Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

Ma brate ti drajvere ranije instaliras,onda otvoris comand promt upises cmd bla bla..onda ides u onaj crni ekran na mobu sto kazes ima 15 sekundi,i i pritisnes enter na tastaturi 2 sekunde mu treba da ucita sve i to je to...kakvi crni 15 sekundi za instalaciju drajvera,pa gde je tu kucanje putanje u comand promptu..i slicno,nisi ti to dobro odradio...veopma je prosto.Znaci instaliraj ranije sve,ono eksraktuj u c...ono android-sdk-windows,pa onda otvori cmd..pa tu upises to sto treba,a tamo ima slika kako izgleda i nema da pogresis,da zaboravih kad ekstraktuje to u c....imas i mai jedan fajl koji stavljas posebno tu...zove se recovery....on ide u android-sdk-windows\tools

Poslednja izmena:
Ma instalirao sam drajvere ranije, ALI.........
kada stavim telefon u fastboot, ispise se neki text na mobilnom, u command promptu mi je vec spremno ono" android SDK\fastboot recovery recovery.img........" i kad stisnem enter (posle fastboot-a) samo se u CMD-u ispise waiting for devices.....a telefon se upali normalno, kao i da ga nisam ni stavio u fastboot......
Dalje u textu koji sam pratio, pise italik slovima da ako nece da se pokrene procedura, mora da se u roku od 15 sec ponovo instaliraju isti drajveri........

Ako neko ima neki drugi tutorial bio bi mu zahvalan.
Nervirajume one neodredjene fore tipa "stavi u fastboot i brzo stisni enter"

Провери тај драјвер дали си добро убацио.не видим разлог да не можеш то да одрадиш.

Zna li neko gde ima da se skinu,teme za galaski?Imam samo one dark senze...to je neki paket...ali dali ima jos nesto?

posle stapa i kanapa, uspeo sam da stavim tu prokletinju od galaxo roma :)
Najverovatnije je problem bio to sto koristim x64 windows. Ipak sam morao da odigram tu igru sa vremenom (u 15 sec. da ponovo instaliram drajvere) i nekako sam uspeo....sad sledi stelung telefona, pa da vidimo sta kaze.

djikile74: Ajde baci koju sliku te teme

jel' ima neki app za standardnu alfanumericku tastaturu za ovaj fon?

Gde u BG i po kojoj ceni je moguce najjeftinije dekodirati ovaj telefon tako da radi na svim mrezama? Da li time prestaje da vazi garancija?

Ma vidi,nemoj da ga cekas,eventualno drakaz ako odradi ovo sa 2.2 ili odradi 2.1,generano telefon je ubica,ali ima jedna stvar koja ga mnogo zeza,ima 128 mb roma,primera radi imam i magic,ubacim u drakazov overklokovan na 710mhc igo i na magic koji nije overklokovan....magic duplo brze otvara i vise nego duplo...igo...znaci imam oba telefona.Tu su se mnogo *****ali oko te memorije,ali u stvari nisam ni siguran dali je to.Imao sam i spicu jedno vreme,cak i ona je mnogo brze radila od galaksija i ako i ona ima 128mb....ne brze od magica,ali takodje i ona mnogo brze od i7500,zasto to neznam.Imali su svrsen teelfon bez i da mu pada cena,samo sa su ubacili duplu memoriju...al ***.....

Galaxy ima 192 MB RAM-a, a ne ROM-a. :) U vreme kada je izbačen (pre nešto više od godinu dana), to je bio standard za tada aktuelne Android telefone, uključujući i prvu verziju Magic-a.

@hektor2

Slobodno ubaci Galaxo v1.6.3.3, naravno pod uslovom da želiš funkcionalan telefon. ;)

jel' ima neka bt transfer aplikacija za ovaj fon, rootovan mi je naravno. probao sam aplikaciju inventivnog imena, bt transfer i ona nije radila.

Bt file transfer ne radi (ili u najboljem slučaju radi delimično) na verzijama Androida pre 2.0.

Poslednja izmena:
posle stapa i kanapa, uspeo sam da stavim tu prokletinju od galaxo roma :)
Najverovatnije je problem bio to sto koristim x64 windows. Ipak sam morao da odigram tu igru sa vremenom (u 15 sec. da ponovo instaliram drajvere) i nekako sam uspeo....sad sledi stelung telefona, pa da vidimo sta kaze.

djikile74: Ajde baci koju sliku te teme

Имам исти проблем. Ако можеш да ми појасниш мало то ок дивајс менаџера.. Имам Виндовс ХП ... Унапред хвала...

Galaxy ima 192 MB RAM-a, a ne ROM-a. :) U vreme kada je izbačen (pre nešto više od godinu dana), to je bio standard za tada aktuelne Android telefone, uključujući i prvu verziju Magic-a.

@hektor2

Slobodno ubaci Galaxo v1.6.3.3, naravno pod uslovom da želiš funkcionalan telefon. ;)
U svim ,testovima pise 128,nebitno,neka bude i 3565mb rama,ono sto je bito kad podignes sistem imas sobodno oko 30...konstatnno,na spici imas 80,a na magicu ja imam oko 140,sa senze imam 120 ;)

Nadogradio sam Galaxo v1.6.3.3 sa dodatkom za koji se tvrdi da instalira Froyo.
Nadogradnja je uspela, brzina je povećana u Neocore na 33.5 Fps.
Ali to nije Froyo, ostao je i dalje v1.6 , dok je Frojo v2.2.
Po meni bolji je v2.1 pa sam vratio telefon na njega.

Kakav ekran ima taj htc magic u odnosu na samsung amoled ? Da li primeti BAS velika razlika u korist samsunga ili ne ?

Velicina ista,a mislim da je malo bolji na samsungu...mada po danu na dnevnoj svetlosti bolje ti je magic,jer amoled ti ekrani imaju manu sto se tice sunca.Nije to velika razlika,vrlo mala,ali je ima.Ono najbitije je da je rezolucija ista...i to je to.Bolju kameru ima samsung,ali sve ostalo je na strani magica...posebno njegov onaj senze ui.....itd..Nije ni kamera na magicu losa,da se razumemo,po danu tu su negde...ali po noci...nema sta da trazi sa i7500

U svim ,testovima pise 128,nebitno,neka bude i 3565mb rama,ono sto je bito kad podignes sistem imas sobodno oko 30...konstatnno,na spici imas 80,a na magicu ja imam oko 140,sa senze imam 120 ;)
Ne piše u svim testovima, nego samo u zastarelim specifikacijama od pre godinu i više dana na pojedinim sajtovima. :)
Pitanje količine RAM-a na i7500 je rešeno još prošle godine, potraži odgovarajuće teme na androidforums.com ako te zanimaju detalji.
Ja po dizanju sistema imam oko 43 MB free - 5 ekrana, 7 widgeta; posle 2 dana redovne upotrebe se ustali na 22-23 MB što je jako blizu donje granice upotrebljivosti. Spica ima 256 MB, prvi Magic je imao 192 (kao i Galaxy), i tek je u drugoj reviziji po količini RAM-a izjednačen sa Herojem na 288 MB itd.

@hektor2

Primeti se razlika, po meni baš.

Sta ima da citam brate forum,mene ne interesuje specifikacija,ima program otvoris i vidis koliko imas slobodno.Imam i jedan i drugi telefon,magic 32a(288),vidim valjda nisam slep...koliko mu treba da otvori ovo ili ono....a da ne pricam o romovima koje za magic imas na kilo...a prica se i o 2.2 zvanicnom(mada u to ne verujem)al ajd.Znaci poenta je da je tih 22 do 40 koliko imas kad ukljucis i7500 jako malo....za neke zahtevnije aplikacije.To me izludjuje...Dao sam primer,kad ukljucis igo...pa ono je mucenje....bas pravo mucenje koliko sporo otvara,mislio sam da je to do igo,ili lose krekovana verzija,medjutim na spici je dosta brze,a na magicu da ne pricam...

Dobro sad,malo sam preterao ne intersuje me specifikacija,naravno da me interesuje,dajes novac,treba videti sta kupujs,nego sam mislio toliko u detalje da sad posle ovoliko vremena idem da trazim koliko zapravo ima na papiru....u praksi je poenta i na nju se zalim

Poslednja izmena:
Naveo sam tačne podatke, a koga ne zanima, ne mora da čita. Da je 192 MB malo - malo je, ali po današnjim standardima je i Qualcomm na 528 MHz malo.
Vrlo je jednostavno - Galaxy pripada Android telefonima starije generacije koja je odavno prevaziđena, ali to ne znači da se uz malo znanja i uloženog truda ne može osposobiti za pristojan rad.
Meni iGo na i7500 ne radi tako katastrofalno, a imao sam priliku da ga isprobam i na iPhone-u i na Hero-u. Napisao si da po dizanju sistema imaš 30-tak MB slobodno, sa Galaxo verzijom 1.6.3.3 bi morao imati bar 42-43 MB... biće da nisi u potpunosti optimizovao telefon.

Izasao je GAOSP Beta 2 (http://code.google.com/p/gaosp/wiki/PublicBeta), sa Androidom 2.1. Iako je beta, radi dosta stabilno, tako da ga do daljnjeg zadrzavam na telefonu :) Koliko vidim, samo kamera jos uvek ne radi.

Od zanimljivi stvari, sad na Galaxy imamo slide lock screen, live wallpapers, Advanced Launcher... :)

P.S.
Kada namestate APN za Telenor Internet, APN type polje ostavite prazno.

Poslednja izmena:
dobar 2.1

Izasao je GAOSP Beta 2 (http://code.google.com/p/gaosp/wiki/PublicBeta), sa Androidom 2.1. Iako je beta, radi dosta stabilno, tako da ga do daljnjeg zadrzavam na telefonu :) Koliko vidim, samo kamera jos uvek ne radi.

Od zanimljivi stvari, sad na Galaxy imamo slide lock screen, live wallpapers, Advanced Launcher... :)

P.S.
Kada namestate APN za Telenor Internet, APN type polje ostavite prazno.

Slažem se stavio sam ga pre nedelju dana i radi odlično
Toje ovaj u sldećem napisu.

lose radi, bas je usporeno.

Nazad
Vrh Dno