Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Za 1 Mbit UL ima da se načekamo još dosta...

Pa ADSL sada ima 1 Mbit UL na 6 Mbit i višim paketima. Kabl bi kao tu trebalo da bude bolji, al' cvrc.

Čitam ovo i gledam kako vam fali veći upload. Kod mene situacija obrnuta, fali download-a.

Kad mi mogli da se trampimo, ja nekome od vas 1-1.5mbps upload-a, vi meni isto toliko (može i više) download-a. :D

Kad bi otprilike moglo da se ocekuje povecanje ova 2 paketa?

Od prvog aprila

Pa ADSL sada ima 1 Mbit UL na 6 Mbit i višim paketima. Kabl bi kao tu trebalo da bude bolji, al' cvrc.

Auuuu!:zgran: Pa to je stvarno dobar paket. Meni dozlogrdilo da imam katastrofalan DL/UL ratio na Sezamu i presao na Ikom a vidi sad ovo.:wall:

evo još jedne potvrde iz njihovog korisničkog centra da upload, nažalost, ostaje isti. :/
kako su mi rekli, nema nikakvih planova za povećanje upload-a.

znači, Flat 2 će biti 3/128, a Flat 3 5/256.
sramota.

Eh... da znam da ne razmišljam o njima kao alternativi ADSL-u.

Nije dovoljna razlika da bih se cimao, a da imam dovoljno kvalitetnu paricu da pređem na 6 Mbit ADSL, ne bih ni razmišljao o tome.

Obicno slusam kontra rezon "da imam uslove za kablovski, sutnuo bih adsl...", tako da...5Mb umesto 4Mb na adsl, sto ce reci 570kB download umesto 415kB, digitalna tv umesto smrdljive analogne (mada je imam na c650) uz ova dva paketa hbo ovo-ono. Ne ubedjujem te, nego i sam razmisljam glasno, sta znam...

Ma ja nemam TV već godinama, tako da mi zbog televizije ne treba, a samo kao net mi je preskup + ne nudi mi ništa bolje od ADSL-a.

A, pa bez tv-a ti se naravno ne isplati, to je onda druga priča.

download je povećan na 3, odnosno 5 (Flat 2 i 3).
upload ostao isti. :/

1221072459.png

Evo i ja sad videh da je 5mbs

Evo i kod mene je povećan FLAT 3

Prilozi

• sshot-1.jpg
    sshot-1.jpg
    29.1 KB · Pregleda: 82
Mnjah... koja je procedura za raskidanje ugovora?
Ovaj net mi ne odgovara, a TV ne gledam.

Nista narocito, odes na NBG u korisnicki servis i vratis opremu ako ti je istekao minimalni ugovor od 12 meseci. Ja sam prestao da koristim IKOM proslog medseca jer Upload na paketu 2 nije mogao vise od 6-7 KB u sekundi umesto 12 i usporavao mi je ceo klasicni Surf. Jos ovo sto je uvek ista IP i da ne govorim, dzaba im niza cena kada mi ADSL na 1,5 MB radi bolje i brze njego njihova 2, sada je 3 ali uz ovakav upload i staticni IP nemam od toga koristi.

Ma nemam nikakvu opremu, samo kabl za TV. Je l' moram da idem lično do njih ili mogu to da obavim telefonom?

Ma nemam nikakvu opremu, samo kabl za TV. Je l' moram da idem lično do njih ili mogu to da obavim telefonom?

Ne moraš da ideš ako nemaš nikakvu opremu,mislim na dekoder.Samo ih pozovi i otkaži,ili im pošalji mejl.Ja sam tako ranije odjavljivao net.

Jos ovo sto je uvek ista IP i da ne govorim, dzaba im niza cena kada mi ADSL na 1,5 MB radi bolje i brze njego njihova 2, sada je 3 ali uz ovakav upload i staticni IP nemam od toga koristi.

Ovo nije tacno. IP adresa nije staticka. Istina je da je provajder retko menja, ali ti uvek mozes sam da promenis kada zelis (pomocu nekog MAC changera). To sto provajder retko menja IP adresu moze samo da bude prednost, a ne mana :)

Ma internet je odlican imam ga ~2godine i nema apslotno nikakvih zamerki, moze veci UP ali meni to nije presudno, 5/256 mi je ok moze up da bude 512 al polako bice i to...U SBB-u sam radio 2009 godine, znam kako je i sta je kod njih, tamo kad ti "zapadne" los deo grada tj gde je mreza losije projetkovana ne pomaze nista, tvrdim da je IKOM najbolji operater kod nas. ADSL operatere ne mogu da stavljam u isti kos sa IKOM-om i SBB-om, jer su po ponudi,ceni i kvalitetu usluga za klasu nizi.

Pa po čemu su niži za klasu kada sa ADSL-om možeš da imaš 1 Mbit UL, a ovde jok?

Flat 2, download mi je povećan na 3 mbps...

Ja sam prošli mesec prešao na Ikom sa Verata i prezadovoljan sam. Za ove pare koje dajem, mnogo bolje i isplatljivije nego 1,5 mbps ADSL koji sam plaćao skoro pa isto...

Poslednja izmena:
Pa po čemu su niži za klasu kada sa ADSL-om možeš da imaš 1 Mbit UL, a ovde jok?

Pitas me po cemu je jedan losiji od drugog a onda kvalitet odredjujes iskljucivo uploadom?

Televizija je za klasu bolja D3 i IKOM-ova digitalna su stvarno dobrog kvaliteta s obrziom na to koliko je kanala "izvorno" digitalnih, IPTV znas kakav je verovatno...
ping je u proseku bolji na kablu,
npr pri protoku od 1Mb/s kabl ima down 130-135Kb/s a ADSL ima 110-115Kb/s ili kako to neko voli da zove veca je "iskoriscenost" ili manji su "gubici",
cena je bitan faktor takodje evo nadji jeftiniju pondu za ADSL od ove npr FLAT3 ikom - 2250din ,digitalna sa 3paketa koji se placaju posebno(HBO,18+...),KTV, internet flat paket 5Mb/s sa 256Kb/s

ja sam pre bio 2.5 godine na telekomovom ADSL-u, stvarno se ne bi vracao...

P.S. UL je bitno da je nekih 512Kb/s i to je sasvim dovoljno za obicnog korisnika, sve igre rade savrseno, svi programi koje koristi obican korisnik, ratio na torrentima zna se kako se odrzava i tu ti ne pomaze 1mb/s ili 512Kb/s... Ako ti je potreban veliki upload zbog posla, uploada nekih vecih fajlova, ili uploada na neki server to vec izlazi iz domene obicnog usera...

Poslednja izmena:
Pa meni i treba zbog upload-a. Kada dižem fajl od 400-500 MB, bitno mi je da li će to da traje 2 ili 4 sata.
TV ne gledam, pa mi to uopšte ne ulazi u kalkulaciju, a 6/1 Mbit ADSL je sada 2000 din mesečno uz ugovor na dve godine.

Sve je to ok ali to nije jeftinije...pogotovo sto moras da se vezes ugovorom, ja nisam vezan i mogu sutra da raskinem. To mu dodje kao postpaid i prepaid sim kartica...

Vrh Dno