Šta je novo?

IKOM flat - pojeftinjenje

Učlanjen(a)
19.09.2000
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3600 + Scythe SCMG-5100
Matična ploča
Asus B550 TUF Gaming Plus
RAM
Kingston 2x16 GB DDR4 3200 CL 16
GPU
ASUS GTX 1080 ROG Strix 8 GB
Storage
Kingston SA2000 1 TB + 2x4 TB WD Red
Zvuk
Integralac
PSU
Cooler Master V750 gold
Kućište
Thermaltake Urban T31
Monitor
HP Envy 27'' 4K
Miš & tastatura
Mad Catz RAT 5 + Genius tastatura
Mobilni telefon
Samsung Note 20 Ultra SD 256/12
Pristup internetu
  1. Optički internet
Od 1. marta snizenje:
Flat 64 kbps za 1200
Flat 128 kbps za 2600

U cenu je uracunata i TV pretplata (inace 300 din), sto znaci da za bezmalo 10 evra mesecno imate flat 64k (128 je i dalje skupo), na kome je konstantno protok ~7.2 KB/s.
DL + UL ~ 14.5 KB/s.
I posle IKOM los... Na Dorcolu je savrsen.

Ma milina jedna.

pa nisu noramlni...to treba spaliti (mislim na IKOM)

Nemojmo ponovo o IKom-u, svi znamo njegovo savrshenstvo. 128kbps za 2600din, pa da curi hleb i mleko iz modema svaki dan skupo je.

pa za 2000din uzmes ADSL na 256kbps

poz.

900 din 64kbs flat je više nego pristojna ponuda i ispravna politika cena koja je za mene iznenađenje. Što jeftiniji osnovni paket a kome treba veći bandwidth ionako će se odlučiti za adsl.

GuruDexx je napisao(la):
pa za 2000din uzmes ADSL na 256kbps

poz.

Samo sto na centrali 18x-xxx nema tehnickih mogucnosti :(

Iako sam na ikomu mislim cab. tv reci cu da su tuga. Njihove cene su i vise od bezobrazluka. 900kinti - 64kbs to vam je jeftino? Ma daj te ljudi...

ma nije to poenta....900 din i ajde, ali kako neko moze da reklamira kablovski internet kao servis koji nudi, kada je isti dostupan samo u 3 zgrade na dorcolu. a oni nisu bas mali sto se tice pokrivanja...druga stvar je sto je kvalitet programa katastrofa i sto maximum inofrmacija mozes dobiti od njihove sekretarice...koja uzgred nama pojma o cemu pricas...

Olorin je napisao(la):
Iako sam na ikomu mislim cab. tv reci cu da su tuga. Njihove cene su i vise od bezobrazluka. 900kinti - 64kbs to vam je jeftino? Ma daj te ljudi...
a gde to ima jeftinije? ja na ptt-u placam 1000din

Flat radi bez prekida jedino sto retko download predje 5KB/sec.

Nije tačno. Meni je uglavnom preko 7,5 KBs. Ova brzina je dovoljna za komforan surf i download muzike.

Ima jeftinje na SBB-u onaj light paket..Milina jedna, samo ima 'malih' sitnica koje nedostaju, eto recimo pop3 ili irc...:D

Aooo ljudi vi ne znate kako ste srecni.Pa vamo u CG je 56k flat 20E(istina ima i neki studentski paket za 12E)a za ISDN necu ni da pricham.ADSL cemo dobiti za 55555 godina a drugih tipova konekcija(ako sam se dobro izrazio)ni nema...

R9200Se je napisao(la):
Aooo ljudi vi ne znate kako ste srecni.Pa vamo u CG je 56k flat 20E(istina ima i neki studentski paket za 12E)a za ISDN necu ni da pricham.ADSL cemo dobiti za 55555 godina a drugih tipova konekcija(ako sam se dobro izrazio)ni nema...
Pa ni Svedjani ne znaju koliko su srecni kad za 20eur mogu da dobiju 1mbit... ili mozda cak i vise ako se ne varam!

Miroslav je napisao(la):
a gde to ima jeftinije? ja na ptt-u placam 1000din

Pa pogledaj ostale cene. Svugde je 256 2000kinti ovde 128 2600. Mis`im ne mozemo sa seljacima...

ikom pokriva dobar deo zemuna, nigde nema uslova za kablovski net, a kvalitet slike dosta varira. 64k za 900 din sigurno se isplati za "casual surfing", kada se u cenu modemskog flata uracunaju impulsi, ispada dosta skuplje (i zauzet telefon, pucanje veze...). poredjenje stoji jedino u odnosu na ono sto je realno dostupno, a ne u odnosu na svedjane i adsl za koji ne postoje tehnicki uslovi.

medjutim, cena za 128kbps stvarno je bezobrazluk. ne znam kako to moze da bude ispravna politika cena, na stranu sto ova prica ima smisla za pet solitera na dorcolu. cemu uopste formirati ponudu, ako ce se "oni koji imaju potrebe za vecim protokom ionako opredeliti za adsl"?

padawan, zar nije vise nego ajsno da ne zele korisnike na 128k?!?
Sa 64k ce se retko ko usuditi da skida filmove i ISO fajlove, a sa 128k se to vec mnogo cesce radi...
Jednostavno, imaju to u ponudi, ali...

Kao domaca piva na nekim splavovima....mozes da narucis MB pivo, ali je 10 dinara jeftinije od Sola. Zasto? Gazda kaze da ne zeli da mu u lokalu neko pje domace pivo...eto...

Najtuznije od svega je sto na IKOM-ovom sajtu mesecima i dalje stoji opcija "Postanite korisnik" :d

Očigledno je da sa ovim cenama za osnovni paket, koji zadovoljava potrebe najvećeg broja korisnika, žele da privuku što veći broj pretplatnika. Kasnije će jedan broj korisnika, u skladu sa svojim mogućnostima preći na veći protok. Ne bih imao ništa protiv da sutra SBB ponudi internet za 800 din.

ikom je los, tu nema rasprave. i 128k je stvarno skupo.
ali ipak 900din za 64k jeste ok. (narocito ako nemate uslova za wireless ili adsl)
inace ja sam na njihovoj kablovskoj i da nisam mogao da uzmem adsl uzeo bih taj 64k, opet da sam mogao.
izgleda da ce da sire taj net, meni su pre dva dana dosli momci da prave novu instalaciju, jer razvlace kabl do zgrade.
definitivno sam saznao da je neki irac kupio ikom.
a da vi znate istoriju ikoma, ne bi se ni cudili zasto je takav kakav je. meni se, bez moje volje i podrske na istoj zici promenilo 4-5 firmi i evo u ikomu jos i poneki vlasnik.
ako nista drugo funkcionise bolje od nase drzave.

i ja sam cuo nesto slicno, da ce poceti sa razvlacenjem optickih kablova po zemunu, a kruze i optimisticke varijante da ce sbb da kupi ikom.

Najtuznije od svega je sto na IKOM-ovom sajtu mesecima i dalje stoji opcija "Postanite korisnik"

vrlo dugo na sajtu uopste nije ni bilo govora o internetu, osim sturog opisa, bez ikakvih paketa i konkretnih ponuda. za to vreme su dorcolci uveliko koristili njihov net, a opcija i sada izgleda vazi samo za njih.

padawan, zar nije vise nego ajsno da ne zele korisnike na 128k?!?
Sa 64k ce se retko ko usuditi da skida filmove i ISO fajlove, a sa 128k se to vec mnogo cesce radi...
Jednostavno, imaju to u ponudi, ali...

pretpostavljam da bi atraktivna cena za 128k znacila onima koji su zainteresovani za online igranje. uostalom, neka ostave nepopularnu mogucnost naplacivanja po downloadu, ali po razumnoj ceni; postoje specificni slucajevi kada je propusni opseg bitniji od kolicine prenetih podataka bez limita.

Ma to je cist lopovluk! Ionako je kvalitet slike uzas jedan, ne znam stvrno koji moroni tamo rade...

I kakav je to kablovski operater koji razvlaci kablove po krovovima i kod kojeg nema signala cim padne manja kisa ili sneg???? Mislim....

Poslednja izmena:
Po ko zna koji put kada se započne priča o IKOM internetu dobijamo komentare kako je kvalitet slike užasan. Pričamo o internetu a ne o tv prijemu. Obaška što ni to nije tačno. Gde god sam imao priliku da vidim tv kanale IKOMa (4-5 mesta) slika je bila odličnog kvaliteta. Pri tom ne tvrdim da je kod nekog od vas loša. Prilažem capture TV slike. Druga slika je bandwidht izmeren preko DU Meter-a gde se vidi da otvaram bench sajt dok se u pozadini skida muzika sa Soulseek-a. Nema laži nema prevare.

Prilozi

• tv capture.jpg
    tv capture.jpg
    46 KB · Pregleda: 131
  • bandwidth.jpg
    bandwidth.jpg
    133.3 KB · Pregleda: 116
gagast je napisao(la):
Po ko zna koji put kada se započne priča o IKOM internetu dobijamo komentare kako je kvalitet slike užasan. Pričamo o internetu a ne o tv prijemu. Obaška što ni to nije tačno. Gde god sam imao priliku da vidim tv kanale IKOMa (4-5 mesta) slika je bila odličnog kvaliteta. Pri tom ne tvrdim da je kod nekog od vas loša. Prilažem capture TV slike. Druga slika je bandwidht izmeren preko DU Meter-a gde se vidi da otvaram bench sajt dok se u pozadini skida muzika sa Soulseek-a. Nema laži nema prevare.
gagast je napisao(la):
Nije tačno. Meni je uglavnom preko 7,5 KBs. Ova brzina je dovoljna za komforan surf i download muzike.

Uopste ne shvatam svrhu pisanja da je negde slika dobra i da internet radi dobro.
Ljudi koji pisu da je slika uzasna, kao i sto sam ja napisao da download retko prelazi 5 KB/sec, to ne pisu zato sto im je dosadno ili mrze IKOM nego zato sto je stvarno tako.
Sto se tice IKOM-a, SBB-a i PTT KDS-a Bench je prepun komentara nezadovoljnih, ali i zadovoljnih korisnika tj. kako se kome zalomilo tako da nema potrebe za generalizacijom vec treba da pomognemo jedni drugima da bi smanjili broj prevarenih korisnika.

Zovi ih da ti ispitaju signal. Kao što ti nemaš razloga da voliš ili mrziš IKOM tako isto i oni nemaju razloga da neke korisnike vole i puštaju im dobru sliku i internet a druge mrze i kažnjavaju ih lošom slikom i internetom. Ima puno programa koji precizno utvrđuju bandwidht a oni su obavezni da ti isporuče brzinu koju si platio.

gagast je napisao(la):
E, gagast, izvini, stvarno si mi se popeo od drvenog advokatisanja IKOM-u svih ovih meseci unazad na ***** khm, da ne kazem sta, posto to nije moj stil.

Dve nedelje mi 30% kanala izgleda ovako (pogledaj moj TV Capture ;)) zvao ih jednom, oni rekli sve je prosledjeno teh. sluzbi, sredicemo vrlo brzo... i dalje nista. B92 je i meni fenomenalan, ali sta cemo sa ostalim kanalima? (Nisi ti dzabe postovao sliku B92ke ;)) Ovo se inace desava kao po navijenom casovniku jednom u 2-3 meseca. Nema da omane.

U subotu mi riknuo B92 citavih sat vremena - nije bilo signala; taman pred basket, po*pizdeo sam ali srecom "sredilo se" na neki volshebni nacin pred sam pocetak... A ovaj kvar stoji i dalje... Zato, ticu vise i ne javljaj se u temama u kojima se pominju doticni...

Prilozi

• IKOM Interni kanal ))).jpg
    IKOM Interni kanal ))).jpg
    139 KB · Pregleda: 138
  • TV capture.jpg
    TV capture.jpg
    145.3 KB · Pregleda: 114
gagast je napisao(la):

Jel ti radis tamo ili si dokon. Na Ikom kablovskoj televiziji sam bio(sva sreca proslo vreme) od 2002 kada su naveli i internet kao mogucnost. Uzeo sam jer su bili prvi u kraju: ), to je kod starog Merkatora. Kvalitet slike je uzasan, bolji od obicne antene ali za kabl smesan. Svaki mesec su poskupljivali...dok KDS recimo nije....do 2004 nisu uveli internet iako je to navedeno u ugovoru iz kako sam napisao vec 2002 itd. Svaki 7 dan u proseku nismo imali po par sati nijedan kanal, ne samo strane kradene vec i nase. Svako vece je odredjena osoba koja radi tamo uzimala neki (k)anal..obicno prirodnjacki i trazila SPICE ( sto nije lose ali...) na neko krace vereme, valjda koliko je i kako raspolozen...obicno 20ak minuta:d i posle vracao ne neki drugi kanal, valjda misleci da niko nece primetiti :p . Srecom od prosle godine sam na KDS-u i za TV i za internet i 10x sam zadovoljniji uslugom. To sto ti prilazes, sve je to lepo ali ja sam bio kod njih nepune 2 god. i znam da je cista slika bila samo suncanim danima. Sto se tice interneta pa normalno da da ces otvarati bench i skidati muziku, to je najnormalnije za kabl od 64kbps a kamoli neki veci protok...izgleda mi da si isfrustrirani korisnik dial-up-a pa ti je normalna stvar fantasticna....mozda gresim...sve u najboljoj nameri.

Nazad
Vrh Dno