Dakle ovako: imao sam problem sa hardom (barem sam ja tako mislio). Kada se racunar ukljuci BIOS vidi sve (i hard) ali sistem se nije podizao. Morao sam da pokrecem instalaciju Windows-a sve do trenutka izbora particije na koju treba instalirati OS, tu prekinuti instalaciju, i prilikom restarta ignorisati poruku (press any key to boot from CD-ROM) i sistem se normalno podigao i rad je bio bez ikakvih problema. Posto me je ovo jako nerviralo (racunar je uvek morao biti na stand by zbog dugotrajne procedure podizanja sistema) a svasta sam probao (menjao MBR, popravljao ga, brisao particije, ponovo ih kreirao ...) eto iz ciste radoznalosti prebacim hard na drugi kabel (izvadjen iz TX ploce) i sve je proradilo.
Ono sto mene zanima jeste kakve probleme mogu imati ako hard koristim na ovom kablu (prilikom ukljucuvanja racunara dobijem upozorenje o starijem kablu) i da li je moguce da IDE kabel koji je isao sa plocom vise nije ispravan (na njemu nece da radi Sony CD-RW samo MSI DVD-ROM)?
Hvala
Ono sto mene zanima jeste kakve probleme mogu imati ako hard koristim na ovom kablu (prilikom ukljucuvanja racunara dobijem upozorenje o starijem kablu) i da li je moguce da IDE kabel koji je isao sa plocom vise nije ispravan (na njemu nece da radi Sony CD-RW samo MSI DVD-ROM)?
Hvala