Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Hocu, hvala. Inace imam dokumentovano i sta se sad desava :)

stillBad.jpg

Zna li neko da li su besplatni razgovori fixni/fixni između starih Ikomovaca i onih sa SBB ugovorima? Naravno, mislim na Tel i Trio pakete.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
^^
Jesu,barem kod mene, tel 3 ,kada zovemo nekog sa fixnim iz sbb mreze nista ne skida.

SBB je poceo da NAT-uje i korisnike TRIO Gold Premium paketa:

cgnat.JPG

Ali taj odgovor... koje su to ljige.

Mene je "strucnjak" iz tehnicke podrske pokusavao danas da ubedi da je 2% packet loss do SBB-ovog dns-a potpuno ok :mad:

Zna li neko da li su besplatni razgovori fixni/fixni između starih Ikomovaca i onih sa SBB ugovorima? Naravno, mislim na Tel i Trio pakete.

Nisu, odnosno možda jesu za prvih 100 minuta. Posle toga 1,10 dinara minut.

Znaci ispada da skidaju minute. Koji slepci...

Nisu, odnosno možda jesu za prvih 100 minuta. Posle toga 1,10 dinara minut.

To kad zoves mozda fiksnu liniju van sbb-a, ili mobilnu. Ikom-Sbb kada pricaju izmedju sebe imaju neograniceno. Nema naplate.
Definitivno nema ni ukidanja minuta, sto se tice toga, najnormalnije tarifiraju, nikakav problem nisam imao oko toga.

Nije tačno, vidi prilog. Početkom meseca je 0 dinara, dok ne potrošim onih XYZ minuta koji su uključeni u pretplatu, a posle krene naplata. Inače, imam i poziv ka Ikom fiksnom broju par dana nakon što su potrošeni besplatni minuti, za taj broj uredno stoji 0,00 dinara.

Prilozi

• sbb.png
    sbb.png
    23.4 KB · Pregleda: 159
Nema mi logike taj mehanizam ikom ka sbb naplata, a ikom ka ikom je besplatno. Ja da sam na tvom mestu bih zvao korisnicki servis da proverim to.
To su pozivi unutar mreze. Pogotovo sad kada je ikom u vlasnistvu sbb-a. Definitivno nema logike u toj naplati.

To se ne radi ako nisi siguran da je i druga strana podešena tako. Ako je jedna strana auto, a druga zakucana, onda će ta koja je na auto biti na half duplex i radiće još gore.

Ja to kazem ako je povezan direktno ma modem, i to pod uslovom da nema swich ili svoj ruter izmedjiu. Provereno radi u full duplex.

Posle par dana moljakanja ,dobio sam sbb cam karticu bez ugovorne obaveze i hd sport klub ali sam izgubio cinestar hd dva kanala!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Pa loše si prošao. Jesi li barem dobio sve SK kanale ili samo 3?

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Inace, primetio sam na tv gde imam ubodenu karticu direktno da su neki kanali poceli da nestaju, tj da su sifrovani i vise se ne prikazuju.
Cimnem sbb, pitam kako nemam te kanale, kazu ikom vise ne postoji, te ne placaju te kanale vise.
Pitam njih kako to da imam signal na d3 uredjajima, kazu meni lepo da ce i tamo da ukinu.
Zemljo otvori se :D Svim snagama se borim da ne potpisem ugovor sa sbb-om, samo da docekam optiku. Ako treba, bolje i da se obavezem i na mobilni net, samo da ne odem sa sbb-om na UO za tv i net.

@stefkev Resenje ti je da predjes na sbb. Ja sam to uradio i bas sam zadovoljan. Za 700din koliko cu vise placati, bio sam na tel3 a presao na trio gold extra, dobio sam skoro sve sto imaju u ponudi. Kako? Lepo, cenjkao sam se gore nego na pijaci. ;)

Šta si npr. dobio šta ne sleduje uz trio gold?

Trio gold extra je 4.400 dinara? Za šta rođače? Sve to imam na tel 3 za 3.000. Jedino je net brži i to sad, posle ubrzavanja.

@SickMF Moja racunica je bila ovakva...bio sam na Ikom tel 3. za 2. tv-a sam placao 3700. Presao sam na t.g. extra koji kosta 4400. Razlika u onome sta sam imao a sta imam sada...

Ikom telefon - 200 besp. minuta. SBB telefon 1500 besp. minuta. Unifon radi odlicno.

Internet Ikom 75/2, doduse imao sam i unifi, jeste da mi nije sledovao ali je radio. Brzina preko wifi (na mobilnom) nikada nije presla 50Mb/s. SBB internet 150/8, na wifi (mobilni telefon) najniza koju sam izmerio 140/7.5, unifi radi.

Televizija...u Ikomu sam imao sbb start paket, hbo, erotika, plus nekoliko kanala koje su ubacili jer su neke koje smo imali izbacili. I EON mi je radio na PCu. Sad u sbb imam sve kanale, bas sve, osim 4. pinkovih. Zatim napredne funkcije tipa tv unazad, pogledaj ispocetka, odlican video klub - pickbox, axn now, hbo. EON radi bez problema na telefonu, kao i HBO GO. Ne manje vazno...ako dolazi do bilo kakvih promena, pojacanja...u ikomu se dobija novi tv kanal samo ako je u start paketu. Nema ni promena u internetu, telefonu, ukoliko ih bude, naravno. Kao sto rekoh, zadovoljan sam prelaskom.

@bobster "Rodjace" bravo, sve si rekao.

Moja poslednja poruka u ovoj temi. Pozdrav za Ikomovce.

Poslednja izmena:
Izvini ako te je uvredilo to rođače, nije mi bila namera. :)
Drago mi je da si uspeo da sebi nađeš računicu ali ja i dalje ne vidim razlog da plaćam osetno više nego sad. Razlika u ponudi ne opravdava toliku razliku u ceni. Plaćao bih 50% više nego sad a realno bih vrlo malo dobio više u odnosu na ono što imam sad.

Treba mi informacija... Da li je neko ostao na Tel 5 paketu, i koliko placa, tj na koliki iznos mu sada stize racun ?

Ja imam Tel 5. Račun mi je 4975 dinara

Sent from my S60 using Tapatalk

Brzina preko wifi (na mobilnom) nikada nije presla 50Mb/s. SBB internet 150/8, na wifi (mobilni telefon) najniza koju sam izmerio 140/7.5
Živo me interesuje koja udaljenost od rutera je reper za ovakva merenja. Pošto nije isto stajati pored njega i meriti jačinu wifi signala u realnim uslovima, sa daljine od npr. 10m uz dva zida između...

Ja imam Tel 5. Račun mi je 4975 dinara

Sent from my S60 using Tapatalk

Kako su dosli do te cifre sad zivo me interesuje? Pitam zato sto sam ja presao sa Tel5 na najjaci trio gold paket i prave festu sa racunima, pa sam ih zvao i zalio se i zalim se i dalje al me odbijaju kao "nemam osnova sve je ok" Inace potpisao sam nov ugovor tj anex, u kome placam Ikomovu cenu 6 meseci, a i u ugovoru jasno stoji clan 4 koji navodi da u slucaju promena cena bla bla bla postuju se stvari navedene u tom ugovoru, pa gledam na cemu sam. Mislim razlika je ciganska 100 dinara mesecno, ali je stvar u bezobrazluku njihovom.

Elem evo slike

Screenshot_2.jpg

Koja god da je 50 imaš kada stojim na 3m od njega,a što si dalje naravno ide brzina dole. Tih 10 koje fale je verovatno istinito zbog Unifi
Živo me interesuje koja udaljenost od rutera je reper za ovakva merenja. Pošto nije isto stajati pored njega i meriti jačinu wifi signala u realnim uslovima, sa daljine od npr. 10m uz dva zida između...

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Juce su me opet zvali iz SBBa.
Zvanicna prica za novu promociju je da ne vazi za IKOM korisnike (OFC) aliii ako ja odjavim SBB i neko iz moje kuce se prijavi na istu adresu dobijam promociju 12 meseci sa promotivnim cenama.
Skroz je cudno kako su to uradili jer u ovom slucaju svake dve godine mozes da odjavljujes i prijavljujes na nekoga i placas 18 000 manje na dve godine (racun za Trio Gold Extra).

Znam da je bilo dosta price o tome, ali kako ne razmisljaju da im je bolje i jednostavnije da IKOMovcima daju ovaj promotivni period i konacno ih prebace na SBB umesto da trazimo loophole i svakako dobijemo promociju a oni imaju veci workload.

Vrh Dno