Šta je novo?

Ikom - Digitalna tv

Hvala. Eh šteta, izgleda da sam zaglavljen sa ovim KAON-om

Iz ovoga sto vidim tvoj TV nema DVB-C tuner vec ima hibridni analogno digitalni tjuner Digitalni tjuner je DVB-T koliko znam u srbiji je standard DVB-T2. Znaci sa "obicnom" antenom (loga ili sobna) neces imati vajde. A sto se tice kablovske tu si osudjen na SD signal jer nazalost tvoj tv nema DVB-C (DVB-Cable, ETSI 300 429) sto je varijanta prenosa digitalnog sadrzaja preko kablovske mreze. I to je ustvari ceo tvoj problem. A koliko vidim u specifikaciji TV nema CI Modul ali avaj svasta pisu u specifikacijama pa su mozda zaboravili. nalakse da proveris CI Modul izgleda ovako http://blog.gilly.ws/2010/08/03/mit...-und-kabel-digital-home-ohne-receiver-ansehen pa cak i da ga imas zbog nedostatka DVB-C tjunera ne bi mogao da gledas digitalne kanale preko TV-a i CI Modula nazalost ostaje to Kaon. Sad proveri setovanje Kaona. Od scarta kupi neki s pozlaceni konektorima - Hamu ako imaju u BGD evo googles http://www.tehnomanija.rs/kablovi_231/hama-kabl-29654.html

Moj ima CI modul. Piše CI i ima rupu za stavljanje. Tehničar je stavio karticu i prepoznao je ali nije bilo signala. Uslikaću ako treba. Pa da, i meni je nelogično da ima CI a nema DVB-C tjuner pa sam zato i pitao. Inače ja sam i mislio da menjam TV za Sony, mada mi treba manji.

Što se KAON-a tiče, imam pokvareni a neće da ga zamene, pa sad rokam analognu.

Mada ću uzeti to za prvi TV. Opet, hvala na pomoći cheers

Poslednja izmena:
Pošto niko nije pomenuo, evo tehinčke brljotine kod IKOM Digitalne:

1. Discovery Science nema titla na Spilt Screen-u
2. Fox Movies nema titla na Split Screen-u.
3. Minimax uvek ima 4:3 signalizaciju
4. Minimax ne ide na levom zvučniku
5. Kanal 3 ima čudan zvuk na Mono i Stereo
6. EPG za Disney rani 1 sat
7. EPG za MTV Rocks kasni 1 sat

Obavestite ih o ovome, nemam živaca da im mejlujem, jer sam ih već sto puta mejlovao što se tiče brljotina na analognoj, i sredili su na sreću.

Za analognu neću napisati jer je ovo tema o digitalnoj, ako mogu, rado ću.

Inače, kad će ovi da poprave ton na Minimaxu-u? Nije da ga gledam, ali odkako sam ja uzeo IKOM u januaru taj problem postoji. Rekli su preko maila da će rešiti, mada sumnjam jer traje već dosta dugo!

Takođe što se tiče duple slike, rekli su da to ne može da se popravi! 😡

Profi tehničari, nema šta.

Poslednja izmena:
Здраво народе.🙂 Размишљам да пређем на дигиталну па ме занима да ли овај тв задовољава потребе?😉

Маторцима сам увео дигиталну али мама каже нема свих канала као раније него неки пакети и треба да се доплати. Иначе, имају и нет Икомов. Како да знам који пакет треба да би имали исте канале као пре? Ја сам скапирао да је 2000дин за нет и тв заједно са свим каналима.

Pa valjda vidiš koje su kanale imali, odeš na sajt Ikoma i pogledaš u kojem su paketu...

Не живим у Србији. Лако би било да сам тамо.Али дао си ми идеју да погледам на корисничком налогу. Хвала.
Дигитална је 108 канала обавезан пакет, ако се узме диги+ пише 35 канала али не и којих🙂. Треба да гледам ваљда у пасуљ или има негде неки списак? 🙁😡

Poslednja izmena:
Здраво народе.🙂 Размишљам да пређем на дигиталну па ме занима да ли овај тв задовољава потребе?😉

Da. Ima DVB-C i CI(CAM) modul, pa možeš da uzmeš to.

Ako hoćeš samo osnovni paket iz digitalne, preskeniraj svoj TV i izaberi Nemačku, naći će. Ne moraš ništa dodatno da plaćaš.(Valjda)

Ako hoćeš kanale iz pay pounde, treba ti kartica i da se pretplatiš na taj paket(naravno)

Je l' ovi planiraju da ubace nešto novo? Već 1 mesec gledamo nema av signala na IQS-u, kanala koji je ugašen.

Neću da se žalim, ali bolje da ga uklone sa spiska nego ovako.

Mogu da stave Discovery World ili Nat Geo Wild

Inače ikom sredio danas nešto, mada ne govorim, neću da ureknem :d

Poslednja izmena:
Da. Ima DVB-C i CI(CAM) modul, pa možeš da uzmeš to.

Ako hoćeš samo osnovni paket iz digitalne, preskeniraj svoj TV i izaberi Nemačku, naći će. Ne moraš ništa dodatno da plaćaš.(Valjda)

Ako hoćeš kanale iz pay pounde, treba ti kartica i da se pretplatiš na taj paket(naravno)

Хвала на одговору и упутству. Када узмем тв урадићу као што си ми рекао јер ћу узети само основни дигитални за сада па ћу видети касније за остало.😉

Nema na čemu.

Uzgred, ta kartica se ubacuje u CI slot.

I ako imaš source na TV-u prebaci na DTV i stavi zemlju kao Nemačku, jezik Srpski, pa onda traži automatski. Veljda će ti naći. Ne znam nikada nisam imao iskustva sa DVB-C mada mislim da je to to.

Je l' neko zna šta se dešava sa poluraspalim ikomom?

Odkako su neki analogni kanali počeli da se koče, na digitalnoj mi je malo opao kvalitet, a neki na analognoj rade a na digitalnoj ne, npr. 24 kitchena nema na digitalnoj sada a kvalitet mi je dobar. Ili im je mreža u raspadu ili se pripremaju za neko iznenađenje...

Je l' neko zna šta se dešava sa poluraspalim ikomom?

Ti imaš neki žešći problem sa operaterom ?
Probaj IKOM-u da se obratiš za svoje probleme. Teško da ćemo ti mi pomoći.
Evo kod mene sve šljaka u najboljem redu, i net i analogna i digitalna TV.

Опет ја.:d Занима ме још једна ствар.😛 Пошто прелазим на дигиталну да ли је потребно да се уводи посебан кабал односно нова инсталација, или се само пусти сигнал кроз постојећу инсталацију? Хвала унапред на одговорима.😉

Mislim da sve ide kroz postojeću instalaciju. Zaključujem da je tako jer svi mogu imati besplatno digitalnu ukoliko im televizor ima DVB-C.

Ako se odlučiš za flat 3 doneće ti resiver tako da će ekipa svakako dolaziti i imaćeš "instalaciju".

Poslednja izmena:
Хвала на одговору.😉 Звао сам их пошто желим да одјавим нет јер сам добио адсл и да ми само остане кабловска. Добио сам одговор да може ваљда прво одјавим интернет па онда поднесем захтев за дигиталну. Још ми рекоше да је у том случају месечна претплата 1150 динџи.,) Ако сам добро разумео.😀

Da li imate problema sa nestajanjem signala na kraci vremenski period. Naime to je najizrazenije na Discovery i NGO kanalima, a neki put svi +1 i +2 kanali ne rade.

Net radi sasvim normalno, u pitanju je Flat 4 paket.

Pozdrav,

Imam jedno pitanjce...

Imam flat 4 paket i sve je ok uz resiver, ali na drugom tv, koji inace ima DVB-C je do skoro bilo sve ok, ali pre nekih mesec dana je dosta kanala skremblovano (pink +1, itd) i sad cak ne mogu da nadjem ni pinkpremium i pink movies koje imam na analognoj anteni.

Pitanje je sledece: Da li je moguce nekako da nabavim resiver i povezem sa ikomovim resiverom ili uz neku doplatu da oni denesu drugi resiver ili ne znam ni ja vise ima li neko resenje jer sam se navukao na pinkove kanale i to je jedino sto gledam na tv?!?

Hvala!

LOL, nisam znao da je moguce navuci se na pinkove kanale???

Meni su svi na kraju, tako da ni nemam pojma sta se daje na njima, niti me zanima. 🙂

U poslednjih nekoliko postova teme IKOM generalna rasprava se pisalo o tome sto tebe zanima. Mislim da je receno da ne moze potpuna digitalna (odnosno kartica, risiver) na vise televizora kod Ikoma....

Poslednja izmena:
Nego sta, i ja sam se iznenadio 😀 Ali samo na filmske 😀

Mozes li mi dati link ka toj temi posto ne mogu da je pronadjem.

Hvala!

Pa kako gledate one Pinkove kanale, oni kad razvuku onu rezoluciju na nešto tipa 16:12 meni pripadne muka? Toliko ga usitne da mi je 40" malo, verovatno bi i 47" bilo malo.

Ne znam da li je vec bilo u temi ali juce sam zvao IKOM call centar i pocinje zamena ubogog Kaon dekodera. Mora pismenim putem da se podnese zahtev za zamenu dekodera tj. putem maila [email protected] i zahteve primaju do 15-og u mesecu a resavaju do prvog sledeceg meseca. E sada ne znam koji je novi dekoder nisam pitao ali znam sigurno da ima HDMI i da se dobijaju neka 3 HD kanala. Tako da saljite zahteve za zamenu i da jednokratno se placa 500 din.

Ja samo da obavestim da mi je radnica u kol centru rekla da treba da očekujem uz sledeći račun flajer sa najavom HD paketa kanala, kao i da pratim novosti na sajtu.

Da li je moguće da će konačano uvesti krštenu ponudu HD kanala, kao što već odavno furaju svi ostali?

zaboravio si još i Shorts TV HD i Mezzo HD.

imate skeniran flajer na temi o Ikom internetu.

Nazad
Vrh Dno