Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Zar nisu svima povećali racune za 100kinti, zbog toga ih valjda I tuži antimonopolska agencija.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Mene zvali juce na tel za Kumodraz II, da ce danas sutra pustiti SBB signal. Za sada jos uvek nista...

u zarkovu sam na tel 3 paketu

i koristim dodatni uredaj za digitalnu koji placam 100din a od sad se ne koristi vise...kad urade integraciju to ce prestati da naplacuju? pitam dal da ga odjavim ili ne..ako ce biti besplatno za mesec dva placacu dodatno iako ne treba..ali ako ce se naplacivati i posle da ipak odjavim kad mi treba ?

jel zna neko odgovor za ovo? ne znam da li sam bio jasan. ja bih da otkazem ovu ikom uslogu jer se uredjaj vise ne koristi a racun mi je veci 100 dinara zbog toga...ali ako ce nakon integracije u SBB mrezu ovo biti besplatno onda necu?
a kapiram da nece biti besplatno ni u sbb barem dok ne ugase analogni signal? dakle da otkazujem ovih dana? ako uopste mogu da otkazem bilo sta kao stari tel 3 korisnik?

Mene zvali juce na tel za Kumodraz II, da ce danas sutra pustiti SBB signal. Za sada jos uvek nista...
Mene isto zvali da i6vučem TV iz struje
Nisam obraćao pažnju šta su puštali od kanala jer TV i ne gledam a i onako idem za koji dan da potpišem za PTT

Beyond Genius Lies Insanity

Kumodraz, vojvode stepe, nije jos integrisano, pise na sajtu 5. 2. pa cemo videti sutra...

Trenutno imam ikomov net 10mbs i analognu (odnosno i free digitalnu), kapiram da gubim sve digitalne posto nemam dekoder ali da li slucajno povecavaju net tom integracijom ili im u tom slucaju odgovara ikomov paket... ili samo dobijam nat?

@cojamen
ne povećavaju net, a 99% dobijaš NAT.
i da, ako nemaš modul i karticu ili risiver, ništa ni od digitalne. ali valjda možeš da ih smaraš za to ako je digitalna ulazila u tvoj stari ikom paket.

Posto nemam drugu opciju za kablovku izgleda da cu da zasrafim ponovo antenu na krov i gledam ovih 10-ak digitalnih kanala sa avale...

Bas nas zanima koliko dugo se vremena ostaje bez signala televizije i interneta u toku integracije pa ako mozete pisite sutra kada vas integrisu

Evo ja sam trenutno bez interneta.
Kumodraž 2 lokacija kao što piše na sajtu SBB-a
Dokle će trajati nemam pojma ali znam da sam do 05h imao internet pošto sam gledao SuperBowl i bio budan.

Evo ja sam trenutno bez interneta.
Kumodraž 2 lokacija kao što piše na sajtu SBB-a
Dokle će trajati nemam pojma ali znam da sam do 05h imao internet pošto sam gledao SuperBowl i bio budan.

Hvala puno ,pisite koliko dugo ste bili bez signala,dali su vec najavili zamenu digitalnih dekodera za tv ili se to ceka

I meni internet nije radio dok nisam resetovao modem
posle vise od 5 godina IP mi ne pocinje sa 95.180.xx.xx, sada je 46.240.xx.xx i pise Absolut Solutions na speed testu
lokacija Bele vode

Ja na jednom TVu imam CAM modul i tu imam sve kanale.
Na ovom drugom nemam CAM modul i ne mogu nijedan kanal da gledam,svuda piše No CI module :smash:
Na tom drugom TVu samo analogne kanale mogu da gledam.
Jedva čekam da ih otkačim sa uživanjem

I meni internet nije radio dok nisam resetovao modem
posle vise od 5 godina IP mi ne pocinje sa 95.180.xx.xx, sada je 46.240.xx.xx i pise Absolut Solutions na speed testu
lokacija Bele vode

Meni piše SBB i IP mi počinje sa 87.xxx.xxx.xxx

Poslednja izmena:
Nije bitno sta pise na Speedtest-u vec koji IP dobija ruter od provajdera. Ako ruter dobija IP iz opsega 100.64.0.0 – 100.127.255.255, u pitanju je CG NAT. Speedtest i ostali sajtovi prikazuju spoljnu IP adresu. Znaci, treba gledati koju IP adresu dobija ruter od provajdera, a to se moze videti na stranici za podesavanje rutera.

Mene su NAT-ovali (100.66.xxxxx) ali mi svi sajtovi za sada rade kako treba.
I torenti rade normalno

Absolut Solution se pojavljuje od kada je SBB preuzeo IKOM i to je kada nesto rade po mrezi kako god... Obicno se to pojavi posle nekih "usporenja" zabadanja neta i td. IP adresu koju vidis na Speed testu je i u ruteru to je tako nikako drugacije ne moz biti. Npr od mene je trenutno Internet IP Address: 95.180.85.122,a upravo ta je i naravno na Speed testu.

Ulice koje slede za integraciju mreže:

12.2.2018.

BEGEJSKA 2, 4, BLAGAJSKA 1, 3, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 15, DANICE MARKOVIĆ 1, 2, 4-9, 11, 13, 15, DESET AVIJATIČARA 1-5, 7, 9, 11, 15, 17, 19, 21, 23, 25, DOLENJSKA 2, 4-17, 21, 23, 25, 27, DR VELIZARA KOSANOVIĆA 51, JELENE MIOČ 2, 4, 6, 8, 10, KAČIĆEVA 50, 53, 66, KOSTE HAKMANA 1, 2, KOZARČEVA 22, 24, 48, 50, 51, 56, 58, 61, 62, 63, 65, 67, 68, 69, 70, 72, 74, 76, 77, 79, 81, 83, 85, 87, 89, 91, 93, 99, 101, MARČANSKA 1, MIS IRBIJEVE 20, 32, 33, 34, 37, 45, PETRA BAJALOVIĆA 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, PETRINJSKA 1-3, 5, 6, PLJEVALJSKA 22, 26, 28, 30, 36, RAJSKO SOKAČE 3, RALJSKA 1, 9, 13, RUDO 1, 3, ŠAMAČKA 2, 5, 7, UČITELJSKA 42, 45, 47, 48, 49, 51, 55, 57, 59, 62, USTANIČKA 159, 161, 163, 165, 167, 169, 171, 173, 175, 177, 179, 185, 187, ZIDARSKA 1-8, 10

https://sbb.rs/podrska/vesti-i-informacije

IP adresu koju vidis na Speed testu je i u ruteru to je tako nikako drugacije ne moz biti. Npr od mene je trenutno Internet IP Address: 95.180.85.122,a upravo ta je i naravno na Speed testu.
-------------------
То није тачно, ако си иза ЦГ НАТ уређаја у рутеру за WAN IP ћеш видети натовану адресу типа 100.нешто - док ће тест брзине било који показивати спољну адресу типа 95.нешто. Зато и јесу два начина да видиш да ли си натован или ниси да одеш у подешавања рутера или да урадиш "tracert" до неке странице.

Meni se na tracert google.com ne pojavljuje adresa 100.x.x.x, a u podešavanjima rutera se pojavljuje.

Kad pak uradim tracert na javnu IP adresu koju mi prijavljuje whatsmyip.org ili speedtest.net, on pokazuje 2 hopa s adresama, a zatim ide unedogled sa hopovima prikazujući zvezdice umesto vremena odziva i porukom "Request timed out" umesto adresa.

uTorrent pak prijavljuje da je sve u redu s konekcijom (zeleni znak potvrde).

Poslednja izmena:
Meni se na tracert google.com ne pojavljuje adresa 100.x.x.x, a u podešavanjima rutera se pojavljuje.

Kad pak uradim tracert na javnu IP adresu koju mi prijavljuje whatsmyip.org ili speedtest.net, on pokazuje 2 hopa s adresama, a zatim ide unedogled sa hopovima prikazujući zvezdice umesto vremena odziva i porukom "Request timed out" umesto adresa.
--------------------------------------------
Зато сам ин написао "типа" пошто не мора да буде 100, пголедај да ли трејс на гугл даје негде можда 172 или ткао нешто.

Da, ima 172.x.x.x kao treći hop ka Guglu.

Ali kako uTorrent prijavljuje da je sve OK sa vezom? Zar ne bi trebalo da se buni zbog NAT-a?

Da, ima 172.x.x.x kao treći hop ka Guglu.

Ali kako uTorrent prijavljuje da je sve OK sa vezom? Zar ne bi trebalo da se buni zbog NAT-a?

----------------------------------------------------------
Не. То само ако они онемогуће нешто. Колико знам за сад је све отворено, па ионако су корисници бесни због само ната, само им још треба то...

А за оно што си горе питао за звездице то је нормално.

Nije bitno sta pise na Speedtest-u vec koji IP dobija ruter od provajdera. Ako ruter dobija IP iz opsega 100.64.0.0 – 100.127.255.255, u pitanju je CG NAT. Speedtest i ostali sajtovi prikazuju spoljnu IP adresu. Znaci, treba gledati koju IP adresu dobija ruter od provajdera, a to se moze videti na stranici za podesavanje rutera.

Da nisi malo pretero za IP opseg potom ispa da je 4194304 Ip adrese CG NAT

Vrh Dno