Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Quick question :)
Vredi li prelaziiti sa telekomovog adsl na ikom kablovski?

Bio sam pre 1.5 godine na adsl-u telekomovom, i na ikom-u je meni konkretno bolje, ako vec placas ikom kablovsku isplati se da uzmes internet kod njih u svakom slucaju, e sad kakvog je kvaliteta kod tebe u kraju konekcija to je druga stvar.

Quick question :)
Vredi li prelaziiti sa telekomovog adsl na ikom kablovski?

IKOM kablovski je prilično dobar i uglavnom je sve ok,e sad,kao što kaže @PLAYBoY,zavisi i u kom kraju si.Tako da ako nekog znaš ko koristi IKOM u tvom kraju pitaj njega,ali sve u svemu je ok.Ja koristim FLAT 3 i isplati mi se,jer kad odbijem pretplatu za TV,na Lelekomu dobijem bedu od brzine 1024/128.A tek sad kada povećaju na 3,tek će mi se isplatiti.:type:

Poucen iskustvima, otidjoh do Ikom-a, da iskoristim ovu promociju. Uredno, potpisah ugovor na 12 meseci za Flat 2, platih oko 550.-. Ne mogu da verujem da im treba ceo mesec dana da dodju iz Zemuna na Konjarnik da mi daju modem i podese internet ? Strasno.

Malo su ili lenji ili ne organizovani,ali net im uglavnom radi kako treba.Ja kada sam po drugi put uvodio net kod IKOM-a nisam mnogo čekao,možda nedelju dana.

Ja sam isto krenuo od 0, nova zgrada...

15 dana sam cekao da mi povezu kablovsku (nebitno sto su kablovi vec bili razvuceni po zgradi), nakon toga sam morao da cekam jos 10 dana za net. Kao ne mogu sve odjednom da povezu :) drugacije ekipe rade.

Poslednja izmena:
IKOM kablovski je prilično dobar i uglavnom je sve ok,e sad,kao što kaže @PLAYBoY,zavisi i u kom kraju si.Tako da ako nekog znaš ko koristi IKOM u tvom kraju pitaj njega,ali sve u svemu je ok.Ja koristim FLAT 3 i isplati mi se,jer kad odbijem pretplatu za TV,na Lelekomu dobijem bedu od brzine 1024/128.A tek sad kada povećaju na 3,tek će mi se isplatiti.:type:

I ja sam na FLAT 3, imas pouzdanu informaciju da ce povecati na 3mbs ili cisto si iskazao zelju? : )

Ja sam isto krenuo od 0, nova zgrada...

15 dana sam cekao da mi povezu kablovsku (nebitno sto su kablovi vec bili razvuceni po zgradi), nakon toga sam morao da cekam jos 10 dana za net. Kao ne mogu sve odjednom da povezu :) drugacije ekipe rade.

Zato sto im se moze. Valjda stede za kolicinu skinutih podataka za taj vremenski period. Ovako ispade da imaju mnoogo posla, pa jadni , ne stizu...
Al osecam, kada se pojave, kod mene da ce jedan majstor da mi donese modem i da ga zakaci, a drugi ce da stigne da proveri pojacanje na Ds i Us.
Obavestavam kako se stvari odvijaju.

Poslednja izmena:
Potvrdjujem FLAT3 povecan na 3mbs : )

EDIT: sad sam probao da skidam catalyst sa AMD sajta jer znam da tu maximalno "vuce", download je bio 360-365Kb/s

Poslednja izmena:
Zato sto im se moze. Valjda stede za kolicinu skinutih podataka za taj vremenski period. Ovako ispade da imaju mnoogo posla, pa jadni , ne stizu...
Al osecam, kada se pojave, kod mene da ce jedan majstor da mi donese modem i da ga zakaci, a drugi ce da stigne da proveri pojacanje na Ds i Us.
Obavestavam kako se stvari odvijaju.

Nece, nego ce doci dva lika koja ce ti sve zavrsiti za 5-10 minuta.
Ja kad sam uvodio pre 3 godine nazvao sam ih telefonom, dobio racun na koji da uplatim sve, uplatio taj dan a sutra ih nazvao da mi ptovrde da je prosla uplatnica. Sedam dana kasnije nazvali su me na mobilni i najavili se za taj dan. Dosli popodne, za 10 minuta sve instalirali i to je to.
Ceo proces od podnosenja zahteva do pustanja internet signala je trajao 8 dana. Po mom misljenju to je sasvim korektan period da se sve obavi.

Potvrdjujem FLAT3 povecan na 3mbs : )

EDIT: sad sam probao da skidam catalyst sa AMD sajta jer znam da tu maximalno "vuce", download je bio 360-365Kb/s

Kad pre kada su rekli da će povećati od 1 jula?
Kod mene je trenutno ovako...

Prilozi

• sshot-1.jpg
    sshot-1.jpg
    33.1 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
Pre par meseci su podigli 1 i 2,zatim 4 i 5,stim što je Flat 5 podignut još jednom u kratkom roku,sad posle isto 2-3 meseca flat 3.Flat 3 su zadnji podigli.

Pogresno sam postavio pitanje :) znam da su dizali,htedoh da pitam dal i su u mejlu javili da ce mozda dizati sad opet i ostale pakete ili su namenski samo digli FLAT 3? Konkretno me zanima hoce li dizati FLAT 5 jos da sto vise lici na SBB-ovu ponudu???? To bi onda bilo mmmmmmmmmmm

Nema logike da nama koji smo Flat 3 javljaju da će podizati druge pakete.A rekoh već da su skoro digli 4 i 5,možda pre mesec i nešto dana ili čak i više,ne znam tačno.Tako da ne verujem da će 5 dizati tri puta za kratko vreme a ostale pakete po jednom.

Poslednja izmena:
Ja sam razmisljao da predjen na FLAT4, sad mi drago da nisam, a ikom-ov mail ne koristim pa nemam informacije kao i vi : )

Ovaj decko sto je na flat3 a i dalje ima 2mbs, verovatno ce i tebi ovih dana povecati, meni je nestao interner u toku dana i kablovska na nekih 10ak minuta, medjutim nisam odma posle probao konekciju jer nisam znao da li treba da bude povecanja, ali posle par sati sam probao i postovao sam rezultat merenja na forum...

Evo od jutros i kod mene je povećana brzina.

Prilozi

• sshot-1.jpg
    sshot-1.jpg
    18.2 KB · Pregleda: 90
Nece, nego ce doci dva lika koja ce ti sve zavrsiti za 5-10 minuta.
Ja kad sam uvodio pre 3 godine nazvao sam ih telefonom, dobio racun na koji da uplatim sve, uplatio taj dan a sutra ih nazvao da mi ptovrde da je prosla uplatnica. Sedam dana kasnije nazvali su me na mobilni i najavili se za taj dan. Dosli popodne, za 10 minuta sve instalirali i to je to.
Ceo proces od podnosenja zahteva do pustanja internet signala je trajao 8 dana. Po mom misljenju to je sasvim korektan period da se sve obavi.

Uzeh od komsinice Ikom-modem , jer sam hitno trebao da posaljem neki meil za tender na kojem radim. Uzeh ga , zakacim ga na moj coax kanb ( izvadio iz tv karte) , kad imam sta da vidim. Umalo se ne slogirah.
Osecam da kada se budu pojavili ima da bude, nesto u fazonu :` Nisu bitni nivoi signala, budite zadovljni da imate net`.
Za to vreme koliko mi je trebao net, dva puta mi se modem resetovao, tj gubio konekciju.

Poslao sam ponudu i vratio komsinici modem.
Slika je u prilogu.
Milina jedna.

Uzeh od komsinice Ikom-modem , jer sam hitno trebao da posaljem neki meil za tender na kojem radim. Uzeh ga , zakacim ga na moj coax kanb ( izvadio iz tv karte) , kad imam sta da vidim. Umalo se ne slogirah.
Osecam da kada se budu pojavili ima da bude, nesto u fazonu :` Nisu bitni nivoi signala, budite zadovljni da imate net`.
Za to vreme koliko mi je trebao net, dva puta mi se modem resetovao, tj gubio konekciju.

Slika je u prilogu.
Milina jedna.

zamenice ti skretnice i staviti filter za internet signal... ako radi kod nje sto ne bi radilo kod tebe u istoj zgradi?

Slika je u prilogu.
Milina jedna.

Ja imam -17 dBmV , za 4-5 meseci koriscenja mozda sam jednom imao prekid, postizem ocekivane brzine ... cemu panika.

Ja imam -17 dBmV , za 4-5 meseci koriscenja mozda sam jednom imao prekid, postizem ocekivane brzine ... cemu panika.

Ocigledno da nisi obratio paznju za return path ( upstream channel ) , koji je od presudnog znacaja za kvalitetan net. ( Modem radi do max 54.5dB, a kod mene je 61dB ?:mad: )

I nisam u istoj zgradi sa komsinicom, vec je ona 3 ulaza dalje.

5/512 je flat4 zar ne?

Ocigledno da nisi obratio paznju za return path ( upstream channel ) , koji je od presudnog znacaja za kvalitetan net. ( Modem radi do max 54.5dB, a kod mene je 61dB ?:mad: )

I nisam u istoj zgradi sa komsinicom, vec je ona 3 ulaza dalje.

Iz tog razloga ce oni da dodju da ti instaliraju sve, a nisu dali tebi modem da to sam uradish. Kao da je neki problem da se smanji jachina signala. Kao sto je bojkic vec rekao, radice to bez problema kad se sve postavi kako treba.

Nazad
Vrh Dno