Šta je novo?

iGo - Android

Ne može app da ti da informacije, on ih samo čita iz zapisa u mapi.

Sta god da je u pitanju, super je što sad imam i brojeve kuća ;)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Pa q4 2016

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Koji fajl za speedcam koristite?
Ja koristio 100god neki mali fajl, oko 300 kamera imao.
Sad nadjoh na nekom forumu, nas neki lik kaci i apdejtuje, preko 30k kamera ima. 1mb samo fajl.

Pa ako se kreces samo po Srbiji, nicemu ti ne sluzi 30k kamera. Imas speedcam fajl za svaku drzavu posebno (tj. nema bas za svaku da se nadje speedcam). 12kB ima ova za Srbiju.

Ma da, ali taj fajl koristim 100 god, ko zna kad je apdejtovan. Ovaj je up-to-date, iako je za ceo svet, a meni samo za Srb treba..

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Da li je još neko primetio da na here mapama ne radi najbolje rutiranje pravca?Kad uporedim sa tomtom mapama, ne pokazuje istu rutu za isto odredište.

Huawei P8

Različita su rutiranja sa različitim mapama. Zapravo, štos je u tome da ih provajderi različito definišu. Ono što je za Here npr najbrža za TT je najlakša. Banalizujem, ali shvatate poentu.
Sad, da li je dobro ili loše, ne može tako da se gleda. Ti treba da nađeš koja tip rute tebi najviše odgovara.

Zar ne bi trebalo da Igo pronađe istu rutu nebitno koje mape koristi? Makar da je ponudi kao alternativu?

Huawei P8

Ne. Tj, ponudiće je, ali možda tek u drugoj iteraciji.

Zar ne bi trebalo da Igo pronađe istu rutu nebitno koje mape koristi? Makar da je ponudi kao alternativu?

Huawei P8

Zavisi da li putuješ dve ulice po kraju, ili putuješ od Beograda do Lisabona. Naravno da pri dugačkim rutama ima više mogućih opcija. Koju će softver odabrati, zavisi od toga kako su definisani pojedini putevi/ulice u samom paketu mapa, u zavisnosti od odabranih opcija putanje (najbrža, najlakša, najkraća, ekonomična...), i u zavisnosti od načina kako softver računa vreme i brzinu putanje.

Za kratke putanje, uglavnom ćeš dobiti iste putanje (ali nije pravilo). Za duže, vrlo lako će ti različiti softveri sa različitim paketima mapa ponuditi različite putanje (ali ni to nije pravilo).

Heurističke metode jesu deo rutiranja u navigacionim uređajima. Samim tim rezultati proračuna ne moraju uvek biti isti, osim ako baš svi ulazni parametri nisu potpuno identični.

Mislim da me niste razumeli.
Možda i ja nisam dobro objasnio.
Konkretno Igo nextgen aplikacija nije u stanju da
pronađe najbližu putanju od tačke A do tačke B sa najnovijim Here mapama 2017.q2!
Sa TomTom mapama, naravno najnovijim, pronalazi taj isti put bez problema.
Gmaps takođe pronalazi, kao i Here aplikacija.
Tako da mislim da nešto nije baš ok sa ovim novim paketom. Mene zanima da li je još neko primetio nešto slično.

Huawei P8

Gde ti je tačka A a gde tačka B?
U čemu se razlikuju putanje koje daje iGo od one koju daju TomTom ili Here?

Sa tomtom mapama Igo daje iste rezultate kao i HERE aplikacija.
Problem je sa Here mapama u Igo aplikaciji.
Putovao sam od Rudnika kod Gornjeg Milanovca do Krupnja.
I umesto da me uputi najbližom stalno mi nudi neke leve koje nemaju veze.

Huawei P8

Da ti nije podešeno da bira najkraću rutu? To obično rutira bezveze.
Treba podesiti na najbrža ili najjednostavnija.

Ma sredio sam za sad. U podešavanjima sam isključio sve opcije vezano za kategoriju puteva. Sad izračunava rutu kako treba. Zašto brljavi sa ukljucenim opcijama ko će znati.

Huawei P8

Drugari, Nov sam na forumu pratio sam vaša pisanja u vezi konkretno instaliranja IGO NEXTGEN-a u SD kartica memoriji. Inače, rekreativno se bavim navigacijama (u vidu nekog hobija) i nabavio sam neku verziju instalacije nextgen koja neradi sa SD kartive ne mom telefonu (Samsung J 2016). Znam da postoje telefoni koji ne guraju navigacije na kariticama, a prateći upustva koja sam video da je psao Boki npr pokušao sam sve i ne vredi neće da je digne sa SD-a. Dali može neko uspustvo sa slikama kako treba da izgleda podešavanje sys fajla kako bi video gde grešim? Inače, jako važno da pomenem, pisao Boki o tome, da se ne interneoj memoriji nakon restarta uređaja NEFORMIRA nigde fajl ADDONS kako je rečeno ne znam zašto? Vrlo je moguće da nemam dobru verziju? Inače radi sve normalno ali kada je stavim na memoriju telefona, šta može biti problem? Probao sam i prebacivanje preko raznih programa sa interne na externu memoriju ali bez uspeha HELP ...

Ne moze da se prebaci cela aplikacija na karticu, ali moze da se konfigurise da mape i ostali sadrzaj povlaci iz foldera addons na kartici.

Zašto jednostavno ne prebaci ceo folder na internu memoriju?

Huawei P8

Pa verovatno ima problem s kolicinom memorije, pa zato zeli da je prebaci na karticu.

Osnovni NextGen folder kada izbaciš nepotrebne fajlove (suvišni jezici, bepotrebni ux-ovi isl...) i obrišeš main apk posle instalacije, spadne na ~38MB. To je smešno i za mnogo starije aparate.
Sve ostalo može da se redirektuje na karticu.

Kod mene folder sa mapama ima 200 mb. To je malo da bi se čovek cimao i nervirao oko sd kartice.

Huawei P8

Poslednja izmena:
Drugari,

Dali neko zna kako može da se na programu IGO primo promeni slika pri podizanju ucitavanju navigacija da umesto standardne IGO slike bude nešto drugo što bi ja želeo a to nebude standardna slika???

Hvala unapred,

Posedujem mobilni telefon Lg nexus 5x,softverski izmenjen modifikovan,dobio sam aplikaciju android 8 oro koju ne smem da aplikujem mislim unistice mi telefon

Daaaaa, ako ti tako kazes-misis, i ...?

Pozdrav..Problem je sledeci.Svaki put ga ugasim,upalim auto,igo,sta god...on sve ponovo instalira...Radilo mesec dana ok,ne znam ni sam sta sam uradio,al sad opet zeza...Imam dva slota na multimediji,jedino sto ja vidim ovde kao problem citajuci ovaj forum je ;android_secondary_root_path="/storage/extSdCard/addons"
Meni kad instaliram pita odakle je apk i pise GPS card..Da li je to mozda problem i dal onda samo da izmeim ime storage/extSdcard...Ili neko vidi drugi problem
Inace sam izgled je fenomenalan i zato je ne bi menjao
Probao sam bez ; ispred has i android,nije hteo ni da se pokrene igo

[folders]
data_folder_name="iGO_Israel"
;data_folder_name="iGO_Avic"
;data_folder_name="iGO_Basar"
linked_root_list="/storage/emulated/0 /storage/MicroSD /extsd /storage/extsd0 /mnt/extsd0 /mnt/storage/extsd0 /external_sd0/mnt/sdcard/external_sd0 /mnt/external_sd0 /mnt/sdcard/external_sd /sdcard2 /sdcard /sdcard/sd /mnt/sdcard /mnt/sd /mnt /storage /mnt/extSdCard /mnt/external_sd /mnt/sdcard/external_sd /sdcard/external_sd /storage/extSdCard"
;has_secondary_root=1
;android_secondary_root_path="/storage/extSdCard/addons"

A ovde su sve same vidovite zorke :)
- Koji je uređaj sa kojim imaš problema?
- Koja je rezolucija ekrana uređaja / / kakva je rezolucija aplikacije (softvera) u portret i landscape režimu (za Android)?
- Da li je uređaj rutovan ili ne (za Android bazirane uređaje)?
- Koja je verzija Androida (Ili WinCE)?
- Koju verziju navigacionog softvera tačno koristiš?
- Gde je navigacioni softver (interna / eksterna memorija)?
- Koje izdanje mapa i dodataka?
- Da li je koristiš skinove (koje) ??
- nešto o određenom dodacima koje možda koristiš... itd

Ako ce ti pomoci,nisam vidovit...
Sam sam kupio multimediju u Kini za kiu,nema je niko u Srbiji,ne da ja znam ;)
Ima 5.1 android sistem,1280*600 je mislim,8 inca ekran
Koristim ISRAEL_9.18.27.687519 sa najnovijim mapama i datotekama od pre mesec dana
apk je otisao na internu memoriju,a sve ostalo na sd
Skinove ne koristim,sta mi je on sam instalirao to je to
Prezadovoljan sam kako je radilo(ne znam sta sam uradio al radilo mesec dana savrseno) i izgledalo,al samo taj problem kad bi resio da se ne reinstalira svaki put
Probao sam svasta u sys folder al nece

Nazad
Vrh Dno