Šta je novo?

Idealno napajanje

Marko1996

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2011
Poena
225
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5 14600KF @5.5GHz + Corsair Nautilus 240 RS ARGB White
Matična ploča
Gigabyte Z690 UD DDR4
RAM
Kingston Fury Beast 1x16GB DDR4 @3200Mhz i Kingston Fury Beast 1x 32GB DDR4 @3200Mhz
GPU
Gigabyte RTX 4070 Super AERO 12 GB GDDR6X
Storage
WD Black SN7100 1TB m.2 + WD Blue SN570 1TB m.2 + WD Blue 500GB Sata + WD Green 120GB Sata + WD Blue 320GB
Zvuk
Logitech zvučnici
PSU
Asus TUF 750B
Kućište
Corsair Frame 4000D White
Monitor
Samsung Odyssey 27 G51C
Miš & tastatura
Corsair Harpoon RGB Wireless Black + Corsair K70 Core Black
Ostale periferije
UE49KS7000 & Xbox SX
Tablet
iPad 10.9 64GB
Mobilni telefon
iPhone 15 Pro Max 256GB
Pametni uređaji
Apple Watch Series 3 + Fitbit Inspire 3
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Koje napajanje za ovu konfu iz potpisa "moja masina" ne neko najskuplje a procesor ce biti 960t plus ako se otkljuca u x6 i naravno overclock i aftermarket cooler 212+ ili v6gt

Ja mislio da uzmem TT litepower od 600w u e*mi s*opu ali ako ima neko bolje za manje para meni bolje 😀

Taj TT je low segment, radije bih ga zaobisao, do 60e ima boljih napajanja, kao sto su Seasonic 500ET/430GB, LC Power X-Type 7600, Chieftec CTB-550S/CTG-600-80P, Silverstone Strider Essential 500W.

Poslednja izmena:
Nije mi budzet 60 eur nego oko 50 - 55 eur i to dobro da se protegnem posto moram da imam lovu iz 960t zato mi je ovaj TT zapao za oko ipak je kvalitetniji u odnosu na lc power

Seasonic 500ET je 55e, a bolje je napajanje od tog TT-a. U istom cenovnom rangu imas i Chieftec CTG-600-80P. Nemoj da stedis na napajanju.😉

A sta mislite o ss 430 gb jer bi ono moglo da pogura moju konfiguraciju bez problema

Moglo bi i 430GB, bez problema. 500ET ostavlja više prostora za OC, doduše...

Ja bih ti preporucio TT Hamburg 80PLUS 530w a ako bas ne mozes da dodas tih par evra SS 500ET kao sto ti je vecina i predlozila.

Thermaltake Munich, Hamburg i Berlin su interno HEC. Berlin još i nekako, a ova dva su baš onako, low-end... Otprilike u rangu sa Litepower-ima.

Thermaltake Munich, Hamburg i Berlin su interno HEC. Berlin još i nekako, a ova dva su baš onako, low-end... Otprilike u rangu sa Litepower-ima.

Po čemu je to loše napajanje ? Konkretno gde je to loše "prošlo" test i nije ispunilo sve zahteve (nestabilni naponi,veliki riple,ne rade zaštite ili da je preglasno itd.)
Testiranja koja sam ja video i zbog kojih sam ga preporucio je odradio dobro a ukupno je probano na 2/3 masine , napisao sam na 2/3 jer je prvi test radjen na Amd Phenom X4 (ne znam tacnu oznaku ali mogu da potrazim ako je potrebno) sa 1 Ati 4890 i sa crossfire 4890 (asusovi top modeli) u prvom slucaju jos 2x2gb i 1 hdd u drugon 4 hdd-a i 2x2gb , a druga (odnosno 3) masina je Intel i5 2500k i GF GTX580, 16GB ddr , hdd , dvd-rw i xigmantek balder.
Inace ja imam napajanje koje je "napravio" SS ali ne smatram da samo oni znaju da naprave dobro napajanje.

Za date pare su i Sirfa i CWT i Delta, pa čak i FSP ponudili bolja rešenja, u svakom pogledu - stabilnost napona (naročito crossload), ripple/noise, efikasnost, tišina u radu... Napajanje nije loše, samo mislim da ima bolje za date pare, a sa mnom se slažu recenzije. HEC ume da napravi dobro napajanje, kad se podbode mamuzama (pogledaj neka Cougar i neka BeQuiet! napajanja...), ali Tt izgleda nije dovoljno oštro podviknuo.

Za date pare su i Sirfa i CWT i Delta, pa čak i FSP ponudili bolja rešenja, u svakom pogledu - stabilnost napona (naročito crossload), ripple/noise, efikasnost, tišina u radu... Napajanje nije loše, samo mislim da ima bolje za date pare, a sa mnom se slažu recenzije. HEC ume da napravi dobro napajanje, kad se podbode mamuzama (pogledaj neka Cougar i neka BeQuiet! napajanja...), ali Tt izgleda nije dovoljno oštro podviknuo.

Mislim da sam postavio jedno vrlo prosto pitanje po kom to testu je napajanje loše ? Ne bih da upadam u neku polemiku ili nešto slično , ali jednostavno kad nešto tvrdiš potkrepi to nekim činjenicama. Rekao si da imaju "neke" dobre platforme , kako znaš da to nije ova , odnosno opet smo na prvom pitanju koje to testove napajanje nije prošlo pa nije dovoljno dobro ?

Mislim da sam postavio jedno vrlo prosto pitanje po kom to testu je napajanje loše ? Ne bih da upadam u neku polemiku ili nešto slično , ali jednostavno kad nešto tvrdiš potkrepi to nekim činjenicama. Rekao si da imaju "neke" dobre platforme , kako znaš da to nije ova , odnosno opet smo na prvom pitanju koje to testove napajanje nije prošlo pa nije dovoljno dobro ?

Mislim da covek nije nigde rekao da je lose, vec da ima boljih za iste/slicne novce.

Kupio sam LC Power LC6560GP3 u gigatronu hvala svima na pomoci 🙂

Nazad
Vrh Dno