Šta je novo?

i7 975

@ *******i

Da se nebi puno ti i ja pa i svi ostali prepucavali u ovom postu,
pročitaj šta si ti pisao počev od onoga da je bacio pare na i7 975, do onoga da te neće stići u score-ovima, da mu je slaba praćka itd.
pa onda pročitaj šta sam ja napisao.
U suštini sam rekao čoveku ako hoće OC (čini mi se da je i on to sam rekao) onda ipak ima nekih drugih (po meni a verovatno i po tebi i većini drugih) stvari koje su bitnije za OC za te pare koje on potrošio,
a ne da mu zavidim ili da mi je krivo ... jednostavno sam hteo reći čoveku ako hoće OC da je kupio par nebitnih stvari za OC i ne da ga ubedjujem da je trebao potrošiti 750-800 manje za CPU i da će dobiti isto ili slično (mislim da si ti nešto u tom stilu rekao)
pošto je čovek u podtemi: Overklokovanje procesora i memorije a ne u nekoj pod temi: Koliko ste potrošili na PC?
I posle kao neke priče ti počinješ da čitaš "između redova", srry što možda nisam od početka ovako jasno i glasno rekao pa verovatno nebi bilo uopšte nejasnoće ni za tebe ni za druge o tome što sam ja napisao.

Ukratko, ... @ Vrhunski

Kao što si i sam rekao i priznao ovo je na neki način više gadget mašina nego OC, ali ...
Kao što sam i ja ranije rekao i *******i i uglavnom i ostali, imaš xtra MB, CPU, GPU, DDR, PSU i HDD i recimo Cooler za oc na vazduhu,
mislim da ni u jednom postu nisam spominjao da ti zavidim ili da sam zloban što to imaš, ako jesam izvini.
Ako već hoćeš da uđeš u neki OC svet, i da se cimaš sa benchmarcima i probaš da obaraš rekorde, i da se baviš recimo nekim ozbiljnijim OC-om,
onda po meni jednostavno u svoj toj priči nema mesta nekim stvarima koji su gadget, to su OK i lepe stvari ali za OC mislim da neznače puno, to je za tvoj fetish i to /respect
(i verovatno je to i mene i druge u svoj priči zbunilo, pa možda na neki način i uzjebalo da tako kažem, kada si u ovoj podtemi foruma dao specifikaciju mašine, pošto je ovo definitivno tema: Overklokovanje procesora i memorije)

Nama koji udjemo u ovu temu i hoćemo da vidimo šta si ti to ili neko drugi napravio sa svojim CPU ili memorijom i koliko i šta kloknuo,
neznači nam ništa:
G19 (ima njih dosta ovu ili neku u toj klasi tastaturu pa u ovoj podtemi nepišu da su klokovali sa njom)
Razor (takođe ih ima dosta ili u toj klasi pa opet nepišu kod klokovanja da su sa tim klokovali)
Xeno (nema ih, u stvari ja neznam da ih ima možda uopšte u Srbiji neko trenutno, ali recimo ima ljudi koji imaju kući daleko ozbiljnije stvari za LAN od Xena pa opet nepišu o njima kod klokovanja)
3D glasses (neznam isto tako da li ih ima, ali imaju ljudi koji klokuju, i imaju isto u tom stilu neki gadget pa opet nepišu da da su sa tim klokovali)
Monitor (neznam ni to da li neko ima, ali isto tako znam da ljudi imaju i ozbiljnije i daleko skuplje monitore pa ni to nenapišu da su sa tim klokovali)

Sve u svemu mislim da si shvatio šta sam hteo da kažem, jer to su stvari koje kod ove podteme "bodu oči",
naprimer mislim da niko od nas nije pisao da je klokovao na Karan kompletu sa Soundlab-obim zvucnicima - jer ovde se priča o klokovanju)

Ali najbitnije od svega:

NIKAD NIKOM NEMOJ NIKOM REĆI A POGOTOVO NE NA BILO KOM FORUM-u, KOLIKO SI PUKO LOVE NA KOMP !

ovo ti je jedno od najosnovnijih pravila OC-a

Znači taj početak post-a je recimo za podtemu: Desktop računari ili eventualno Modovanje, radionica ili već nešto u tom stilu, pošto mislim da nema posebna tema: Kakav komp imate i koliko ste ga platili ?
a neki rezultati koje dobiješ su za ovu podtemu, pa onda pokažeš i postuješ koliko si i šta naklokovao sa kojim hladjen i to je to

Pošto očito da ti lova na neki način nije problem, onda po meni u neko dogledno vreme treba da uzmeš kao što sam i napisao Xeon W3540, i neko vodeno ako pričamo samo o PCMARK-u
Ako hoćeš i neke druge benchove da radiš onda bih na tvom mestu uzeo i E8600 i neku x48/P45 MB sa adekvatnom memorijom i makar jedan u ovom trenutku ATI 4870X2

Eto to je to, onako jasno i glasno što bi rekli, šta sam ti ja hteo reći kada sam uopšte i krenuo u priču u vezi svega ovoga.

Nebih te više smarao, uživaj u OC i svojoj mašini, ako budem nekad u blizini voleo bih je videti i uživo, ali otom potom ;)

U svakom slučaju, dobro došao na forum i bench site, nadam se da ćeš naći nekoga sa benchsite-a da ti pomogne malo za početak oko toga svega.

@hohoya
Da naravno da sam bi provokativan u prvih par postova, razlog tome je bio upravo taj da bih video sta ovaj covek hoce od nas, dali se hvali ili je jednostavno dosao do zakljucka da ovde treba postaviti temu u skaldu sa onim sto je zamislio a nije rekao na zalost u prvom postu. Vecina njih je prvo pomislila da se k..ci i moja kritika je bila usmrena u tom pravcu i ka toj vecini. Nadam se da se nisi pronaso u mojim recima a ako jesi nije to nista lose svi mi gresimo i na greskama se ucumo, lose bi bilo da si jedan od onih zavidnih a da nista ne cinis da takav ne budes.
Nemoj ovo pogresno da shvatis ovo je samo komentar, uopste ne mislim da si zavidan ni ti niti bilo ko drugi samo kazem da ako ima takvih treba da se zamisle nad soboma i svojim shvatanjima.

Nakon 4 nakucane strane uspeli smo da izvucemo iz njega:) da hoce da klokuje i to ozbiljno i da je sve ovo sto radi samo priprema za to klokovanje, zelja mu je da napravi sto bolji rez u PC Mark-u. Mozda ce pozeleti da pojuri koji 3Dmark, sa hardverom koji ima i vodenim koje planira za ceo sisitem ako sve to lepo rashladi ima sanse da upadne u TOP20 u svim kategorijama markova. Naravno ovde ce dobiti nesebicnu pomoc u vidu saveta, mada mislim da je vec nasao covke koji ce mu sve to na tenane objasniti i dovesti ga do zeljenih rezultata. Tako da samo treba da budemo malo strpljivi i saceko sta ce na kraju biti kada sve komponete budu uklopljene:)

Poslednja izmena:
Kao i shto reche preseretach : )
Meni fali 200e da predjem na i7 i zaista gledam kako najbezbolnije to da uradim, mada ni letovanje u Egiptu nije losha solucija :d

Reci mi da se shalish za i7?!?! :trust:

@vrhunski

Samo udri i treba da slobodno kazes i sta si kupio i po kojoj ceni.
To sto ima ljudi koji ce da crknu i puknu od zavisti jer oni nemaju para za tako nesto to je drugo.
Bolje neka uzmu da rade i naprave pare umesto sto kukaju.
Neka si kupio to sto si kupio. Ako je to ono sto si zeleo RESPECT.
Najbitnije je da TI budes srecan jer to i jeste poenta zar ne ?
A sad ne crknu dusmani... i obavezno da bacis i neke pare na kafanu dok si ovde :D

@vrhunski

Samo udri i treba da slobodno kazes i sta si kupio i po kojoj ceni.
To sto ima ljudi koji ce da crknu i puknu od zavisti jer oni nemaju para za tako nesto to je drugo.
Bolje neka uzmu da rade i naprave pare umesto sto kukaju.
Neka si kupio to sto si kupio. Ako je to ono sto si zeleo RESPECT.
Najbitnije je da TI budes srecan jer to i jeste poenta zar ne ?
A sad ne crknu dusmani... i obavezno da bacis i neke pare na kafanu dok si ovde :D

e hvala ali glupo mi vise pa sam malo iskulirao :)))

Cek malo, jel klokovano nesto ili si ga po "fabrickim" podesavanjima poterao?
Napisi neki podatak ;) .
A to malo teze, veruj mi lakse je nego sto mislis.
Samo treba izvrteti sa par OS zategnuti neke stvari ohladiti dobro prostoriju i vodu i ima da seva!

Upali svetlo u sobi pa snimi, da vidimo te finese i otvori kuciste ;) .

lol ma uradicu to danas/sutra a presretac je to video i uzivo :))

Poslednja izmena:
Vrh Dno