Šta je novo?

Icons!

Preoccupation

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2004
Poena
725
Potreban mi je paket nekih novih, najlepših (može i 3D), najnasviranijih ikonica trenutno! :-devil-:

Neki link, savet..... Hvala unapred!

Ikonice su potrebne za Windows XP Professional.

Zar stvarno morate tako lamerski da se ponasate.Uzmite lepo MicroAngelo ili slicno i sami napravite svoje ikone 😡

Laza je napisao(la):
...sjajne ikone za mac koje se mogu konvertovati u windows ikone.
Kako da konvertujem Mac ikone u WinXP ikone?

Kad instaliras IconWorkshop lepo nadjes u sjajnom helpu tutorijal kako se Mac ikone pretvaraju u win.
Dizajniranje ikona je veoma ozbiljna rabota, veliki biznis u svetu. Nemojte misliti da ako se radi o malim formatima da je to zezanje, naprotiv velika je umetnost u tako mali format, a 128x128 je najveci moguci, smestiti smislene piksele. Pa jos ko dizajnira setove ikona, pa namenske ikone, ihaaa ima zilion pravila i zackoljica!

Marti Misterija je napisao(la):
Kad instaliras IconWorkshop lepo nadjes u sjajnom helpu tutorijal kako se Mac ikone pretvaraju u win.
Dizajniranje ikona je veoma ozbiljna rabota, veliki biznis u svetu. Nemojte misliti da ako se radi o malim formatima da je to zezanje, naprotiv velika je umetnost u tako mali format, a 128x128 je najveci moguci, smestiti smislene piksele. Pa jos ko dizajnira setove ikona, pa namenske ikone, ihaaa ima zilion pravila i zackoljica!

Negde sam citao da su Mekovi ovoliko skupi bas zato sto dosta troskova ide na dizajn (izmislja Steve Jobs svakojake razloga samo da ne bi skinuo cenu 🙂 ).

Problem je sto sve to vrlo brzo dosadi. Konkretno Mac OS X: jeste on do j@j@ fancy, Panther je veoma kul OS, ali mene je to smorilo. Imam kuci i Mac (iMac sa najnovijim Mac OS 10.3.6), a i PC. Sada mi je svejedno, sto se vizuelne komponente tice, za koji desktop sednem. Pomalo me i nerviraju one silne animacije u Panteru, a koje se pri tome ne mogu iskljuciti. Nema twekova, jednostavno mora da bude animirano. Jaguar je bio jos gori, posto je sve belo i bode oci, pa povrh svega one linijice ispod slova - da poludis.

Brushed Metal kod Panthera je mnogo bolji po tom pitanju, a i ikonice su lepse. Problem je samo sto se nigde ne mogu naci ikonice iz Panther-a. Apple preti tuzbama ovima sto hostuju takve stvari po Internetu. Svaki MacOS X donosi redizajn, pa tako 10.1 izgleda drugacije u odnosu na Jaguar (10.2), a ovaj se sasvim dovoljno razlikuje od 10.3 (Panther).

Bedak je sto prozori moraju da iskacu po ekranu, a meniji da budu transparentni. Da ne pricam da mi je na PC-ju sve 3x lakse da odradim, ali to je stvar navike i toga sto je Mac sporiji; ima jedno dugme na misu itd...

PC ikonice jestu dosadne, ali bih svakako preporucio neke setove iz Linux-a i sl. jer je dizajn novih KDE, a posebno Gnome okruzenja sa onim crystal lookom fenomenalan. Doduse to je sve subjektivno...

Sve ikonice iz Linuxa se odma mogu uvesti u IconWorkshop je su ustvari .png format. Slazem se sa Delimirom da postoje sjajni setovi za Linux pa ko voli... Uostalom svi najpoznatiji Crystal setovi su istovremeno napravljeni i za Linux i Win.
korisno > www.kde-look.org

Poslednja izmena:
@drapin
Ja ne provaljujem odakle ove ikonice mogu da se downloaduju ?

Kako da upotrebim Mac ikone koje stizu u .sit formatu?

Ronnie Coleman je napisao(la):
Kako da upotrebim Mac ikone koje stizu u .sit formatu?

SIT je exteznija za Stufit arhive. To je nesto kao ZIP na PC-ju. Skini Stuffit Expander za PC da bi to mogao da otpakujes...

@delimir: Hvala momčino!

Ljudi, kakve sam ikone download-ovao sa neta...
Stvarno bezobrazno! :-devil-:

a gde se mogu naći lepe ikone za kursore, s'tim da mi ne treba neki program? samo hoću da ikone prekopiram u WINDOWS\Cursors folder, nikakav icon manager ili slično.

Ja ne znam zasto sam uopste postovao one linkove gore kad nista ne citate. Sve lepo ima na tim sajtovima, i ikone i kursori i svasta nesto. Dajte ljudi malo inicijative, ne mos' sve da vam padne u usta.
Steta sto nemam neki server da uploadujem ovih 800mb zapakovanih .ico arhiva :d

Joshefin je napisao(la):
@drapin
Ja ne provaljujem odakle ove ikonice mogu da se downloaduju ?
Preko onog linka koji sam dao vodi put ka WinCustomize sajtu, tu su ako se ne varam svi navedeni kompleti...direktan link: http://www.wincustomize.com/Skins.aspx?LibID=2

Tu mozes da ih trazis ili redom po stranicama ili upisivanjem imena paketa u search. Za download: sajt dozvoljava jedan download bez registracije, za dalje treba username i pass ( besplatno natavno, email verifikacija ). Obrati paznju pri logovanju da je username cela email adresa...registrovao sam jedno 5 usera-a dok nisam to provalio :d :wall: ...majstori nigde nisu precizirali taj "sitan detalj" !

Moderatori, ovaj moj post izbrišite, ali ova tema može sticky. Uostalom nema nekih tema o ikonama sa ovoliko podataka, linkova...

delimir je napisao(la):
Negde sam citao da su Mekovi ovoliko skupi bas zato sto dosta troskova ide na dizajn (izmislja Steve Jobs svakojake razloga samo da ne bi skinuo cenu 🙂 ).

Problem je sto sve to vrlo brzo dosadi. Konkretno Mac OS X: jeste on do j@j@ fancy, Panther je veoma kul OS, ali mene je to smorilo. Imam kuci i Mac (iMac sa najnovijim Mac OS 10.3.6), a i PC. Sada mi je svejedno, sto se vizuelne komponente tice, za koji desktop sednem. Pomalo me i nerviraju one silne animacije u Panteru, a koje se pri tome ne mogu iskljuciti. Nema twekova, jednostavno mora da bude animirano. Jaguar je bio jos gori, posto je sve belo i bode oci, pa povrh svega one linijice ispod slova - da poludis.

Brushed Metal kod Panthera je mnogo bolji po tom pitanju, a i ikonice su lepse. Problem je samo sto se nigde ne mogu naci ikonice iz Panther-a. Apple preti tuzbama ovima sto hostuju takve stvari po Internetu. Svaki MacOS X donosi redizajn, pa tako 10.1 izgleda drugacije u odnosu na Jaguar (10.2), a ovaj se sasvim dovoljno razlikuje od 10.3 (Panther).

Bedak je sto prozori moraju da iskacu po ekranu, a meniji da budu transparentni. Da ne pricam da mi je na PC-ju sve 3x lakse da odradim, ali to je stvar navike i toga sto je Mac sporiji; ima jedno dugme na misu itd...

PC ikonice jestu dosadne, ali bih svakako preporucio neke setove iz Linux-a i sl. jer je dizajn novih KDE, a posebno Gnome okruzenja sa onim crystal lookom fenomenalan. Doduse to je sve subjektivno...

e, kratko sam radio na macu, pa nisam bas objektivan....ali bas sam se ovoga sto si napisao i plasio. Ne samo zbog navike, nego zbog toga sto sve uvek mora da bude tako kako jeste, nema nikakvog bitnijeg menjanja.......mada stvarno cool izgleda. Bojim se da kad bi kupio nekog mac-a (mac mini, recimo 😉 ) ne bih nikako mogao da se priviknem na tako nesto....makar bilo i 10x bolje....... ah....bacio si me u razmisljanje 🙂 cool je sto ce u longhornu uvesti scalable fontove i sve ostalo........tad ni jedna ikonice nece izgledati krsh

Poslednja izmena:
Ivan® je napisao(la):
e, kratko sam radio na macu, pa nisam bas objektivan....ali bas sam se ovoga sto si napisao i plasio. Ne samo zbog navike, nego zbog toga sto sve uvek mora da bude tako kako jeste, nema nikakvog bitnijeg menjanja.......mada stvarno cool izgleda. Bojim se da kad bi kupio nekog mac-a (mac mini, recimo 😉 ) ne bih nikako mogao da se priviknem na tako nesto....makar bilo i 10x bolje....... ah....bacio si me u razmisljanje 🙂 cool je sto ce u longhornu uvesti scalable fontove i sve ostalo........tad ni jedna ikonice nece izgledati krsh

Mozes ti na Mac-u da (pod OS X) instaliras Shapeshifter i da skidas temice. Velicinu ikonica mozes da menjas (koju god da stavis one izgledaju sjajno, jer su u vektorskom formatu!). Velicinu fontova mozes da podesavas, a antialiasing na fonotovima da iskljucijes. Doduse sve to je malo zavuceno po opcijama, ali se provali za deset minuta. Animacije GUI-a i te transparency efekte naravno ne mozes da iskljucis, jer bi onda i na nekom iMac-u od 400 MHz sve radilo perfektno i nikada ne bi kupio npr. taj Mac Mini.

Smara jedno dugme misa i sto su opcije koje su kod PC-ja u meniju koje se dobija desnim dugmetom, kod Mac-a u vrhu ekrana (kao kod Amiga-e ili Atari-ja) u tzv. pull-down menijima. Mozes koristiti mis sa dva tastera, ali se vidi da je podrska da drugi taster "dobudzena" naknadno... Naravno, sve izgleda prelepo i prvi put kada sam video kako to radi na brzoj masini (moj iMac je ipak G3 masina sa ATi Rage 128 grafikom) kao sto je npr. dual G5 ili PowerBook vilica se posle dugo vremena vratila u prvobitni polozaj. Nakon toga, je jasno da od PC-ja i trenutnog njegoovg GUI-ja ne mozes da napravis Mac OS nikada. Kod PC-ja su sve ikone bitmape i imas nekoliko predefinisanih velicina, nema podrske za animirane ikone i sl. Transparencija nije podrzana...

PS: Izvinjavam se zbog offtopica
PPS: :d

Poslednja izmena:
delimir je napisao(la):
Mozes ti na Mac-u da (pod OS X) instaliras Shapeshifter i da skidas temice. Velicinu ikonica mozes da menjas (koju god da stavis one izgledaju sjajno, jer su u vektorskom formatu!). Velicinu fontova mozes da podesavas, a antialiasing na fonotovima da iskljucijes. Doduse sve to je malo zavuceno po opcijama, ali se provali za deset minuta. Animacije GUI-a i te transparency efekte naravno ne mozes da iskljucis, jer bi onda i na nekom iMac-u od 400 MHz sve radilo perfektno i nikada ne bi kupio npr. taj Mac Mini.

Smara jedno dugme misa i sto su opcije koje su kod PC-ja u meniju koje se dobija desnim dugmetom, kod Mac-a u vrhu ekrana (kao kod Amiga-e ili Atari-ja) u tzv. pull-down menijima. Mozes koristiti mis sa dva tastera, ali se vidi da je podrska da drugi taster "dobudzena" naknadno... Naravno, sve izgleda prelepo i prvi put kada sam video kako to radi na brzoj masini (moj iMac je ipak G3 masina sa ATi Rage 128 grafikom) kao sto je npr. dual G5 ili PowerBook vilica se posle dugo vremena vratila u prvobitni polozaj. Nakon toga, je jasno da od PC-ja i trenutnog njegoovg GUI-ja ne mozes da napravis Mac OS nikada. Kod PC-ja su sve ikone bitmape i imas nekoliko predefinisanih velicina, nema podrske za animirane ikone i sl. Transparencija nije podrzana...

PS: Izvinjavam se zbog offtopica
PPS: :d

pa dobro...longhorn nam donosi sve to...videcemo.......

ZoNi je napisao(la):
hoces ikone ili kursore??? Nije svejedno 😛

pa ikone za kursore 🙂

ne ozbiljno, zna li neko gde to ima, ima ih gomila ali za onaj program CursorXP, a neću program, hoću samo da ih iskopiram.

Ma ne moras da koristis CursorXP, samo raspakuj zip arhivu i Control Panel > Mouse > Pointers promeni cursore za koje hoces. Ne mos' prostije!

OK .. jel sam ja lud il` .. shta .. :d 😀
Skinuo sam sa http://interfacelift.com/ iconice za mac koje sam iz iconworkshopa probao da konvertujem ali nisam uspeo jer iconworkshop uopshte ne provaljuje taj format .. tj. ovi fajlovi i nemaju format .. nishta mi nije jasno .. :smash:
verovatno nisam skinuo dobre ikone, jer u help-u iconworkshop-a lepo pishe da je moguce .. :S:
evo dole slichica u kom su formatu te ikonice i slichica tog sit file-a kog sam ustvari skinuo sa sajta .. :whip:

gde sam ja to zabrljao .. ??? :trust: :trust:

:wave:

Prilozi

• problem.webp
    problem.webp
    23.5 KB · Pregleda: 46
Evo nekoliko zanimljivih.

Kod PC-ja su sve ikone bitmape i imas nekoliko predefinisanih velicina, nema podrske za animirane ikone i sl. Transparencija nije podrzana...

To vazi samo za Windows 😉 Za Linux vazi druga prica.

Nazad
Vrh Dno