Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

Korsitio sam ga danas ceo dan kao communicator (za voice stara dobra i pouzdana dumb Nokia :d ) i prilično sam zadovoljan sa ovom verzijom. Gore navedeni problem sa WiFi sam rešio novim flašovanjem istom verzijom, s tim što mi se sada u nekoliko navrata pojavio forced close ekran, ali ugalvnom za neke nebitne servise i jedan klik ga je uklanjao.

Dešava se da povremeno zakoči, što mi mnogo više odgovara, nego da je sve vreme jednako trom. Recimo skrolovanje je najtečnije do sada (probao sam bar 10 romova), aplikacije se brzo otvaraju, Opera i kada se ubije, jer mob ostane bez memorije, prilikom sledećeg uključivanja Opere se vrate sve stranice koje su bile otvorene. Handscent radi dosta brže, ali nisam ga mnogo koristio, da vidim kako će da se ponaša kada je pun inbox.

Sve u svemu, za sada sam vrlo zadovoljan.

Da li imate problema sa zaključavanjem/otključavanjem ekrana? Lock dugme ne funkcioniše za zaključavanje, a za otkuljučavanje moram da ga držim 5-10 sekundi...nekad kraće nekad duže, ali uvek 5+...a malopre sam izmerio 10, smorio se kao zmaj. Zapravo, mnogo više me smara što ne mogu da zaključam mob pre nego što ga vratim u džep/torbu.

Jedno pitanjce ...

Ubacio sam Galaxo 1.6.3.3, pa me zanima da li u Galaxo Configuration treba da ukljucim O/C 614 Mhz i O/C 710 Mhz, da bi kao bio brzi i tome slicno ???

Teorijski - da. U praksi, razlika se vidi samo na testovima, u realnom radu, kao i trajanje baterije - bez promene.

Prvi utisak mi jeste bio da je dosta brži, ali je ta brzina došla od 1.6.3.3 u odnosu na zvanični Donut, a ne od tog OC-a.

Pazi kod mene je dugme za zakljucavanje iskljuceno sa android 2.2 (odn. beskorisno). Otkljucavanje/zakljucavanje se vrsi pomocu tastera za ukljucivanje telefona.
Po tvojim recima ovaj najnoviji 2.2 radi brze nego 1.6.3.3 ?
Da li si iskljucivao "one" servise ili radi tako brzo sam od sebe (sa ili bez OC-a)

Ja sam se za sad vratio na 1.6.3.3, mada sa novim recovery imam sacuvan i 2.2 u slotu 2 :), tako da ako otkrijes tajnu kako si tako ubrzao 2.2, mozda se i vratim da opet pokusam, mada kamera bez AF......

:)
Probao sam sve dugmiće kratko i dugo da stisnem, sem tog za gašenje, jer sam računao da čim njega zadržim dobijem turn off menu :)
Odlično. Hvala :)

U poređenju sa 1.6.3.3 koji mi je do sada bio prvi pick, ova verzija radi tečnije. Kada dođe do problema, on jednostavno zakuca i stoji neku sekundu, ali nema onoga da uspori skrolovanje i sl.

Resetovao sam WiFi ruter malopre i telefon je izgubio WiFi mrežu, prešao na 3G, ali kada se ruter pokrenuo, telefon se nije opet povezao, bez obzira što WiFi ima prioritet u odnosu na 3G. Ima ovde dosta da se pegla, ali ako je ovo nightly build, ja očeujem da će i beta 3 biti mnogo bolja, a finalna verzija bi mogla da od mog Galaxy-ja napravi telefon kakav sam očekivao kada sam krenuo u kupovinu.

Sad mi je sve ovo chudno. Svi mi imamo i7500 koji u u principu identicni. Kako to da kod svakog radi razlicito ? Ajde da su kompjuteri, pa da i razumem, al ovako, kompletno isti hardver i softver a razlicito se ponasa.....
Jos jednom, daj mi tvoje linkove gde si sve poskidao.... :)
----

Izgleda da je problem on instalacije do instalacije. Meni je 0820 posle prve instalacije pravio problem sa WiFi, kada sam ga ponovo instalirao, sve radi OK.

Recovery 6.1 http://www.drakaz.com/download/

Nightly Build: http://code.google.com/p/gaosp/downloads/list
Za Gapps se više ne sećam gde sam ih skinuo, ali mislim da njih već imaš s obzirom da si probao Froyo.

Upravo vidim da je izašao još noviji nightly (0826), tako da ću sada da ga skinem i instaliram.

Posle još jednog celog radnog vremena, 0820 ima više problema nego što je posle jednog dana izgledalo. Tj. nema više, već je učestaliji, povratak na home screen zna da se oduži i aplikacije se sporo isključuju. I to skoro uvek. Ulazak u aplikacije je sasvim OK brzine, ali gašenje istih je problem.

Ima nekih sitnih stvari tipa da mi Market prikazuje neku aplikaciju u downloads i piše da nije instalirana, a zapravo jeste i korektno funkcioniše.
Nisam ga probao za voice.

Lock/unlock screen je sada mnogo bolji nego u zvaničnim verzijama.
Opera se zatvori i oslobodi memoriju, ali sačuva sve tabove (ne znam koliko dugo).
Ako izuzmemo ono čekanje za povratak na Home screen, sve radi mnogo brže.

Čini mi se da je to čekanje mnogo podnošljivije ili ga čak nema ako se prelazi iz aplikacije u apliakciju (zadržavanjem home tastera), pa mi zato nije toliko smetalo prvog dana. Ja tokom celog dana šetam između Gmail, Gtalk, Opera i nekad Browser. Retko mi je potrebno nešto peto.

Update: svidelo mi se i što je odmah prepoznao moju karticu/mrežu i podesio APN Internet i APN MMS.

Update 2: uključio sam compcache (default vrednost) i koristio sam mob nekoliko minuta, nije bilo čekanja za povratak na home screen, ali čini mi se da sada povremno uspori kod skrlovanja (prelistao sam neke mailove i rss). Skinuo sam 0826, saću da ga stavim.

Poslednja izmena:
Ajde javi kako radi....
Ja sam za sad stavio najnoviji 1.6.3.4 i sem drugacijeg izgleda baterije, sve ostalo je isto (sama brzina....)
Inace jako mi se svidelo na 2.2 kada se kao gasi mobilni, izbaci ti mogucnost reboot-a

Ja sam instalisao 0826 ,
dobro : proradio je fleš na kameri
loše: izgubio sam ručno zaključavanje ekrana, nego samo automatski
ili dobro ili loše : ekran se otključava na njegovom dugmetu

Moj utisak sa 0826:

Drastično se smanjilo vreme povratka na Home screen. Zapravo, uglavnom je momentalno.
Kod mene zaključavanje radi kao i na 0820 (desno call dugme i slajder na ekranu) i vrlo je efikasno.
Nisam imao problema sa povezivanjem na WiFi kao na 0820.

U 0820 sam bio oduševljen da Mini Opera sačuva otvorene stranice čak i kada se aplikacija zatvori, pa je ponovo pokreneš pose nekog vremena, ali izgleda da je to za Drakaza bio bug, a ne feature, jer je 0826 ukinuto. Ponovo gubi sve stranice :(

Iz verzije u verziju, performanse su sve bolje.

I ja stavih nightly od 26. avgusta + 32 MB swap na externoj (prilicno sporoj) SD kartici, i telefon mi nikad nije radio brze :)

Ranije mi je trebala vecnost da se otvori Dolphin HD browser (ili da se iz njega vratim na home), a sada je to praticno trenutno. Multitasking izmedju app koje najcesce koristim (Handcent SMS, Market, Dolphin HD, Dialer, Home) je izuzetno brz.

Jedino bitno sto jos uvek ne radi je BT handsfree, ali Drakaz je najavio da ce uskoro biti sredjeno.

Poslednja izmena:
I ja stavih nightly od 26. avgusta + 32 MB swap na externoj (prilicno sporoj) SD kartici, i telefon mi nikad nije radio brze :)

Jel ovo Compcache ili neki drugi način za kreiranje SWAP fajla? Kako znaš da je na externoj i zašto ga držiš tamo?

Jel može neko da prođe kroz GaospConf, da vidim šta je šta?

Prvi red je Compcache i Disk size - Jel to SWAP?

Drugi red CPU sampling ECO (štednja baterije), Mix (mešano) i Perf (Performanse na štetu baterije)

Treći red je SSH server (?!?) i Overclock na 614Mhz
Četvrti red Renice (?!?) i Overclock na 710Mhz
Za brzinu 710, da li je potrebno uključiti oba OC tastera?

Peti red Provisionned (?!?)

Šesti red - VNC server - Jel uspeo neko da se poveže na telefon i da nešto radi? Ja imam samo preview od koga i nema neke velike koristi. Osim ako hoćeš da grabuješ video ili da pokažeš nekome nešto na velikom ekranu.

Prilozi

• snap20100902_183654.png
    snap20100902_183654.png
    34.7 KB · Pregleda: 46
Ne, swap(ping) je oslobadjanje dela memorije snimanjem na karticu, a compcache je kompresovanje dela memorije da vise stane. Da bi swapping radio moras da imas swap particiju, ili u internoj memoriji (sto se ne preporucuje jer je vrlo spora) ili na brzoj externoj sd kartici. SD kartica se particionise na 32 MB swap + ostalo u FAT32 kroz Recovery menu, mada moze i rucno kroz shell.

Za sada sam probao samo sa swap-om, bez compcache, bez overclock, i telefon fenomenalno radi. Probacu za par dana da iskljucim swap, da vidim hoce li biti neke razlike u performansama.

Renice valjda ubrzava aplikacije koje se najvise koriste i/ili sistemske, valjda nekim kesiranjem ili podizanjem prioriteta.

Tom logikom compcache oslobađa malo memoriju, ali troši CPU?
Nemam neku micro SD classe 6, pa da probam sa SWAP-om.

Meni je potrebno samo nekoliko aplikacija i kada bih uspeo njih da nateram da su stalno rezidentne u memoriju, a sve ostale aplikacije (koje pokrećem 1 u 10+ dana) mogu i da rade sporo, nemam ništa protiv :)

Da li nekome radi Telenor MMS na FroYo? Nece ni da mi posalje ni da skine, dok surf radi normalno. Koja su dobra podesavanja MMS APN-a? (probao sam ona sa pocetka thread-a, ali MMS i dalje ne fercera. Probao sam da ostavim prazan APN type, kao i da upisem "mms", ali ne radi...)

Nisam primao ni slao MMS od kada imam Froyo, ali nisam ni podešavao APN-ove, sve mi je bilo odmah podešeno (Telenor).
Da nisi ubio MMS servis? Znam da sam video na jednom spisku aktivnih servisa da postoji neki messaging, pa kada uđeš unutra, zove se nešto messages.mms.android.bla.bla.

Hajde da pitam,duze vreme nisam se bavio ovim,jos od drakazove 1.6..3.3 verzije.E sad,ima li novije tj vidim da ima 1.6.3.4 ,pa kakvo vam je iskustvo sa tom verzijom...uostalom sta mi peporucujete da da sve radi kako treba.Sad imam vec spomenuti 1.6.3.3 ..i odgovarajuci recovery...e neznam dali moze sa istim recoverim da se odradi i ovaj 1.6.3.4?

evo pokusavam da ubcim ovaj froyo,pa sam krenuo od ovog recovery 6.1 a posle i 6.0..u oba slucaj mi u cmd pokazuje da je odradio,sve odlicno ,ali kad odem u recovery i dalje je verzija ona 4.6.3 recovery i naravo kad ubacm ovaj froy on baguje izbacuje non stop nesto i nemoguni da udem posteno u sistem.Gde gresim?citao sam da je neko napisao da se i njemu ovo desavalo,sve dok nije nasao dobar recovery...pa ja mislim da je ovaj dobar drakazov ....6.1,samo kazm kad udjem u recovery on pokazuje 4.6.3??

pod tackom 1..pise ubaciti u isti direktorijum u kompjuteru,ja sam ubacio isto u onaj folder tools gde mi je ranije bio recovery 4.6.3. znaci u c:\android-sdk-windows\tools treba tako?

i ovo me buni pod tackom 5.koliko sam shvatio iste te fajlove koje sam stavio negde u kompjuteru sad staviti i na karticu od moblnog(8giga).i onda ukucatu u cmd tu putanju.jel sam ovo dobro shvatio ili ova tacka 5. je zapravo drugi nacin instalacije recovery?molim pomoc, hvala

Poslednja izmena:
Nije drugi način, potrebno je da odradiš sve do kraja.

Ja sam imao drugi "problem", čim sam stavio na karticu novi recovery i boot-ovao se u recovery mod, pisalo je da je verzija 6.1 i imao samo nove opcije, ali zapravo je i dalje bila stara verzija. Onda sam odradio navedenih 6 tačaka, instalirao nightly build i sada sam totalno zadovoljan telefonom. OK, prijalo bi mu još malo rama, ali od kada sam prešao na 2.2, bez obzira na cenu, mob je OK, a kada pogledamo još i cenu, onda je odličan :)

Hvala predpostavljao sam ali sam zeleo da pitam,ali posto je ovo novina za mene,mozes li mi dati primer..ubodes usb,udjes u fastboot a pre toga ukucas ovo u cmd
/adb push RECTOOLS.tar.gz /sdcard/
./adb shell sync

e sad....sta treba da pise pre ovih / u cmd,..mislim mozes i primer da mi das,ovo je novina za mene...ovo adb shell do sada nije bio nacin ubacivajna recovery.Hvala

To /ADB zbuni ljude.

Pogledaj u ovom PDF-u screenshot.
Ako budeš imao problema sa ADB drajverima, u onom italic delu imaš uputstvo kako to da rešiš.

Prilozi

• HowTo Galaxo.pdf
    402.7 KB · Pregleda: 457
da hvala,znam to upustvo...tako sam po tm upustvu ranije ubacivao,ali tu nisam nasao te primere sa kucanjem adb shell.ovo je onaj stari nacin ubacivanja recovery...preko cmd...ali bez kucanja adb shell,ja sam pitao za ovo.Eto da uprostimo,a to ti je par sekundi pisanja,sta ti ukucas pod tackom 5. u cmd?

Izvini, moja greška. Nisam radio tačke 5 i 6. Prebacio sam RECTOOLS.tar.gz u root memorije, pre nego što sam flashovao recovery (iz W7, preko file managera) i nisam kucao shell komande.

Хехех то значи да не мора тачка 5. само се пребаци у роот меморије они фајлови,а пре тога распакују у (код мене c-android-sdk-windows\tools и то би било то...укуца се шта треба у cmd и ентер и ето га...ја сам радио тако,али сам заборавио да пребацим на картицу телефона тај вајл.А остао ми је од старог рецоверија па можда зато ми је зато показивао и даље стари рецоверу 4.6.3. :)

99% da je problem što je ostao stari fajl, jer je meni prikazivao novi recovery čim sam prekopirao novi rectools na telefon, ali nije radio kako je predviđeno, dok nisam odradio prva 4 koraka sa onog spiska.

Хвала вам,свима.Успео сам ...нетреба тачка 5.већ све исто као и раније што се радило,али ја сам заборавио да пребацм и на картицу онај фајл.За сада сам задовољан,2.2 све лепо ради..исто као и на магицу,једино можда што је мало спорији приликом коришћења ИГО али тако је и на 1.6..него јел нервира неког ова галерија нова,као 3Д....где могу да скинем стару за преглед слика или слично нешто....уби боже како је спора...Хвала још једном

U free verziji može da menja samo recovery, a u donated verziji može i da radi backup, menja software, sve što je mučilo ljude na ovom forumu :)

Jedino što mi ne možemo da pristupimo paid aplikacijama, a ne mogu da otvorim ni onu adresu koju je ostavio kao alternativa za nas koji nemamo pristup plaćenm aplikacijama.

Izašao je i novi nightlybuild. Ovaj trenutni toliko dobro radi, da se razmišljam da li uopšte da stavljam 09102010 :)

Nazad
Vrh Dno