Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Povecan flat4 jutros, Karaburma.

kako mislis da povuce 50? Meni je danas na torentu skidalo 5MBps, a po teoriji bi trebalo 6. Mada to je do torenta.

Eh veselja...

1676854849.png

Dajem 5 mega downloada za 256 kila uploada.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Sad kad naredne dve nedelje internet svima pocne da stuca, kao i uvek kad povecaju brzine. Ima ovi sa 50 mbps da olese sva cvorista dok budu testirali limite :D

mislio sam da kazem da li moze da dodje do tog protoka pa 5-5.2MBps ti je max

Jel nema veze to sto im je vecina infrastrukture pustena sa zgrade na zgradu kablovima, mislim, ne utice li to mozda na kvalitet i pucanje veze ?

Radi sasivm OK, jos da srede upload malo (citaj malo vise :)).

1677180239.png

jel za 50 moze da se tera sa Scientific-Atlanta 2100 modemom? ili se menja?

ako su ovi normalni.... :D u pozitivnom smislu

Poslednja izmena:

Da li ovo znaci da su Flat 3 povecali na 7 mbps?

Poslednja izmena:
Teško...
A i da su povećali to je jako malo u odnosu koliko su povećali flat4 i flat 5.

Poslednja izmena:
Nema mnogo korisnika na flat 4 i 5 a na 2 i 3 ih je najvise, ima sigurno brdo razloga zasto. Mada, mogli su da se protegnu za jos koji MB.

Srecna Nova godina!
Definitivno da imaju najvise korisnika na flat2 i flat3, koga god da znam da ima ikom, ima jedan od ova 2 paketa... Ovaj rezultat od Stormbringer_bg deluje kao da su podigli na 7Mb/s ali ja ne izvlacim preko 6 trenutno.

Malo pre mi je bio monter da me prikaci na kablovski net, TV sam vec imao... Sad nikako ne uspevam da podesim svoj ruter!
Dobio sam od njih onaj Motorola modem i ok je kada ga prikacim direktno na komp ali na ruteru nece. Kod proslog provajdera nisam imao problema, podesio sam sve iz prve...sta li sada gresim?!

Inace imam TP-Link WR340G.

Ugasi router i modem. Uključi modem i sačekaj 3 minuta. Onda kresni router, trebalo bi da proradi. Ako te ne mrzi ugasi pre svega i komp i upali ga poslednjeg.
I naravno, iz modema ideš u WAN ulaz na routeru.

Poslednja izmena:
Isprobao, nece... Na kapiram do cega je. Jel treba neka podesavanja na ruteru da menjam?! Resetovao sam sve na fabricka podesavanja s tim da sam dodao sifru za WiFi i nista vise.

Jos mi se monter ponudio da mi odradi, ja kao ne mora sam cu posto sam i pre sam radio...

EDIT: O budale... odradih opet reset rutera na fabricka podesavanja i sada radi! Nisam ni trebao da kucam username i password, ocigledno sam prepozna! :d

Poslednja izmena:
Kakav username i password? Nema ruter veze sa userom i password-om za IKOM.

Da vas pitam da li se lako dobija nova IP adresa(lokacija Stari Merkator, ako je bitno)(zbog gledanja filmova, 72min limit, kao i zbog skidanja sa nekih sajtova)? Kod telekoma mi je to posao od 2 sekunde.
I sta obuhvata MEGA paket 75 kanala, ikom digital...nigde ne mogu da nadjem?
hvala

http://www.ikomline.net/digitalnatv/kanali.php?ug_id=1

tu imaš spisak svih digitalnih kanala.

nova IP se ne dobija lako, barem ne pukim restartom modema ili isključivanjem modema na nekoliko sati, kao što je to slučaj kod ADSL-a.
ako koristiš ruter, onda će ići lakše, tako što u podešavanjima rutera menjaš WAN MAC adresu, pa ćeš pri svakoj promeni MAC adrese i restartu rutera i modema dobiti i novi IP.
ako nemaš ruter, možeš da koristiš neki program koji će menjati MAC mrežne karte.

Poslednja izmena:
pa imam asusov wireless sa DD-WRTom(tako sam ga dobio)... ima neka opcija CLONE MAC adrdress za wan i wlan, da li ce to zavrsiti posao ili ce biti komplikovanije?

Meni na Banovom brdu jedno dan-dva pre Nove godine krenuo uzasno sporo i nestabilno da radi net, na FLAT2 paketu.

A bas 31. dva modema (kuca do kuce) nisu htela ni na mrezu da se nakace, pa sam zvao njihov Call centar i kao stvarno vide neki problem na mrezi. I posle je makar mogla da se uspostavi veza, ali od tada evo do danas sve nesto traljavo otvara i posle vise restarta modema. Mora vise puta da se klikne jedno te isto ili drnda refresh, a ranije je veza bila ostra k'o britva. Sa kompom je inace sve ok, nije 'virusoidan' ili slicno.

Nadam se da to nije zbog generalnog ubrzanja paketa, jer bi se ipak mnogo vise ljudi zalilo.

Nekome se nesto slicno desava, isto na Brdu ili recimo Zarkovu ili Padini?

Meni net radi fino od početka, pa i sada posle ovog poslednjeg povećanja. Jutros sam baš vukao nešto brzinom od preko 5 MB/s.
Banovo Brdo, Požeška.

e hvala komsije, videcu da im opet prijavim smetnje na mom cvoru. mozda se neki komsija uzeleo free tv-a, pa se prikljucio na divljaka i ozezio mrezu ili sl.

pozz

da odgovorim na brzaka, danas im je na kratko bio prekid i tv i net signala, pa je posle proradio samo tv, a net nije i u Call centru su rekli da su generalno imali neki problem sa netom i od kad su to sredili evo veza opet radi ekstra brzo i stabilno, kao ranije. Jupi.

Da li je neko dobio internet telefon na koriscenje od Ikom-a

Nazad
Vrh Dno