- Učlanjen(a)
- 26.05.2006
- Poena
- 510
Sto si stavljao sve 3 slike u istoj rez ?:trust:
Pablo, jel stigao taj digitalac ?
Pablo, jel stigao taj digitalac ?
Mislim da je na 22" wide monitoru za igrice sasvim prihvatljiva 1440x900,makar meni tako deluje..
I 1280x800 sasvim dobro izgleda.
Da stigao je a evo kakvi su rezultati: ( imam problema sa 1280 x 800 nece da mi prikaze saseche je na dve trecine ekrana a ona treca je crna tako da ce biti slike u manjoj rezoluciji sa istim aspect ratiom )Pablo, jel stigao taj digitalac ?![]()
Sto si stavljao sve 3 slike u istoj rez ?:trust:
A sorry, trebao si da napises koja je rez na kojoj slici![]()
Kako se ta opcija zove u ATI drajverima? I da li to inače radi kako treba, bez problema? Jer to je odlična opcija, da se na 22" poigra nešto na 1024x768 a bez skaliranja na tu rezoluciju što bi pokvarilo sliku. Od većih monitora me najviše odbijala upravo nemogućnost igranja, ali sad kad vidim za ovu mogućnost onda bih možda već sada kupio 22" tim prije što se ne igram puno u zadnje vrijeme a kad kupim jači hardver to će fino raditi i na native rezoluciji. Ali ne vidim u ATI Control Centru nešto što liči na to, ili se možda ta opcija pojavi tek kada se monitor spoji preko DVI, sad sam na VGA na običnom 17" CRT-u?Mozes da biras. Ili ce slika biti razvucena i vrlo lose ce izgledati, barem meni , ili mozes da podesis u driverima "Centered Output" ili tako nesto i tada ce slika zauzeti tacno onoliko pixela koliko treba na sredini ekrana, a oko nje, sa svih strana ce biti crni okvir.
Skaliranje kod dobrog broja novih TFT-ova je dobro odrađeno, ali pod jednim strogim uslovom !!!
Uslov je da skalirana, niža rezolucija ima isti aspekt kao i sam monitor. Zato, 17 i 19 inch TFT koji imaju 5:4, skaliraju veoma loše u 1024x768, koji je 4:3. Ali zato, pogledajte par novih 20-ica koje imaju native 1600 x 1200 i koje se savršeno skaliraju u 1280 x 960 i 1024 x 768, pa i 800 x 600 (u ovom slučaju je 4x manji "piksel", tj. jedan softverski pixel na 4 fizička). Dobro je da Samsung 244T ima i mogućnost da radi u 4:3 modu, kada se ništa ne skalira, nego prikazuje 1600 x 1200 sa dve crne štrafte pored, pa onda za sve niže rezolucije sa tim aspektom, "zapamtiš" u 4:3 i milina. Kod 17 i 19 inč monitora, **** ga, nema tih varijati, osim da stavite u drajverima grafičke da se skalira realno, a ne da se stretchuje (kod ati-ja je to pod FPD Display properties, advanced, panel attributes, pa onda označiš Scale Image i imaš dva izbora - expand to full size i expand while maintaining aspect ratio). U drugoj varijanti će skaliranje biti znatno lepše u 1024 x 768, ali ćete imati po 32 linije gore i dole ugašenih piksela...
Najgore je kad ljudi ne probaju sve da podese, nego samo kliknu i nameste rezoluciju (ustvari se trude da kod druga i komšije nađu što više mana TFT-u) i onda kao "ma bulja je"... Najbolje je sedeti i zračiti se pred Černobil kutijama do dok vam oči ne ispadnu![]()
Mozes da biras. Ili ce slika biti razvucena i vrlo lose ce izgledati, barem meni , ili mozes da podesis u driverima "Centered Output" ili tako nesto i tada ce slika zauzeti tacno onoliko pixela koliko treba na sredini ekrana, a oko nje, sa svih strana ce biti crni okvir
da li ova opcija postoji samo kod DVI monitora?posto ja imam analogni a ne mogu da nadjem u drajverima :trust:
Imamo istu grafičku i monitor istog proizvođača pa si ti baš dobar da mi odgovorišDa stigao je a evo kakvi su rezultati: ( imam problema sa 1280 x 800 nece da mi prikaze saseche je na dve trecine ekrana a ona treca je crna tako da ce biti slike u manjoj rezoluciji sa istim aspect ratiom )
Native rezolucija za moj monitor je 1440 x 900....
1440 x 900 AA 4x----------1440 x 900 AA OFF
![]()
960 x 600 AA 4x-----------960 x 600 AA OFF
![]()
720 x 480 AA 4x------------720 x 480 AA OFF
![]()
![]()
to je normalno da se po nekad desi kada je monitor povezan na analogni izlaz,nadji n amonitoru dugme/opciju "auto ajustment" i monitor scje onda razvucji sliku kako treba.hm.... imam benq t221wa, koji ima samo analogni ulaz i slika mi se skupi kad igram manager, nije razvucena. koja je fora sad?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari