Šta je novo?

Ideja za mobilnu aplikaciju

Peske

Poštovan
Učlanjen(a)
27.01.2016
Poena
55
Pozdrav svima.
Imam zadatak da radim mobilnu aplikaciju na drzavnom takmicenju sve u svemu potrebna mi je ideja.
Sta bih ste vi voleli da mozete da uradite na telefonu sto ne mozete sada.
Aplikacija moze biti vezana za bilo koju sferu zivota.
Hvala vam.

Mene mrzi, a i nemam vremena...
Napravi app za mapiranje rupa u gradu. Vozač pokrene app koja prati promene u G sili akcelerometra i ako pređe neku vrednost da zabeleži GPS koordinate i pošalje na server.
Server će da skuplja prijave i ako primeti nagomilavanje prijava na nekoj GPS lokaciji onda će da je obeleži i obavestiti aplikaciju o tome.

gledao sam ne svidjaju mi se te ideje
a ova za rupe mi se svidja nije losa , ali ko ce da ubacuje te rupe i to ?

gledao sam ne svidjaju mi se te ideje
a ova za rupe mi se svidja nije losa , ali ko ce da ubacuje te rupe i to ?

:d
Pa korisnici i promene akcelerometra....znaci akcelerometar detektuje jake promene u toku voznje (telefon se zatrese gore-dole), on upisuje mesto u mapu pomocu gps-a, i na kraju korisnici mogu dodatno da potvrde mesto sa rupama tako sto oznace odredjeno mesto koje je telefon zabelezio kao rupu, i potvrde da je to to...

Ma nema to pojma, ideja je na papiru dobra u praksi ne...
Teško je napraviti, sigurno nije precizno, malo ljudi bi koristilo :)

Imamo waze navigaciju koja prikuplja informacije od korisnika i to kod nas skoro niko ne koristi.

Problem je sto se aplikacija mora raditi za windows phone.
Imate li neku ideju sada kad vam dam platformu za koju cu raditi.

Evo ja bi voleo aplikaciju koje nema na windowsu storeu a ima je za ios i android. Za smenski rad, da generise koju smenu cu raditi u narednih godinu dve. Tipa tri prve smene, druga, tri prve itd. Da ja memorisem prvi krug a aplikacija da generise za narednih godinu dve.
Sve koje sam ja nasao rade po principu da moram rucno da ukucam ja svaki dan, za godinu dana.. sto me jelte, jako mrzi.

Sent from mTalk

Evo ti nešto da namlatiš pare, ali da me se setiš! Popiješ kafu, okreneš šolju na par minuta, pokreneš aplikaciju uslikaš soc i šolju, a aplikacija ti proriče sudbinu.

windows phone???? joj ludila. Nemoj trositi intelekt na windows phone.

Ako nista bar ti je izbor aplikacija koje ne postoje veci.

:D
Stvarno za Windows Phone platformu imaš veliki izbor :)
Ako možeš izbegni trošenje živaca i vremena...

Ako nista bar ti je izbor aplikacija koje ne postoje veci.

:D
Stvarno za Windows Phone platformu imaš veliki izbor :)
Ako možeš izbegni trošenje živaca i vremena...

windows phone???? joj ludila. Nemoj trositi intelekt na windows phone.

U pitanju je takmicenje i stiktno je vezano za windows phone xD
Jos traze da mora da se radi preko Visual Studio Code xD

Da li je to takmičenje koje organizuje Metropolitan?
Izvini za off

Ne znam kako je sad. Ja sam bio 2014 i od njih dobijete temu za aplikaciju. Podele vas u 4 tima. Radi se u Visual Studiju. Bitno je da odradite donro prezentaciju i ideju, da l će da radi nema veze. Tada su pobedili neki likovi sa samo idejom i odrađenim dizajnom kroz prezentaciju. Ideja je bila da na osnovu muzike koju si slušao na youtube on tebi sam pravi plejlistu od muzike tog žanra.

Moj tim (tim koji su oni sami napravili, nikad te ljude u životu nisam video) smo pravili nešto za putovanje, ukucaš destinaciju i on ti sam izbaci hotele, restorane, prognozu, znamenitosti. Zadaš lokaciju, datum i budzet kojim raspolažeš pa ti on sam preporuči nešto. Mi smo se potrudili da što više radi, ali izgleda da to nike bilo bitno.
Ovi što su pobedili, njima ništa nije radilo. Mentori su zaista ok, bar mojoj grupi bili.
Znači dobijete temu od njih, osmislite dobro šta ćete, odradite dizajn i presentaciju dobro i to je to. Bar kad sam ja bio rečeno je da kao treba da se završi aplikacija za mesec dana ali to toliko i nije bitno jer nagrade dobije ideja. Telefone i punu stipendiju.

Ako te nešto zanima piši na pm. Pozdrav :)

Imam osecaj da oni posle "prodaju" te ideje ugl rade nesto sa njima kad dele nagrade samo za ideju

Nazad
Vrh Dno