Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Иначе позвао опет сбб,каже да раде на отклањању чвора [emoji848]
Данас или сутра треба да проради нет,па ће након тога послати екипу да утврди исправност модема и да ли је за мењање. Све се може,само мораш да будеш мало безобразан.

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Opet odugovlacenje sa njihove strane, ali ajde, sve je bolje nego da kesiras 50 eur za novi modem.

^^
Mene su danas zvali da isključim TV iz struje na par minuta da bi se cam modul apdejtovao...?!
Na Ikomu sam, tel 3, sutra integracija ...

Sent from my SM using Tapatalk

"Poštovani,

Po izvršenom unapređenju mreže i prebacivanju na SBB-ov distributivni sistem emitovanja promenjena je i programska šema.

Klikom na link u nastavku Vam je dostupna nova lista kanala https://sbb.rs/Binary/10565/Programska_sema_D3_IKOM_SBB_15012018.pdf . Kao korisnk paketa TEL 3 dostupni su Vam kanali iz paketa 1 i 2 , HBO i 18+ . Molimo Vas da nas informišete ukoliko Vam neki od kanala iz ponude nije dostupan.

Za dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

​Srdačan pozdrav"
Meni je ova lista skroz izmešana, imao sam običnu Digitalnu kod Ikoma, sada imam neke kanale koje ne bi trebalo da imam dok druge, koje bi trebalo - nemam.

I još sam u nedoumici, da li da raskidam ugovor (istekao poodavno) i da uzmem neki SBB paket ili da idem kod Pošte. Ili da ne radim ništa i ostanem na ovome...

O čemu pričate, kakvo kesiranje? Zar stvarno mislite da će vam dozvoliti da stavite svoj kablovski modem?

Sent from my Samsung G950FD using Tapatalk

Meni je ova lista skroz izmešana, imao sam običnu Digitalnu kod Ikoma, sada imam neke kanale koje ne bi trebalo da imam dok druge, koje bi trebalo - nemam.

I još sam u nedoumici, da li da raskidam ugovor (istekao poodavno) i da uzmem neki SBB paket ili da idem kod Pošte. Ili da ne radim ništa i ostanem na ovome...

Ne znam sta ti je to "obicna digitalna kod Ikoma", ako si imao pakete 1 i 2, sleduje ti kompletan HIT paket, zoves ih i insistiras da dodju i zamene CAM modul i karticu. Ako nisi imao nikakvu karticu, onda su to valjda samo kanali iz hit paketa koji idu uz bivsi paket 1, pa shodno tome vidi sta nedostaje s liste i tako...
EDIT: sad vidim da si imao karticu, pronadji ugovor i vidi da li si imao paket 1 i 2, onda vazi prvi deo mog posta.

Poslednja izmena:
Ne ide kompletan HIT paket bivšim korisnicima Ikoma koji su imali digitalne pakete 1 & 2. Na primer neće imati SK 1-3 HD i SK 4-6.

Opšti haos. Ja sam bio zakazan za migraciju u Februaru, IKOM samo digitalni paket TV. Kartica + cam modul. Ali do dana današnjeg nije se desio "crn ekran". Ja posle par dana uradio full digital scan i vidim otključane HD kanale koje nisam imao nikada, a nekih uopšte nema digitalno koji su karakteristični za SBB a koje IKOM nikada nije imao, recimo N1 HD. Zvao sam CC kažu jeste se desila integracija a mora nova SBB kartica zato ne vidim kako treba.

O čemu pričate, kakvo kesiranje? Zar stvarno mislite da će vam dozvoliti da stavite svoj kablovski modem?

Sent from my Samsung G950FD using Tapatalk

Zapravo da, treba da kupis sa odredjenim docsis standardom, i da im dojavis mac adresu da bi pustili signal na taj modem.

Kakva je varijanta da dobijem na drugom TVu digitalnu(osnovnu) Posle integracije.,ostajem na IKOM ugovoru ?
Posle integracije samo na TV sa cam modulom imam digitalnu...

Sent from my SM using Tapatalk

Dobijate u paketu 1 karticu ili risiver,a svaki sledeci se placa taksa 1900 ili 2900 zavisi od uredjaja plus 290din mesecno

Ne ide kompletan HIT paket bivšim korisnicima Ikoma koji su imali digitalne pakete 1 & 2. Na primer neće imati SK 1-3 HD i SK 4-6.

Ma užas, nisam mislio na hit nego start paket. Iz hit paketa idu pojedini kanali, lutrija. A za SK 1,2,3 HD nisi u pravu, oni su u start paketu, a taj paket ceo sleduje, ja sam živ primer.

Ja im poslao upit zašto nakon integracije nemam SK 1-3 HD, a kod Ikoma sam bio TEL 3 & imao uključen digitalna + paket. I dobio od njih onaj odgovor koji sam ovde citirao.
Trip...

Zarkovo, stigla poruka da resetujem modem...

Posle njihove divne integracije, prilikom pretrage, nemam ni jedan DTV kanal, TV pronalazi samo analogne. I to na oba televizora!!
Inace na oba televizora imam IKOM CI karticu.

Jer ima neko slican problem? Koja je fora da vidi samo analogne kanale, a ne i digitalne?

^^

Ukoliko ste korisnik CAM modula, potrebno je da kada nakon finalnog unapređenja mreže primetite zatamnjen ekran, promenite podešavanja svog uređaja ručno i time osvežite listu kanala na sledeći način:
Na televizoru je potrebno pronaći meni za pretragu kanala i izabrati sledeće opcije:
Za prijem signala potrebno je odabrati „Cable“
Za tip signala odabrati „Digital“
Za izbor zemlje odabrati „Other“
Za režim pretrage izabrati “Quick”,
U polje za frekvenciju uneti 610000kHz,
U polje za modulaciju uneti 256QAM
U polje za simbolsku brzinu uneti 6956KS/s
Polja za početnu i krajnju frekvenciju su opciona i ne moraju biti popunjena

Ja sam ovako odradio,za par minuta sve skenirao i sve OK...Si vadio televizore iz stekera na par minuta?Mene su zvali pre integracije da iskljucim napajanje TVu, da se update cam modul.

Promeni državu prilikom skeniranja kanala. Možda je problem u opsegu frekvencija koje TV skenira.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

promenio i drzava, stavljao i Other, Nemacka, Svajcarska i opet nece prokletinja.

Kod mene LG nije hteo da pronađe sa Nemačkom ali sa Srbijom je sve pronašao.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Ima li neko Ikomov spisak kanala koji je bio pre preuzimanja od Sbb-a

Шта се дешава са Ikom mail, колико сам виде да га гасе? Шта се дешава ако на тај маил стижу разна обавештења, ако се преко њега логујем на разне сајтове?

Послато са Xiaomi MI 5 уз помоћ Тапатока

Koliko znam, ako si integrisan sa sbb-om i imas nalog, mozes sbb-ov mail da koristis.

Интегрисан сам али немам уговор са СББом, имам налог на мој СББ. Него на који маил ће ми стизати ранија обавештења, како са се логујем на сајтове где користим Иком маил?

Послато са Xiaomi MI 5 уз помоћ Тапатока

Vrh Dno