Šta je novo?

Igre za PC

I da dodam, jako malo igram igre u zadnje vrijeme sem ponekad AOM Titans, PS2 nijesam igrao bog te pita od kad, ali imam oci. Iako drzim igraonicu nijesam odigrao nijednu partiju kantera, igrao sam jedno vrijeme neki Iron Storm sa nekim drustvom. PC prestaje da bude interesantan proizvodjacima igara pogotovo jer sada i PS2 i X Box imaju mrezno igranje. Ps2 ima mis koji treba posebno dokupiti. PS2 ima 2 USB i jednu vatrenu zicu za prikopcavanje dodataka.

milosd77 je napisao(la):
...

Ja rekoh da PS2 radi na 300MHZ, nema HD i ima samo 32 mb SDRAMa.
I ista je izasla prije nekoliko godina i na jednu prodatu igru za PC se proda 10 istih za PS2, a igre (novi naslovi) su skuplji za PS2 nego za PC.
Sto se tice Final Fantasy X, ta igra je prodata samo u Japanu u 1,837,887 primjeraka a FFX-2 u 1,941,727 isto samo u Japanu. Ja znam da su Srbi extra pametni narod za razliku od Amerikanaca. Ali statistike govore da su se Japanci ozbiljno priblizili Srbima sto se tice Informaticke kulture, jos im samo hvali da dostignu opstu Srpsku kulturu. :beat:

Da ali taj jedan PS2 ima samo jednu graficku, jedan procesor i uvek je isti. Dok kod PC-a mozes da, na jednu plocu, zabodes par hiljada kombinacija hardvera.
Treba neko i o tome da misli tj da napravi da na svakoj od tih kombinacija 'radi'.

milosd77 je napisao(la):
PC prestaje da bude interesantan proizvodjacima igara pogotovo jer sada i PS2 i X Box imaju mrezno igranje

Pa i nisam bas primetio da PC prestaje da bude interesantan :) Naravno, omogucavanje mreznog igranja je povecalo popularnost PS2 i Xboxa, ali nisam siguran da je to na ustrb PC-a...

Koliko ste bre zinuli sa tim konzolama, jos ce neko da pomisli da stvarno i nesto vrede. PS2 ima sve jedno , ali je ta konzola pocela od PS, koji je izumro... znaci i konzole se menjaju svremena na vreme. Ko voli nek izvoli konzole, PC nikad nece izumreti, mogu proizvodjaci izdavati vise tamo gde je lakse zaraditi kintu, ali PC trziste nimalo ne zaostaje, nikad vise portova igara sa konzola na PC, sto je dokaz da se ni to trziste ne zapostavlja... plus pregrst PC only naslova. Jedino sto je lose je sto igre gube na kvalitetu kad se rade za konzole i PC istovremeno, npr DeusEx2, najsveziji primer nazalost :(

To sto se konzole igraju vise negde ne znaci da su im igre bolje. Kvantitet nije jednako kalitet.

Halo je najbolja pucacina za konzole kojom ste se toliko dicili, a na PC-u je tek osrednja, ni blizu vrha, smejurija po meni od igre, KID ONLY.

Zamisli uhvatis joypad i opicis starcraft, neizvodljivo... to sto konzole dobijaju lagano multi, hdd, mis, tastaturu... samo govori who is idol to whom ^^ PC rulz.

jeste, ali ja uopshte nisam imao nameru da ovaj topic pretvorim u hvalospeve konzolama. samo sam hteo da vam ukazhem pazhnju (a kao da vi to i sami niste provalili) na katastrofalno stanje u pc igrachkom svetu, sa stalnom tendencijom pogorshanja.

xvoodoo je napisao(la):
jeste, ali ja uopshte nisam imao nameru da ovaj topic pretvorim u hvalospeve konzolama. samo sam hteo da vam ukazhem pazhnju (a kao da vi to i sami niste provalili) na katastrofalno stanje u pc igrachkom svetu, sa stalnom tendencijom pogorshanja.

Opet te ne razumem.... sve je to u redu, ali kriza u igrackom svetu ne postoji samo u domenu PC igara.... Hoces da kazes da su igrice (namerno boldovano :beat: ) za konzole savrsene, dok igre za PC ne valjaju? Ja jos od prvog Deusa nisam nasao igru koja bi me prikovala za komp.... u principu se sve novo moze preci za nekoliko destina sati igranja...nazalost... (svaka cast izuzecima tipa Morrowind itd...)

Santa je napisao(la):
...

Opet te ne razumem.... sve je to u redu, ali kriza u igrackom svetu ne postoji samo u domenu PC igara.... Hoces da kazes da su igrice (namerno boldovano :beat: ) za konzole savrsene, dok igre za PC ne valjaju?

ne, nego hocu da da kazhem da sa igrama na konzoli znash na chemu si, a na pc-ju je sve vishe "best-selling" naslova koji se svode na proste tech-demoe (koji se, kao shto kazhesh, prelaze za 10 sati)...

xvoodoo je napisao(la):
...

ne, nego hocu da da kazhem da sa igrama na konzoli znash na chemu si, a na pc-ju je sve vishe "best-selling" naslova koji se svode na proste tech-demoe (koji se, kao shto kazhesh, prelaze za 10 sati)...

Evo i ja se slazem sa voodoo-om,kao i vecina nas ovde na benchu(optija ne racunam on je previse zarazen PC-om kao matorac RTS-om :beat: ).

Ja stvarno (hvala bogu) nemam dodira sa konzolama, ali me zivo interesuje koja je to igrica (sadasnja, prosla, buduca.... ) bolja, slozenija od naprimer Morrowind-a?

Ma konzole su bre... Ne znam, nemam rechi... Mislim, ok su, za te pare, ali PC nudi mnogo vise... istina za vise novca...

Bas sam probao danas NFSU sa max af i max detaljima u 1280, kod mene ne radi dobro (sa tim setovanjima) ali ko ima jacu graficku sigurno moze da tera i tako i bolje.

I gde sad porediti konzolu sa PC-em i grafikom na PC-u. To je kao Jugo naspram sportskog auta, i jedan i drugi idu :D to je jedina slicnost.

Mora sam i ja da se javim mislim da raspravljate oko necega oko cega se nemoze raspravljati kao prvo sa godinama ukus vam se menja tako da vam se iste igre nece svidjati postajete iskusniji i utrenirani za igranje pa cete igre brze zavrsavati.
Sto se tice ljudi koji zovu u pomoc pomozi 1-2 puta a posle naplacuj pa da vidis kako cete sve manje zvati
Sto se tice komplikovanog koriscenja racunara mislim da je za osnovno koriscenje najjednostavniji u svojoj istoriji (ali da moze biti jos jednostavniji moze).
Ako se samo igrate onda kupite konzolu a ako biste nesto i uradili (obrada teksta, slika, organizacija podatakai sl.) onda je PC jedino resenje.
A to koje su igre originalne a koje su "vec vidjeno" ce biti sve gore i gore jer vremenom sve ideje se iskoriste, konzole su slabe sa strategijama pa kad se one pojave bice to bum i svi ce govoriti kako su tad bile "igre" a sad nista nevalja.

Mare je napisao(la):
Bas sam probao danas NFSU sa max af i max detaljima u 1280, kod mene ne radi dobro (sa tim setovanjima) ali ko ima jacu graficku sigurno moze da tera i tako i bolje.

I gde sad porediti konzolu sa PC-em i grafikom na PC-u. To je kao Jugo naspram sportskog auta, i jedan i drugi idu :D to je jedina slicnost.

Mare,pa ko prica ovde o grafici!!!
Ja samo kazem da su igre za konzole(GC) mnogo zanimljivije od danasnjih igara za PC.Normalno je da je grafika na PC 100x bolja,to stoji ali igre za kanzole(GC) su isto toliko puta zanimljivije!
Odmah da se razumemo ja nisam neki zagrizeni fan konzola,gojim se ja i pored PC-a,ali bre igru na masini predjem za manje od 2 dana,a kad kupim igru za GC igram danima pa i nedeljama(dok PC 'vata prasinu).
Mare....imas sad 3-4 emulatora za N64 skini Zeldu64 i igraj....pa posle reci sta je PC a sta konzola!Samo cu ti reci da je igra pravljena 98'.
Izvinjavam se na off topicu!

Pozdrav

PC rules !!!

E, pa ljudi bas ste me oraspolozili...a i nasmejali - jedna od boljih rasprava u poslednje vreme svakako...anyways:

Ko hoce samo da se igra --- konzola; :beat:
Ozbiljan rad + igra + ??? --- PC (pod ovim podrazumevam redovan upgrade hardvera...i sve sto sa tim ide) ctp;

KRAJ.

:mrgreen: :mrgreen:

Znam i ja gomilu ljudi koji isto tako imaju i pc i konzole... pa im konzola skuplja prasinu... samo takvi najverovatnije nisu ni pogledali ovu raspravu, posto je besmislena. PC RULEZ

Evo jednog poredjenja, PC=kamion, Konzola=automobil. Kamion je mnogo jaci ali sporije ide, kamion (novi modeli) je udoban koliko i automobil ali nema puteva kroz grad za njega, lako bi se dao slupati, kamionom mozes da zaradjujes dosta novca.Kamion kupiti da bi se vozio njime je veoma glupo kad za manje novca mozes da kupis automobil. Idealno je imat i jedno i drugo (i trece,cetvrto,peto). Kad je X-Box izasao kostao je 400 dolara a sama graficka karta u njemu je u verziji za PC kostala toliko. Gdje su DVD,HD,Ploca,memorija,procesor P3.

Milose, slikovito. Mogao bi da budes politicar :)

Ali ako nadjes dobar put za novi kamion??? Neki po kojem auto ne moze ni da ide?

poredjenje moze da bude samo da je PC=avion , a konzola=trotinet ili bicikla ^^

milosd77 je napisao(la):
Evo jednog poredjenja, PC=kamion, Konzola=automobil. Kamion je mnogo jaci ali sporije ide, kamion (novi modeli) je udoban koliko i automobil ali nema puteva kroz grad za njega, lako bi se dao slupati, kamionom mozes da zaradjujes dosta novca.Kamion kupiti da bi se vozio njime je veoma glupo kad za manje novca mozes da kupis automobil. Idealno je imat i jedno i drugo (i trece,cetvrto,peto). Kad je X-Box izasao kostao je 400 dolara a sama graficka karta u njemu je u verziji za PC kostala toliko. Gdje su DVD,HD,Ploca,memorija,procesor P3.

Zaista slikovito, nema sta... :mrgreen:

(D)

milosd77 je napisao(la):

Sjajno! Nema sta,svaka cast.I to nas dovodi do cinjenice da je konzola(GC) mnogo bolja od PC....Opti pojedi se od muke :beat:

PoZ

shta je bolje je sve stvar ukusa... neko voli samo ludo i brzo (konzoloe) a neko voli i malo da se zamili(PC)... neko voli da se uz igre opusti neko voli uz igre da sa malo 'zategne'... znachi stvar ukusa.,.. s tim shto je proizvodjachima trenutno isplativija konzola jer se igre shtancaju kao po kalupu i nema razvijenije piraterije... trenutno su konzole 'in' al dokle videcemo jer polako preuzimaju sve od PCja (koji nece skoro izumreti)...

Milan82bh je napisao(la):
...Opti pojedi se od muke :beat:

Zaista ! Nisam znao za te price o kamionu i automobilu :d Stvarno cete me naterati da kupim Xbox, koliko je to dobro razjasnjeno :p
Jos sam da izadje 1 dobra igra za Xbox i da ga uzmem ;P

P.S. ja sam imao priliku da jednom pogledam i isprobam Xbox uzivo. Ima li to s***nje problem sa frejm rejtom ? Meni je ono uzasno smetalo, kao 16-17 fpsa na pc-u. Domacin se naravno bio navikao pa mi se jos cudio :)

P.P.S. konzole su glupe, a igre za njih jos gluplje :smk:

Salim se.Dobro,svako ima razlicit ukus kao sto rece mr.G-man ja npr. nikad ne bih menjao moj GC jer je po meni bolji od vasljivog Xboxa.

PoZ

Za PS1 je za 5 godina izaslo 3500 igara, trenutno na jednu igricu za PC izadju 5 za konzole, a i ta jedna je najobicniji port sa konzole. A statistike kazu da se na jednu igru za racunar proda 10 za konzole. PC uopste nije zamisljen kao masina za igranje. Doduse ovdje vecinom vaze dvije "narodne" cio svijet lud ja pametan i cigo svoga konja hvali.

Slobodno igrajte u low-res na TV-u, video sam sve konzole i ni jedna me nije odusevla bilo cim... to je manje vise za decu koja imaju malo para (tj roditelji im nemaju za dobar PC) ili za debele amere, ali je i to glupo jer su igre uglavnom skuplje zbog licenci pa dodje jako brzo na isto... a hiper produkcija je normalna stvar...

Au sta sve ovde nisam procitao...
Ajde prvo da krenemo od pocetnika i sl.
OK xvoodoo, zovu te, zovu i mene i pitaju nebuloze - kako da ugasim kompjuter, kako ovo kako ono, a ja im mnogo toga ne mogu objasniti preko telefona, znas li zasto? Ne zato sto su glupi, vec sto nemaju osnovu. Josh ces mi reci da ti nisi pitao one koji znaju u vreme dok si ti bio totalni pocetnik, kako nesto da napravis ili nateras da radi? Ako neces da odogvaras na njihova pitanja, ne dizi slusalicu i kraj, ili im naplati usluge i gotovo.
Nije da branim nekoga, ali ne mozes ti ocekivati od jednog pocetnika da odmah zna sta je DirectX, sta je xrack, serijski broj, dissasemblovanje, instalacija peceva, takt procesora.... kada je prvi put seo za racunar.

Drugo, spominjes drajvere, 3dmark i problemei tokom igranja. Eto ja nikada nisam primetio neke vece probleme koji bi mi dali neku glavobolju ili slicno. Ako ne znas da podesis masinu kako treba, sta se onda koji djavo zalis? Igara za PC ima dovoljno, jeste da nisu bas sve sjajne kao nekada, ali ih ima. Kome se ne igraju te, ima nesto starije koju su sasvim korektne. A kupovanje konzole smatram bacenim parama...

kUdtiHaEX je napisao(la):
Au sta sve ovde nisam procitao...
Ajde prvo da krenemo od pocetnika i sl.
OK xvoodoo, zovu te, zovu i mene i pitaju nebuloze - kako da ugasim kompjuter, kako ovo kako ono, a ja im mnogo toga ne mogu objasniti preko telefona, znas li zasto? Ne zato sto su glupi, vec sto nemaju osnovu. Josh ces mi reci da ti nisi pitao one koji znaju u vreme dok si ti bio totalni pocetnik, kako nesto da napravis ili nateras da radi? Ako neces da odogvaras na njihova pitanja, ne dizi slusalicu i kraj, ili im naplati usluge i gotovo.
Nije da branim nekoga, ali ne mozes ti ocekivati od jednog pocetnika da odmah zna sta je DirectX, sta je xrack, serijski broj, dissasemblovanje, instalacija peceva, takt procesora.... kada je prvi put seo za racunar.

Drugo, spominjes drajvere, 3dmark i problemei tokom igranja. Eto ja nikada nisam primetio neke vece probleme koji bi mi dali neku glavobolju ili slicno. Ako ne znas da podesis masinu kako treba, sta se onda koji djavo zalis? Igara za PC ima dovoljno, jeste da nisu bas sve sjajne kao nekada, ali ih ima. Kome se ne igraju te, ima nesto starije koju su sasvim korektne. A kupovanje konzole smatram bacenim parama...

Sve si lepo rekao,al ga na kraju usr*.Onaj ko ima neku noviju konzolu sigurno se nece sloziti sa tobom.

PoZ

Nazad
Vrh Dno