Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

Teško. Praktično nemoguće. Ako pričamo o zvaničmo release-u.

ne znam to sam vido na forumu
''...konacno je samsung je izbacio open source kernel,za sledecu nedelju je najavljen izlazak 1.6 verzije,kao i 2.1 (glavna novina vezana za oba roma - bluetooth ,swap i brzina procesora povecana na 600Mhz :)''

Android sam po sebi jeste Open Source i Samsung ima obavezu da publikuje source, ali nigde nije definisano u kom periodu. Source za 1.6 je objavljen, a koliko sam razumeo, isti je kernel i za eclair (2.1), tako da bi gaosp ili neko mogao da odradi novi firmware.

Na Samsungovom sajtu za Kinu se pojavila vest da će u šestom mesecu Android telefoni dobiti update na 2.1 i ispod tog linka se između ostalih nalazi i i7500. Još mesec-dva nije daleko da sačekamo, a ako bude u Kini, biće valjda i za ostale.

da li ovde ima nekog od dobitnika Telenor testiranja Galaxy-ja?
interesuje me da li je neko cuo pod kojim uslovima ce nam ostaviti ove telefone sto smo dobili na testiranje

Mursovao sam nesto sa firmwareovima i naravno telefon mi je sad skroz prazan. Nekim chudom sam napravio neki kvazi backup programa (samo instalacije - koje su skinute sa marketa). I sada kada ih instaliram iz file managera, sve prodje fino, ali mi u market/download ne stoje kao instalirani (sto je sasvim i logicno :D) tako da ne mogu da pratim update. Da li je jedino resenje da svaki program obrisem i ponovo instaliram direktno sa marketa.

Ne moraš ga brisati, samo ga instaliraš preko Marketa.

Probao, juce instalirao. Radi kao lud, doduse ima malih problema za sad, zvukovi su prepojacani na svemu, zvono, spiker i sl tako da moraju da se smanjuju skoro pred kraj, i nesto me zeza wifi , nece da se okaci na kucnu mrezu, videcu danas na nekoj drugoj mrezi jel radi , mozda je kod mene problem. U svakom slucaju najbrzi rom do sada , probajte ;)

Instalirao juče. Čini mi se da nema veze sa brzinom roma, već sa brzinom CPU-a :d
Ali opet, deluje mi kao najbolje rešenje za Galaxy, za sada.

Telefon se ponaša mnogo brže, a mali lag koji se povremno javi je definitivno zbog JC6 na kome je Galaxo 1.6.3.1 baziran.

Što se tiče zvuka, smanjiš i sve je OK. Meni više smeta što je suviše agresivan prema apliakcijama u backgroundu, pa ih vrlo brzo ubija. Imam utisak da bi telefon subjektivno delovao mnogo brže kada bi korisnik mogao da napravi whitelist za aplikacije. Ja bih stavio samo 3: Handcent, Operu i SuperDial. Sve ostalo neka ubija.

ljudi da li moze neko da stavi link odakle da skinem ovo da ga ubacim preko odina... ?

Ne može Galaxo preko Odina. Najbolje je da pratiš uputstvo sa
http://androidforums.com/all-things-root-i7500/72037-easy-guide-updating-galaxo.html#post667206

Moj predlog je da prvo pročitaš celo uputstvo, redom, onda poskidaj sve fajlove, ponovo čitaj uputstvo i radi sve korak po korak. Jedino je kritičan onaj momenat kada treba da pushujesh fajlove preko ADB-a. Jednostavno se smori i neće da odreaguje, ja sam resetovao mob bar 5 puta dok nisam prošao.

Ako se negde zaglaviš, reci, dok mi je još sve sveže, u glavi :d

ljudi da li ima nekog ko je dobio ovaj telefon od telenora na testiranje?Interesuje me sta ste uradili da li ste uzeli neki postpaid paket kao sto su nam naveli u ugovoru?

Poslednja izmena:
Ja se nadam da su nas zaboravili :) Nadam se da ce da nas kontaktiraju, poslao sam mail pre par dana, ali za sada bez odgovora....

I ja se nadam da su se oprostili od tih telefona,ja ih nisam kontaktirao mislio sam da je bolje ovde da se raspitam..
Kako kazu ne treba cackati mecku...:)

Miroljubspasic ajde javi ovde ako dobijes neki odgovor od njih

a da li ima negde uputstvo na srpskom? ili ako moze neko ko je to radio da napise ukratko ...?

problem

Zna li neko imam veliki problem sa galaxy-jem,jutros kad oce neko da me yove ili ja nekog ,ne cuje se nista ,vrijeme otkucava ali se nista ne cuje....Isto tako kad ocu da podesim da se tipke cuju dok radim po tel,ne cuje se ne cuju se cak ine melodije ....ne znam sto je ,ukucavao sam koD *#6984125*# I TAMO IMA pod 1 auti answer enable i pod 2 auto answer disable.I ja mislim da su oba bila enable,ali to sam radio prije 2-3 dana i tel je do danas extra radio ,nije mi padao nema tacke na njemu.sto moye biti?

CPU konstanto ima neki usage i sa ovim ROM-om i sa proslim JC6 update-om....pojede mi bateriju za manje od 24 sata.od dodatnih aplikacija imam instaliran samo systempanel ,kojim detektujem CPU zauzece,preko galxconf-a sam podesio CPU na Eco mode....nije overklokovan...ali baterija ode vrlo vrlo brzo....ima li neko neku ideju ?

@mixaillo Meni se desiilo isto. Ako telefon zvoni kad imas poziv ili se cuje sa slusalicama verovatno je problem u konektoru za slusalice. Resio sam tako sto sam uzeo stapic za usi, malo cackao i zvuk se vratio ;-)

Hahah jesi cackao ushi ili fon ? NHF :) :) :) :)

Milose pogledaj malo na prethodnim stranicama ima vecina stvari sto ti treba!

Ipak sam imao i battery lite widget ... lose radi sa JC6.maknuo sam ga i sad je ok.

Audio Hack for Samsung Galaxy (test phase before included in Galaxo)

A user from AndroidForums, balu_radu, found a way to change audio gain settings.

BE CARREFULL ! DANGEROUS SETTINGS ! YOU CAN BREAK YOU PHONE !

- Download http://www.drakaz.com/FILES/TMP/servicemodeapp.zip and http://www.drakaz.com/FILES/TMP/AudioFilter.txt

Extract servicemodeapp.zip in /data/app_s :

adb remount
adb push serviceModeApp.odex /system/framework/
adb push serviceModeApp.apk /system/framework/

- Push original AudioFilter.txt (prevent conflit with modified AudioFilter.txt and servicemodeapp tests) :

adb remount
adb push AudioFilter.txt /etc/

Then, reboot, and let’s try some settings !

headset music volume hack :

dial *#*#197328640#*#*, [8] audio -> [2] headset -> [2] rx value -> [5] rx codec for midi -> [1] rx codec gain, enter 5FFF for 4db, 7FFF for 6db, FFFF for 12db, 2014 for default

headset in call volume hack :

dial *#*#197328640#*#*, [8] audio -> [2] headset -> [2]rx value -> [1] rx codec/volume, enter 5FFF for 4db, 7FFF for 6db, FFFF for 12db, 4000 for default

speaker music volume hack :

dial *#*#197328640#*#*, [8] audio -> [3] speaker -> [2] rx value -> [5] rx codec for midi -> [1] rx codec gain, enter 5FFF for 4db, 7FFF for 6db, FFFF for 12db, 47d0 for default

speaker in call volume hack :

dial *#*#197328640#*#*, [8] audio -> [3] speaker -> [2]rx value -> [1] rx codec/volume, enter 5FFF for 4db, 7FFF for 6db, FFFF for 12db, 5a67 for default

Restore default settings :

[8] audio -> [5] Rebuild all

I repeat, BE CARREFUL with servicemodapp.

Discuss about the best settings on the forum : http://www.drakaz.com/forum/viewtopic.php?pid=593

Original thread by balu_radu : http://androidforums.com/samsung-i7500/77088-found-headphones-volume-hack-i7500-samsung-galaxy.html

Zdravo svima.
Pre par dana sam uzeo polovan gt-i7500 kodiran na telenor, malo sam procunjao po netu,procitao odlicna uputstva,skinuo dosta programa, aplikacija, igrica ali imam jedan veliki pocetnicki problem. Naime svuda pise instalirajte.....itd.
Da li neko moze da mi objasni kako da "instaliram" sa pc-ja na telefon?

Ako mislis na prebacivanje sa pc-ja na fon onda ti trebaju drajveri koje mozes pronaci u samsung pc studio.Ako imas instalirane drajvere onda ce ti pc prepoznati fon kao usb,a telefon mountujes tako sto povuces prstom na dole notification bar i tu ti pise usb stisni to i onda ce ti pisati mount pa onda pritisni to mount.Onda ce ti pc prepoznati telefon odnosno memorijsku karticu ukoliko imas i internu memoriju telefona

Poslednja izmena:
Da li treba da ubacim u neki fajl ili postoji neki program za instalaciju?
Prepoznaje mi i internu i eksternu karticu ali se ni na pc-ju ni na telefonu dalje nista ne dasava?

Bane R naprimer u uputstvu kaze instalirati recovery 4.6.3 kako? skinuo sam i novi pc studio 1.4.0 ali ni on ne radi?

Jel ne možeš da pribodeš telefon i da samo mountuješ karticu, da aplikacije prebaciš karticu i onda na telefonu instaliraš?

Poslednja izmena:
To sam vec radio.Prebacivao i na internu i na eksternu memoriju ali na telefonu ne mogu nista od toga sto sam prebacio da nadjem?

Moraš sa marketa da instaliraš neki fajl menadžer.

Nazad
Vrh Dno