Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

New nightly is out!
Javljam utiske posle 24 sata.

Najverovatnije najbolji do sada, izgleda znatno brze, baterija je na pola. Aj jos 1 dan...

Radi li bt file transfer, u na kojoj verziji androida se zasniva... nisam bas upucen u 7500, imam galaxy s, a treba da sredjujem drugaru softver na njegovom 7500, pa me interesuje sta staviti...

radi li na poslednjem sve? mislim kamera ili sta vec nije radilo na proslim verzijama?

Kamera (foto aparat) radi, video mod i dalje brlja kada u kadru ima nesto jako belo. Tu se pojavljuju nekakve jednobojne sive povrsine.
Inace fino brzo radi (mada mislim da je to do "gapps-gaosp-ultralight-10252010-signed")

skoro 2 dana....20% ostalo. Zadovoljan sam sa batery life.
Btw
Evo kako da modifikujete svoj GAOSP.zip fajl, da stavite svoje aplikacije, google apps i da izbacite one nepotrebne...sve u jednom fajlu. Evo kako izgleda
http://batchdhelus.open-web.fr/programme/GaospLight/GaospLight.html
a evo i za download:
http://batchdhelus.open-web.fr/programme/GaospLight/GaospLight.exe
Nakon pokretanja programa, odaberite aplikacije koje zelite da ubacite u GAOSP (Preporucujem Root explorer i System panel), nakon toga stiklirate aplikacije koje zelite da IZBACITE iz GAOSP (Amazon mp3...) i na kraju linkujete gapps i GAOSP koji zelite da importujete.

Poslednja izmena od urednika:
Bluetooth transfer radi.

da li neko zna odakle mogu da narucim kameru za ovaj mob posto mi je crkla i koja je cena?

Bluetooth transfer radi sa zadnjom verzijom. Kamera funkcionalna, video moze bolje.

lol

Imam problem sa promenom tastature.
U settings>Language & Keyboard settings sam štiklirao AnySoftKeyboard (probao sam i sa Serbian keyboard), ali kada otvorim tastaturu, zadržim ?123 taster i kliknem na input method, prozorčić se zatvori i ne otvori mi meni za izbor tastature. U Android keyboard settings normalno ulazim preko ?123 tastera.

Ovo mi se desilo jednom ranije, ali sam vratio Nandroid backup, jer mi se ta verzija nightlybuilda nije svidela. Danas sam stavio 10292010 i problem se opet pojavio, a ovaj Nightly bih ipak da zadržim.

Navikao sam se na AnySoftKB, jer ima opciju da poeća tastere po visini.

da li vredi ovaj telefon sa ******im ekranom 50 e
posto je meni crkla kamera pa da mi je prepakuju sa tog moba na ovaj moj?

Bolje prodaj tvoj sa neispravnom kamerom za 90-100€ i kupi "normalan" ne pakovan za jedno 140-150€. Ja sam ovde na zoni, koleginici uzeo nov sa garancijom za 150€, pre par meseci.

Samo ga stavi na mobilni svet, ima da ode ko alva. Ja se jednom zeznuo pa postavio oglas tamo, brateeeeeee, zilion sms-ova mi je stiglo :)

Imam problem sa promenom tastature.
U settings>Language & Keyboard settings sam štiklirao AnySoftKeyboard (probao sam i sa Serbian keyboard), ali kada otvorim tastaturu, zadržim ?123 taster i kliknem na input method, prozorčić se zatvori i ne otvori mi meni za izbor tastature. U Android keyboard settings normalno ulazim preko ?123 tastera.

Ovo mi se desilo jednom ranije, ali sam vratio Nandroid backup, jer mi se ta verzija nightlybuilda nije svidela. Danas sam stavio 10292010 i problem se opet pojavio, a ovaj Nightly bih ipak da zadržim.

Navikao sam se na AnySoftKB, jer ima opciju da poeća tastere po visini.

Ajde da probamo da pomognemo.....
Ja sam instalirao neku drugu tastaturu "swipe" i jedini nacin da je pokrenem je taj da sam u settings/language and keyboard chekirao tu novu tastaturu. Tek onda se pojavila u input method, pored postojece androidove tastature.
---

Najbolje ti je, ostavi telefon za sebe a za 50e kupi neki polovan canon 5mPx.

Ok, kao što sam i pominjao, danas sređujem i7500 drugaru, i upravo krećem :crash:...

Vaši predlozi se uglavnom svode na latest nightly build, sad ono što njemu treba je:

1. sistem koji će moći svakodnevno koristiti, stabilan i bez previše seckanja,
2. korektno trajanje baterije, bar jedan dan sa malo većim maltertiranjem,
3. funkcionalna kamera,
4. bluetooth file transfer.

Dalje, da li preporučujete GalaxyUpdater, da sve to automatski uradim, i da li je neko probao isti. Konačno, pošto pretpostavljam sa se plaćena verzija ne može naći na repository sajtovima, može li se donacija za plaćenu verziju odraditi kreditnom karticom?

Nadam se da će neko od vlasnika galaxy-ja biti budan nedeljom rano ujutru :laugh:

Moj savet ti je da stavis galaxo 1.6.3.4 (ako je drugar tek usao u android world), ili da sacekas 10-15 dana. Imam pouzdanu informaciju da ce izaci konacna BETA3. Ovih nekoliko Nightly release zahtevaju malo advanced i experienced kako bi radili kako valja.

Moj savet ti je da stavis galaxo 1.6.3.4 (ako je drugar tek usao u android world), ili da sacekas 10-15 dana. Imam pouzdanu informaciju da ce izaci konacna BETA3. Ovih nekoliko Nightly release zahtevaju malo advanced i experienced kako bi radili kako valja.

Ok, ali onda koliko sam razumeo, od 4 stavke koje sam naveo fon ostaje uskraćen za bt file transfer, i nešto sporije radi u odnosu na nightly builds? Kamera, video i wifi teethering rade?

Da, javljaju se mnogi da latest nightly ima battery drain problem, bugs sa aplikacijama, bluetooth itd... Na 1.6.3.4 Kamera radi, video je mnogo bolji nego na nightyl. WiFi te(e)thering postoji mada ga licno nikad nisam koristio.

Ok, onda si me ubedio, stavljam galaxo 1. 6. 3. 4. , a kada izadje beta 3 nightbuild-a,idemo na nju, taman da prodjem obe procedure...

Imas li da mi kazes jos nesto na sta bi trebalo da obratim paznju... nisam pocetnik u android vodama, pa ne mislim na neke opste stvari vec specificne samo za ovak fon. Recimo, da li treba da jurim originalni telenorov fw, za ne daj boze, ako zatreba...

I, samo u jednoj recenici mi reci koji si nacin koristio za galaxo, tada kada si ga instalirao, vidim da ima vise varijanti...

Hvala puno (***, ja ovo radim za palacinke ;) , a tebi mogu samo da se zahvalim...)

Nazad
Vrh Dno