Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Evo da se zapljunjem. Dobio Ikom internet flat 2. Dodao sam wirelles router. Sve radi (za sada) odlicno.

Nalazim se u B. Jerkovic (ulica dragice koncar )
Pozdrav

Koji wireless router preporucujete, da se ne kolje sa ovim sto daje Ikom? Imam tri racunara u kuci koji bi se povezivali i jedan mobilni telefon. Mozda sam i promasio temu, ako jesam, ja se izvinjavam, ali mi je nekako bilo zgodnije ovde da postavim pitanje.

edit: naravno, za sto manje para, da ima dovoljno jak signal za druge racunare, da ne puca konekcija itd.

Ja uz`o TP LINK TL-WR841N. Podrzava b/g/n standarde. Realno imas i jeftinije ali ovaj podrzava i n standard pa sam se odlucio za njega. Platio ga 3550 din. Za sada radi ok. Ima 2 antenice.

Ko je na vozdovcu(oko studentskog doma 4. April, Crnotravske itd.) a danas nema neta, dobih obavestenje iz korisnickog da im se sjebala neka oprema i da za vikend stize nova pa u ponedeljak postavljaju tako da bi tad trebao net da se vrati:).
Pf..prvi ovako duzi prekid za 5 god koriscenja ali se desava:)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Na sajtu pise da ce biti reseno do sutra:
Prekid Internet saobraćaja

Poštovani korisnici,
Došlo je do prekida Internet saobraćaja na teritoriji Voždovca u sledećim ulicama: Bulevar oslobođenja, Pazinska, Crnotravska br. 1, Konstantina Filozofa, Milice Milojković, Vojvode Stepe br. 331-343 i Zlatka Šnajdera.
Kvar će biti otklonjen do sutra do 13 :00 časova (petak 25.02.). Izvinjavamo se zbog eventualnih neprijatnosti.
Vaš IKOM
http://ikomline.net/info/detalji.php?news_id=103

E pa to je super vest. Meni su iz tehnicke podrske,kako napisah, rekli da ce u ponedeljak to da rese:). Izgleda da im je stigla ta opremica veceras:).

Sad sam sreo radnike... Kažu biće popravljeno u 1 ili ranije... ;)

Kad sam ustao sam ih video da razvlace nove kablove ovde u Pazinskoj (9:30) :) i evo u 13:10 min je net proradio :). Svaka cast na brzini!

meni TP-Link 340g pokriva nekih 70ak m2 (2 desktopa + laptop) bez problema, ma da obzirom da su N standard ruteri sad'a džabe, razmisli o tome. Daj neku kintu više i uzmi ruter sa usb portom, zabodi eksterni HDD i uzivaj :)

Planiraju li ovi "nasi" nova ubrzanja u skorije vreme?

Ja se iskreno nadam. Bilo bi lepo od njih da nas obraduju ubrzanjem, ali za sada nista ne pise niti na mailu niti na sajtu, nazalost...

Ma nema nista od ubrzanja do leta najranije, a verovatno i do kraja leta...na osnovu iskustva iz prethodnih godina.

i moje mislejenje je da nece biti skoro, nazalost :(

jes da su ubrzali skoro, ali i ostali su, neki provajderi daju bolju ponudu ako se vezes ugovorom na godinu, dve, ali ikom i dalje ima ovu "prostiju" opciju, 5 flat paketa i to je to ;p

doduse, bar net radi kako treba ;D

Internet trokira

Ima li neko problema sa netom na Voždovcu (ja sam u Kumodraškoj) ?

Problem je prisutan par dana, mislim da je signal roknuo jer mi i neki kanali na digitalnoj baguju.

Ako ima nekoga iz okoline neka pusti testove za kvalitet linka i VoIP sa ovog linka:

http://myspeed.visualware.com/servers/namerica/iad.php?testtype=-2&codebase=qualitytestlhr.visualware.com/myspeed/&location=USA:%20Washington,%20DC&ver=9&cm=yes&map=namerica&codectext=Washington,%20DC&provtext=Visualware&provlink=http://www.visualware.com

Moji testovi se razlikuju iz minuta u minut ali daleko da su dobri.

Prilozi

• 1.GIF
    1.GIF
    151.6 KB · Pregleda: 65
  • 2.GIF
    2.GIF
    111.6 KB · Pregleda: 55
Poslednja izmena:
Ima li neko problema sa netom na Voždovcu (ja sam u Kumodraškoj) ?

Ja danas imam problema sa netom, na Vracaru sam. Ovi testovi pokazuju da je, kao, manje-vise sve u redu, ali sta to vredi kada sajtove ucitavam osetno sporije, a internet radio (koji je do danas radio savrseno normalno) ni ne mogu da slusam jer svaki cas prekida. Sa digitalnom televizijom imam problema vec duze vreme i o tome sam pisao ovde. Pre izvesnog vremena sam imao slicne probleme sa netom koje sam resio promenom IP adrese. Ne znam da li nam se crno pise sa IKOM-om ili samo poneki korisnik ima problema, ali ja polako pocinjem da zalim za Telekomovim ADSL-om. Bojim se da je "koliko para, toliko i muzike".

Izgleda da IKOM ne pravi probleme samo u Zarkovu :)

otkad je telekom digao upload sad ikom ima probleme. i kod mene je ista stvar . MOGLI BI DA DIGNU UPLOAD !!!!! koj se moj stekaju pocinju da me narviraju polako... ako ispizdim ocas posla cu predjem na telekom

Sinoc, posle 23h, sve proradilo normalno. Danas, opet ceo dan internet radio secka na svakih deset sekundi, sajtovi se teze otvaraju.

Да се пожалим и овде на квалитет iKom интернета...
Наиме, 01.02.2011. сам прешао са ADSL-а, након што сам од доста људи чуо да је брзина више него ОК, а пошто могу за исте паре добити скоро дупло већи пакед него код PTT-а. Првих месец дана сам био на 2Mb/s - 128Kb/s пакету, који је радио коректно. Убрзо сам тражио да се пребацим на 7Mb/s - 512Kb/s, што би ми био и стартан пакет, да сам могао да бирам.

О тако, од 01.03.2011., ја се из дана у дан разочаравам брзином. Оно што добијам на speedtest-у је око 4,5Mb/s за преузимање и, пазите сад ово, 0,05Мb/s за слање. Ово се и у пракси показало као тачно, те сад имам (дупло) мању брзину слања него са слабијим пакетом. Код брзине скидања ствари нису чак ни као на speedtest-у. Имам premium налоге за Rapidshare и Fileserve, пробао сам да скидам са gametrailers.com, отварао YouTube клипове, неке веће стране, и свуда имам око 250KB/s, што је тек мало изнад претходног, бар дупло јефтинијег пакета. По цео дан сам одсутан од куће, а кад се вратим није ми до свађе са људима из корисничког сервиса, тако да их још увек нисам звао, али узимајући у обзир какав им је сервис био када сам имао проблема са телевизијом, не полажем неке наде у то.

А најгоре од свега је што, ако бих се сад вратио на ADSL-у, морао бих да плаћам више него раније, јер сам добијао попуст на основу тога што сам дуго био корисник. Да није тога, вратио бих се сутра.

Наиме, 01.02.2011. сам прешао са ADSL-а, након што сам од доста људи чуо да је брзина више него ОК, а пошто могу за исте паре добити скоро дупло већи пакед него код PTT-а. Првих месец дана сам био на 2Mb/s - 128Kb/s пакету, који је радио коректно. Убрзо сам тражио да се пребацим на 7Mb/s - 512Kb/s, што би ми био и стартан пакет, да сам могао да бирам.

О тако, од 01.03.2011., ја се из дана у дан разочаравам брзином. Оно што добијам на speedtest-у је око 4,5Mb/s за преузимање и, пазите сад ово, 0,05Мb/s за слање. Ово се и у пракси показало као тачно, те сад имам (дупло) мању брзину слања него са слабијим пакетом. Код брзине скидања ствари нису чак ни као на speedtest-у. Имам premium налоге за Rapidshare и Fileserve, пробао сам да скидам са gametrailers.com, отварао YouTube клипове, неке веће стране, и свуда имам око 250KB/s, што је тек мало изнад претходног, бар дупло јефтинијег пакета. По цео дан сам одсутан од куће, а кад се вратим није ми до свађе са људима из корисничког сервиса, тако да их још увек нисам звао, али узимајући у обзир какав им је сервис био када сам имао проблема са телевизијом, не полажем неке наде у то.

А најгоре од свега је што, ако бих се сад вратио на ADSL-у, морао бих да плаћам више него раније, јер сам добијао попуст на основу тога што сам дуго био корисник. Да није тога, вратио бих се сутра.

ma samo ti njih zovi i zali se na net, sto se tice neta, podrska je super, meni i dalje internet radi super, vec 4-5 godina na ikomu-u i mogu samo da kazem lepe reci o njima, sto se tice TV-a, tu su losi -.-

1. speedtest zaobiđi: na dva racunara redovno dobijam različita merenja (uvek kačim na isti kabl samo jedan racunar, za potrebe merenja protoka)
u redovnom DL (torrent ili JDownl.) dobijam maximalne brzine (one koje placam).

2. premijum na rapidu ili fileserve-u ide max. brzinom SAMO noću. To nije do Ikoma, već do filesharing servisa. U isto vreme, kada je DL brzina umanjena na rapidu ili Flsrv.-u , na torrentu je max.

3. Nadam se da ne zvuči kao reklama, ali ja sam zadovoljan sa njihovim netom, a bogami i sa teh. podrskom (imao sam nekih manjih problema sa modemom, koje su resili brzo).

4. U pitanju je Flat 5 paket.

@ teacher

Speedtest slobodno zaboravi jer su u poslednje vreme poceli strasno da brljave tako da su mi recimo pre koji dan za isti paket kao sto ti imas prikazali sledeci rezultat:
1179557093.png

Kamo srece da jeste tako. ;)

Inace vrlo je moguce da je to do neceg drugog a ne do samog IKOM-a posto meni na tom istom paketu download preko utorrenta iznosi oko 840 kbps sto je apsolutno zadovoljavajuce.

Svako ko ima problema sa netom, neka prvo okaci ovde relevantne podatke sa statusne stranice modema. Ako net pocne da trokira, to moze biti iz dosta razloga, i ne mora uvek biti do provajdera. Podaci sa statusne strane modema nam mogu dati bar neku ideju da vam pomognemo. Bez njih je bilo kakva dalja prica nemoguca.

Od uveđanje kablovske TV imam IKOM i tu sam uglavnom bio zadovoljan. Od februara sam kao i Teacher prešao sa ADSLa (Beotel) na kablovski, isto prvo promotivno na 2Mb/s pa na 7Mb/s. Od samog početka brzina je uglavnom na maksimumu, internet se do sad nije prekinuo ni jednom. Nije ni ADSL bio nešto loš, ali ovo je još bolje i isplativije tako da od mene reči hvale :) samo da ih ne ureknem :d

I kod mene je sve ok,da kucnem u drvo :)
Flat 3
1191489836.png

Još jedan plus za IKOM. Karaburma Bogoslovija. Od samog početka sve naj. Samo da nam još ubace MOTORS TV i AB Motors i eto radosti ...

Svako ko ima problema sa netom, neka prvo okaci ovde relevantne podatke sa statusne stranice modema.

Sa ovim se ne bih složio. A zašto? Kod jednog drugog kablovskog operatera, dok sam imao problem sa netom pozovem Call Centar, objasnim o čemu se radi. Čovek iz Call Centra vidi da je Signal to Noise Ratio 16dB a istovremeno na stranici modema piše da je 40dB, a meni se Internet raspada. :D
Inače, u pitanju je Cisco EPC2100R2 modem...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno