Šta je novo?

Igre za PC

kUdtiHaEX je napisao(la):
Au sta sve ovde nisam procitao...
Ajde prvo da krenemo od pocetnika i sl.
OK xvoodoo, zovu te, zovu i mene i pitaju nebuloze - kako da ugasim kompjuter, kako ovo kako ono, a ja im mnogo toga ne mogu objasniti preko telefona, znas li zasto? Ne zato sto su glupi, vec sto nemaju osnovu. Josh ces mi reci da ti nisi pitao one koji znaju u vreme dok si ti bio totalni pocetnik, kako nesto da napravis ili nateras da radi? Ako neces da odogvaras na njihova pitanja, ne dizi slusalicu i kraj, ili im naplati usluge i gotovo.
Nije da branim nekoga, ali ne mozes ti ocekivati od jednog pocetnika da odmah zna sta je DirectX, sta je xrack, serijski broj, dissasemblovanje, instalacija peceva, takt procesora.... kada je prvi put seo za racunar.

Drugo, spominjes drajvere, 3dmark i problemei tokom igranja. Eto ja nikada nisam primetio neke vece probleme koji bi mi dali neku glavobolju ili slicno. Ako ne znas da podesis masinu kako treba, sta se onda koji djavo zalis? Igara za PC ima dovoljno, jeste da nisu bas sve sjajne kao nekada, ali ih ima. Kome se ne igraju te, ima nesto starije koju su sasvim korektne. A kupovanje konzole smatram bacenim parama...

Sve si lepo rekao,al ga na kraju usr*.Onaj ko ima neku noviju konzolu sigurno se nece sloziti sa tobom.

PoZ

Neka novija konzola x-bos, ps2, je zasnovana na tehnologiji od pre 3-5 god sto je za kompjutere vecnost...

Ma sta ste se uvatili za taj X-box(tj. PS2) ko pijani plota.Nintendo je majka....

Bitmap Brothers Kill.Switch PC Interview - interview
(hx) 07:22 AM EST - Jan,16 2004 - Post a comment
Loadedinc.com let us know they have posted an interview with the team at the Bitmap Borthers who are working on the PC port of Namco's action title Kill.Switch. Here is an excerpt:
Q: Would someone who already played kill.switch on the Xbox have any reason to play your version for the PC?

A: Yes of course. First of all, on PC, you can adjust the resolution and play until 1600x1200 (and even more depending on your videocard and screen), which offers a very good accuracy and better graphics. Then it cannot be compared anymore to a game seen on a TV, for sure ! Now on PC, the game supports Dolby Digital to offer a crazy sound !!! Try kill.switch with 5 speakers and be immerged into the world of intense combats ! Of course, gameplay and commands have been optimised to keyboard and mouse. And it is a complete really new approach when playing Kill.Switch on PC.

evo i ovde prcamo konzolase http://www.exxtreme3d.co.yu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1855&whichpage=9

niple je napisao(la):
evo i ovde prcamo konzolase http://www.exxtreme3d.co.yu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1855&whichpage=9

Sine,vrati se ti lepo na Exxtreme i uzivaj.Sa takvim recnikom samo ces tamo proci :beat:

Milan82bh je napisao(la):
Sine,vrati se ti lepo na Exxtreme i uzivaj.Sa takvim recnikom samo ces tamo proci :beat:

Reto moj post i dalje stoji ovde, vidis ?:) :beat:

btw sine obrisi sline... cheers el si 82god i ti meni sine?? ;P a jesi reta. ctp; O:)

niple je napisao(la):
...
Reto moj post i dalje stoji ovde, vidis ?:) :beat:

btw sine obrisi sline... cheers el si 82god i ti meni sine?? ;P a jesi reta. ctp; O:)

:smack:

Drugo, spominjes drajvere, 3dmark i problemei tokom igranja. Eto ja nikada nisam primetio neke vece probleme koji bi mi dali neku glavobolju ili slicno. Ako ne znas da podesis masinu kako treba, sta se onda koji djavo zalis? Igara za PC ima dovoljno, jeste da nisu bas sve sjajne kao nekada, ali ih ima. Kome se ne igraju te, ima nesto starije koju su sasvim korektne. A kupovanje konzole smatram bacenim parama...

brate, znam da podesim kompjuter, a i mnogo vishe od toga, ali mnogim ljudima to zadaje glavobolju, a ja bih hteo da svi budu srecni i zadovoljni (vidi potpis :mrgreen:) a ne da se osecaju kao da sede pred unix terminalom...

OK xvoodoo, zovu te, zovu i mene i pitaju nebuloze - kako da ugasim kompjuter, kako ovo kako ono, a ja im mnogo toga ne mogu objasniti preko telefona, znas li zasto? Ne zato sto su glupi, vec sto nemaju osnovu. Josh ces mi reci da ti nisi pitao one koji znaju u vreme dok si ti bio totalni pocetnik, kako nesto da napravis ili nateras da radi? Ako neces da odogvaras na njihova pitanja, ne dizi slusalicu i kraj, ili im naplati usluge i gotovo.
Nije da branim nekoga, ali ne mozes ti ocekivati od jednog pocetnika da odmah zna sta je DirectX, sta je xrack, serijski broj, dissasemblovanje, instalacija peceva, takt procesora.... kada je prvi put seo za racunar.

necesh mi verovati, ali ja sam sve te pojmove relativno brzo savladao sam. dodushe, imao sam neko malo iskustvo pre nabavke kompjutera te zime 98/99 (igrao sam 2D igre za DOS na tudjim kompovima), ali sam lepo chitao sva ta uputstva koja su dolazila, i ako u readme-ju pishe "Run DXSetup.exe from DirectX folder on CD to install DirectX (required for this game)", naravno da nisam cimao nekog (dodushe nisam imao ni koga, s obzirom da se u mojoj uzhoj i shiroj porodici kompjuteri i elektronika smatraju teshkom jeresi) da mi kazhe shta u stvari treba da uradim da bih pokrenuo *ebenu igru...

Mare je napisao(la):
Bitmap Brothers Kill.Switch PC Interview - interview
Q: Would someone who already played kill.switch on the Xbox have any reason to play your version for the PC?

A: Yes of course. First of all, on PC, you can adjust the resolution and play until 1600x1200 (and even more depending on your videocard and screen), which offers a very good accuracy and better graphics. Then it cannot be compared anymore to a game seen on a TV, for sure ! Now on PC, the game supports Dolby Digital to offer a crazy sound !!! Try kill.switch with 5 speakers and be immerged into the world of intense combats ! Of course, gameplay and commands have been optimised to keyboard and mouse. And it is a complete really new approach when playing Kill.Switch on PC.

u jeeeeee... pazi ko kazhe... bitmap brothers, koji su radili igre za kutjne "rachunare" (da ne kazhem konzole) krajem osamdesetih...
shta ti vredi 1600x1200 kad retko koja igra prikazuje dovoljan broj poligona da cela prikazana scena izgleda dovoljno realno? i 5.1 surround ti mnogo znachi, kad 90% ljudi ima integrisanu zvuchnu koja daje signal i kad ga nema, a 90% igara ima muziku u mp3/ogg kompresiji zbudzenu na max 160k... koja je onda svrha kupovine audigy2 i 7.1 zvuchnika?

PC gaming of today je otish'o u qrac... ja sad odo' da se sigram starcrafta (u 640x480!!!), a vi se cheshite...

Možda sam ja omatorio, ali koliko god današnja industrija igara bila razvijena (a činjenica je da jeste jer se obrću pare koje su u toj grani bile ne zamislive pre samo nekoliko godina), ja pored ekrana i neke igre ne mogu da provedem više od dva sata. Nedavno sam nabavio Creative SBPCI128 samo da bih jednu igru iz 97 godine mogao da pokrenem sa zvukom, i zaista sam se izigrao kako nisam skoro. Jednom u dva meseca se nađem sa dva ortaka iz osnovne i odigramo CM (u principu padne cela noć) i to je sve što se tiče zabave. Današnje igre zaista fenomenalno izgledaju, ali ništa više od toga. Nemaju ideju, orginalnost igrivost jednog Cezara, Krusejdera, prvog Dijabla, Panzer generala i mnoooogih drugih iz perioda '94-'98. Ovo danas su samo ultra-mega-giga skupoceni rimejkovi koji nemaju dušu, a uz to su do te mere izsilovani da ja nemam reči.

Što se tiče prepucavanja konzole vs PC stvarno smatram da nepotrebno gubite vreme jer je to beskrajna rasprava tipa zvezda vs partizan ili Intel vs AMD. Stvar ukusa i ličnog opredeljenja - ništa više od toga.

Šteta što se ovde gomila ljudi upušta u temu koju ne razume, a to su definitivno konzole. Budite srećni na PC-ju, to je OK igrački sistem, ali nemojte da odvaljujete gluposti kada su konzole u pitanju. Ne možete mrzeti svet koji uopšte ne poznajete. Skrljao sam u prošloj godini 1000 evra na nadogradnju kompjutera, koji je jedini sistem na kome se igram. Konzolu nemam. Ipak, i pored toga je činjenica da su konzole kvalitetniji igrački sistemi, sa kvalitetnijim izborom igara. Suočite se sa time da je PC uvek bio sekundarno tržište za video igre. Nije to ništa loše, PC je OK ali ne treba da precenjujete njegove vrednosti.

ZeeGerman je napisao(la):
Što se tiče prepucavanja konzole vs PC stvarno smatram da nepotrebno gubite vreme jer je to beskrajna rasprava tipa zvezda vs partizan ili Intel vs AMD. Stvar ukusa i ličnog opredeljenja - ništa više od toga.

Ima mnogo toga istinitog u onome što si rekao "old man":) Suština je da svako ima pravo na izbor, isto kao što ne bi trebalo da neargumentovano kritikuje nešto samo zato što se to njemu ne sviđa. Takvi su npr. ti komentari da su igre na konzolama loše ili da su one namenjene deci.

Stoji da igra koja se portuje sa konzole u vecini slucajeva zna da bude graficki unaprijedjena ako imas graficku od 500 eura tako da ako hoces da igras neku igru treba da sacekas bar jedno godinu dana da se ista portuje dok za konzolu u 99% slucajeva u to vrijeme izlazi nastavak te igre. Ja znam da igre na TVu izgledaju dobro zbog nize rezolucije ali je stvar u tome da izgledaju dobro. Dzaba meni rezolucija 1600x1200 kad to moze da radi samo na nekoj buducoj konfiguraciji koja ce i kad izadje kostati preko 2000 eura a sa njom i neka druga igra sa jos boljom grafikom koja ce traziti neku masinu koja tek treba da izadje i tako u krug

forsaken demon je napisao(la):
Šteta što se ovde gomila ljudi upušta u temu koju ne razume, a to su definitivno konzole. Budite srećni na PC-ju, to je OK igrački sistem, ali nemojte da odvaljujete gluposti kada su konzole u pitanju. Ne možete mrzeti svet koji uopšte ne poznajete. Skrljao sam u prošloj godini 1000 evra na nadogradnju kompjutera, koji je jedini sistem na kome se igram. Konzolu nemam. Ipak, i pored toga je činjenica da su konzole kvalitetniji igrački sistemi, sa kvalitetnijim izborom igara. Suočite se sa time da je PC uvek bio sekundarno tržište za video igre. Nije to ništa loše, PC je OK ali ne treba da precenjujete njegove vrednosti.

Ma to je ok, ali mislim da ne treba biti kategoričan. Činjenica je da postoje igre za PC koje jednostavno ne bi bile to što jesu na konzolama, a isto tako i u obrnutom smeru. Kao što rekoh, o tome je (o ukusima) je besmisleno raspravljati.

Da se nadovežem na Mazijev komentar (možda će neko reći da sada ja idem u krajnost), ali smatram da bi samo blesav čovek ili prebogat čovek kupovao PC samo zbog igranja, a takvih kod nas stvarno ima mnogo i to su u većini slučajeva blesavi (da ne kažem sad neku uvredu), a ne bogati ljudi.

forsaken demon je napisao(la):
Skrljao sam u prošloj godini 1000 evra na nadogradnju kompjutera, koji je jedini sistem na kome se igram. Konzolu nemam

ako tako olako troshish kintu na upgrade kompa bolje kupi i koznolu... ili nisi vrshio upgrade od 95-6? godishnje potroshim oko 200 evra (nekad vishe nekad manje) na upgrade i sasvim zadovoljan...

takodje svako igra ono shto mu se svidja...
da se samo igram imao bih i konzolu pored kompa al poshto se samo ne igram (to rade samo deca pa zato je i opravdano kupiti detetu konzolu, ako nece da se obrazuje od malih nogu)... to je upravo i glavna razlika... konzole su samo za igranje i zabavu (do sada bile, neko ce reci pushtaju i dvd-jeste pushtaju al koliko znash njih da gledaju dvd na sony ps2?)... samim tim se za konzole pojavljuje vishe igara sa kupce koji bi se samo igrali na konzoli... a to je shirok spektar kupaca.... kod kompa je drugachije... ako neko i kupi komp samo da se igra posle par meseci neminovno nauchi i neshto novo korisnije od toga... to kod konzola (za sada) ne moze ...

G!!! je napisao(la):
...
ako tako olako troshish kintu na upgrade kompa bolje kupi i koznolu... ili nisi vrshio upgrade od 95-6? godishnje potroshim oko 200 evra (nekad vishe nekad manje) na upgrade i sasvim zadovoljan...

takodje svako igra ono shto mu se svidja...
da se samo igram imao bih i konzolu pored kompa al poshto se samo ne igram (to rade samo deca pa zato je i opravdano kupiti detetu konzolu, ako nece da se obrazuje od malih nogu)... to je upravo i glavna razlika... konzole su samo za igranje i zabavu (do sada bile, neko ce reci pushtaju i dvd-jeste pushtaju al koliko znash njih da gledaju dvd na sony ps2?)... samim tim se za konzole pojavljuje vishe igara sa kupce koji bi se samo igrali na konzoli... a to je shirok spektar kupaca.... kod kompa je drugachije... ako neko i kupi komp samo da se igra posle par meseci neminovno nauchi i neshto novo korisnije od toga... to kod konzola (za sada) ne moze ...

Dobar kompjuter mi uvek treba, delom i zbog hobija/posla kojim se bavim. Svake godine potrošim bar 200 evra na njega, ali sam prošle menjao, odnosno dodavao neke krupnije stvari kao što su 5.1 sistem, monitor od preko 250 evra, novi štampač, mnogo bolju grafičku karticu, 2 HDD-a od 120GB itd. Nisam od ljudi koji kupe kompjuter i onda ga nadograde posle 5 godina. Početkom prošle godine sam imao XP 1700+, 512MB, GF 4MX 440, Sound Blaster Live!, HDD 40GB... to uopšte nije bila loša mašina u to vreme.

Konzolu bih rado kupio kada bih sakupio lovu za nju...konstantno mi fali nešto za komp.

Nema smisla da pominješ očigledne prednosti PC-ja - znam da na njemu za razliku od konzola može nešto da se nauči. Međutim, to nije tema ova rasprave. Kao da očekuješ od automobila da te nauči kako da letiš. Tema su igre za koje su konzole specijalizovane i normalno je da su boljeg kvaliteta i da ih ima više. Ja ne tvrdim ništa više od toga. S vremena na vreme od druga pozajmim Playstation 2 i vrlo radije gledam DVD filmove na njemu, nego na kompu, iako imam 959NF. Slika na TV-u od 72cm i Flat ekranom je daleko bolja. Svako ko ima ovu konzolu mnogo će radije koristiti nju kao DVD Player nego komp.

Nazad
Vrh Dno