Jer cena od 120 din za tri sata nije ništa, potroši se više para na razne gluposti. Pošto to nije neka suma novca, klinci (a i odrasli) su počeli da dolaze u igraonicu da igraju neke igre zajedno. 3 sata je najčešća uplata (popodne, pre podne retko ko ima vremena od školaraca za to). Tipa, pre su kući igrali CS ili LoL, sad dođu u igraonicu kako bi sedeli jedni pored drugih. Bukvalno sam preporodio igraonicu tim potezom. Plus, dođe neko naveče u igraonicu, provede celo veče u njoj za 240 din. a u gradu bi tu kintu spisko na piće-dva, a max bi se zadržao dva sata u nekom kafiću. Tako da dosta ljudi u mom mestu izabere za vecernji izlazak kod mene a ne u grad. Provedu se bolje nego u nekom kafiću. Tako preko radnih dana, dok vikendom navece dolaze mladji jer nisu za grad a ovo im roditelji ipak dozvole. Plus, roditelji su počeli bukvalno da teraju klince da dolaze kod mene u igraonicu jer je većina što visi kući po kompovima totalno asocijlana. Ovako se barem na neki način druže.
Potpisujem u potpunosti.
Mislim da je to stvarno najbolje nesto za decu, a siguran sam da i roditelji sto vise gledaju u kakvom okruzenju im deca rastu bi radije uplatili detetu 4-5h u igraonici gde ce da bleji sa drugarima iz skole, da se zabavi, vidi te drugare van skole, bude u bezbednom okruzenju, i igraju igre onako kako stvarno treba da se igraju. uvek mi je licno bilo lepse da igram sa ortakom uzivo, na 2 dzoja (posto vecina nema kod svoje kuce 2 kompa, a laptopovi jos u ono vreme nisu bili nesto sto se tice igranja), nego sad on kod kuce, ja kod kuce, al kao na skajpu smo zezanje. ima to i svoje prednosti, ali mislim da i klinci danas shvataju koliko je lepse kada njih 10 igraju ligz 5v5, jedni sa jedne strane drugi sa druge, cesto kad se vracam sa posla vidim hordu dece kako se dogovaraju ko ce u koji tim, pa da bude balance, da nema stack-a, pa ko ce supporta, ko ce mid, i mnogo vise entuzijazma imaju kada idu svi zajedno na jednom mestu, nego kad je svako kod kuce, vidi se da su srecni sto provode vreme zajedno van skole a da ne idu da locu pivo ispred prodavnice.
Cene su drasticno pale svemu, zbog male kupovne moci, na zalost je moguce da se opije neko na zurkama za po 200-250din u provinciji bez problema, zavisi od okolnosti, na rodjendanima, itd.
Takodje mislim da je ovo sa igraonicama odlicna investicija za roditelje, konzola kosta 150-160e polovna, plejka 3 SLIM 320gb, a da li ce se dete igrati na toj konzoli vise od 450h ukupno koliko izadje cena te konzole samo ako se igra u igraonici, plus treba TV, plus treba dzojstik drugi da se kupi, plus trebaju igre da se kupe, plus trosi struju, plus moze da se pokvari, plus ovo plus ono, igraonice su pun pogodak (ako gledamo 120din = 3 sata), i ne znam zasto bi neko bio protiv njih. Ja znam da moj PS3 nisam koristio vise od nekih 250-300h plafon za zadnje 3 godine koliko sam ga imao, a igram igre koje su RPGovi mahom koje su 25-30h po komadu dugacke, ali to recimo vec nisu igre za igraonicu koje bi obicno igrala deca, mada ne bi me cudilo da neko igra i Skyrim fore radi u igraonici solo kada vec memorijske kartice nisu problem jer se sve cuva na disku

Plus cinjenica da je uvek lepse zajedno, i podstice decu da se druze van skole na mestima gde imaju zajednicke interese, ako nista drugo udisu svez vazduh dok idu do igraonice i nazad, umesto da bleje kuci ceo dan i igraju neku igru i deru se u mikrofon.
Ovo ne znaci da otvaranje igraonice nije
suicidalno sa finansijske strane, ali ako nekome je bas stalo da se oproba, onda je najvaznije da sve stavi na papir, i da iskreno vidi da li ce mu se to isplatiti (super je stvar drzati igraonu, ali ne ako ce se ista ugasiti posle 6 meseci), najvaznije je da sve ima isplanirano, marketinski plan, cenovnik, do detalja, ako treba neka sprovodi i ankete medju decom, najvaznije je da li ce imati stalne musterije u svako doba dana, mozda uvodjenje happy-hour sistema od 08-12h nije losa ideja, 30din sat, ako vec zna da niko u to vreme nece da dolazi zbog skole, ili planirani popusti na 10 igraca za LoL/CSGO/Dota ekipe, uvek se moze lako privuci musterija, narocito kada su u pitanju deca i to kada njih ne kosta previse, svako moze da kupi kiflu umesto pljeskavice i da posle ide 2h u igraonicu ako se organizuje, samo je pitanje da li je lokacija dobra, i da li potencijalne musterije znaju da uopste postojite i kakve su vam ponude, a to se brzo siri.
I ovo sto kaze blue na kraju isto, cena
srazmerno ekonomskoj snazi mesta, ali i
lokaciji, znaju deca da dodju i ako je negde na spratu, i zabijeno bogu iza nogu, samo ako imaju zelju da dodju.
A da, i sto se tice PCeva, najvaznije je da sve bude isto, svi racunari isti, svi monitori isti, svi misevi, podloge, tastature, slusalice, sve isto, ako bar nisu isti po specifikacijama racunari, neka bar spolja izgledaju ko da jesu, jer samo fali da jedan od njih 10 sto dolazi da igra LoL posle skole kaze "aaaaa laga mi ovo vnogo aaa necu bre vise nikad ovde" i bum 4v5 ih ima, i nece niko da igra jer je nekome slabiji komp bio, mis bio drugaciji, na tastaturi ne radi ovo, keybindove neko namestio pre njega, i ode potencijalnih 10 musterija.