Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Нема пуно на чему, таман док подгревам ручак ,-)

Prilično sam siguran da mi se uTorrent bunio zbog nemogućnosti otvaranja portova kad sam davnih godina imao NAT kod WiFi provajdera. Ovo je onda svakako nekakav napredak u odnosu na tu varijantu.

Da nisi malo pretero za IP opseg potom ispa da je 4194304 Ip adrese CG NAT

Ako se ne varam, to je interni opseg koji svaki provajder (nebitno koliko je veliki ili mali) po potrebi može da iskoristi za sopstveni CGNAT, nije u pitanju opseg javnih adresa različit za svakog provajdera. Niko spolja ne može da vidi koju ti adresu imaš u tom opsegu.

Poslednja izmena:
Absolut Solution se pojavljuje od kada je SBB preuzeo IKOM i to je kada nesto rade po mrezi kako god..

Fake news.

Absolut je krenuo da se pojavljuje pre cca 3-4 godine kao ISP nekim clanovima na ovoj temi, evo i dokaza:

https://forum.benchmark.rs/showthre...lna-rasprava&p=2822828&viewfull=1#post2822828
https://forum.benchmark.rs/showthre...lna-rasprava&p=4168471&viewfull=1#post4168471
https://forum.benchmark.rs/showthre...lna-rasprava&p=4842044&viewfull=1#post4842044
https://forum.benchmark.rs/showthre...lna-rasprava&p=4282672&viewfull=1#post4282672

IKOM je samo (za)kupio IPv4 opseg od Absolut.

Ja ga za 12god do integracije video nisam na IKOM

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ja sam ga video par puta na ikomu. Inače dobio sam na poklon NAT posle integracije.

e3c30484fcae1318eae5030222a79669.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Мислим да су и Милан и Врана ,-) овде у праву.
Ја сам виђао и пре на икому рецимо једном у сто неких провера да ми то пише, а исто тако у једном тренутку кад је код прелаза зезао сбб или иком или како год. Вероватно зато што је иком ионако годинама ишао преко сбб везе(а абсолут је ваљда њихов), знам да кад су неке игре зезале да је тачно на трејсруту на месту где је писало сбб била грешка.

У сваком случају код сваког провајдера код нас је све... једино се сећам кад сам тестирао давно телеком нет и тв да ми је дошло до пређем, али тада је била немогућност више од 2тва... али се сећам да је нет радио пуно, пуно боље од икома тада.

Сад нисам паметан шта да радим, нат не долази у обзир, а да плаћам 5-6 хиљада за све што ми треба...

Nekoliko godina sam imao istu ip adresu (nisam plaćao statičku) i ovih dana je promenili. Izgleda da su krenuli nešto da čiste i na Čukaričkoj padini.

Sada su mi bili na vratima momci iz takozvanog D2D sektora sa ponudom za trio gold i cenom od 3189din za sve vreme trajanja ugovorne obaveze. Vozdovac, naselje Brace Jerkovic je u pitanju. Da li su bili još kod nekog?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Trio gold za SBB korisnike: 6x990+18x3689=72,342

Trio gold za ikom korisnike:3189x24=76,536

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Trio gold za SBB korisnike: 6x990+18x3689=72,342

Trio gold za ikom korisnike:3189x24=76,536

Novi sbb korisnici imaju 6 meseci po din. Ponuda za ikom korisnike nije potpuno tačna jer važi samo ako sa Flat paketa pređeš na trio paket.

Samo sam uporedio ponudu sa zvaničnog SBB sajta sa ponudom koju je kovle dobio.

Sa zvaničnog sajta je prvih 12 meseci telefon je besplatno tako da bude ova računica 6x990+6x3299+12x3689=70002
zuIIxaw.png

Ne znam da li da prihvatim tu ponudu, gledajući kakve su cene paketa za mtsovu optiku, ovo mu dodje još i povoljno. Pritom ko zna kada ce doci u moje naselje. Ili da cekam do kraja juna ili jula, ne sećam se tačno datuma, dok ne završe potpunu integraciju, da li će tada biti nešto povoljnije.

Ne znam da li da prihvatim tu ponudu, gledajući kakve su cene paketa za mtsovu optiku, ovo mu dodje još i povoljno. Pritom ko zna kada ce doci u moje naselje. Ili da cekam do kraja juna ili jula, ne sećam se tačno datuma, dok ne završe potpunu integraciju, da li će tada biti nešto povoljnije.

bolje ostani na ikom paketu sem ako ti ne znaci eon, sk4-6 i vise hd kanala...

Na Cuk.padini krenule ponude za mts i Orion, nije na odmet malo konkurencije

imas li nesto. konkretnije, koliko sta?

Komšija u ulazu do mene uveo Orion telefon, tv, net 200/20 za 1900 dinara mesečno. Njih četvoro u ulazu je to uradilo, jedan je super zadovoljan, ovaj moj onako, kaže TV ponuda je lošija i slika je vidno lošijeg kvaliteta, internet bolji ali mu to nije previše bitno, a jedna porodica je otkazala nakon tri dana. Za ove četvrte nemam pojma.
Edit: tražili su bar četvoro da bi ušli u ulaz.

Ostani na starom paketu. Pitao sam sbb sta se desava sa starim korisnicima ikom-a, da li moraju da predju, dokle vazi stari ugovori. Odgovor je bio, vazice jos xyz vremena, jos nista nije odluceno, a bicemo unapred obavesteni ako bude takve odluke.
Jeste telekom skup, ali po meni daleko veci kvalitet. Barem je meni bio kvalitetan dok mi je instalacija drzala VDSL.

Čari integracije.
2-3 dana koliko su me integrisali,u ovo vreme drastično pada brzina neta

iZiHJsK.jpg

Ko hoce da uzme Internet bez UO, ovako stoje stvari:

SBB-ova TV+ Internet ponuda BEZ UO:

6Mbps = 2985 RSD
10Mbps = 3585 RSD
16Mbps = 4385 RSD
18Mbps = 5385 RSD

Posta Net Internet + TV ponuda BEZ UO:

10Mbps = 1800 RSD
30Mbps = 2100 RSD
50Mbps = 2520 RSD
100Mbps = 3570 RSD

MTS-ova xDSL Internet ponuda BEZ UO sa uracunatom pretplatom za fiksni:

10Mbps = 2408 RSD
20Mbps = 2558 RSD
50Mbps = 2658 RSD
100Mbps = 3218 RSD

SBB je totalno izgubio kompas!

Kakva je bila Ikomova ponuda bez UO?

Dobro je sto jos nema potrebe za prelazak na sbb, tako da mi je aktuelni paket od 250 mbps jos "ziv" :)

Nazad
Vrh Dno