Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

To je analogni decoder, dobio sam ga i ja na 2mbit paketu.

Ako sam dobro shvatio, digitalni decoder se dobija samo za 4mbit i jace pakete? A jel su svi kanali otkljucani na tim paketima?

Posto su na analognom otkljucani svi paketi sem nekih pink gluposti valjda.

Na paketu sa 4 mbit se dobijaju svi paketi u digitalnoj formi osim 18+ i tih Pink gluposti.
Na paketu sa 6 mbit se dobija sve (znaci i Pink i 18+).
Tako bar pishe na njihovom sajtu. Znaci jedina razlika je sto ako predjes na 4 mbit neces vise imati paket 18+ koji si imao na analognom dekoderu :d

Novopeceni sam korisnik ikoma i za sada sam zadovoljan ali primecujem par stvari.
1. Kada otvorim vise tabova odjednom desava se da neki od njih se ne ucitaju (request time out) da bi po refreshu strane krenulo ucitavanje?
2. Ping test net. mi prikazuje prilicno neujednacene rezultate dva-tri puta za redom A quality bez paketlost pa kasnije B i sl.

Ne znam koliko je ovo normalno na ikomu ili je do 1Mb/s a navikao sam na 4Mb/s.

To pod 1) se meni nikad ne desava. Imam paket od 2 mbit.
Pingtest nije neki preterano pouzdan izvor informacija.
U svakom sluchaju nisi prvi koji se javio sa nekim problemima na tim Ikomovim promotivnim paketima od 1 mbit. Situacija bi trebalo znacajno da se popravi kada istekne taj promo period i kada dobijes neki veci paket (ako si odabrao veci).

meni se situacija značajno pogoršala prelaskom na veći paket.
da se ne ponavljam, na prethodnim stranicam mogu se videti moji i postovi još nekoliko korisnika sa istim simptomima (uglavnom sa vračara ili iz centra).

kao da se ograničava bittorrent protokol, tj. upload prilikom korišćenja torrenta. to verovatno ima veze sa ikomovim nadprovjaderom telekomom, i problemima koje oni sada imaju, a o kojima je pisao korisnik Vuk na forumu.

Da, to verovatno nema veze sa Ikomom i vecim paketima, jer meni sve radi ok. kad Telekom reshi svoje probleme, verovatno ce i vama raditi sve ok.

Da li su Flat 4 i Flat 5 i dalje ubrzani za 1 Mbit ili je vraceno na staro..jos nema obavestenja na ikomovom sajtu...

I dalje je +1mbps (nece vracati valjda, zasto bi)...

Mada sam pri merenju imao povremeno i peek-ove po 6, 7, 8mbps.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Iz korisnickog servisa su rekli da su povecane brzine za doticna 2 paketa, po 1mbit.

Za ostale pakete nisam pitao.

stoske, kakav je upload na torrentima kod tebe?

kod mene, od pre par dana, opet aktuelan onaj problem sa upload-om na koji smo se žalili u ovoj temi pre desetak dana :/

Iskren da budem nisam siguran, seedujem 10-tak torenata na privatnim trakerima, ponekada vuku 50kbs, nekada samo 10kbs. Ne znam u cemu je stvar, dal nisam dovoljno cool :) ili je problem do IKOM-a ili pak do uTorrenta 2.0 beta.

Treba mi hitna informacija

Da li ima nekog sa flat 4 paketom u naselju B. Jerkovic (ulica Dragice Koncar) da kaze kako mu sve funkcionise (digitalna tv i internet).

Ja se prijavio za intalaciju ali pravo da Vam kazem plasim se da sam pogresio.
Jos uvek imam vremena da odustanem (i da ostanem na telekomovom adsl- u i Open IPTV-u).

Molim Vas ako ima neko iz kraja da mi sto pre odgovori.

Pozdrav i unapred hvala

Nisam tamo, ali odmah da ti kazem da se nisi presao. Net radi cool, a i kablovska je odlicna.

IPTV je krs po meni, nikako ne bi mogao da podnesem ono cekanje pri rotaciji kanala.

Slika na digitalnoj je super, potpuno ista kao i na SBB D3(licna procena)

Ja imam 22" LCD TV trenutno, plazma je u procesu kupovine.

Inace dok sam imao samo analognu, svako ko je dosao bio je odusevljen slikom, a digitalna je jos bolja.

Jedini minus je los dekoder bez HDMI-a - mogao je malo bolji da bude - ali sa druge strane zavrsava posao.

Posebno mi se dopada brzo saltanje kanala, sto preko samog TV-a ide mnogo sporije. Dobra opcija je i automatsko prebacivanje na zeljene kanale u zeljeno vreme i elektronski programski vodic.

IPTV ima OK sliku, ali nista specijalno. Takodje sam nacuo da neke stvari ne mozes da gledas preko IPTV-a, npr teniske turnire preko i sl. (za ovo nisam siguran, jedan poznanik mi se zalio)

Slika na digitalnoj je super, potpuno ista kao i na SBB D3(licna procena)

Ja imam 22" LCD TV trenutno, plazma je u procesu kupovine.

Inace dok sam imao samo analognu, svako ko je dosao bio je odusevljen slikom, a digitalna je jos bolja.

Jedini minus je los dekoder bez HDMI-a - mogao je malo bolji da bude - ali sa druge strane zavrsava posao.

Posebno mi se dopada brzo saltanje kanala, sto preko samog TV-a ide mnogo sporije. Dobra opcija je i automatsko prebacivanje na zeljene kanale u zeljeno vreme i elektronski programski vodic.

IPTV ima OK sliku, ali nista specijalno. Takodje sam nacuo da neke stvari ne mozes da gledas preko IPTV-a, npr teniske turnire preko i sl. (za ovo nisam siguran, jedan poznanik mi se zalio)
ne znam za digitalnu...ali analogna TV na ikomu je katastrofa...vec godinama....slika je jako losa...ali zato je net super

Meni je kablovska katastrofa. Zato sam se i odlucio za digitalnu TV.

Ajde ljudi i Brace Jerkovica pomagajte. Znaci treba mi informacija o kvaliletu kompletne usluge u okviru flat 4 paketa. Bitno mi je da mi odgovore ljudi i Jerkovica, jer koliko sam cuo kvalitet usluge varira od naselja do naselja.

Ja sam se skoro preselio u svoj stan, nova zgrada.

Od prvog dana kablovska mi je extra (analogna), bar mi je slika bila za 50% bolje nego analgona koju sam imao kod SBB-a. Kazem ti svi koji su svracali kod mene su bili odusevljeni.

Kada su mi doneli digitalni dekoder i pustili sliku, iskreno bio sam razocaran, jer su mi svi kanali pre bili extra, pa nije bilo prevelike razlike.

Primecuje se razlika u ostrini na dosta kanala i nista vise.

Ja imam skoro osam godina IKOM kablovsku, ali tek odnedavno imam mogucnost i za njihov net. Analogna je bila ok, normalna, a analogna PayTV je bila katastrofa. Od prvog dana smetnje, grozna slika. Zadnjih mesec-dva ne moze ni da se gleda. U petak su me zvali da vide da li zelim digitalnu PayTV, ili kako se to vec zove, pa bi u toku nedelje trebalo da dodju sa digitalnim dekoderom. Hocu da vidim da li ce na digitalnoj TV slika da bude normalna pa ako bude, uzeo bih i IKOM-ov internet i batalio preskupi Telekomov ADSL. A ako slika ne bude kako treba, i ako opet pocne neko filozofiranje kako to ne moze bolje, ima da batalim digitalnu TV i internet, i drzim se ADSL-a.

Moje iskustvo sa IKOM-om je da im je servisna podrska (ekipe na terenu) najslabija tacka.

Koja opstina ? Meni je bas suprotan utisak sto se tice servisne podrske. Za nekih 6-7 godina koliko sam na Ikom-u zvao sam podrsku ukupno mozda 4-5 puta i sve se uvek sredilo u roku od odmah, stvarno sam jako zadovoljan podrskom.

Vracar. Dva puta sam ih zvao da prijavim katastrofalnu sliku na PayTV. Prvi put je bio neki decko koji mi je rekao da smetnje postoje jer je signal "previse dobar, odnosno jak" i da se tu nista ne moze, a drugi put su me, pre 2-3 meseca, brzo otkacili objasnjenjem da uvode digitalnu TV i da ce onda sve biti u redu. Nisam mnogo dramio jer nismo nesto mnogo ni gledali PayTV i bukvalno me mrzelo da raskidam ugovor i nosim dekoder na NBG, ali za digitalnu TV i internet, ako ga uzmem, ocekujem mnogo bolju podrsku.

Kada je signal previse jak duzni su da ti daju spliter koji redukuje signal, odnosno smanjuje ga na nomilanle vrednosti. Odnosno na oko -5dB. To je najobicnija mala elektronska sklopka koju kablovski provajderi daju svojim korisnicima.

@dejan.nikolic69

PayTV su TV kanali grupisani u nekoliko paketa (HBO, Cinemax, 18+ i dr.) koji se posebno placaju. Isti takvi paketi postoje i na IKOM-ovoj digitalnoj TV samo se to vise, valjda, ne zove PayTV, nego digitalna TV.

@bgillegal

Eto, ja za to nisam ni znao. Hvala za informaciju.

2100 im je net od 8 Mbit/384Kbps i kad dodas kablovsku to je to...Ikom mi je uvek lepo radio sto se tice neta(TV je katastrofa), ali sto se tice brzine u ovom trenutku...jako lose...prema SBB-u bar

Molim te objasni šta je kod TV-a katastrofa. Meni je bila kada su povezali, ali kada su uspostavili jačinu signala 72 dB sve je OK. Digitalna radi odlično, a analogna takođe. Možda su neki kanali malo lošiji, ne znam zbog čega kada je na DTV odlična i bez greške, ali i KDS ima par kanala sa devijacijama iako im je veza optička do zgrade i signal odličan...

Molim te objasni šta je kod TV-a katastrofa. Meni je bila kada su povezali, ali kada su uspostavili jačinu signala 72 dB sve je OK. Digitalna radi odlično, a analogna takođe. Možda su neki kanali malo lošiji, ne znam zbog čega kada je na DTV odlična i bez greške, ali i KDS ima par kanala sa devijacijama iako im je veza optička do zgrade i signal odličan...

kako mislis sta je lose kod Tv-a? pa SLIKA ....vidim dosta ljudi se buni da je losa slika ...narucio sam digitalnu..nadam se da ce biti bolje

:)

Ja imam Flat 4 sto bi znacilo kablovska + digitalna tv (paketi 1,2,3) + 4mbps/512kbps. Sve sljaka super net mi je skoro 5mbps, digitalna tv ima bar 100 puta boju sliku, a sve to placam zajedno 2800 din. Nisam morao da se pretplatim na godinu dana tj da sklapam ugovor i mogu to da vratim kad god hocu ako mi se ne svidja. A svidja mi se :D.
Preporucujem svima da ako imaju ikom uzmu Flat4.

Poslednja izmena:
kako mislis sta je lose kod Tv-a? pa SLIKA ....vidim dosta ljudi se buni da je losa slika ...narucio sam digitalnu..nadam se da ce biti bolje

Mislio sam na to da li si zvao tehničare da utvrde uzroke ta katastrofalne SLIKE, ako ih nisi zvao onda ne znaš da li mogu da uspostave dobar signal a time i mogućnost da se uveriš u stvarni kvalitet analogne slike. DTV će biti OK, ali ako samo zbog toga uzimaš STB grešiš. Slika nije mnogo bolja na DTV, možda se i razočaraš. Kada je signal dobar, sve je do TV-a koji imaš. Moj stari VIVAX nije mogao pola kanala da uhvati kvalitetno, dok je druga polovina kanala bila odlična. LG reprodukuje svaki kanal u full-u....

Mislio sam na to da li si zvao tehničare da utvrde uzroke ta katastrofalne SLIKE, ako ih nisi zvao onda ne znaš da li mogu da uspostave dobar signal a time i mogućnost da se uveriš u stvarni kvalitet analogne slike. DTV će biti OK, ali ako samo zbog toga uzimaš STB grešiš. Slika nije mnogo bolja na DTV, možda se i razočaraš. Kada je signal dobar, sve je do TV-a koji imaš. Moj stari VIVAX nije mogao pola kanala da uhvati kvalitetno, dok je druga polovina kanala bila odlična. LG reprodukuje svaki kanal u full-u....

zvao sam da mi poprave internet..prosle godine....i kad mi je dosao net..dosla i extra sllika....ali posle nekoliko dana slika se opet pogorsala...tako da sam odustao...a ne uzimam digitalnu posebno...nego FLAT 4 paket...ako slika bude bar malo bolja....bice ok..jer ne gledam bas toliko TV

Slika na digitalnoj ne moze da ti ne valja. Ona ce biti identicna kao kod svih ostalih ljudi koji imaju digitalnu kod tvog operatera. Ako znas nekog ko ima digitalnu kod Ikoma, idi kod njega i pogledaj da li si zadovoljan kvalitetom. Identicna ce biti i kod tebe, jer kod digitalnog tv signala ne postoje nivoi kvaliteta. Slike jednostavno ili ima ili nema.

Vrh Dno