dobijam poruku "da li ste sigurni da uopšte imate internet". :d Konjarnik.

Meni na Klonjarniku radi ok. Juce je bio jedan prekid popodne, mimo toga odlicno.

Da li je jos nekom flat2 4mb a ne 6? meni na speedtestu ide max do 3,7-8!

Код мене све океј, а ево и резултати, од кад је ушла вода у кабал ради супер.:d

2201714255.png

Moram da povučem moj prethodni komentar. Izgleda da je problem bio do mene. Jednostavno sam resetovao modem, i sad sve radi normalno. :type:

Flat 2

Ne znam da li je pre bilo reci o tome, sta mislite da ih zaspemo mejlovima o tome na nam naprave forum, jer sada svaka iole ozbiljnija kompanija koja se bavi ovakvim i slicnim uslugama ima forum, gde korisnici mogu da iznesu kritike. :)

treba da uvedem net u sinđelićevoj na vračaru.
ima neko iskustva sa njima u blizini?

Možeš da ih zasipaš koliko hoćeš oni će uraditi kako oni misle.Oni nemaju u današnje vreme ni naloge na društvenim mrežama,a kamoli forum da prave zbog svojih korisnika.To je firma koja ide unazad,umesto u napred, kada su spomenute stvari u pitanju.

na vozdovcu prekid interneta :S: u poslednje vreme su ucestali kratki prekidi od po pola minuta ali sad ga nema vec pola sata.

Kod mene ga nije bilo oko 5 min, isto Vozdovac.

vratio se i kod mene, moracu da ih zovem sutra, skoro svaki dan po nekoliko puta na kratko se prekida.

Видим повела се озбиљна расправа око убрзања код Телекома, е због те њихове каубојске политике сам ја данас код Икома и могу рећи да сам задовољан. Ипак мислим да Иком следеће године мора порадити на повећању аплоуда. Пакет који ја користим је Flat 2 и аплоуд слабији од 512 на том пакету је жалостан, а што се тиче download-a мени и не треба неко веће убрзање можда 1 - 2 мб, јер са тренутних 750кб које остварим приликом преузимања са нета мени је то довољно. По мени идеалан пакет за обичне кориснике је 8/1 за такву понуду бих потписао уговор на више година без проблема, мада је то вероватно само моја жеља ко ће га знати.:)

Poz svima, moze jedno pitanje.. Dosli iz IKOM-a i instalirali mi njihov modem (uzeo sam FLAT 3), internet radi super, ali samo na kablu je li. Nije da sam neki veliki znalac, ali nisam bas ni totalni *****, elem hteo sam da stavim wifi ruter sam, nisam uspeo, pa sam nazvao teh. podrsku. Kazu da njihov modem nije podesiv, tj. ako hocu da stavim wifi ruter treba da jednostavno ubodem LAN kabl iz njihovog modema u WAN port mog rutera, restartujem modem, restartujem ruter i onda bi moje ruter trebalo da prima "internet" od modema. Samo sto ne prima . Modem koji su mi stavili ovde je crne boje pise na njemu CBN. A ruter je (pomalo egzotican) Tehnicolor TG672. Setovanje samog rutera nije problem, prilicno je jednostavan korisnicki meni...

Da li ima jos nesto sto mi je promaklo, ili je to to? Ima neko slicna iskustva i kako ste to resili?

Unapred hvala

Obično to nebulozno proradi, kada pogasiš sve, upališ modem, sačekaš da popali sve lampice, upališ router, sačekaš isto i onda upališ komp, tim redom. Naravno, vidi da ti je u routeru uključen dhcp, a na kompu obtain automaticly za prvi put. Sve to u nadi da nisu u svađi modem i router. Ne znam tačno ip adresu modema, zato obavezno pre svega promeni adresu routera u 192.168.2.1 (ako je izvorna 192.168.x.x), da bi izbegao eventualni konflikt sa ip adresama.

Technicolor TG672 je ADSL ruter, neće to ići sa Ikom kablom.

edit:
takođe,
"Please note this router is only suitable for EFM and Fibre Broadband."

Poslednja izmena:
Mislim da sam probao sve moguce kombinacije restartovanja uredjaja jednog za drugim, vise puta, upravo u nadi da ce nekim cudom proraditi, ali neuspesno.. Mislim da IP adrese nisu u konfliktu, ovaj TG 672 ima 192.168.254.1.

Tg672 nije samo adsl ruter, vec radi i kao adsl ali moze da se nakaci wan portom na modem (ima i uab ulaz da se u njega ubode 3G modem kao "davalac internet konekcije).. Isti setup je vec bio na njemu vise od godinu dana, samo sto je provajder bio sbb, nazalost to nisam namestao ja :( pa nemam pojma sta bi moglo da bude problem

Probacu da cackam jos malo, pa ako ne ide nabavicu neki linksys ili tp link za male pare i zavrsicu ovo maltretiranje, poludecu

Uradi tako :)

Opet ne radi na Konjarniku stvarno ne znam u poslednje vreme stalno neradi po par sati vidim da ce biti cam back to Lelekom

Pretece me ,bas sam sad to hteo da okacim ;)

Vazno je da su ispostovali dizanje cena odmah isti dan, a da pokusaju da ispostuju neko ubrazanje i dizanje uploada i da drze korak sa Targom to im ne pada na pamet

Poslednja izmena:
A na koju foru to da urade da drze korak sa TT, predpostavljam da znas da je TT izabrao najnoviju tehnologiju pristupa internetu putem optike a IKOM nema takvu infrastrukturu pa samim tim ni ne moze da drzi korak sa Targom.
Nadam se da si ovoga svestan, pogotovu ovo mislim na UL...
Pozz

Mogu da se otvore lepo. Ne 2:1 ali mogu. Dok Targo pokriva i dalje malu povrsinu nece ni oni ni SBB menjati nesto specijalno.
Ali samo napred za konkurenciju i da se rasire sto pre.

A na koju foru to da urade da drze korak sa TT, predpostavljam da znas da je TT izabrao najnoviju tehnologiju pristupa internetu putem optike a IKOM nema takvu infrastrukturu pa samim tim ni ne moze da drzi korak sa Targom.
Nadam se da si ovoga svestan, pogotovu ovo mislim na UL...
Pozz

Naravno da znam, nisam ni mislio da mu pariraju bas u odnosu 2:1 kao sto je slucaj kod TT, ali veruj mi da imaju uslova da ispune bolji up a vrlo verovatno i bolji dl ;)
Jedini razlog zasto to nisu radili jeste, jer navodno potreba za up-om kod korisnika je "mala" pa oni ne vide u tome potrebu, a Dl nisu imali potrebe da diraju kad su bili najaci (ne racunajuci SBB-ov turbo paket koji kosta prilicno ;) )medjutim sa pojavom TT-a neke stvari bi morale da se menjaju na nasu korist, usuprotnom ako i kad TT rasiri infrastrukturu pogubice mnogo korisnika ;)

:wave:

Vrh Dno