Šta je novo?

Ikom - Digitalna tv

Conax CAM adapter

Jedno pitanje na koje jos nisam mogao da nadjem konkretan odgovor jeste oko Conax CAM modula i iKOM smart kartice. Dakle dobio sam Kaon reciever sa iKom smart karticom medjutim nezelim da koristim njihov dekoder nego da direktno kontrolisem preko Samsung LCD-a.

Citao sam da moze da se koristi Conax CAM PCMCII adapter u koji se stavi kartica u LCD televizor i onda bi mogli da rade i descremblovani kanali?

Kako da znam koji Conax CAM adapter da kupim? Jel funkcionise ovaj?

Hvala unapred!

da li je neko imao danas seckanja na Prvoj kada je bio prenos oskara polularnosti, ja sam primetio vise puta, secam se da je kad su nastupali Zemlja Gruva dva puta secnulo. inace nikada mi nije seckalo, mozda po koja pikseliacija najvise je imam na stb.

Da moze taj. Ja nisam platio carinu stiglo u koverri. Obavezno naglasi prodavcu da napise as gift, value 10$. To ti je zbog carine.

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Поздрав свима. Послао сам мејл икому за прелазак са Флет 2 на флет 3 пакет, на који су ми одговорили потврдно, и у рекордном року од 3 дана су ме позвали да донесу дигитални рисивер. Е сад, пошто пакет Флет 3 укључује пакете канала Мега, ХБО и 18+, а мени су тренутно доступни сви пакети, занима ме да ли ће ти остали пакети постати недоступни 1. марта, када ми практично стартује Флет 3 пакет?

baš tako, postaće nedostupni. ostaće ti mega, 18+ i HBO

Reci mi samo kako si postigao da ti sve rese u tako kratkom roku?
Ja sam jos 01.02. poslao mail da zelim promenu paketa sa Flat 2 na Flat 4, nakon cega sam odmah dobio mail da je zahtev primljen ali mi dolazak radi instalacije digitalnog risivera niko i ne pominje, tako da cu morati ocigledno da ih ponovo zovem i posetim ih na tu "obavezu".

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Reci mi samo kako si postigao da ti sve rese u tako kratkom roku?
Ja sam jos 01.02. poslao mail da zelim promenu paketa sa Flat 2 na Flat 4, nakon cega sam odmah dobio mail da je zahtev primljen ali mi dolazak radi instalacije digitalnog risivera niko i ne pominje, tako da cu morati ocigledno da ih ponovo zovem i posetim ih na tu "obavezu".

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Знаш како, рекао ми је човек који је данас дошао да донесе рисивер, да су јуче добили контингент рисивера, тако да су данас кренули у "акцију". Очекуј ових дана, а можда не би било лоше да их позовеш.

O boze nadam se da nije, nadam se da nije, nadam se...

Хахаха, ипак јесте... Пази, ја сам и иначе на мом ЛГ лцд-у "хватао" дигиталне канале из мега пакета без рисивера, тако да преко њега гледам само ове pay tv канале. И могу да кажем да је лошија слика са рисивером на дигиталним каналима, него без њега.

Ma znam da jeste, nego moj Samsung A656 nema DVB-C (***. kupljen 2008. godine) i ne mogu niti da hvatam kanale direktno kao sto ti to radis, nit koliko sam cuo na ovom televizoru mogu da iskoristim conax modul sa karticom koju cu dobiti od IKOM-a sa receiverom.

Ma znam da jeste, nego moj Samsung A656 nema DVB-C (***. kupljen 2008. godine) i ne mogu niti da hvatam kanale direktno kao sto ti to radis, nit koliko sam cuo na ovom televizoru mogu da iskoristim conax modul sa karticom koju cu dobiti od IKOM-a sa receiverom.

Можда не можеш да скенираш канале директно, али не видим зашто не би могао преко картице? Гледам сад спецификацију тог тв-а, и не видим ништа неуобичајено.

Pa ne znam - jel mi je za koriscenje conax modula sa IKOM-ovom karticom potrebno da televizor podrzava DVB-C ili nije, posto sam ja negde nacuo da jeste ali je to neprovereno.

Ako nije potrebno prisustvo DVB-C za koriscenje conax modula sa IKOM-ovom karticom onda super, ali ako je potrebno onda ***.:S:

Pitanje - uveo sam Flat 4 paket i na njemu izmedju ostalih programa imam i sve Arene i Ona 3 programa iz Pink paketa koji inace ne ulaze u Flat 4 paket.

Jel to neka promocija u trajanju od recimo par dana/mesec dana ili su se oni nesto zeznuli pa slucajno ostavili te programe kao da koristim veci paket?

Kako je bilo kod vas kad ste uvodili digitalnu TV?

Mislim da je promo metar dana

Samo do I sledeceg u mesecu. Ako si je uveo u prvoj polovini meseca "uzivaces" par nedelja , pred kraj par dana.

Poslednja izmena:
Zahvaljujem na objasnjenju. Ipak izgleda da je "cudo" trajalo samo jedan dan. 😉

Samo jos da pitam - kako je moguce podesiti titlove da se vide oba reda posto mi se iz nekog razloga na HBO vidi samo gornji red ali ne i donji bez obzira u kom formatu stavio da mi se vidi slika?

Zahvaljujem na objasnjenju. Ipak izgleda da je "cudo" trajalo samo jedan dan. 😉

Samo jos da pitam - kako je moguce podesiti titlove da se vide oba reda posto mi se iz nekog razloga na HBO vidi samo gornji red ali ne i donji bez obzira u kom formatu stavio da mi se vidi slika?

Moras da vratis KAON na fabricka podesanja. To je bug doticnog...

Hvala na odgovoru, sve je sad OK.

Jos da pitam da li su S: 57-62 i Q:85-95 dobre vrednosti posto mi se signal i kvalitet uglavnom krecu u tim granicama i ako nisu jel postoji nacin da se to popravi?

Takodje me interesuje da li bi kartica koja je u ovom KAON-u radila kako treba i kada bih kupio neki DVB-C risiver koji ima HDMI (+ jos ponesto) i da li bi u tom slucaju kvalitet slike bio bolji nego sto je sada?

I na kraju me interesuje - da li neko ima informaciju planiraju li u IKOM-u ikada, u stvari bolje da kazem u doglednije vreme, da menjaju ove KAON risivere nekim boljim?

Hvala unapred.

Meni je s:65-70% i q100, ali zivim u zgradi koja je nova, sa dobrim instalacijama. Realno ako ti je slika dobra, nemas brige.

Najbolje bi bilo da imas neki Conax CAM adapter za TV, da uopste zaobidjes resivere, 2 daljinska i slicno.

Ne verujem da ce skoro menjati..

Meni je s:65-70% i q100, ali zivim u zgradi koja je nova, sa dobrim instalacijama. Realno ako ti je slika dobra, nemas brige.

Ma i moja zgrada je iz 2005. godine, a slika je u svakom slucaju bolja nego sto je bila pre toga tako da se ne zalim mnogo, nego rekoh da pitam.

Najbolje bi bilo da imas neki Conax CAM adapter za TV, da uopste zaobidjes resivere, 2 daljinska i slicno.

Nemogu! Razmisljao sam o tome ali moj Samsung 40A656 nema DVB-C tuner. 🙁 Zato me i interesuje ovo za neki drugi risiver.

Iskren da budem, ne verujem da ce ti ista bolje biti sa drugim reciverom, mozda minimalno zbog HDMI-a, ali slika je krs i nema tu nikakve magije od uredjaja koji bi je napravio dobrom. 🙂

Iskren da budem, ne verujem da ce ti ista bolje biti sa drugim reciverom, mozda minimalno zbog HDMI-a, ali slika je krs i nema tu nikakve magije od uredjaja koji bi je napravio dobrom. 🙂

Veruj mi da ima razlike! 🙂
Zato sibaj na ebay, conax cam modul i onda gledanje do zore sa jednim daljinskim!

Zato sibaj na ebay, conax cam modul i onda gledanje do zore sa jednim daljinskim!

Koliko kosta i gde taj modul kod nas.
St ase dalje desava kad ga stavim u Tv. Neka sifra....
Nisam u ovim vodama.

Moj komentar se odnosio na drugi receiver,a i na to da je osnovni kvaltitet slike los, te stoga ne moze magicno da bude bolji....

Nikako da iko odgovori da li kod nas može da se kupi Conax, gde i po kojoj ceni?

Vrlo rado bih to uradio, jos kol'ko danasa ali kao sto rekoh par postova iznad

Nemogu! Razmisljao sam o tome ali moj Samsung 40A656 nema DVB-C tuner. 🙁 Zato me i interesuje ovo za neki drugi risiver.

A inace nadao sam se da bi drugi risiver cisto zbog HDMI mogao da ima bolju sliku u odnosu na ovu koja ide preko onih cinceva.

Btw. zna li neko koji risiver daje SBB i sta on sve nudi bolje u odnosu na ovo cudo tehnike zvano KAON?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno