Šta je novo?

IKOM flat - pojeftinjenje

Andjelko, screenshot ti je grozan....msilim, odlicna je kvalitet shota, ali .... :d
DUmetar i sl. software-i nisu merilo, jer ja ponekad sa 64k ISDN dobijem INFO da mi je UL+DL > 30kb/s....i to po nekoliko minuta :) (kompresija ne bude preterano velika)

Nemoj i ja da kacim capture pojedinih kanala (gagast okacio si sliku B92 koji ima najbolji signal). Okaci ti sliku Discovery-ja kada prilikom raspada sistema puste Discovery na rumunskom :) , kada nema prvog kanala dan i kusur. Kad su iskljucili B92 u sred emisije Insajder, a ja prebacim na antenu i signal normalan. Okaci sliku teletexta BK koji se raspada, dok je meni na anteni teletext kristalno cist. Postavi (ako mozes) raspali ton na MTV-u (sto se ne primecuje toliko na tv-u, ali na tv kartici krci sve u shesnaest). Izbace carevi VIVA kanal, a ubace BN, boze me sacuvaj kao da smo na brdu i cuvamo ovce pa svrshavamo na pozdrave rodbine iz Austrije, Nemacke i ostatka dijaspore.

Ima toga josh ali nemam zivaca.

Nemoj mi reci, zovi ih i reci da ti nameste jer im je telefon zauzet non stop ili se uopste ne javljaju. I zar ti nije malo cudno sto si ti jedini zadovoljni korisnik IKOM-a? Pritom vaze za internet provajdera koji pokriva ceo Dorcol. Dorcol do Tokija!

Bolje je pitanje, jel' ima neki korisnik IKOM interneta da nije zadovoljan. Nema nas mnogo na ovom forumu ali ja nisam čuo ozbiljne primedbe od korisnika. Čuo sam samo primedbe vas koji ne koristite njihov internet. Razumljiva je vaša ljutnja što se stalno odlaže uvođenje i što se obećanja ne ispunjavaju. Ja iznosim svoje utiske zbog onih koji su u ovom momentu u situaciji da mogu da uvedu internet preko njih. Iskreno to želim svima vama koji očekujete bolji internet od dial-up-a u 2005. godini. Oni vam te želje mogu ispuniti koliko god ste u ovom momentu besni na njih. Ja sam takođe nekoliko meseci nervozno očekivao uvođenje i stalno se nervirao zbog odlaganja ali od kada su ga pustili a to je bilo septembra meseca 2003. godine zaista nemam nikavih primedbi. Pogotovu sada kada su pustili flat po zaista pristupačnoj ceni.
Pozdrav svima.

Nije bolje pitanje "Jel ima neki nezadovoljni korisnik Ikom interneta" jer ima strasno malo njegovih korisnika (od kojih je 80% zadovoljno i kad radi na 5kb/s, jer im niko nije rekao da to moze i mora brze). Tek kad oni pokriju odredjenu teritoriju, pa kada bude vise problema... Pa osecam da kad bi pokrivali sa net-om ovo sto pokrivaju sa tv-om, cim bi jaci sneg pao otisao bi i Ikom, a i mi sa njim u .....

Vidis ti si cekao par meseci, a ja slusam pricu za par meseci vec par godina. Ti si imao mnooooooogo srece i zaista lepo za tebe. Iskreno u zadnjih pola godine kod mene je slika odlicna (ali pre toga je i po mesecima znala da bude ocajna), na sta nisu reagovali, tek jednom kada su "lepim" tonom imali vise poziva sredili su i za sada je slika ok. Ali i pored toga ponuda kanala im je... Pa i sbb u osnovnoj ponudi ima 5-6 kanala vise (koji nesto vrede)

Poslednja izmena:
R9200Se je napisao(la):
Aooo ljudi vi ne znate kako ste srecni.Pa vamo u CG je 56k flat 20E(istina ima i neki studentski paket za 12E)a za ISDN necu ni da pricham.ADSL cemo dobiti za 55555 godina a drugih tipova konekcija(ako sam se dobro izrazio)ni nema...
Ne znam za ostale gradove u CG ali u H. Novom je prije nekoliko mjeseci svako mogao uzeti ISDN! A odje u BG. treba znas kakvaaaaa veza za tu "egzotiku"!

Zekiyu je napisao(la):
Ne znam za ostale gradove u CG ali u H. Novom je prije nekoliko mjeseci svako mogao uzeti ISDN! A odje u BG. treba znas kakvaaaaa veza za tu "egzotiku"!

A H.N. ima stanovnika kao neka manja opstina u BG. Nije da pravdam Telekom, daleko bilo ali i to mnogo utice na cinjenicu da je tesko izvodljivo da bas svako uzme ISDN u BG-u.

Posto vidim da se salju s.s.-ovi, da posaljem i ja 2, da vidite kakva je situacija bila dok sam BIO na Ikomu. Napominjem da mi je signal bio u redu, sobzirom da su pojedini, doduse retki, kanali bili sasvim zadovoljavajuceg kvaliteta.
Ali imao sam prilike da se uverim da je kvalitet slike u to vreme, nekoliko ulica od mene, bio vrlo dobar...

Prilozi

• HRT.jpg
    HRT.jpg
    166.3 KB · Pregleda: 101
  • RTS1.jpg
    RTS1.jpg
    125.2 KB · Pregleda: 90
Gagast, Drapin (cini mi se)... vas dvojica ste na IKOM-u. Kakva je situacija sada sa net-om? Da li 128k radi dobro? Uskoro cu mozda uskoro i ja da vam se pridruzim ;) pa me zato interesuju najnovija iskustva :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Zamolio bih NEkorisnike IKOM net-a da se uzdrze komentara o kvalitetu TV programa, jer to znam i sam.

Kod mene flat 64Kbs radi dobro. Download 7,4KBs. Moram priznti da je pre nekih 10 dana bilo problema koji su se ogledali u povremeno prepolovljenom protoku. To je trajalo nekoliko dana i sada je sve OK, da kucnem u drvo.

ikom se vidi i u Medaku, Brace Jerkovicu, Vracaru...
prvo i osnovno ako vec hoce da pariraju Evropi sa svim i svacim treba ukinuti 128 i 256 pakete, zasto? Zato sto u Evropi i Americi je brzina 1,2,3,4,5 Mb...ne zna se vise koju brzinu imaju! drugo svuda je telefon skoro dzabe a kod nas je najskuplji!!!
Poenta mog odgovora je da treba recimo za 2000 dinara dobiti 512Kb/s, za 3000-3500 1024Kb/s...itd...ja sam na SBB-u i koristim light 128 = 1000 dinara...skroz sam zadovoljan doduse kad padne sistem moram da ih zovem po par puta da ih izvredjam redom tamo ali ok, sve proradi za pola sata...

Gagast, zahvaljujem na odgovoru. Dugo sam se razmisljao izmedju wifi-ja (a planovi nikako da se ostvare), adsl-a (treba TEK da saznam da li mogu da me skinu sa dvojnika) i IKOM-a (kao zadnje alternative). Posto vidim da su malobrojni korisnici svi odreda zadovoljni, a nema vas mnogo (na prste jedne "stolarske" ruke :D) resenje mi se samo namece. Btw, to sto vas/nas nema mnogo, logicno mi znaci da ne bi trebalo ni zagusenja da bude, zar ne? Istina, 2000 din za 128k i nije malo, ali ako od toga odbijam TV pretplatu (koju ce moji i dalje nastaviti da placaju ;)) i smanjen telefon, cena ispada relativno ok :) Javicu ti se na private, da mi das neka konkretna iskustva i savete, ako nije prob.

MCSE, znam da je skupo i da imamo najskuplji i telefon i net na svetu. Ali to nije tema ove price. "Sta bih ja voleo" ili "kako bih ja resio probleme u drzavi" su za neke druge topic-e i forume. NHF :) :wave:

Pozdrav!
MrBigJump.gif

@Kiza... Idi na Ikomov zvanicni sajt, ima akcija da za 2000 din dobijes modem, i 2 meseca dzabe net 64 kbps flat! Sto se neta tice, i ja imam 64 kbps, i stvarno skidam svasta, odlicno radi, uz jako malo prekida... DUMeter kaze da sam u aprilu skinuo oko 20 GB, doduse, komp gasim 2-3 puta mesecno :), ali hocu da ti kazem, da net ne valja, ne bih mogao toliko da skinem, logicno.
Eto tako. Ako te nesto zanima, pitaj.
Pozdrav!

Stormbringer_bg je napisao(la):
@Kiza... Idi na Ikomov zvanicni sajt, ima akcija da za 2000 din dobijes modem, i 2 meseca dzabe net 64 kbps flat! Sto se neta tice, i ja imam 64 kbps, i stvarno skidam svasta, odlicno radi, uz jako malo prekida... DUMeter kaze da sam u aprilu skinuo oko 20 GB, doduse, komp gasim 2-3 puta mesecno :), ali hocu da ti kazem, da net ne valja, ne bih mogao toliko da skinem, logicno.
Eto tako. Ako te nesto zanima, pitaj.
Pozdrav!

CARE!

To niko ne spori... Ali cene su im XTRA velike, a na PRVOM mestu oni prodaju robu koju nemaju "na lageru"! O tome se radi.. mrzi me vise da razglabam.. ko razume shvatice... sta meni znaci da su super povoljni i dobri ako ja tu USLUGU NE MOGU DA UVEDEM?? Jer, eto samo 3 kuce u gradu imaju mogucnosti... kako neko ovde reche. :bottle: :wall:
A o (ne)kvalitetu TV signala necu ni da pricam... onda neke domace kanale nemamo a imamo neke SLJ.. :wall:
A tek pateticne nagradne igre tipa platite 6 meseci unapred i ucestvujte u nagradnoj igri.. ha ha ha.. o boze.. ovo samo u Srbiji ima. :mad:

Stormbringer, to je super vest :banana: Evo, odmah sam im i pisao. Pre ove vesti, mislio sam prvo da iznajmim modem (da probam kako sve to radi) pa posle i da ga kupim, ali ako bude ovako kako pisu - ma kakvo iznajmljivanje :) Ne znam samo da li ce moci da se uz neku doplatu uzme 128k paket... al dobro, sutra javljam (nadam se) odgovor IKOM-a.

Love Hunter, stvarno mislim da nema potrebe pricati o kvalitetu TV signala. Isto tako, svako ima neke svoje mogucnosti za uvodjenje net-a. Ja nemam mogucnost za SBB (iako bih ga vise zeleo), pa ne kukam.

Gagast, jesi li uspeo da vezes svoja dva kompa na mrezu (citao sam negde da si se bavio time)? Kako radi? Kako si povezao?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ljudi, hajde da nesto rascistimo. Kao prvo, ovde se prica o IKOM netu. Znaci, niti o programu, niti o kvalitetu istog, niti o rasprostranjenosti, niti o tehnickoj podrsci...
Znaci, pricamo SAMO o internetu, i o njegovom (ne)kvalitetu. Ko hoce da razglaba o kvalitetu TV programa, neka otvori novu temu.
BTW, svi znamo da je IKOM nastao spajanjem vise manjih kablovskih operatera, i samim tim kvalitet TV programa mora da se razlikuje od opstine do opstine.
@Love_Hunter - Sta ti to znaci 'hahah IKOM.. nema potrebe da se vise diskutuje..' ?? Tako mogu i ja da kazem 'Hahah Ferari, nema potrebe da se vise diskutuje'... posto nemam sitno da ga kupim :D
Tako da, ovde samo iznosimo utiske o IKOM-ovom netu, da pomognemo ljudima koji imaju teh. mogucnosti da ga uvedu.... i koliko vidim, mnogo vise ima zadovoljnih korisnika nego nezadovoljnih.

bili su do moje zgrade momci iz ikoma, i kad sam pitao jednog kad ce net kablovski na novi beograd njegov odgovor je bio : "mozda do kraja ove godine".. ja sam u bloku 70,adsl je nemoguca misija zbog centrale koja je raspadnuta,.. pop***eo sam i nakacio se preko beogrida na wl, i evo kad se sada setim onog modema povraca mi se... uzivam u downloadu i surfu(1mbit)

Znas koje godine su "momci iz i-kom-a" meni obecali net u Zemunu? Te do kraja meseca, pa do kraja godine, pa samo sto nije, pa oce ali juce...Djubrad!

Evo da javim svoju situaciju (ako nekoga zanima :D). Momci bili kod mene juce i od juce sam konacno (posle 5 godina dialup kosmara) i ja na kablu :banana: U prosli ponedeljak sam im se javio za info razgovor, u utorak potpisao ugovor, u sredu uplatio, posle je bilo nekoliko dana malo guzve (menjali/prosirivali su neku centralu) pa su mi u ovaj sada ponedeljak rekli da ce doci u sredu/cetvrtak... dosli juce, u utorak :)

Generalno, zadovoljan sam. Otvaranje stranica i ostalih sadrzaja je otprilike duplo brze nego do sada na modemu (paket je 64k, onaj promotivni, thnx Stormbringeru na infosu) a uz to down/upload nonstop pici. Kad se oduzme telefon, koji mi je sada slobodan, TV pretplata i mesecni racuni za flat dialup... kad se doda duplo veca brzina i nonstop online - ovo postaje jaaako povoljno resenje.

Ne znam zasto sam ovo napisao, ali mozda nekome i zatreba. U svakom slucaju, ne moze da skodi, a cim ne skodi, znaci da koristi :D

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Da mozda stvarno nekome na planeti Dorcol zatreba.

Vrh Dno