Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

jeste u slusalicama problem, neki modeli nemaju izbocinu u korenu 3.5mm jacka i onda ne stoje cvrsto u lezistu nego ispadaju. ove koje imaju to stoje ok. probao sam sa vise slusalica. samsung je to jako lose uradio!

Drugovi da li slučajno neko zna kada će se pojaviti novi spb mobile shell 5.0 pošto će nova verzija raditi i na Android telefonima,ne samo na win. mobile i symbian telefonima!Ima na youtube evo http://www.youtube.com/watch?v=G07Mu29lxtY dobro izgleda ali ne znam kada će se pojaviti?

Već ima spb, samo nema šanse da radi na galaksiju.

To su rekli i za Eclair i za Froyo, pa evo vrte se po galaxy-iju brze nego oficijalni 1.5 rom. Ne sumnjam da ce Drakaz nesto da izmulja da to proradi na i7500 :)

Ovo je pravljeno samo za high end telefone sa jakim grafičkim čipom (ne radi na Desire,N1).

Evo konačno detaljisanja o slušalicama i priključku, ali me i dalje interesuje ako neko zna kako isključiti "autoplay" u androidovom "fabričkom" audio plejeru

Na slici koju sam okačio se na levoj strani može videti "zlatni" konektor originalnih samsungovih slušalica koje su sa mikrofonom, a na desnoj se nalazi "srebrni" konektor panasonikovih slušalica koje su samo slušalice (bez mikrofona).
Konektori po dimezijama su isti, ako ne računamo jedan crni prsten više, koji odvaja kanale, na samsungovim slušalicama, jer one imaju i mikrofon, pa sa tim i jedan kanal više. Iako to može da bude jedan od razloga zašto slušalice gube kontakt, najveći krivac je metalni prsten u korenu konektora (kao što PretendeP reče) koji je na panasonikovim slušalicama dosta širi i ne može da uđe u džeksnu kao samsungov.
Nažalost, kada se kupuju slušalice u 99% slučajeva se ne može videti konektor pre kupovine, jer se nalazi skriven u kutiji koja se samo nasilno može otvoriti. Kako znati koje slušalice kupiti, a da se ne rizikuje bacanje 1000 dinara na slušalice koje te ne služe?

Inače tražio sam sluške sa mikrofonom za moj telefon po Novom Sadu i nisam mogao da nađem. Ima slušalica sa mikrofonom i 3.5mm džekom, ali mi prodavci tvrde da neće raditi na samsungu i7500, jer su to slušalice za nokiu ili SE i to ne za bilo koji model telefona dotičnih proizvođača, nego samo za tačno određen. Zvuči mi kao glupost i lupetanje "neobaveštenih" prodavaca, ali mi se ne daje oko 1000 dinara da bih proverio...

Prilozi

• dzeksne.jpg
    dzeksne.jpg
    79.7 KB · Pregleda: 23
Da li je neko skoro kupovao SIM unlock kod sa neta, i na kom sajtu?

Ne ocekuj nista vise od Androida 2.2. Da na njemu radi kamera u video modu (ispravno) ovo bi bio jako lep telefon.
Ja sam ga nazalost prodao, i sad mi je bas krivo kad vidim nasta lici i5700. U sustini odlicna masina u govnjivom pakovanju.

Evo malog predloga sabraci :)
Otici ovde i sa barcode skenerom skinuti pomenutu aplikaciju:
http://www.androidcentral.com/fine-tuning-minfree-settings-improving-androids-multi-tasking
Moze i sa marketa, traziti pod imenom "MinFreeManager" znaci sve spojeno.
Unistalirati postjece task kilere na sistemu (pod obavezno)
Startovati MinFreeManager i u presetima odabrati aggressive, stisnuti apply i onda apply on boot.
Garantovano mnogo vise memorije (kod mene je sad konstantno 75-80mb)

Ne ocekuj nista vise od Androida 2.2. Da na njemu radi kamera u video modu (ispravno) ovo bi bio jako lep telefon.
Ja sam ga nazalost prodao, i sad mi je bas krivo kad vidim nasta lici i5700. U sustini odlicna masina u govnjivom pakovanju.

http://www.androidcentral.com/fine-tuning-minfree-settings-improving-androids-multi-tasking
Startovati MinFreeManager i u presetima odabrati aggressive, stisnuti apply i onda apply on boot.

Koliko misliš da bi mogao dobiti za moj Galaxy,koliko si prodao svoj!Kod mene još posle prvog flešovanja ne radi kamera,inače telefon je očuvan extra nije nigde ogreban ili oštećen.

Ja sam moj u full-u prodao za 130€. ***, sta da se radi. Ovo govance od i5700 sam uzeo za 100€. Jeste da je plastikaner i da plastika krcka na sve strane, ali sve zivo radi bez problema. Na 2.2.1 kamera radi skroz normalno, cak ima i 3D drajvere i Multi touch. Probao sam i gingerbread i on radi ok (jedino kamera jos nije namestena).
Radi cak i spb :)
Jeste malo smesno, al radi :)

Poslednja izmena:
pa radi kamera i i7500. Upravo ubacih 2.2.1 (po tvom tutorijalu, hvala) i napravih par fotkica.

sta je spb?

probaj da koristis kameru u video modu, da snimis neki film, i u toku snimanja okreni prema nekom jakom izvoru svetla (prozor, sijalica, televizor....) i posle pregleda filma javi utiske :)

bas je cool:D

...

pogledao sam ovaj link i jako je koristan. e sad, isti ovako izgleda i memory manager u okviru GAOSP podesavanja u okviru samog roma. jel mozes molim te da napises ovde vrednosti koje stavi u "agressive" i "mild" mode-u pa da probam da ih unesem u ovaj manager od GAOSP-a, da vidimo kako ce da radi. ako rade isto onda jos bolje, ne mora da se instalira MinFreeManager...

poz

Ovako:

Foreground apps 6
Visible apps 8
Secondary server 16
Hidden app 32
Content provider 64
Empty app 96

Pretpostavljam da isto vazi
"Unistalirati postjece task kilere na sistemu (pod obavezno)"

Da dodam da je kolicina slobodne memorije od 80-90MB :) na i5700

Poslednja izmena:
Mala pomoć potrebna!Kada sam bio u servisu zbog kamere koja ne radi rekli su da bi radila kada bi se ponovo vratio fabrički softver,oni nemaju pa da vidim negde gde imaju!Jer kamera kada se uključi radi,mislim vidi se na displeyu ali kada uslikam pokaže se zelena slika i ponovo vrati na kameru mislim za slikanje.Recimo video zapis radi ali slike ne vidi,kada snimam radi i vidi video zapis ali slike ne!Da ne davim mnogo fabrički softver je bio XXID3 i da li ja to mogu naći negde?Sam sam kriv prilikom prvog flešovanja prekinula mi se konekcija negde pri kraju i od tada kamera ne radi!!

Imas na prvoj stranici ove teme u 22. postu fajlove za android 1.5 ili 1.6 ne znam bas tacno. Poskidaj to i sibni preko odin-a taj downgrade sa 2.2 na 1.5 (6)
Mada mi to nesto sumnjivo da ce da proradi kamera.....

Nova zvezda na nebu launchera :) ADWlauncher EX. Moracete da ga pronadjete na net-u :) ali vredi. Extremno bro i glatko skrolovanje desktopa, Ne zauzima puno memorije. Sa njim sam postavio rekord u slobodnoj memoriji 53MB !!!! Obavezno instalirajte!

Reci mi molim te kako da izbrišem prethodni ADW Launcher tj. onaj koji je kada instaliraš 2.2.1 valjda 1.3.3 uz sistem!Sada kada uključim telefon pojave se oba i pita me koji hoću da pokrenem *** šta će mi dva a ne znam kako da uninstaliram onaj prethodni??

Imas na prvoj stranici ove teme u 22. postu fajlove za android 1.5 ili 1.6 ne znam bas tacno. Poskidaj to i sibni preko odin-a taj downgrade sa 2.2 na 1.5 (6)
Mada mi to nesto sumnjivo da ce da proradi kamera.....

E zaboravio sam da ti odgovorim flešovao sam sa Android 1.5 onim sa 22 posta i kada pokrenem kameru piše!!!!>update camera firmware!!ali *** ja to neznam kako ili šta pa sam vratio na 2.2.1!!

ljudi moze li mi neko reci kako se instalira Gaosp 2.2 na samsung i7500

kupio sam neki dan samsung i7500 i u njemu je os 1.5 pokusao sam da instaliram Gaosp 2.2 na njemu i ne mogu nikako-ne znam. Da li bi mi neko pomogao da resin ovaj problem,da mi kaze od pocetka kako da to uradim,hvala svima.

http://www.drakaz.com/forum/
Ovde imas sve u vezi Rootovanja i instaliranja GB3 (Android 2.2.1) na isti.
Bukington je poceo sa portovanjem kernela .35 za Galaxy a Drakaz vrsi port Gingerbreada tako da bi uskoro trebali izaci NightlyBuildovi sa lepo napomenutom egzotikom :)

Како раде 2.1 и 2.2 ? Ово ми је службени телефон, па ме занима да ли се испалти флешовати?

^^ Nema kalibracije kod kapacitivnih ekrana. Kako brlja?

^ Ne znam da li s enešto pormenilo u poslednji 6 meseci, od kada ne koristim i7500, ali 2.1 je bio krš, a 2.2 je bio najbolje rešenje.
Kod mene je bilo: 2.2>1.6>1.5>2.1

Nazad
Vrh Dno