Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Nije mi jasno kako mozes tako nesto da napises, kad je kod IKOM-a ugovor 12 meseci. To sto ga ti koristis 13 ili 40 ne znaci da novi korisnici ne potpisuju na 12 meseci. Kod mene je upload bio 6-7 KB u sekundi, i totalno mi je usporavao surf. Za velike fajlove (filmove) bilo je 2 MB ali za klasican surf gde na stranici ima dosta malih fajlova bilo je kao na dial up-u. Korisnicki servis nije mogao ili hteo da pomogne. Ne treba bas nesto tako bezrezervno hvaliti, osim ako neko ima licni interes, onda je to o.K. ali je reklama.

Nije mi jasno kako mozes tako nesto da napises, kad je kod IKOM-a ugovor 12 meseci. To sto ga ti koristis 13 ili 40 ne znaci da novi korisnici ne potpisuju na 12 meseci. Kod mene je upload bio 6-7 KB u sekundi, i totalno mi je usporavao surf. Za velike fajlove (filmove) bilo je 2 MB ali za klasican surf gde na stranici ima dosta malih fajlova bilo je kao na dial up-u. Korisnicki servis nije mogao ili hteo da pomogne. Ne treba bas nesto tako bezrezervno hvaliti, osim ako neko ima licni interes, onda je to o.K. ali je reklama.

Ja sam rekao kako jeste, to sto si ti imao pojedinacan problem sa uploadom i nisi uspeo da raseis ja ti stvarno ne mogu pomoci. Kada sam imao problem sa pingom oni su dolazili i vise puta u 2 dana SAMO zbog mene, pregledali su celu mrezu od mene do najblizeg cvora, menjali modem za nov sta sve nisu radili a na kraju i nije bilo do njih...

Nemoj biti zatucan, pa ako je meni crkla jedna asus kartica da li su sve lose?!...nemoj tako da pricas ipak je ovo forum gde ima ozbiljnih ljudi koji citaju sta drugi pisu...

P.S. Kapiram ja da se ti ne pronalazis u mojoj prici od pre 2 posta, kada sam rekao da u Srbiji ADSL nije ista klasa sa kablovskin internetom, ali to je tako, nemam ja nista od toga i nije mi jasno o kakvoj reklami pricas...

Poslednja izmena:
Ovo nije tacno. IP adresa nije staticka. Istina je da je provajder retko menja, ali ti uvek mozes sam da promenis kada zelis (pomocu nekog MAC changera). To sto provajder retko menja IP adresu moze samo da bude prednost, a ne mana :)

Sta rece brate mili?
Zasto bi menjao IP adresu sa MAC changerom?

Ovo nije tacno. IP adresa nije staticka. Istina je da je provajder retko menja, ali ti uvek mozes sam da promenis kada zelis (pomocu nekog MAC changera). To sto provajder retko menja IP adresu moze samo da bude prednost, a ne mana :)

Sta rece brate mili?
Zasto bi menjao IP adresu sa MAC changerom?

kad promenis MAC
odma se menja i IP
a zasto bi to radio...
paaa imam podosta razloga ako zelis npr da skidas neke fajlove bez cekanja
itd. :)

... cena je bitan faktor takodje evo nadji jeftiniju pondu za ADSL od ove npr FLAT3 ikom - 2250din ,digitalna sa 3paketa koji se placaju posebno(HBO,18+...),KTV, internet flat paket 5Mb/s sa 256Kb/s

ja sam pre bio 2.5 godine na telekomovom ADSL-u, stvarno se ne bi vracao...

Cena je definitivno postala jako bitan faktor, a IKOM trenutno ima ponude koje je tesko pobediti. IKOM-ov internet, generalno, dobro radi. Jedino sto u proseku, u odnosu na brzinu interneta, debelo zaostajemo za razvijenim svetom, ali to nije nesto sto bi se IKOM-u moglo pripisati u krivicu.

a zasto mislite da na kablu ne moze da se ima 1Mbps UL? Mislis na IKOM ili uopste na svaki kablovski net u Srbiji ili svetu?

ceo UL kanal je bese brzine oko 30Mbps i dele ga svi korisnici na tom cvoru, tako da ne vidim problem da bilo ko izgura 1Mbps kad ima odgovarajuci paket.

@slobomo:

koristi http://www.downloadpremium.net/ (posle citanja objasnjenja klikni na Download da uneses RapidShare, Megaupload, itd. linkove i jako brzo skidas bez cekanja, tj. oni ti generisu premium linkove; ima jos takvih sajtova; onda ne mora da se menja IP adresa, sve sljakas sa standardne, iste)

Flat 4 ostaje 7 mbps....

ispade da sam uzeo najgori paket >.<

flat 5 je bas podaleko, a flat 3 otkad je dobio digitalnu i sad opet ubrzanje ispade najbolji izbor, da istekne ovaj mesec(april), pa nazad na flat 3.....

da li se neko seća kad je poslednji put (ako je ikada) povećan upload na paketima?
razlika je sada drastična u korist download-a.

Flat 4 ostaje 7 mbps....

ispade da sam uzeo najgori paket >.<

flat 5 je bas podaleko, a flat 3 otkad je dobio digitalnu i sad opet ubrzanje ispade najbolji izbor, da istekne ovaj mesec(april), pa nazad na flat 3.....
Polako,podići će i ostale.
Ranije su podizali prvo 1 i 5 pa 4 i 2 pa tek na kraju flat 3.Tim neki redosledom je valjda bilo.
Saće biti mala pauza pa će podići neka druga dva ili možda sva tri.

zna li neko koliki je UL na paketima 4&5, nadam se da nije 0.512 Mb/s

pa to nista ne valja lol

Slažem se potpuno, ali nažalost tako je.

Jel to nestalo struje u Dzona Kenedija:). Prso net, kablovska, telefoni su im izgleda off a i sajta nema od pre minut (valjfa ne hostuju iz susedne sobe:))
Rekoh da vidim da li bilo ko ima net sad?(10:54)?:)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ljudi, kakvo je stanje kod vas? Kod mene ni televizije (digitalne, anolognu nisam ni probao), ni interneta.
Trošarina je u pitanju.
Reko' da ih ne zovem bezze, mozda neko ima info. A vidim i sajt im je down.

Evo druze kao sto napisah ista situacija. Ja sam u Pazinskoj.

Ista situacija, ništa im ne radi. Blok 70a.

Evo sada tek vidim, radi samo analogna tv.

Poslednja izmena:
Znači nema svrhe da ih zovemo... Verovatno nemaju struje ili tako nešto. ***!
I ja sam u pazinskoj, samo sto pišem trošarina da ljudi lakše znaju ;)
Odoh da tražim analogne kanale na tvu :p

zvao sam ih pre nego da dodjem na forum, automat na početku kaže da je došlo do havarije sa strujom...

Zarkovo, evo tek sad dodje net :p

Dorcol... nema net-a ni digitalne. Analogna pici ok. Valjda ce da rese za koji sat...

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Evo, poceo ovo da pisem, kad upali mi se i druga "lampica" na modemu... nesto se mrda :)

Ni ja u Zemunu nisam imao jutros...

Sada sam zvao korisnicki: Nestalo im struje, kao neka izbila neka havarija u EDB-u.

Net bi trebao sada da proradi, a digitalna tokom dana.

Kako je sve ovo neozbiljno, to je strasno. Ko sve posluje u Srbiji...

Zar ti nije net vec proradio? Kod mene je nestao na ~50min, to je bilo pre skoro 2 sata.

Sada sam zvao korisnicki: Nestalo im struje, kao neka izbila neka havarija u EDB-u.

Net bi trebao sada da proradi, a digitalna tokom dana.

Kako je sve ovo neozbiljno, to je strasno. Ko sve posluje u Srbiji...

A sto je neozbiljno? Nestalo im je neta na sat-dva usled neke havarije, pa sta? Kao da se to desava svakih 7 dana, pa da kazes da je neozbiljno. Za cetiri godine koliko ih koristim imali su prekide od po sat vremena mozda 3-4 puta. Ako je to neozbiljno onda ***...

Vrh Dno