mislim da ovde nisi u pravu. hub uvek salje broadcast, znaci svakoj masini salje iste podatke, a mrezna sama prepozna da li je paket namenjen njoj (gledajuci u headru paketa MAC adresu)laxduke je napisao(la):Recimo da HUB ima 8 portova, i sada masina prikljucena na port 1 salje podatke masini na portu 6.
HUB mora da proveri da li je masina 6 prikljucena na 1, 2, 3, 4, 5, 6, ah na 6 je i posalje joj podatke.
Miroslav je napisao(la):mislim da ovde nisi u pravu. hub uvek salje broadcast, znaci svakoj masini salje iste podatke, a mrezna sama prepozna da li je paket namenjen njoj (gledajuci u headru paketa MAC adresu)
Sasa je napisao(la):Ajde da te ja opet ispravljam
Koliko znam HUB-ovi jesu 10/100 ali ne mogu da mesaju mrezne kartice.
Tj. mogu, ali tako da ako prikljucis samo jednu 10Mb i sve ostale idu na 10Mb iako je mozda neka od njih 100Mb
Switch moze da mesa i to mu je druga prednost pored one da ne salje svima sve podatke tj. da je mnogo brzi.
Pozdrav!
laxduke je napisao(la):Planet ne savetujem ni neprijateljima, posto oce da se zaglupi, pa moras da ga resetujes, gasis palis da bi se odglupeo.
hmmm...bas si stavio pogresnog avatara...los primer......radje bih popio Jelen nego Oranje Boom (D)Stevs je napisao(la):PS: Koliko para toliko muzike. Najčešće je takocheers
PJ je napisao(la):hmmm...bas si stavio pogresnog avatara...los primer......radje bih popio Jelen nego Oranje Boom (D)
Kolika je maximalna, realna, brzina 100mbps mreze?
Koliko je prosecna brzina? Interesuje me za prenos velikih fajlova (cca 4GB).
Trenutno koristim crossover kabal za spajanje dva racunara, ali oni prave bas dosta problema. Ne mogu da se pronadju, traze sifru koja ne postoji i sl. Mislim da je problem u tome sto je na jendoj masini XP, a na drugoj W98, ali da ipak pitam: da li preko switcha to funkcionise normalnije? Jer sam na Lan Party nosio svoju masinu, zakacio se na switch, promenuio workgrup i sve je super radilo (bilo je masina sa W98,W98SE,ME,2K,XP!!!)
nisu u pravu. kao sto sam rekao svaka mrezna dobije paket i odluci treba li joj ili ne. ja imam neke sniffing pakete i svi rade posao, prisluskujulaxduke je napisao(la):Ne salje, imam program nekog italijanskog instituta za matematiku.
Sa njim skeniram sve u vezi mreze, i iza dokumentacije stoji on i test.
Cim mi proradi virtual disk na dreniku, saljem ga i kacim link.
laxduke je napisao(la):3Com 3c905b 10/100Mbit-a Full duplex Win98-><-Win98 ~11.5Mb/Sek
Sa RAM diskom Win98-><-Win98 ~14Mb/Sek.
Laxduke je napisao 14 megabita, a ti 14 megabajta. Teoretski maximum bi trebao da bude oko 12.5MB/s (grubo izracunato), a 14Mb je ~1.75MB.Sasa je napisao(la):14 MB/sec je brze i od teorijskog maksimuma za 100Mb Ethernet.
Sasa je napisao(la):14 MB/sec je brze i od teorijskog maksimuma za 100Mb Ethernet.
Pozdrav!
Sasa je napisao(la):Full duplex bi po teoriji trebao biti 2x brzi od halfa ali to radi samo kad podaci idu u oba pravca.
U jednom pravcu ne bi smeli da idu brze od 100 Mb tj oko 12 MB.
Da ne govorimo da su potrebni i kontrolni.
Kako bese, tcp paket ima 576 bajtova, koliko je bese kontrolnih.
Ko se razume neka pojasni, ja znam samo prvu info
Pzodrav!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari