Šta je novo?

Ikom - Digitalna tv

Mene interesuje da li postoji ikakva verovatnoca da u jednom trenutku ponude HD verzije Discovery, National grographic, Animal, History... Da se razumemo, posto se ne razumem bas 100% u "materiju" da li je Ikom u opste u mogucnosti da tako nesto izvede???
Nekakva verovatnoća postoji, a kolika... ne bih se bavio tom matematikom. Recimo samo da za svaki HD kanal moraju i da imaju odgovarajuću opremu, kao i da obezbede propusni opseg u kablu, tj da izbace nešto od postojećih kanala. Verovatno zato i smanjuju broj analognih kanala. Međutim, logično je pretpostaviti da će prvo dodavati HD kanale na kojima mogu da zarade, a nisam siguran da u tu grupu spadaju navedeni.

.... sto znaci da nam predstoji dug period neizvesnosti i čekanja, kao i uvek kada je Ikom u pitanju. U svakom slučaju hvala na trudu magick 🙂

e mora da znači.
Kartica može da se upari i sa camom i sa risiverom

@magick
slabo ti je poznato, uparuje se bas taj uredjaj sa bas tom karticom. ali imas telefon Ikoma, pa pitaj.

Malopre zvao. Rekla mi devojka da će da radi kartica sa svakim uređajem (risiverom/CAM modulom) koji podržava Conax, ali da moraju da ti uvale na revers ili svoj STB ili svoj CI/CAM. Uredno ga spremiš u orman/fijoku i koristiš svoj čitač (ukoliko podržava Conax). Sad... možda i ona ne zna o čemu priča.

Inače, ne zna kada i ne zna kojim, ali zna da će se ponuda HD kanala SIGURNO proširivati jer je zbog toga celo ovo tumbanje kanala i rađeno. Gasiće sve više analognih da bi oslobađali propusni opseg za nove HD kanale.

Значи на другом тв-у нећу моћи ни неки иоле употребљив број аналогних канала да имам кад у први будем морао да ставим CI модул после 01. октобра? Ова понуда је све даље од употребљиве 🙁

Nije problem u kvantitetu već u kvalitetu. Po meni je 12-16 programa neki real maksimum upotrebljivosti. Da imamo tol'ko vrhunskih programa ne bi ni pomislili da nam je 60 malo. :S:

Što se tiče izbora kanala, ja trenutno u analognoj tehnici pratim i F1 na SK i filmove na onim filmskim Pink programima, a nađe se i po nešto na nekim drugim. Od onoga što ja gledam, ništa nisu ni dirali.

Malo informacija iz ikoma.
Malo pre sam bio do ikoma i pošto su dosta već zaključali iz osnovne ponude digitalnih kanala želeo sam da platim i tih 100din i da dobijem te kanale. Pitao sam za drugi televizor i kaže nije problem, može još jedna ci modul/kartica ili dekoder za još 100din mesečno. Tako da ću za 2100din imati flat2 i po ci karticu za oba televizora što mislim da je dobar dil.
E sad druga strana ikom medalje. Prvo za svaku ci modul/karticu ću morati jednokratno da dam po 1000din za "instalaciju".
Drugo je baš za neverovati ali kaže dobijaću tri računa:
prvi: 1900din za Flat2, drugi: 100din za jednu ci modul/karticu i treći: račun 100din za drugu. Tako da ikom sad već dolazi do 2200din jer tri puta treba da platim proviziju na uplatu. Kaže rade na tome da objedine usluge na jedan račun ali ovo je baš smešno.

To sa racunima je smejurija. Kao da su u kamenom dobu.
Kao da im je razlicit poziv na broj za svaku uplatu bozanstvo.
Da moze na jednu uplatnicu, placao bih im svaka tri meseca unapred, ovako me briga iako nemam proviziju na ebanking-u.

Pozdrav,

Možda je neko već pitao al evo šta me zanima:

Pre nekoliko dana sam ubacio CI/CAM i ratosiljao se, konačno, Kaon-a. Imam dva pitanja:

- Da li je uspeo neko da dobije pravilno dekodirana naša slova u EPG-u? Da li to zavisi od tv-a ili je nemoguće (konkretno: ja imam Sony) 🙂 Pomislio sam da ima veze sa inicijalnim podešavanjem zemlje kod scan-a digitalnih kanala...

- Dešava mi se ponekad da mi neki kanal prijavi kao skremblovan iako imam pravo da ga vidim. Jel se to inače dešava? Npr jednom sam ugasio tv i upalio i onda ga je normalno dekodirao... Da nije do CI/CAM-a? Rekoh, da ne mora da se nešto dodatno podesi?

Nema leka,, sve šta si naveo su njihove brljotine.

Pozdrav,

Pre nekoliko dana sam ubacio CI/CAM i ratosiljao se, konačno, Kaon-a. Imam dva pitanja:

- Da li je uspeo neko da dobije pravilno dekodirana naša slova u EPG-u? Da li to zavisi od tv-a ili je nemoguće (konkretno: ja imam Sony) 🙂 Pomislio sam da ima veze sa inicijalnim podešavanjem zemlje kod scan-a digitalnih kanala...

- Dešava mi se ponekad da mi neki kanal prijavi kao skremblovan iako imam pravo da ga vidim. Jel se to inače dešava? Npr jednom sam ugasio tv i upalio i onda ga je normalno dekodirao... Da nije do CI/CAM-a? Rekoh, da ne mora da se nešto dodatno podesi?
'Oće nekada i oni da "ugase" neki program zbog ekskluzivnog prava na distribuciju, kol'ko znam to se dešava često sa OBN-om zbog nekih serija i naravno sa HRT-om. Do sada nisam primetio da se to dešava na drugim programima iz čista mira.

I zapamti... Drži se sunčane strane života, jer svaki oblak doda po jednu sedu. :d

'Oće nekada i oni da "ugase" neki program zbog ekskluzivnog prava na distribuciju, kol'ko znam to se dešava često sa OBN-om zbog nekih serija i naravno sa HRT-om. Do sada nisam primetio da se to dešava na drugim programima iz čista mira.

I zapamti... Drži se sunčane strane života, jer svaki oblak doda po jednu sedu. :d

Hvala na savetu. Ne brini, ne pogađa me to previše, samo proveravam da li može i bolje... ako ne može, i ovako je ok 🙂

Ma ja to citirao g-dina Prirodnog iz epizode sa Klinjom, ali izgleda nisi provalio. 😀

Da da, u pravu si.... Nisam provalio 🙂

Miruj, miruj srce moje, ne tuci tako ludo.

Pozdrav,

Sve što si naveo se dešava i meni na Samsung UE40F6400 + CI/CAM. Ne pomažu bilo kakva podešavanja.

Da li je kod drugih kablovskih operatera (Radijus, SBB...) koji daju nekodirani DVB-C signal EPG ispravno prikazan sa našim slovima?

Meni one kuke i kvake deluju kao neka budžotina koju IKOM forsira zbog raspalih KAON STB-a... ne verujem da je posebno teško pustiti naša slova koja će biti ispravno prikazana na TV-ima koji imaju DVB-C tjuner.

Nije, kada znaš šta radiš. 🙂

Oni od samog početka nikad nisu znali da podese EPG. Za EPG nikad nisu znali da nameste ispravno kodiranje slova pa čak ni da nameste sat kako treba. Zbog njihove ******štine sa satom ja moram da stavljam Englesku pri biranju kanala da bi mi satnica na EPG-u bila ispravna.
A što se tiče ovog Flat2-Extra moguće da su napokon počeli da razmišljaju pa je to sad objedinjena usluga-paket, jer po dosadašnjem sistemu ovo je bilo više usluga sa odvojenim uplatnicama pa na svaku dodaš još po 45din provizije na uplatu pa vidi koliko nas je godišnje izlazila njihova nesposobnost da dobiješ jednu uplatnicu za njihove usluge.

Zato ti budeš sposobniji, pa plaćaš web bankingom bez provizije😉

Ili sve platiš sa istim pozivom na broj. 🙂 Ja im u oktobru platio decembar i januar odjedared, samo što su mi sada fakturisali razliku za januar od 50 dinara, zbog poslupljenja. 🙂 Zato ću tih 50 dinara da dodam na februarski kada ga budem plaćao - nisam poludeo da to vodim kao poseban nalog, jer se i preko e-benkinga plaća neka provizija po nalogu (kod Inteze 30 RSD posle prvih 5 u mesecu koji su besplatni).

U Kombank se preko e-benkinga ne plaća provizija.

Ali se plaća održavanje računa još 3 meseca posle poslednje aktivnosti i traže menice da bi otvorio firmin račun, itd, itd, itd. Da se ne bavimo sada time.

Da im je sistem takav da se poziv na broj nikada ne menja, tj da je referenca na korisnikov konto, ne bi se ni poteglo to pitanje. Međutim, ovi u Ikomu će novac rasknjižiti iako uplatite sa drugim pozivom na broj - tako mi je rečeno, a i proverio sam u praksi. To je bila moja poenta.

Ima,nalazi se pod nazivom test 898. N1

Poslednja izmena:
Ja takodje kod mojih ne uspevam da nadjem N1, ni na analognoj ni na DTV, ni na jednom od 3 TV-a.

Da, neverovatno. Skeniram kanale, nema ga nigde, medjutim kada otkucas 898 eto ga. Ali ga u listi kanala nema i dalje... Na analognoj takodje nista.

Nazad
Vrh Dno