Šta je novo?

Igre za PC

PSX/PSOne je keva za jeftino a dobro igranje... te priche "na shugavom tv-u" nemaju veze sa zhivotom, jer je poznato da na televizoru sve izgleda dobro, pa chak i ako je to doom u 320x200 ili vcd film u 352x288 (osim ako ne igrate na crno-belom ei-nish tv-u kojeg je kupio tjale od prve plate)...
ljudi se tripuju da je super nagruvati shto vecu rezoluciju, a ja bash i ne volim da vidim svaki texel...

a da se niko nije nauchen rodio, to nema veze sa zhivotom - da li ja treba da znam komplentan princip funkcionisanja windowsa i osnove deasemblovanja programa da bih mogao da upalim je*enu igru? ti drajveri su onaj deo windowsa "ispod haube"... ja bre nisam ni znao shta su drajveri sve dok nisam nabavio NFS4 na chijem coveru je pisalo "vlasnici 3dfx grafike treba da instaliraju nove drajvere sa diska"...

a kod nas su ljudi stvarno maksimalno nepismeni... kupe komp, sve hoce da rade na njemu, a nemaju prestavu u shta su se upustili niti hoce neshto da nauche... a prvo pitanje je "jel mozhe ovaj windows da se prevede na srpski?"... ne mozhe bre, pi*da ti materina seljachka... :cuss:
kao teshko im da chitaju windowsove poruke tipa "do you want to restart computer?", ko da neko trazhi od njih da prevode shekspira... tu su redovno matori tjale/keva ("ja sam u shkolU uchiJo ruski") i klinci koji josh pishaju u gatje ("aj ti meni upali kaMter pa idi kutji")...
kupe rezach, a hteli bi da se snimi samo od sebe... pa kad im diktiram kako se kopira disk u neru a oni shatro zapisuju, te njihove beleshke na kraju izgledaju ovako: "nero... cede kopi... stavish vrajtspid na shesnes'... kopi... ubacish disk kad zavrshi..."
i naravno, veze nemaju o chemu se tu zapravo radi, i naravno, sutra opet zovu da se dodje jer je "tjerka nabavila neke KASETE ( :cuss: ) pa mora da ih vrati drugarici"...
takodje, deca ne mogu da nauche kako da instaliraju igru sto godina, ali zato za 10 sekundi provale komande u igrama... zato deci ne treba kupovati kompjutere...

ovi malo stariji i shvate da treba da kopiraju crack posle instalacije, ali veeeeelika zabuna nastaje ako je crack obichno u direktorijumu "crack", a sad odjednom u "razor1911"...

@G:
uz XP se ne dobijaju nikakvi drajveri (eventualno za s3 virge/trio), svejedno ti trebaju novi sa sajta (a tu su uvek zanimljive oznake tipa 44.19 za koje treba 100 godina provaljivanja shta znache... dobro, sad su se pojavili ovi novi)... a i da je gf najrasprostranjenija karta, to bash i ne verujem... mozhda ovde na forumu... inache, ljudi koje ja znam uglavnom imaju ili gf4mx ili radeone 9000/9100/9200...

xvoodoo je napisao(la):
ovi malo stariji i shvate da treba da kopiraju crack posle instalacije, ali veeeeelika zabuna nastaje ako je crack obichno u direktorijumu "crack", a sad odjednom u "razor1911"...

Ili kad je u "deviance" pa to je strasno koliko puta su mene gnjavili jer ne znaju da crack-uju igru.

Konzole imaju daaaaleko veci izbor razlicitih igara u odnosu na PC. Posjedujem jednu komplet igraonicu sa 9 racunara i 2 PS2 konzole. Posjedujem jos i PS1,Sega Dreamcast i Nintendo 64. X-Box nijesam uzimao a namjeravao sam samo zbog nastavka igre Shenmue sa SegeDC. Inace ako covjek hoce samo da se igra PS2 je neprikosnoven a PC je vec ozbiljnija "igracka" koja radi sve bolje nego igre.

Konzole imaju daaaaleko veci izbor razlicitih igara u odnosu na PC. Posjedujem jednu komplet igraonicu sa 9 racunara i 2 PS2 konzole. Posjedujem jos i PS1,Sega Dreamcast i Nintendo 64. X-Box nijesam uzimao a namjeravao sam samo zbog nastavka igre Shenmue sa SegeDC. Inace ako covjek hoce samo da se igra PS2 je neprikosnoven a PC je vec ozbiljnija "igracka" koja radi sve bolje nego igre.

Dobro bre xvoodoo cemu toliko gorcine ? Ti kao da prodajes igre pa te sad zezaju musterije da ne znaju da krekuju 🙂
Klinci i kompjuter su posebna tema. I kako mozes da ih krivis sto ne znaju da rade razne stvari sa racunarom ? Pa to su klinci.

A sto se tice konstatacije o prevodjenju Wina ona apsolutno ne stoji. Kao prvo Win je vec preveden :mrgreen: Kao drugo voleo bih da vidim taj "pismeni" zapad kad bi ti njima uvalio Win na cirilici, kako bi se oni snalazili O🙂. Kao trece ovde se nije toliko ucio engleski, sta ces. Nisu ljudi za to krivi.

Da mnogi uzmu komp i hoce da sve radi odmah u startu tu se slazem. Cak imam neka mrska iskustva sa raznim ljudima u vezi toga. Ali to je tako, mnogi ljudi hoce mnogo. Uostalom kako vidim i ti dodjes jedan od njih. Sta je problem instalirati 1-2 drajvera ? Da ne pominjem da mnogi cackaju i bez potrebe i menjaju nesto sto nema mnogo svrhe. Recimo trenutno su aktuelni katalisti 3.10 za atija a popisujem da bi i katalisti 3.4 radili savrseno sa izuzetkom mozda 2-3 igre.

Elem sa standardom ce mnogo toga novog doci. Svet je otisao ispred nas u mnogim stvarima i sad valja uhvatiti korak sa njim.

I samo da znas - PS sucks :beat: Ne mogu da verujem da neko ko je igrao vise od 5-6 dobrih igara na PCu moze da ga poredi sa PSX-om 😛 Osim ako pod 5-6 dobrih igara na Pcu ne podrazumeva NFS4, NFS5, NFS6, NFS7, Fifu 2002 i NBA Live 2002 :d

xvoodoo je napisao(la):
PSX/PSOne je keva za jeftino a dobro igranje... te priche "na shugavom tv-u" nemaju veze sa zhivotom, jer je poznato da na televizoru sve izgleda dobro, pa chak i ako je to doom u 320x200 ili vcd film u 352x288 (osim ako ne igrate na crno-belom ei-nish tv-u kojeg je kupio tjale od prve plate)...
ljudi se tripuju da je super nagruvati shto vecu rezoluciju, a ja bash i ne volim da vidim svaki texel...

a da se niko nije nauchen rodio, to nema veze sa zhivotom - da li ja treba da znam komplentan princip funkcionisanja windowsa i osnove deasemblovanja programa da bih mogao da upalim je*enu igru? ti drajveri su onaj deo windowsa "ispod haube"... ja bre nisam ni znao shta su drajveri sve dok nisam nabavio NFS4 na chijem coveru je pisalo "vlasnici 3dfx grafike treba da instaliraju nove drajvere sa diska"...

a kod nas su ljudi stvarno maksimalno nepismeni... kupe komp, sve hoce da rade na njemu, a nemaju prestavu u shta su se upustili niti hoce neshto da nauche... a prvo pitanje je "jel mozhe ovaj windows da se prevede na srpski?"... ne mozhe bre, pi*da ti materina seljachka... :cuss:
kao teshko im da chitaju windowsove poruke tipa "do you want to restart computer?", ko da neko trazhi od njih da prevode shekspira... tu su redovno matori tjale/keva ("ja sam u shkolU uchiJo ruski") i klinci koji josh pishaju u gatje ("aj ti meni upali kaMter pa idi kutji")...
kupe rezach, a hteli bi da se snimi samo od sebe... pa kad im diktiram kako se kopira disk u neru a oni shatro zapisuju, te njihove beleshke na kraju izgledaju ovako: "nero... cede kopi... stavish vrajtspid na shesnes'... kopi... ubacish disk kad zavrshi..."
i naravno, veze nemaju o chemu se tu zapravo radi, i naravno, sutra opet zovu da se dodje jer je "tjerka nabavila neke KASETE ( :cuss: ) pa mora da ih vrati drugarici"...
takodje, deca ne mogu da nauche kako da instaliraju igru sto godina, ali zato za 10 sekundi provale komande u igrama... zato deci ne treba kupovati kompjutere...

Dal' ti zaradjujes nesto ne tome ili....? Mislim ako ti toliko smeta da svakog ucis kako to da radi, ti mu lepo uzmi 100€ pa sedi kod njega 3 dana dok ga ne naucis osnovne operacije (kako instalirati igru :mrgreen: )... Pa posle naplacuj svaki dolazak ;P (svaka skola se placa, ako nece tako nek idu u NL pro ili kako se vec zovu pa nek uce sa table), a i sto se crackovanja tice, da bi ti upalio "*ebenu igru", brate kao neces da se petljas sa crackovima i ostalim radnjama, kupi lepo original :hump: pa se neces zezati, u knjizici ti sve lepo pise...

A ljude si lepo opisao.... cheers

Sto se tice konzola..... Bio mi je nekad zanimljiv PS1, ali sad sam se nekako navikao na PC, pa mi je i nekako ruzno da uzmem joypad u ruke, nekako sam se navikao na WSAD + mouse :beat:

Santa je napisao(la):
...

Sto se tice konzola..... Bio mi je nekad zanimljiv PS1, ali sad sam se nekako navikao na PC, pa mi je i nekako ruzno da uzmem joypad u ruke, nekako sam se navikao na WSAD + mouse :beat:

i sa mnom je slicna situacija......jedno vreme sam imao extra PC i ps2.....i osecao sam se cudno dok igram ps2, a pc stoji na stolu.....osecao sam se kao da nesto propustam....ipak je navika mnogo znacajna......a mozda je za to kriv i community 🙂

xvoodoo je napisao(la):
...

Tebe je neko posteno iznervirao izgleda..... :boom: vecina stvari je prilagodjena tako da cak i mala deca mogu da urade instalaciju bilo drajvera ili igre, ali ih mrzi da citaju i informisu se to je najveci problem... i naravno nepismenost je ogromna, takvim ljudima ne treba komp, vec konzola sa jedne strane i knjiga sa osnovnim kursem engleskog (i bukvar :mrgreen: ) sa druge... pa dok ne nauce da citaju/pisu i nauce nesto engleskog (OK, Yes, Yes, No) nek igraju konzole da ne bi zamarali ostale ljude oko sebe.... :whip

Xvoodoo je decko totalno upravu. Vec je neko rekao da je kod glavni problem sto ljudi nece da nauce. Ali bas. Nece. Oce svi da se *****avaju i da im pada kesh sa neba.

Ej x puta sam doziveo da mi neko koaze, sta ce ti daj internet, kompjuter, debilu samo blejis u to, ali kad treba da se proveri rezultat na livescore ili da se nareze mp3 onda dodji. Kao drugo i to sa prevodjenje skroz stoji. Ej bre 21 vek. Ne znas engleski? Cao zdravo, sto ga nisi ucio.

Lepo nam reche profan na faxu (ekonomski). Deco vi mozete da zavrshite fax sa super prosekom, mozete da sve znate, ali ako ne znate engleski i elementarni rad na kompjuteru - cao, zdravo sto nisi ucio? Ko ti kriv? I skroz razumem ljude ko voodoo. Imamo svako pravo na tu gorchinu. Pa zapitajte se jel nas neko ucio? Jel mi neko pomogao da naucim ovo sto znam? Nije. Dok sam ja pokusavao da nateram win 98 da mi se instalira po 3 dana, jer nisam znao kako, ostali su se smejali. Ali kad naucis, onda posle svih prozivanja traze pomoc. I opet neke lepo rece da je to odlika vecine ljudi ovde koje se preslikava na sve. Ej pa dok ja ovde po 15 dana ne vidim sunca jer spremam ispit, ortaci koji su na reznim Megashitovima itd. su u fazonu jesi ***** bre, streberu samo ucis. A sutra kad mi bude dolazio da trazi posao, bice e brate aj molimte sredi nesto. Ma dajte bre manite me toga, svi imamo pravo da se osecamo ko xvoodoo. Jel neces da naucis? Ne moras, crkni, ali posle ne kukaj kad bude trebao rad na kompjuteru i engleski da bi se zaposlio.

face je napisao(la):
Xvoodoo je decko totalno upravu. Vec je neko rekao da je kod glavni problem sto ljudi nece da nauce. Ali bas. Nece. Oce svi da se *****avaju i da im pada kesh sa neba.

Ej x puta sam doziveo da mi neko koaze, sta ce ti daj internet, kompjuter, debilu samo blejis u to, ali kad treba da se proveri rezultat na livescore ili da se nareze mp3 onda dodji. Kao drugo i to sa prevodjenje skroz stoji. Ej bre 21 vek. Ne znas engleski? Cao zdravo, sto ga nisi ucio.

Lepo nam reche profan na faxu (ekonomski). Deco vi mozete da zavrshite fax sa super prosekom, mozete da sve znate, ali ako ne znate engleski i elementarni rad na kompjuteru - cao, zdravo sto nisi ucio? Ko ti kriv? I skroz razumem ljude ko voodoo. Imamo svako pravo na tu gorchinu. Pa zapitajte se jel nas neko ucio? Jel mi neko pomogao da naucim ovo sto znam? Nije. Dok sam ja pokusavao da nateram win 98 da mi se instalira po 3 dana, jer nisam znao kako, ostali su se smejali. Ali kad naucis, onda posle svih prozivanja traze pomoc. I opet neke lepo rece da je to odlika vecine ljudi ovde koje se preslikava na sve. Ej pa dok ja ovde po 15 dana ne vidim sunca jer spremam ispit, ortaci koji su na reznim Megashitovima itd. su u fazonu jesi ***** bre, streberu samo ucis. A sutra kad mi bude dolazio da trazi posao, bice e brate aj molimte sredi nesto. Ma dajte bre manite me toga, svi imamo pravo da se osecamo ko xvoodoo. Jel neces da naucis? Ne moras, crkni, ali posle ne kukaj kad bude trebao rad na kompjuteru i engleski da bi se zaposlio.

A ti si se brate vec naostrio i smislio si kako ces da im se osvetis :hump: , ne znam zasto se samo nervirate toliko... ne moze svako sve da zna, pa zasto onda M$ uopste radi lokalizaciju XP-a, ajde trazi ti od nekog Francuza ili Nemca da radi na XP-u na engleskom... Ako hoces nekom da pomognes, pomozi mu, ako neces, nemoj, ako zivis od toga, naplati, i to ti je sva filozofija....

OptiPlex je napisao(la):
A sto se tice konstatacije o prevodjenju Wina ona apsolutno ne stoji. Kao prvo Win je vec preveden :mrgreen: Kao drugo voleo bih da vidim taj "pismeni" zapad kad bi ti njima uvalio Win na cirilici, kako bi se oni snalazili O🙂. Kao trece ovde se nije toliko ucio engleski, sta ces. Nisu ljudi za to krivi.

pazi, kad bih im rekao da postoji srpska lokalizacija xp-a, na**** bih 🙂
maltretirali bi me ceo dan i noc da im to nabavim, a meni tako seva paja... 🙂

Sad mi stvarno nista nije jasno, malopre prozivas ljude da su nepismeni i psujes im ***** seljacku, a sad priznajes da ti seva paja da im lepo instaliras srpski...... jel' ti nekog za*ebavas? To je puno posla da se instalira?

zato kad kod me neko cima za reinstall windowsa, lepo mu stavim win2k i service pack 4, pa nek se cheshe... :beat:

Santa je napisao(la):
Sad mi stvarno nista nije jasno, malopre prozivas ljude da su nepismeni i psujes im ***** seljacku, a sad priznajes da ti seva paja da im lepo instaliras srpski...... jel' ti nekog za*ebavas? To je puno posla da se instalira?

chekaj, shta ti nije logichno u toj rechenici? ko je meni instalirao srpsku tastaturu pod dosom? ko je meni prevodio "this program has performed an illegal operation"?

Aha znaci zato sto si se ti mucio, sad treba da mucis i otezavas rad svakome ko te pita za savet? To mi zvuci slicno kao kad mi neko pocne sa pricom... E deco moja, ne znate vi sta je vojska, kad sam ja bio u vojsci 3 godineeeee... itd.... Ako nekome ne mozes da pomognes, potrudi se barem da mu ne odmognes... Sto coveku da ne instaliras Srpski language pack?

Sorry ako sam te pogresno razumeo, ali meni ne zvuci kao da ti pokusavas nekome da olaksas zivot i pomognes mu u koriscenju racunara, vec se sve svodi na prozivanje zasto nije ucio engleski..... Neki bas i nisu imali izbora.

Eto cool, sad si faca i mozes da ga prozivas nepismenim i seljakom, ( a prvo pitanje je "jel mozhe ovaj windows da se prevede na srpski?"... ne mozhe bre, pi*da ti materina seljachka... )...

BTW ovo je otislo u off-topic pa se izvinjavam....

ja nikom nisam rekao to na njegovo pitanje (obrati pazhnju da nema navodnika), to je moje razmishljanje posle hiljaditog istog pitanja...

ovo je stvarno otishlo u offtopic... svako je rekao shta misli, pa nek modovi zatarabljuju temu...

Ma sve je to ok.... ali tvoje razmisljanje me zbunjuje... jesi li pomislio koliko bi mu olaksao zivot instalacijom language pack-a? mozda bi te manje smarao?

Mislim da vise ni starter teme ne zna sta je bila poenta 😀

Evo, da se ja slozim sa xvoodoo-om. Brate, podrzavam te maximalno. I face je sve lepo srocio.

Jedno pitanje: sta ja koj qrac treba da olaksavam posao, ako ti degeni ne mogu sebi da olaksaju i dovate malo recnik i prevode. Na kraju se sve skonta manje-vise. Problem je u tome sto degeni ni NECE da nauce. Klinci lepo oce da pikaju kaMPer (to su izmasterovali samo tako), j'be se njima kako se to instalira i sta da rade kada zaseru (a zasrace) nesto u instalacionom folderu, jer ce malo da se prave pametni. Onda: upomocj, ciko, kaMPer nece da mi se startuje, dolaz da mi opravish, al svi dugmicji ocu da mi budu kako sam ja namestio... Ma more mrsh u ***** ********... E pa takvi balavci ne bi znali da beknu ni sa srBskim vindouzom... Ovo je samo jedan primer, ima jos mnogih i kod mnogo starijih ljudi tako debilnih primera...

Bla bla bla.. da ne ulazimo dalje u polemiku. Smatram lepo da klincima treba dati konzolu u ruke i cepaj bato. PC nije ni pravljen da bude igracka masina. Slazem se da ima nekoliko legendarnih igara za PC, ali u normalnom svetu gde su plate normalne, PS2 sluzi za igranje, PC i MAC za ozbiljniji rad... :mrgreen:

peace

Santa je napisao(la):
Ma sve je to ok.... ali tvoje razmisljanje me zbunjuje... jesi li pomislio koliko bi mu olaksao zivot instalacijom language pack-a? mozda bi te manje smarao?

taj srpski language pack nisam probao, ali sam chuo da postoji u dve varijante... uglavnom, ni u jednoj nije mnogo toga prevedeno, narochito neke slozhenije informacije... secam se kad sam video nechiji screenshot kad se pojavio msblaster - znachi gore pishe tjirilicom "Kompjuter ce vam se restartovati za 30 sekundi", a odmah ispod toga podugachko objashnjenje na engleskom... tako da taj pack nishta ne bi uradio, narochito jer su prevedeni samo programi koji dolaze uz win (znachi pasijans, notepad i calculator 😀 )

xvoodoo je napisao(la):
...

taj srpski language pack nisam probao, ali sam chuo da postoji u dve varijante... uglavnom, ni u jednoj nije mnogo toga prevedeno, narochito neke slozhenije informacije... secam se kad sam video nechiji screenshot kad se pojavio msblaster - znachi gore pishe tjirilicom "Kompjuter ce vam se restartovati za 30 sekundi", a odmah ispod toga podugachko objashnjenje na engleskom... tako da taj pack nishta ne bi uradio, narochito jer su prevedeni samo programi koji dolaze uz win (znachi pasijans, notepad i calculator 😀 )

Aha.. a ti si pricao o korisnicima kojima je komp potreban samo za igranje, internet i slicno ili? Veruj mi da pomaze.... Moja keva u zivotu nije sela za komp dok nisam instalirao srpski... pa sad zna dosta toga. Ako nista drugo barem moze da se dopisuje sa rodjacima (zato joj bas i nije potreban recnik).

@kVu

Instalacija sistema se naplacuje... Trebalo bi da budes srecan sto ima takvih 🙂

BTW, meni stvarno vise nije do debate na ovu temu (posebno zato sto sam ocito usamljen u svom misljenju :beat: )

Poz svima!

xvoodoo, face, kVu

Predpostavljma da ste vas trojica pored vrhunskog znanja o kompjuterima experti i za medicinu, automoehanicari, vatrogasci, policajci, i sva ostala zanimanja od kojih mi obicni smrtnici moramo da trazimo pomoc jer eto nemozemo sami da resimo to.

Moram da priznam da mi je cast da pisem na istom forumu sa takvim ljudima.

Xvoodoo pitam se da li ces moci da se zaposlis u nemackoj sa znanjem engleskog ko te **** sto nisi ucio nemacki ... (to je tvoja logika)

Sto mesate babe i zabe? Odkad je poznavanje engleskog i najobicnije kucanje texta u wordu isto sto i drljanje medicine 10 godina?

Sve se svodi na neciji inat da nauci neke tako proste stvari, a posle kuka kad mu zatrebaju. A to da neki nisi imali prilike da nauce? Izvinite, ali svi su isli makar 8 godina u skolu. Za tolko su mogli da nauce da su hteli.

Ja opet predlazem da svi idemo u teretanu. Pa ko je najjaci, moze da govori koji jezik hoce... tamo nam ne treba engleski, jel da? Osim ako kilaza nije u funtama...

Nazad
Vrh Dno