Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Za usb moras da instaliras drajvere, koji za ove starije modeme mozda i ne rade na win7 (mada nisam probao).

Za usb moras da instaliras drajvere, koji za ove starije modeme mozda i ne rade na win7 (mada nisam probao).

tacno. zato i generalno gledaju kad dodju da nakace na mrezu...jer je i coveku iz ikom-a to lakse nego da se bakce sa usb-om...a znam da se uz modem i dobija usb kabl...sad da li ima drajvere za win7 to ne znam...ali verovatno novi modemi koje sada daju imaju drajver za win7..bilo bi glupo da nemaju...

Имам исправну мрежну карту јер две године користим адсл, а купио сам нов комп пре пола године и и на њему нет ради без проблема, а повезан сам преко лан-а. Него мени није јасно зашто ће мене тек у мају да прикључе, а прикључак сам платио 12.04, а зграда је комплетна са њиховом кабловском неких педесетак станова, а како ми рекоше следеће недеље раде четвртак и петак, што значи да чакају последњи тренутак да ме прикључе јер 12.05 истиче месец дана, а правдају се тиме да не раде за празнике.

Poslednja izmena:
placao si instalaciju? povoljnije ti je bilo da prvo uzmes flat2 jer ti je onda instalacija besplatna+dobijes prvi mesec za valjda 50din..pise tacno na sajtu...

a za brzinu, verovatno zavisi koliko su optereceni. Ja sam se juce prijavio za prelazak na flat3 sa flat2 pa cemo videti vreme(tokom maja kada budu dolazili)

Мислио сам на прикључак на КДС који сам платио 50 динџи, а одабро сам управо тај пакет flat2, а пошто сам тај дан када сам уплати и потписао уговор она рече биће за петнестак дана није спомињала никакве празнике још ми је рекла да ће то бити готово до краја априла, а сада причају како због празника то све померају, чак и да дођу следеће недеље они ће прикључити само кабловску, а тек после и интернет што значи да чекају последњи тренутак.

Poslednja izmena:
Мислио сам на прикључак на КДС који сам платио 50 динџи, а одабро сам управо тај пакет flat2, а пошто сам тај дан када сам уплати и потписао уговор она рече биће за петнестак дана није спомињала никакве празнике још ми је рекла да ће то бити готово до краја априла, а сада причају како због празника то све померају, чак и да дођу следеће недеље они ће прикључити само кабловску, а тек после и интернет што значи да чекају последњи тренутак.

ma garant su u guzvi(a radnici nisu raspolozeni da rade 100+ %...:)). nemoj da misle da zele namerno da te prikljuce sto kasnije..generalno ja sam godinama na ikom i zadovoljan sam vise-manje

Океј, али искрено да сам знао да ћу толико чекати не бих уговор потписао. Још једна ствар можда нема везе са темом али да питам, у четвртак ми истиче уговор са Телекомом када ја њима да вратим опрему тај дан или када.;)

pa ako moras da potpisujes neki raskid onda taj dan ili ranije..da ti ne naplate jos jedan mese...a ako nema raskida ugovora onda mozda mozes i posle cetvrtka...ali kad vec moras to da uradis, uradi sto pre

Истиче ми уговор на годину дана у четвртак, тако да треба само да вратим опрему. Јавићу се када ми ови наместе кабловску и нет, да пренесем утиске.;)

Само да се јавим, јуче ми дођоше ови из Икома, и наместише и кабловску на три тв, и нет за један комп. Донели су ми модем Motorola SB5100E, симпатично изгледа и баш ми је чучнула црна боја, а радио сам и speedtest. За сада све ради без проблема, надам се да ће тако и остати.;)

1915704381.png

ocigledno im treba vise vremena kad organizuju ekipu za uvodjenje tj. onu koja treba da razvlaci, busi i povezuje spolja. tamo gde se npr. uvodi internet pored vec postojece kablovske salju ljude brze.

ocigledno im treba vise vremena kad organizuju ekipu za uvodjenje tj. onu koja treba da razvlaci, busi i povezuje spolja. tamo gde se npr. uvodi internet pored vec postojece kablovske salju ljude brze.

Zato sto su to podizvodjaci...koliko samo podizvodjaca imaju ikom i sbb ne bi verovali...

Kod Kopernikusa sve odjednom,nema nikave *******cije :D Danas se prijavis sutra dodju i sve ti nameste,i sve lepo urade momci.

Kod Kopernikusa sve odjednom,nema nikave *******cije :D Danas se prijavis sutra dodju i sve ti nameste,i sve lepo urade momci.

verovatno jer imaju svoju ekipu..sbb i ikom verovatno imaju problema jer im se ne isplati da imaju svoje ljude za to po celoj srbiji...

ps.
dobio sam potvrdu od ikoma za prelazak na flat3 od 1.6.2012

IKOM posluje samo u Beogradu.

Занима ме ако неко има Flat 2, да ми каже колика му је брзина download -а, мислим да ли треба да буде око 500кб. Пробао сам доста линкова и брзина ми екстра варира крене са 500кб, па падне на 300кб, јер то нормално за кабловски нет или је нешто до модема.;)

Занима ме ако неко има Flat 2, да ми каже колика му је брзина download -а, мислим да ли треба да буде око 500кб. Пробао сам доста линкова и брзина ми екстра варира крене са 500кб, па падне на 300кб, јер то нормално за кабловски нет или је нешто до модема.;)

zadnjih mesec, dva nisam nesto mnogo dl..ali su generalno bili veoma dobri

Zavisi sta skidas, probaj neki drajver amd/nvidia da skidas to bi trebalo da ide full speed. Ako ti ide 500 onda ide 500, ako varira dl to najcesce bude do servera sa kog skidas, probaj neki torrent, neki file share sajt i neki drajver da skidas, ako ti mnogo variva brzina na sva tri onda mozes da razmisljas o potrencijalnom problemu.

Poslednja izmena:
Ima li jos neko problem sa Ikomom danas ? Ne radi 99% Interneta ukljucujuci i Google. Tek retko koji sajt radi kao na primer ovaj.

Isti problem, a torent vuce normalno.

Evo i kod mene na Karaburmi.

problemi sa njihovim DNS serverom
stavite google 8.8.4.4 ili neki drugi i proradiće sve

ni u zemunu ne radi dobro. još neki dns,ovaj ne daje znake života?

Poslednja izmena:
Ne radi im ni sajt. Meni malopre pukao net, pa proradio posle par restarta modema. Lampice od telefona na modemu i dalje ferceraju besomučno, signal od telefona kaput.

Nazad
Vrh Dno