NightCrawler
Čuven
- Učlanjen(a)
- 15.03.2005
- Poena
- 995
Quick question 
Vredi li prelaziiti sa telekomovog adsl na ikom kablovski?
Quick question
IKOM kablovski je prilično dobar i uglavnom je sve ok,e sad,kao što kaže @PLAYBoY,zavisi i u kom kraju si.Tako da ako nekog znaš ko koristi IKOM u tvom kraju pitaj njega,ali sve u svemu je ok.Ja koristim FLAT 3 i isplati mi se,jer kad odbijem pretplatu za TV,na Lelekomu dobijem bedu od brzine 1024/128.A tek sad kada povećaju na 3,tek će mi se isplatiti.:type:
I ja sam na FLAT 3, imas pouzdanu informaciju da ce povecati na 3mbs ili cisto si iskazao zelju? : )
Ja sam isto krenuo od 0, nova zgrada...
15 dana sam cekao da mi povezu kablovsku (nebitno sto su kablovi vec bili razvuceni po zgradi), nakon toga sam morao da cekam jos 10 dana za net. Kao ne mogu sve odjednom da povezudrugacije ekipe rade.
Zato sto im se moze. Valjda stede za kolicinu skinutih podataka za taj vremenski period. Ovako ispade da imaju mnoogo posla, pa jadni , ne stizu...
Al osecam, kada se pojave, kod mene da ce jedan majstor da mi donese modem i da ga zakaci, a drugi ce da stigne da proveri pojacanje na Ds i Us.
Obavestavam kako se stvari odvijaju.
I ja sam na FLAT 3, imas pouzdanu informaciju da ce povecati na 3mbs ili cisto si iskazao zelju? : )
Nece, nego ce doci dva lika koja ce ti sve zavrsiti za 5-10 minuta.
Ja kad sam uvodio pre 3 godine nazvao sam ih telefonom, dobio racun na koji da uplatim sve, uplatio taj dan a sutra ih nazvao da mi ptovrde da je prosla uplatnica. Sedam dana kasnije nazvali su me na mobilni i najavili se za taj dan. Dosli popodne, za 10 minuta sve instalirali i to je to.
Ceo proces od podnosenja zahteva do pustanja internet signala je trajao 8 dana. Po mom misljenju to je sasvim korektan period da se sve obavi.
Uzeh od komsinice Ikom-modem , jer sam hitno trebao da posaljem neki meil za tender na kojem radim. Uzeh ga , zakacim ga na moj coax kanb ( izvadio iz tv karte) , kad imam sta da vidim. Umalo se ne slogirah.
Osecam da kada se budu pojavili ima da bude, nesto u fazonu :` Nisu bitni nivoi signala, budite zadovljni da imate net`.
Za to vreme koliko mi je trebao net, dva puta mi se modem resetovao, tj gubio konekciju.
Poslao sam ponudu i vratio komsinici modem.
Slika je u prilogu.
Milina jedna.
Uzeh od komsinice Ikom-modem , jer sam hitno trebao da posaljem neki meil za tender na kojem radim. Uzeh ga , zakacim ga na moj coax kanb ( izvadio iz tv karte) , kad imam sta da vidim. Umalo se ne slogirah.
Osecam da kada se budu pojavili ima da bude, nesto u fazonu :` Nisu bitni nivoi signala, budite zadovljni da imate net`.
Za to vreme koliko mi je trebao net, dva puta mi se modem resetovao, tj gubio konekciju.
Poslao sam ponudu i vratio komsinici modem.
Slika je u prilogu.
Milina jedna.
Ja imam -17 dBmV , za 4-5 meseci koriscenja mozda sam jednom imao prekid, postizem ocekivane brzine ... cemu panika.
kod mene nema promena... 5/512
5/512 je flat4 zar ne?
Ocigledno da nisi obratio paznju za return path ( upstream channel ) , koji je od presudnog znacaja za kvalitetan net. ( Modem radi do max 54.5dB, a kod mene je 61dB ?)
I nisam u istoj zgradi sa komsinicom, vec je ona 3 ulaza dalje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari